Dodaj do ulubionych

goście a nocleg

19.08.04, 14:06
Jak myślicie, lepiej zrezygnować z zapraszania na wesele części gośći, czy
zostawić ich potem bez noclegu??
Obserwuj wątek
    • Gość: sparkling Re: goście a nocleg IP: *.ramtel.com.pl 19.08.04, 14:39
      Nie wyobrażam sobie sytuacji zaproszenia kogos z daleka bez zapewnienia mu
      noclegu. Jeżeli Cię nie stać na hotel dla nich, to już lepiej ich nie
      zapraszaj. Chyba że to przyjaciele, którym nie będziesz się wstydzić o
      wszystkim powiedzieć, i kórzy będą mogli sami zdecydować, czy w takim razie
      przyjeżdżać czy nie.
    • lesia28 Re: goście a nocleg 19.08.04, 19:04
      nie byloby to w dobrym tonie , sama mialam wesele i zapewnilam noclegi 50
      osobom , przeciez nie musisz gosciom fundowac noclegow w drogim hotelu ,
      wystrczy jakas schludna bursa , internat czy schronisko , a tam ceny nie sa
      wygorowane 15-20 zl.
    • Gość: olenka Re: goście a nocleg IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 12:26
      Nie wyobrazam sobie rowniez zaproszenia gosci z daleka (w moim przypadku bedzie
      to dokladnie drugi koniec Polski) bez zapewnionego noclegu. Poniewaz slub bede
      miala 30.04 ktory poprzedza tzw "dlugi weekend" to postanowilam sprawe
      rozwiazac tak, ze zapewnie jedne nocleg (sobota/niedziela) a jesli goscie beda
      chcieli zostac dluzej to juz sobie oplaca z wlasnej kieszeni. Wprawdzie jeszcze
      nie mowilam o tym, jednk nie sadze zeby ktos sie obrazil ze oplacam tylko jeden
      nocleg. Faktycznie jak patrze na niektore ceny to jakbym miala placic ponad
      100zl od osoby za noc, to te noclegi bylyby drozsze niz sam slub wink jednak na
      szczescie sa akademiki, hotele dla pielegniarek itp, ktore czesto sa bardzo
      zadbane i wyremontowane, tak wiec taki nocleg spokojnie mozna gosciom zapewnic.
      Pozdrawiam
      • justynnka Re: goście a nocleg 20.08.04, 12:44
        miałam ten sam problem który rozwiązał się sam. okazuje się nad restauracją w
        której mamy wesele są pokoje specjalnie dla gości weselnych(kanapa lub
        tapczaniki,komódka ,szafa ubraniowa i żelazkosmile, na dwa pokoje łazienka z
        prysznicem) i jest to W CENIE przyjęciasmile)))
    • cymbeline Re: goście a nocleg 23.08.04, 19:09
      ja też jestem krakowianka,a mój maż jest warszawiakiem wiec mieliśmy połowę
      gości przyjezdnych i oczywiście wynajeliśmy im hotel na jedną dobe i
      zapłaciliśmy za niego o czym poinformowaliśmy gości.Mogę Ci polecić hotelik o
      dobrym standardzie,pokoje czyściutkie z łazienkami, cena za osobą 40zł, wiec
      uważam ze jak na kraków to całkiem spoko,hotel nazywa sie Felix i mieści sie na
      os.Złotej Jesieni 15, w Krakowie - Nowej Hucie.Normalnie ceny się wyższe,ale
      jak powiesz ze na wesele to na pewno Ci zniżą cenę.Plus jest też taki tego
      hotelu,ze wprawdzie musisz zapłacić całość przed weselem,ael w przypadku gdy
      ktoś w ostatniej chwili Ci nie dojedzie to po weselu zwracają ci pieniążki za
      niewykorzystane miejsca.
      Pozdrawiam
      • krakowianka Re: goście a nocleg 24.08.04, 09:38
        Bardzo dziękuje za odpowiedź - może się przyda smile
        Powiedz jeszcze jak zorganizowałaś to logistycznie - goście mieli kawałek.. Czy
        sami we własnym zakresie jechali na Złotą Jesień, czy był podstawiony jakiś
        busik, czy też Wy płaciliście za taksówki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka