Gość: Lenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:28 czy ktośmiał przyjęcie weselne w te restauracji? mamy wesele w sierpniu, s ala zarezerwowana.czy czegoś sięw ystrzegać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kz Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 13:45 byłam tam na weselu znajomych: jedzenie okropne, nic dobrego i konkretnego nie było. Wystrój fatalny. 2 lata temu - może od tego czasu się cos smieniło. Potwornie duszno, część gości po prostu rozeszła sie po parku. powodzenia, może u was będzie lepiej. Dla mnie - poniżej krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.de.deuba.com 25.02.05, 14:02 mamy zarezerwowana sale na wrzesien,obecnie trwa tam remont, wiec dbaja o wyglad,mamy sale ta na gorze, bo dol byl juz zajety,Wydaje mi sie, ze nie moze byc tak okrponie skoro terminy sa juz zajete do konca wrzesnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:12 problem polega na tym, że wciąż jest zbyt mało domów weselnych, stąd pobukowane terminy. Ostatnio mi sie przypomniało, że pod Warszawa jest nowy dom weselny, musze się spytać gdzie dokładnie. Jesli chodzi o Bellisimę, to ja mówię, co było 2 lata temu, widocznie sami sie zorientowali, że czas zainwestowac w remont. Nie wiem jakie wybraliście menu, mam nadzieje, ze lepsze. Może wybierzcie się tam na jakąś kolacje i sami oceńcie. Mnie tam nic nie smakowało - wyszłam głodna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.de.deuba.com 25.02.05, 14:30 Oferowane przez nich menu wyglada dosc ciekawie,jest duzo przekasek,do wyboru dan cieplych,ciast,owowcow.A i cena jest przystepne jak na W-we.Jak smakuja nie wiem,ale z tym jedzeniem to jest rozniemam nadzieje,ze nie bedzie zadnych problemow,co do dekoracji to w rzeczywistosci wyglada jak na stronie internetowej,Budynek z zewnatrz nie jest rewelacyjny,ale w srodku wymieniaja klimatyzacje, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:40 wiesz, ciekawie to i ładnie sie prezentuje, gorzej ze smakiem. dobrze, że klima chociaż zadziała. W czerwcu było okropnie duszno. ile osób zapraszacie? proponuję sprawdzić jak ze swobodą siedzenia. Generalnie, strasznie ciasno ustawiaja talerzyki i ci, którzy siedzą blisko ściany maja problemy z wydostaniem się chociażby do tańca. To takie niuanse, ale wazne dla komfortu gości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.de.deuba.com 25.02.05, 14:44 Planuje tak na 80 osob,a w ktorej sali bylo to wesele,na ktorym bylas?gora czy dol?a czy odbywaly sie dwa wesela i czy nie slychac muzyki z drugiej sali?co do siedzenia to ta sala na gorze nie jest taka zla?A klima chyba bedzie dzialac a co nie bylo wtedy w czerwcu klimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:48 byłam w sali na dole, nawet nie wiem jest jakaś na górze, może po prostu wtedy nie było tam żadnej imprezy, albo tu tak głośno grała muza, że nic nie było słychać. No niestety, klima nie działała, dlatego goście wychodzili, i to wszystko się tak "rozlazło". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 18:08 my też wybraliśmy tą salę na górze bo na dole była rezerwacja. Ta górna wg mnie jest trochę brzydsza, te epanele na podłodze brr..ale jak będe po-napewno dam znać jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 18:05 Przyjęcie na około 53 osoby. Raczej nie więcej. Wybraliśmy opcję za 130 zł od osoby. Bo ta za 100 była marna.Mam też nadzieję, że tort będzie atrakcyjny. Wpłaciliśmy 1500zł zaliczki, ale nie spisaliśmy żadnej umowy.Tak się zastanawiam czy to dobrze. Spiszemy jakieś 2 tygodnie wcześniej ustalając przy tym godziny podania posiłków itd.Podobno trzeba wszystkiego dopilnować w Bellisimie bo chętnie oszukują klientów. Wyczytałam gdzieś na jakimś innym forum. My mieszkamy na Pradze Północ, zaraz przy Pl.Hallera.A ślub na Ratuszowej.Myślimy co z przyjezdnymi goścmi.Mam pomysł na hotel robotniczy na Ul.Wincentego.jakieś 30 zł od osoby, ale to i tak tylko dla naszych młodych przyjaciół,także bez obaw że to nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.mpips.gov.pl 08.03.05, 14:09 My mamy salę na górze, w sierpniu-dół był już zajęty. Ale cieszy mnie bardzo ten remont-naprawdę.Bo fakt, że sale wynmagają remontu. Może zdążę jeszcze na klimę?A od kiedy trwa ten remont, myślisz,że do sierpnia będą efekty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika2005 Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.de.deuba.com 08.03.05, 15:51 mam nadzieje ze skoncza jeszcze przed wakacjami!po swietach wybiore sie chyba tam i zobacze jak to wyglada. A na ile osob urzadzacie wesele? Odpowiedz Link Zgłoś
marbros Re: Restauracja Bellisima w Wie?? 14.03.05, 21:06 Cześć, dzisiaj byliśmy z narzeczoną w Bellisimie. Oglądaliśmy obie sale. Początkowo dolna bardziej nam się spodobała niż ta remontowana (jeszcze przez tydzień) na piętrze, jednak po przemyśleniach odmieniło nam się. Wesele robimy dla ok. 60 osób. Rozważana przez nas sala ma już klimatyzację, piękny widok na Stare Miasto i Wisłę. Jedynym minusem są pojedyncze toalety (mogą być kolejki, jeśli kilka osób potrzeba przyszpili). Na razie się zastanawiamy nad tą restauracją - kusi ceną. Z drugiej strony zawsze jest coś za coś (czyżby cena/jakość??). Pozdrawiam Wszystkich, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: Restauracja Bellisima w Wie?? 31.03.05, 13:52 odradzam Belissime, byłam tam we wrzesniu zesżlego roku na weselu mojej mamy chrzesnicy, tragedia, wystrój - taki sobie, nic specjalnego, natomiast co najwazniejsze jedzenie: 1 rosól był kwaśny i zimny, a z resztą tak z nim zwlekali że wszyscy najedli się ryb w galarecie bo tylko to bło, wedliny maleńko. 2. drugie danie ziemniaki pieczone - zimne, kotelt dewolaj (nie wiem jak się to pisze) jak suchar, zero masełka itp. 3. około godziny 2 w nocy gdy cześć gości już posżla rozdawali barszczyk i krokiety - zabrakło. Wiem że rodzice robili póxniej nie żłą awanturę, zostali oszukani przez tę restaurację a posżło w to kupa pieniędzy. ODRADZAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika2005 Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.de.deuba.com 31.03.05, 15:28 A w ktorej sali dol czy gora? odbywalo sie moze w tym czasie drugie wesele?Co do jedzenia moze zmienili w tym roku kucharza?:zastanawia mnie tylko fakt ze maja pozajmowane wszystkie terminy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.arcor-ip.net 31.03.05, 14:41 Bellisima nie jest najlepszym wyborem, ale coz ludzie wybieraja bo jest ladna okolica. Skoro juz wplaciliscie zaliczke to nalezy zwrocic uwage na nastepujace punkty: 1. gramatura porcji jaka zamowiliscie czy za 100 czy za 130 zl. Musza podac w gramach ile przypada na jednego goscia. Wszystko ladnie wyglada ale jak podaja polmisek z wedlinami to ile przypada plasterkow na jednego goscia. Poprostu jak to licza. Pozniej moze wyjsc na to ze goscie sa glodni a jezeli panstwo mlodzi albo rodzice zwracaja uwage ze za malo wedlin - odpowiedz tyle panstwo zamowili. Trzeba wiedziec ile tego jest i czy wystarczy dla ludzi jedzenia. 2. Dokladne godziny podania posilkow, ktore musza przestrzegac. 3. tort mozna sprobowac przed zamowieniem. Kazda restauracja ma "probki" tortow. Mozna pojsc na tzw ciacho i powiedziec ze chce sie sprobowac tortow jakie prezentuja i jakie sie zamawia. Mozna tak zrobic ale sporo osob o tym wogole nie wie. 4. Ilosc napoi jaka przypada na jednego goscia i wodki. Najlepiej miec wodke pod wlasnym kluczem i samemu nia dysponowac - TO jest bardzo dobra rada plynaca z doswiaczenie!!! 5. Co do obslugi trzeba sie dopytac ile bedzie kelnerow - i czy placi sie za ta obsluge w ramach umowy czy oddzielnie. Tak samo z orkiestra czy placi sie i spisuje umowe oddzielnie czy juz nie. 6. Umowa musi byc spisana dokladnie i musi byc podana gramatura dan. Jezeli tak bedzie a restauracja okarze sie nierzetelna to mozna dochodzic swoich praw i odszkodowania. w innym wypadku nie ma do tego podstaw. Zwroccie na to uwage a nie bedziecie mieli niemilego wesela i złychpo nim wrazen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.arcor-ip.net 31.03.05, 18:43 znalazlam ciekawostki na temat restaracji Bellisima na www.slub.waw.pl Jak ktos chce to niech sobie zajrzy do "opinie" i poszuka. Wlosy mi sie na glowie zjezryly jak sobie przejrzalam kilka stron i poczytalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika2005 Re: Restauracja Bellisima w Wie?? IP: *.de.deuba.com 01.04.05, 09:06 dzieki za info.Wszyscy narzekali a moze ktos mial juz w tym roku tam wesele i podzieliby sie uwagami?zajmuja sie tez cateringiem to dlaczego ludzie narzekaja na jedzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irysek Restauracja Bellisima w Wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 19:56 nieciekawe te opinie, oj niee a my też mamy weselicho w bellisimie. trzeba będzie po prostu rzeczywiście się pilnować, głownie skupić się na umowie, choć jak to bywa zawsze wynikną drobne kłopoty. A na stronie www.slub.waw.pl też byłam i czytałam opinie o restauracji. Też przygnębiające, ale nic to - do roboty trzeba będzie się wziąć i skupić się dokładnie na wszystkim . Na każdym szczególe. Tylko komu będzie się potem chciało dochodzić sądownie swoich praw ? hmmm...ale co z tego jak podadzą mi gramaturę np. ilość wędlin na osobę, a będzie za mało? trzeba będzie dopłacić. nerwy mnie już szarpią..Ale za swoim trzeba pochodzić, jedyna rada, trzeba wszystkiego dopilnować. Ja Ich dopilnuję !!!!!! pozdrawiam wszystkich i życzę udanej zabawy w bellisimie! przyszła panna młoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Restauracja Bellisima w Wie IP: *.de.deuba.com 11.05.05, 11:13 A moze Ktos juz mial w tym roku wesele w Bellisimie ?a moze Ktos byl i jak wrazenia?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Restauracja Bellisima w Wie IP: *.de.deuba.com 11.05.05, 13:51 szkoda ze nikt nie pisze o tej restauracji Odpowiedz Link Zgłoś
margareta2 Re: Restauracja Bellisima w Wie 23.05.05, 09:38 ja bylam niedawno na weselu w bellisimie w sali na dole....no wiec nie widzialam tam zadnych remontów,klimatyzacji, nic nie wygladalo na wymienione, sala rodem z PRL jedzenia mało, nie donosili nowego, na desce serów lezało 8 kawaleczków sera i to zwyklego żółtego!....oczywiście awantura Pańtwa młodych z obsługą (zabierali nie skonczone butelki wodki jak nikt nie widzial itd.)na gorze bylo drugie wesele...goscie nie wchodzili sobie w parade, muzyki z tamtego wesela nie bylo slychac...ogolnie obsluga byla przymulona, nie proponowali a uwazam ze powinni nawet po polnocy ani kawy ani herbaty...mało ciasta po 3 malutkie kawałki z 3 rodzajow na paterze... u nas o 22 nie bylo juz ciasta i nie donosili... nie chce tu nikogo obrazac ale ja nie wyobrazam sobie tam swojego wesela, i nie docierają do mnie argumenty ze tanio itd... o ile sie nie myle mlodzi placili 130 zl a w bardzo przyzwoitych knajpach mozna wesele zoragnizowac za 160 zl wiec roznica 30zl/os nie jest duza...w ogolnych kosztach wesela.... ogolnie dziewczyny nie robcie tam wesela, chyba ze chcecie siedziec zdenerwoane cała noc. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika2005 Re: Restauracja Bellisima w Wie 23.05.05, 14:33 remont byl na sali na gorze, widzialam ze poprawiono schodki i zrobiono na gorze tarasik.Menu zamierzam ustalic przed weselem, co do wodki to bedzie pilnowana,no coz moze nie bedzie tak tragicznie jak napisalas,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margareta2 Re: Restauracja Bellisima w Wie 23.05.05, 21:14 zycze Ci tego z calego serca...to Twoj dzien i Ty musisz byc zadowolona...na pewno roznimy sie gustami...bo mi sie po prostu tam nie podobalo...wiesz powinnas prosic kogos z twoich bliskich (swiadek, tata, rodzenstwo) zeby wszytskiego dopilnowali. na weselu na ktorym ja bylam naprawde bylo malo jedzenia...nie donosili i nie zmieniali polmiskow..zreszta para mloda zyczyla sobie grill i mial byc...zamiast grilla na stol wjechal bigos i nogi z kurczaka..a polmiski z cieplymi daniami zabierali po 5 minutach... ogolnie w skali od 1 do 10 ....daje im 1,5 Odpowiedz Link Zgłoś
weronika2005 Re: Restauracja Bellisima w Wie?? 25.05.05, 15:14 moze jeszcze jakies opiniie?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś