Dodaj do ulubionych

Restauracja Bellisima w Wie??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:28
czy ktośmiał przyjęcie weselne w te restauracji? mamy wesele w sierpniu, s
ala zarezerwowana.czy czegoś sięw ystrzegać?
Obserwuj wątek
    • Gość: kz Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 13:45
      byłam tam na weselu znajomych: jedzenie okropne, nic dobrego i konkretnego nie
      było. Wystrój fatalny. 2 lata temu - może od tego czasu się cos smieniło.
      Potwornie duszno, część gości po prostu rozeszła sie po parku.

powodzenia, może u was będzie lepiej. Dla mnie - poniżej krytyki.
    • Gość: weronika Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.de.deuba.com 25.02.05, 14:02
      mamy zarezerwowana sale na wrzesien,obecnie trwa tam remont, wiec dbaja o
      wyglad,mamy sale ta na gorze, bo dol byl juz zajety,Wydaje mi sie, ze nie moze
      byc tak okrponie skoro terminy sa juz zajete do konca wrzesnia wink
      • Gość: kz Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:12
        problem polega na tym, że wciąż jest zbyt mało domów weselnych, stąd pobukowane
        terminy. Ostatnio mi sie przypomniało, że pod Warszawa jest nowy dom weselny,
        musze się spytać gdzie dokładnie. Jesli chodzi o Bellisimę, to ja mówię, co
        było 2 lata temu, widocznie sami sie zorientowali, że czas zainwestowac w
        remont. Nie wiem jakie wybraliście menu, mam nadzieje, ze lepsze. Może
        wybierzcie się tam na jakąś kolacje i sami oceńcie. Mnie tam nic nie smakowało -
        wyszłam głodna.
        • Gość: weronika Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.de.deuba.com 25.02.05, 14:30
          Oferowane przez nich menu wyglada dosc ciekawie,jest duzo przekasek,do wyboru
          dan cieplych,ciast,owowcow.A i cena jest przystepne jak na W-we.Jak smakuja nie
          wiem,ale z tym jedzeniem to jest rozniewinkmam nadzieje,ze nie bedzie zadnych
          problemow,co do dekoracji to w rzeczywistosci wyglada jak na stronie
          internetowej,Budynek z zewnatrz nie jest rewelacyjny,ale w srodku wymieniaja
          klimatyzacje,
          • Gość: kz Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:40
            wiesz, ciekawie to i ładnie sie prezentuje, gorzej ze smakiem. dobrze, że klima
            chociaż zadziała. W czerwcu było okropnie duszno. ile osób zapraszacie?
            proponuję sprawdzić jak ze swobodą siedzenia. Generalnie, strasznie ciasno
            ustawiaja talerzyki i ci, którzy siedzą blisko ściany maja problemy z
            wydostaniem się chociażby do tańca. To takie niuanse, ale wazne dla komfortu
            gości.
            • Gość: weronika Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.de.deuba.com 25.02.05, 14:44
              Planuje tak na 80 osob,a w ktorej sali bylo to wesele,na ktorym bylas?gora czy
              dol?a czy odbywaly sie dwa wesela i czy nie slychac muzyki z drugiej sali?co do
              siedzenia to ta sala na gorze nie jest taka zla?A klima chyba bedzie dzialac a
              co nie bylo wtedy w czerwcu klimy?
              • Gość: kz Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:48
                byłam w sali na dole, nawet nie wiem jest jakaś na górze, może po prostu wtedy
                nie było tam żadnej imprezy, albo tu tak głośno grała muza, że nic nie było
                słychać. No niestety, klima nie działała, dlatego goście wychodzili, i to
                wszystko się tak "rozlazło".
        • Gość: Lenka Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 18:08
          my też wybraliśmy tą salę na górze bo na dole była rezerwacja. Ta górna wg mnie
          jest trochę brzydsza, te epanele na podłodze brr..ale jak będe po-napewno dam
          znać jak było.
      • Gość: Lenka Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 18:05
        Przyjęcie na około 53 osoby. Raczej nie więcej. Wybraliśmy opcję za 130 zł od
        osoby. Bo ta za 100 była marna.Mam też nadzieję, że tort będzie atrakcyjny.
        Wpłaciliśmy 1500zł zaliczki, ale nie spisaliśmy żadnej umowy.Tak się
        zastanawiam czy to dobrze. Spiszemy jakieś 2 tygodnie wcześniej ustalając przy
        tym godziny podania posiłków itd.Podobno trzeba wszystkiego dopilnować w
        Bellisimie bo chętnie oszukują klientów. Wyczytałam gdzieś na jakimś innym
        forum. My mieszkamy na Pradze Północ, zaraz przy Pl.Hallera.A ślub na
        Ratuszowej.Myślimy co z przyjezdnymi goścmi.Mam pomysł na hotel robotniczy na
        Ul.Wincentego.jakieś 30 zł od osoby, ale to i tak tylko dla naszych młodych
        przyjaciół,także bez obaw że to nie wypada.
    • Gość: lenka Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.mpips.gov.pl 08.03.05, 14:09
      My mamy salę na górze, w sierpniu-dół był już zajęty.
      Ale cieszy mnie bardzo ten remont-naprawdę.Bo fakt, że sale wynmagają
      remontu. Może zdążę jeszcze na klimę?A od kiedy trwa ten remont, myślisz,że do
      sierpnia będą efekty?
    • Gość: weronika2005 Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.de.deuba.com 08.03.05, 15:51
      mam nadzieje ze skoncza jeszcze przed wakacjami!po swietach wybiore sie chyba
      tam i zobacze jak to wyglada. A na ile osob urzadzacie wesele?
    • marbros Re: Restauracja Bellisima w Wie?? 14.03.05, 21:06
      Cześć,
      dzisiaj byliśmy z narzeczoną w Bellisimie. Oglądaliśmy obie sale. Początkowo
      dolna bardziej nam się spodobała niż ta remontowana (jeszcze przez tydzień) na
      piętrze, jednak po przemyśleniach odmieniło nam się. Wesele robimy dla ok. 60
      osób. Rozważana przez nas sala ma już klimatyzację, piękny widok na Stare Miasto
      i Wisłę. Jedynym minusem są pojedyncze toalety (mogą być kolejki, jeśli kilka
      osób potrzeba przyszpili).
      Na razie się zastanawiamy nad tą restauracją - kusi ceną. Z drugiej strony
      zawsze jest coś za coś (czyżby cena/jakość??).
      Pozdrawiam Wszystkich,
      Marek
      • kati_t Re: Restauracja Bellisima w Wie?? 31.03.05, 13:52
        odradzam Belissime, byłam tam we wrzesniu zesżlego roku na weselu mojej mamy
        chrzesnicy, tragedia, wystrój - taki sobie, nic specjalnego, natomiast co
        najwazniejsze jedzenie:

1 rosól był kwaśny i zimny, a z resztą tak z nim zwlekali że wszyscy najedli
        się ryb w galarecie bo tylko to bło, wedliny maleńko.
        2. drugie danie ziemniaki pieczone - zimne, kotelt dewolaj (nie wiem jak się to
        pisze) jak suchar, zero masełka itp.
        3. około godziny 2 w nocy gdy cześć gości już posżla rozdawali barszczyk i
        krokiety - zabrakło.

Wiem że rodzice robili póxniej nie żłą awanturę, zostali oszukani przez tę
        restaurację a posżło w to kupa pieniędzy.

ODRADZAM

• Gość: weronika2005 Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.de.deuba.com 31.03.05, 15:28
          A w ktorej sali dol czy gora? odbywalo sie moze w tym czasie drugie wesele?Co
          do jedzenia moze zmienili w tym roku kucharza?:smilezastanawia mnie tylko fakt ze
          maja pozajmowane wszystkie terminy!!
    • Gość: :) Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.arcor-ip.net 31.03.05, 14:41
      Bellisima nie jest najlepszym wyborem, ale coz ludzie wybieraja bo jest ladna
      okolica. Skoro juz wplaciliscie zaliczke to nalezy zwrocic uwage na nastepujace
      punkty:
      1. gramatura porcji jaka zamowiliscie czy za 100 czy za 130 zl. Musza podac w
      gramach ile przypada na jednego goscia. Wszystko ladnie wyglada ale jak podaja
      polmisek z wedlinami to ile przypada plasterkow na jednego goscia. Poprostu jak
      to licza. Pozniej moze wyjsc na to ze goscie sa glodni a jezeli panstwo mlodzi
      albo rodzice zwracaja uwage ze za malo wedlin - odpowiedz tyle panstwo zamowili.
      Trzeba wiedziec ile tego jest i czy wystarczy dla ludzi jedzenia.
      2. Dokladne godziny podania posilkow, ktore musza przestrzegac.
      3. tort mozna sprobowac przed zamowieniem. Kazda restauracja ma "probki" tortow.
      Mozna pojsc na tzw ciacho i powiedziec ze chce sie sprobowac tortow jakie
      prezentuja i jakie sie zamawia. Mozna tak zrobic ale sporo osob o tym wogole nie
      wie.
      4. Ilosc napoi jaka przypada na jednego goscia i wodki. Najlepiej miec wodke pod
      wlasnym kluczem i samemu nia dysponowac - TO jest bardzo dobra rada plynaca z
      doswiaczenie!!!
      5. Co do obslugi trzeba sie dopytac ile bedzie kelnerow - i czy placi sie za ta
      obsluge w ramach umowy czy oddzielnie. Tak samo z orkiestra czy placi sie i
      spisuje umowe oddzielnie czy juz nie.
      6. Umowa musi byc spisana dokladnie i musi byc podana gramatura dan. Jezeli tak
      bedzie a restauracja okarze sie nierzetelna to mozna dochodzic swoich praw i
      odszkodowania. w innym wypadku nie ma do tego podstaw.

Zwroccie na to uwage a nie bedziecie mieli niemilego wesela i złychpo nim wrazen
    • Gość: :) Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.arcor-ip.net 31.03.05, 18:43
      znalazlam ciekawostki na temat restaracji Bellisima na www.slub.waw.pl
      Jak ktos chce to niech sobie zajrzy do "opinie" i poszuka. Wlosy mi sie na
      glowie zjezryly jak sobie przejrzalam kilka stron i poczytalam.
      • Gość: weronika2005 Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.de.deuba.com 01.04.05, 09:06
        dzieki za info.smileWszyscy narzekali a moze ktos mial juz w tym roku tam wesele i
        podzieliby sie uwagami?zajmuja sie tez cateringiem to dlaczego ludzie narzekaja
        na jedzenie?
        • Gość: irysek Restauracja Bellisima w Wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 19:56
          nieciekawe te opinie, oj niee uncertain a my też mamy weselicho w bellisimie. trzeba
          będzie po prostu rzeczywiście się pilnować, głownie skupić się na umowie, choć
          jak to bywa zawsze wynikną drobne kłopoty. A na stronie www.slub.waw.pl też
          byłam i czytałam opinie o restauracji. Też przygnębiające, ale nic to - do
          roboty trzeba będzie się wziąć i skupić się dokładnie na wszystkim . Na każdym
          szczególe. Tylko komu będzie się potem chciało dochodzić sądownie swoich praw ?
          hmmm...ale co z tego jak podadzą mi gramaturę np. ilość wędlin na osobę, a
          będzie za mało? trzeba będzie dopłacić. nerwy mnie już szarpią..Ale za swoim
          trzeba pochodzić, jedyna rada, trzeba wszystkiego dopilnować. Ja Ich
          dopilnuję !!!!!! pozdrawiam wszystkich i życzę udanej zabawy w bellisimie!
          przyszła panna młoda smile
          • Gość: weronika Re: Restauracja Bellisima w Wie IP: *.de.deuba.com 11.05.05, 11:13
            A moze Ktos juz mial w tym roku wesele w Bellisimie ?a moze Ktos byl i jak
            wrazenia?pozdrawiam
            • Gość: weronika Re: Restauracja Bellisima w Wie IP: *.de.deuba.com 11.05.05, 13:51
              szkoda ze nikt nie pisze o tej restauracjisad
              • margareta2 Re: Restauracja Bellisima w Wie 23.05.05, 09:38
                ja bylam niedawno na weselu w bellisimie w sali na dole....no wiec nie
                widzialam tam zadnych remontów,klimatyzacji, nic nie wygladalo na wymienione,
                sala rodem z PRL jedzenia mało, nie donosili nowego, na desce serów lezało 8
                kawaleczków sera i to zwyklego żółtego!....oczywiście awantura Pańtwa młodych z
                obsługą (zabierali nie skonczone butelki wodki jak nikt nie widzial itd.)na
                gorze bylo drugie wesele...goscie nie wchodzili sobie w parade, muzyki z
                tamtego wesela nie bylo slychac...ogolnie obsluga byla przymulona, nie
                proponowali a uwazam ze powinni nawet po polnocy ani kawy ani herbaty...mało
                ciasta po 3 malutkie kawałki z 3 rodzajow na paterze... u nas o 22 nie bylo juz
                ciasta i nie donosili...
                nie chce tu nikogo obrazac ale ja nie wyobrazam sobie tam swojego wesela, i nie
                docierają do mnie argumenty ze tanio itd... o ile sie nie myle mlodzi placili
                130 zl a w bardzo przyzwoitych knajpach mozna wesele zoragnizowac za 160 zl
                wiec roznica 30zl/os nie jest duza...w ogolnych kosztach wesela.... ogolnie
                dziewczyny nie robcie tam wesela, chyba ze chcecie siedziec zdenerwoane cała
                noc.
                • weronika2005 Re: Restauracja Bellisima w Wie 23.05.05, 14:33
                  remont byl na sali na gorze, widzialam ze poprawiono schodki i zrobiono na
                  gorze tarasik.Menu zamierzam ustalic przed weselem, co do wodki to bedzie
                  pilnowana,no coz moze nie bedzie tak tragicznie jak napisalas,pozdrawiam
                  • margareta2 Re: Restauracja Bellisima w Wie 23.05.05, 21:14
                    zycze Ci tego z calego serca...to Twoj dzien i Ty musisz byc zadowolona...na
                    pewno roznimy sie gustami...bo mi sie po prostu tam nie podobalo...wiesz
                    powinnas prosic kogos z twoich bliskich (swiadek, tata, rodzenstwo) zeby
                    wszytskiego dopilnowali. na weselu na ktorym ja bylam naprawde bylo malo
                    jedzenia...nie donosili i nie zmieniali polmiskow..zreszta para mloda zyczyla
                    sobie grill i mial byc...zamiast grilla na stol wjechal bigos i nogi z
                    kurczaka..a polmiski z cieplymi daniami zabierali po 5 minutach...
                    ogolnie w skali od 1 do 10 ....daje im 1,5
    • weronika2005 Re: Restauracja Bellisima w Wie?? 25.05.05, 15:14
      moze jeszcze jakies opiniie?pozdrawiamwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka