Dodaj do ulubionych

Jestem już po -jakie formalności.

14.10.04, 08:44
Cześć Dziewczyny,

Jestem już po i muszę załatwić mnóstwo formalności: nowy dowód, paszport,
zmienić dane w banku i Urzędzie Skarbowym -co trzeba wypełnić?

Czy jeszcze są jakieś formalności do załatwienia?
może wiecie ile czasu na to potrzeba?

Pozdrawiam i czekam na info,

Ania

Obserwuj wątek
    • Gość: Kreseczka Re: Jestem już po -jakie formalności. IP: 217.96.10.* 14.10.04, 09:40
      Nie wiem czy pracujesz j. tak i j. bralas na slub urop okolicznosciowy wyslij
      akt zawarcia malzenstwa do zakladu pracy. Przypilnuj, zeby na razie - dopoki
      nie masz nowego dowodu, nie zmieniali Ci nazwiska w papierach - wysylaja nowe
      nazwisko do ZUSu i pensje moga Ci wyslac z nowym nazwiskiem a z tego powodu
      klops w banku, bo musialabys wszedzie nosic stary dowod i akt malzenstwa, nowe
      nazwisko - nowa karta, a nie masz dokumentu z nowym nazwiskiem - sama rozumiesz

1.Wymien dowod,
      2.jak bedziesz miala nowy dowod wypelnij forlmularz NIP3 do Urzedu Skarbowego z
      info, ze masz nowa serie dowodu. Masz na to 30 dni - po uplywie tego terminu US
      moze Ci wlepic kare - mieli zmienic aby urzad gminy przesylal te dane do US,
      ale raczej ten projekt utknal
      3. przeslij dane nowego dowodu do zakladu pracy
      3. zmien dane w banku
      4. zmien dane w OFE
      5. wymien prawo jazdy - jesli masz
      6. wymien paszport
      To chyba wszystko... CHyba, ze cos przeoczylam
      • Gość: Asia Re: Jestem już po -jakie formalności. IP: 212.160.172.* 14.10.04, 10:29
        Ja juz jestem po przemeldowaniu się i złożeniu wniosku o nowy dowód, i boję się
        pomyśleć, ile jeszcze przede mną sad Na swojej liście do wymiany, oprócz tego,
        co wypiszła Kreseczka, mam jeszcze dowód rejestracyjny, dodatkowe
        ubezpieczenie, no i telefon... No i pytanie, czy zmieniasz miejsce
        zameldowania, bo przed wymianą dowodu lepiej zameldować się tam, gdzie już
        będziesz na stałe mieszkać, żeby na dowodzie miec już aktualne dane... Poza tym
        u mnie w urzędzie NIP3 mogę złożyć od razu przy odbiorze dowodu, nie muszę go
        wysyłać oddzielnie do US smile
        Powodzienia!
      • aniaw77 Re: Jestem już po -jakie formalności. 14.10.04, 13:39
        Dzięki, dzięki.
        Zapomiałam o OFE.
        Tak to wszystko już prawie zrobiłam i czekam teraz na nowy dowód.

Pozdrawiam,

Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka