Gość: Monia IP: *.eu.org 18.02.05, 19:30 Czy ktos wie jakie dokumenty sa potrzebne do slubu cywilnego z obcokrajowcem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelinab1 Re: Slub z niemcem 22.02.05, 19:45 Hej, Bizresz slub w Polsce czy w Niemczech.Ja biore slub cywilny we Francji.Do Urzedu Stanu Cywilnego musze distarczyc moj akty urodzenia, kopia integralna, przetlumaczony przez tlumacza przysieglego, zaswiadczenie o stanie panienskim ( dokumenty te pobierasz w twoim urzedzie).Czasem potrzebny jest rowniez wyciag z kodeksu prawa polskiego, a pobierasz go tylko i wylacznie w konsulacie.Ale najlepiej po prostu isc i dowiedziec sie w urzedziu u osob kompetentnych, bo z tego co wiem zalezy to od miasta. Pozdrawiam. Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patii Re: Slub z niemcem IP: *.eu.org 22.02.05, 21:08 Witaj, ja tez jestem w takiej sytuacji w kwietniu biore slub cywilny z niemcem w polsce, z jego strony potrzebne jest zaswiadczenie o zdolnosci prawnej do zawarcia zwiazku malzenskiego wydaje go jego urzad cywilny,potrzebyn jest tez jego akt urodzenia i paszport, a ja musiałam dostarczyc do jego urzedu cywilnego moj akt urodzenia, ksero paszportu, zaswiadczenie o zameldowaniu i ze jestem stanu wolnego bo inaczej nie wydadza mu zaswiadczenia.I to wszystko przetlumaczone przez tlumacza przysieglego. Duzo zalatwien, Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś