Gość: Alice IP: *.tvp.pl 08.11.04, 07:01 Czy ktoś brał ślub w kościele św. Andrzeja Bobola. Co o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bobo.frut Re: Kościół Św.Andrzeja Bobola IP: *.chello.pl 08.11.04, 11:20 Chodzi o warszawski?? Moja siostra brala tam slub. Slubu udzielal proboszcz tej parafii. Na plus, kosciol jest ogorodzony, jest gdzie robic wspolne zdjecia i jest mnostwo miejsca do skladania zyczen, takze jest szeroki przedsionek. Kosciol nie jest specjalnie dekorowany (nie ma czerwonego dywanu), ale na slubie mojej siostry, byly przepiekne bukiety kwiatow przy oltarzu. Kosciol jest niezwykle jasny, przestronny. Na zdjeciach i filmie dokladnie wszystko widac, zwlaszcza na zdjeciach. Wyszly niezwykle cieple i rozswietlacjce sylwetki. Ksiedzu daje sie co łaska. W tym wliczony jest datek dla organisty. Ksiadz nie robi zadnych uwag, a dokumenty mozna doniesc w ostatniej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alice Re: Kościół Św.Andrzeja Bobola IP: *.tvp.pl 09.11.04, 11:18 Dziękuję za informacje, o ten kościół właśnie mi chodziło. Szkoda że nie ma dywanu ale reszta jest ok. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Kościół Św.Andrzeja Bobola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:34 Czepiam się, ale Andrzej Bobola jest w mianowniku, a Kościół może być Andrzeja Boboli. Pozdrawiam i życzę szczęścia, a wcześniej cierpliwości w załatwianiu ślubu i wesela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kościół Św.Andrzeja Bobola IP: 195.94.206.* 09.11.04, 15:45 a gdzie jest ten kościół jeżeli mozna?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Kościół Św.Andrzeja Bobola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 16:37 Na Rakowieckiej, jadąc od Centrum Al. Niepodległości skręcasz w rakowiecką w prawo (o ile można, bo możliwe, że jest jednokierunkowa), jakieś 200 m dalej po lewej stronie jest ten kościół. Byłam tam raz, ale obok studiowałam, stąd znam Rakowiecką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katia Re: Kościół Św.Andrzeja Bobola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 03:26 Byłam tam rok temu na ślubie i chcę tam wziąć swój. Kiedyś to była moja parafia, więc pewnie i sentyment robi swoje. Kościół śliczny, jasny, przestronny, no i bardzo ładnie śpiewająca organistka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrea Re: Kościół Św.Andrzeja Bobola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 01:35 No cóż, nie to ładne, co ładne, tylko co się komu podoba. Osobiście chętnie brałabym tam ślub, bo księża jezuici są bardzo sympatyczni, ale nie podoba mi się właśnie kościół. Wielki jak hangar na samolot, a do tego w prezbiterium ma jakieś żelazne konstrukcje. Cóż, kwestia gustu, jedni to lubią, inni niekoniecznie. W każdym razie jeżeli komuś się tam podoba, to polecam bardzo gorąco, bo księża są w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś