zoselin1987 08.02.10, 00:17 Hej czy ktoś może ma namiary na chór w Lublinie, który chętnie zająłby się oprawą ślubu kościelnego? Ewentualnie śpiewaczki, skrzypków itp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bianeczkaa Re: chór Lublin 08.02.10, 11:01 Ja mam zamówionego P. Szymona www.skrzypce.org/ z tej stronki, może on załatwić duet, chór, śpiewaczkę, co tylko się chce. Cena również przystępna :) pozdrawiam Odpowiedz Link
zoselin1987 Re: chór Lublin 08.02.10, 11:11 Właśnie dostałam ofertę on pana Szymona. Za chór 5 osobowy- 1000zł :( jakoś wydaje mi się to sporo. No nie wiem.. Odpowiedz Link
wideofilm Re: chór Lublin 08.02.10, 14:38 A może porozmawiać z księdzem na danej parafii, w wiekszości są scholle młodzieżowe, ja kiedyś miałem taki ślub, było naprawdę wspaniale./kosciół domowy, oaza itp/ Odpowiedz Link
zoselin1987 Re: chór Lublin 08.02.10, 15:16 wideofilm napisał: > A może porozmawiać z księdzem na danej parafii, w wiekszości są > scholle młodzieżowe, ja kiedyś miałem taki ślub, było naprawdę > wspaniale./kosciół domowy, oaza itp/ tak też pomyślałam. Popytam księży. Odpowiedz Link
callja Re: chór Lublin 09.02.10, 20:43 wideofilm napisał: > A może porozmawiać z księdzem na danej parafii, w wiekszości są > scholle młodzieżowe, ja kiedyś miałem taki ślub, było naprawdę > wspaniale./kosciół domowy, oaza itp/ Wspaniale?! schole wraz ze swoim instrumentarium + ckliwymi pieśniczkami nieliturgicznymi są już od dłuższego czasu elementem KATEGORYCZNIE zakazanym jako element liturgii (w tym ślubnej!). Mają misję ewangelizacyjną, pogłębiająca wiarę (stąd i "kościół domowy") - którą BARDZO szanuję, zreszta po to powstały; by WSPOMAGAĆ wiarę, a nie ją zatupywać.... To dlatego w myśl zaleceń Benedykta XVI od odprawiania liturgii wara grzechotkom, gitarkom, wrzaskom do mikrofonu i "Barankom młodym" oraz "Takim małym"!!! Poza tym nie tylko starsze panie prezentują kiepski poziom artystyczny, większość schol to żenujące wykonawstwo plus zerowa wiedza o zasadach doboru muzyki do liturgii. A zwrócić im uwagę, to od razu wrzask o "betonie" i "nienowoczesności"... Cóż, takie są zasady Vaticanym II potwierdzone przez Benedykta XVI, więc z ewentualnymi reklamacjami to do Watykanu ;) A przez wieki stworzono na chwałę Boża taką masę muzyki cudnej, radosnej, natchnionej i LITURGICZNEJ, że naprawdę nie ma potrzeby posiłkowania się rubikoidiami i sacropolo. Jesli ktoś ciekaw jest szczegółów - zapraszam na maila gazetowego, chętnie wyjaśnię wszelkie wątpliwości. Odpowiedz Link
annjen Re: chór Lublin 11.02.10, 18:01 jeśli chodzi o stronę formalną, to pełen profesjonalizm, Pan Szymon jest przy tym bardzo sympatyczny:) natomiast mój mąż ma słuch absolutny i pewne drobne uchybienia w wykonaniu zauważył:) ale mówię o grze solo, nie wiem jak kwartet czy chór:) Odpowiedz Link
bianeczkaa Re: chór Lublin 12.02.10, 11:00 No my słuchu absolutnego nie mamy, podejrzewam, ze nasi goście tez ;) My go zamówiliśmy w ramach niespodzianki :) Ogólnie wszystkie atrakcje wieczoru będą niespodziankami, wiedzą o tym głównie moi rodzice i my, rodzice Tż-ta chyba nie wiedzą, no ja im nie mówiłam on pewnie też nie ;) Odpowiedz Link
zoselin1987 Re: chór Lublin 11.02.10, 21:29 bianeczkaa napisała: > I jak??:) wpadłam na inny pomysł. Odpowiedz Link
bianeczkaa Re: chór Lublin 08.02.10, 21:29 1000 zł za 5 osób to standardowa cena i wcale nie jest wysoka. Ale tak jak ktoś już napisał często w kościele sąschole, jednak nie zawsze są one fajne :/ często śpiewają tam stare babki, więc najpierw trzeba przesłuchać, no i nie wiem czy to będzie tak za darmo, wątpię Odpowiedz Link
zoselin1987 Re: chór Lublin 08.02.10, 22:01 Może i rzeczywiście takie teraz są ceny. To nie chodzi o to ,że liczymy ,że to będzie za darmo. Ale to prawda. Jeśli mają nam zawodzić 'starsze panie' to podziękujemy. Odpowiedz Link
agencjaprestige Agencja Muzyczna Prestige 13.02.10, 21:04 Zapraszamy do zapoznania się z ofertą Agencji Muzycznej Prestige! www.prestigemusic.com.pl Propnujemy również spotkanie przy aromatycnej kawie, gdzie przedstawimy Państwu naszą ofertę! Odpowiedz Link
bianeczkaa Re: Agencja Muzyczna Prestige 14.02.10, 18:51 To chyba to samo co P. Szymon ;) Odpowiedz Link
1_ania_79 Re: Agencja Muzyczna Prestige 16.02.10, 09:57 a nie wiecie jak pan Szymon z terminami na ten rok? warto w ogóle mu zawracać głowę czy już za późno? pewnie grafik ma napięty:-( Odpowiedz Link
zoselin1987 Re: Agencja Muzyczna Prestige 16.02.10, 11:15 nie pomogę, bo ślub mam w przyszłym roku. Nie łatwiej byłoby zadzwonić i zapytać? Pozdrawiam Odpowiedz Link
1_ania_79 Re: Agencja Muzyczna Prestige 16.02.10, 12:32 dzwoniłam:-) Pan Szymon dopiero wieczorem będzie wiedział jak z terminami na ten rok ale powiedział, ze nie powinno być problemu:-) Odpowiedz Link
zoselin1987 Re: Agencja Muzyczna Prestige 16.02.10, 22:54 1_ania_79 napisała: > dzwoniłam:-) Pan Szymon dopiero wieczorem będzie wiedział jak z terminami na te > n > rok ale powiedział, ze nie powinno być problemu:-) to super :) Pozdrawiam Odpowiedz Link