Gość: eljast1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 08:22 Pomóżcie!! Jaki kolor koszuli do kremowej kamizelki i musznika? Sukienka jest ecrue. Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xkropka Re: Koszula i kamizelka 18.08.04, 09:26 Ja bym jednak dała białą - ecru z kremową kamizelką będzie się jednak zlewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Koszula i kamizelka IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 18.08.04, 11:23 Według mnie - ecru. Sukienka w tym kolorze będzie wyglądała na brudną przy białej koszuli Pana Młodego. A poza Tym na pewno kamizelka nie jest gładka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eljast1 Re: Koszula i kamizelka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 11:38 Kamizelka jest zakardowa z delikatnym tłoczonym wzorem. Panie w salonie tez tak doradzały, ale teraz myslę, czy to pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Koszula i kamizelka 18.08.04, 12:38 ryzykujesz że przy kamizelce i sukni ecrue biała koszula będzie wygladała jakby nieświeżo. słuszna byłaby koncepcja z wiśniową koszulą i wiśniowymi kwiatami dla Ciebie. z tym że takie nietypowe zestawienie w kościele może być przyjęte zdziwieniem przez tradycjonalistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: Koszula i kamizelka IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.04, 12:49 U nas tez kremowa kamizelka i ecru sukienka - koszula ma kolor sukienki ( odcien jasniejszy od kamizelki)- facet wyglada super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eljast1 Re: Koszula i kamizelka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 13:49 Dzięki. też mi się tak wydaje, ale chciałam znać opinię innych. Tym bardziej, że wg mnie ten kolor dodaje elegacji w zestawieniu z ciemnym garniturem. Jesteście juz po czy dopiero przed slubem, bo ja 4 września i jestem bardzo szczęśliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: Koszula i kamizelka IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.04, 14:18 Ja mam za 3 dni i jestem lekko przerazona ze to juz wkrotce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eljast1 Re: Koszula i kamizelka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 14:50 Na pewno będzie super, a ze mały stresik jest to chyba nie uniknione. W końcu to najważniejsza życiowa decyzja. Życzę Wam wiele wspólnego szczęścia oraz imprezy takiej, o jakiej zawsze marzyłaś. A jeśli znajdziesz chwilke i napiszesz mi jak prezentował sie Twój Ukochany w tym zestawie: kamizelka-koszula, będę wdzięczna Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: Koszula i kamizelka IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.04, 15:32 Dzieki za mile slowa. Odezwe sie - Tobie tez moze sie wkrotce wsparcie przyda (chociaz zycze, zebys sie nie denerwowala tak jak ja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka Re: Koszula i kamizelka IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 18.08.04, 13:07 justynnka napisała: > ryzykujesz że przy kamizelce i sukni ecrue biała koszula będzie wygladała jakby > nieświeżo. słuszna byłaby koncepcja z wiśniową koszulą i wiśniowymi kwiatami dl > a > Ciebie. z tym że takie nietypowe zestawienie w kościele może być przyjęte > zdziwieniem przez tradycjonalistów to raczej kwestia elegancji niż tradycji - wiśniowa koszula nie jest najbardziej eleganckim strojem dla Pana Młodego Według mnie - zdecydowanie ecru - nie ma obaw że się zleje. Zresztą zawsze możesz dobrać troszeczkę inny odcień powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Koszula i kamizelka 18.08.04, 13:15 gdzieś w ślubnych gazetach wyczytałam że narzeczony w ciemnym garniturze ,krawacie i bialej koszuli wygłada jak złapany na ulicy wysoki urzędnik a nie jak pan młody. ale to wszystko kwestia gustu. dla wyjąsnienia dodoam że u nas koszula jest biała ale z wyjątkowego materiału, z łamanym kołnierzykiem i spinkami do mankietów a kamizelka i musznik czarno - wisniowo-złote, garnitur czarny o trochę nietypowym kroju Odpowiedz Link Zgłoś