Dodaj do ulubionych

Napad paniki

07.10.13, 23:41
Nie wiem, czy to właściwe miejsce, bo większość wątków dotyczy spraw technicznych i organizacyjnych .. ale czy ktoś miał napad paniki tuż przed ? Za 4 dni ślub .. a ja własnie zaliczyłam klasyczny napad paniki . Skąd mam wiedzieć, ze to ten? Różni nas 100 rzeczy ,skąd mam wiedzieć , że nie będę miała tego dosyć za pół roku? Że kocham go wystarczająco mocno .. a nie tak tylko mi się wydaje, bo był dla mnie dobry .. po poprzedniku? Że on mnie kocha wystarczająco mocno, a nie jestem wygodniejszą wersją życia ? Najgorsze , że nie mogę o tym z nikim pogadać , bo bym umarła , gdyby nawet za 100 lat dowiedział się jakoś o tej panice ..
Obserwuj wątek
    • via_z_raydell Re: Napad paniki 08.10.13, 07:58
      zastanów się czy go kochasz? Mimo tych 100 rzeczy, które Was różnią. Dlaczego go kochasz, dlaczego powiedziałaś tak i przyjęłaś pierścionek. Ile czasu jesteście już razem, jak udało Wam się tyle wytrzymać. pomyśl, jak rozwiązujecie problemy, czy będzie dobrym ojcem dla dziecka i dobrym mężem.
      Porozmawiaj z bliską przyjaciółką, nie musisz mówić, że masz napad paniki. Zapytaj, co szczerze myśli o Waszym związku, jak jej się wydaje, dlaczego jesteście razem. Jeśli masz przyjaciółkę możesz z nią tak porozmawiać i nie masz się czego wstydzić.
      Ja jakiś czas przed ślubem też miałam napad paniki. Jak narzeczony do mnie dzwonił to się bałam, że po to, żeby powiedzieć, że jednak nie jest gotowy i nie chce brać teraz ślubu. Jak przyjaciółka spóźniała się na spotkanie dochodziłam do wniosku, że na pewno nie chce już mnie znać i dlatego nie przychodzi. Kiedy już przyszła to właśnie z nią porozmawiałam i powiedziała mi, że wygaduję głupoty wink Dobrze jest coś takiego usłyszeć w takiej sytuacji, jeśli wiesz, że osoba która to mówi, mówi to poważnie
      Nie denerwuj się, weź głęboki oddech, porozmawiaj z przyjaciółką (tak piszę, ale to może być przyjaciel, siostra, brat, mama, babcia, kuzynka). A jak nie, to porozmawiaj tak sama ze sobą, jakbyś Ty była tą przyjaciółką. Spisz wszystko a po paru minutach przeczytaj i odpowiedz sobie tak, jak odpowiedziałabyś przyjaciółce.
      Mam nadzieję, że choć trochę Ci pomogłam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka