Dodaj do ulubionych

koszt obiadu w restauracji a koszt na weselu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:50
restauracja w Warszawie wyceniła się na ok. 100 zł od osoby bez alkoholu. Dla
mnie to troche przydużo jak na kilka godzin dla 15 osób. Podejrzewam, że
koszt posiłku na weselu (a więc coś więcej niż przystawki, zupa, jedno danie
głowne i deser, bez żadnych napojów) jest nieiwle wyższy, a żarcia sporo
więcej. Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • dafni Re: koszt obiadu w restauracji a koszt na weselu 25.02.05, 15:11
      Za całonoce wesele ceny zaczyają się od 120 zł bez alkoholu.
      Najtaniej jest w domach weselnych, ale tam jest wystrój plastikowo-balonikowy i
      nie każdemu to odpowiada.
      • Gość: xx Re: koszt obiadu w restauracji a koszt na weselu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:27
        czyli 100 bez alko i napojów oraz tortu to przystępna i niewygórowana cena jak
        na restauracje w centrum?
    • Gość: Ada Re: koszt obiadu w restauracji a koszt na weselu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:40
      100 zł jak na samo przyjecie, bez zabawy do baiłego rana to na mój gust
      stanowczo za wiele. Ja w Poznaniu płacę 140 zl za całe wesele, masę jedzenia,
      tort i za poprawiny na dugi dzień. Za sam obiad, deser i kolacje nie dałabym
      100 zł.
      Pozdrawiam
      • Gość: margerytka Re: koszt obiadu w restauracji a koszt na weselu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:47
        własnie o to chodzi - 100 zeta za sam obiad to trochę za dużo moim zdaniem...
        • Gość: Pola Re: koszt obiadu w restauracji a koszt na weselu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 00:48
          Podzwoń po innych restauracjach - myślę, że jeśłi szukasz samego 2-daniowego
          obiadu + deser i napoje, to znajdziesz coś sensownego za 70-80 zł.
          Tyle że i tak pewnie będziesz musiała dokupić alkohol albo zapłacić z solidnym
          narzutem za wino czy wódkę, jeśli takową będziecie chcieli podać do obiadku.

Jak ja szukałam w Warszawie restauracji obiad weselny, ale taki dłuższy i ciut
          bogatszy - na jakieś 4-5 godzin dla 25-30 osób - to za obiad dwudaniowy, deser,
          tort, napoje, i kilka przystawek, sałatek oraz szampana podawano mi właśnie
          ceny w przedziale 80-120 zł. Najwięcej ofert było za 100 i więcej złotych.
          Za 80 było chyba coś w San Antonio. W restauracji Nowy Świat robią chyba obiady
          właśnie za 100 zł, ale z tego co mówiła mi koleżanka - bardzo smaczne i obfite,
          a jedzenie jeszcze zostaje.

Ale pomyśl też od drugiej strony - 15 osób po 80 zł to 1200, a po 100 zł to 1500.
          Może warto zapłacić te 300 zł więcej i mieć porządniejsze, bogatsze menu?
          W końcu przy wszystkich innych kosztach ślubnych te 300 zł to nie jest aż tak
          ogromny wydatek, a zawsze lepiej chyba zaprosić gości na te 3-4 godzinki przy
          suto zastawionym stole, niż zaserwowac im pierwsze i drugie danie, tort, a potem
          siedziec przy pustych stołach i pożegnać się po 2 godzinach...
          • Gość: margerytka Re: koszt obiadu w restauracji a koszt na weselu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 08:34
            masz rację, jeszcze poszukam! nie ma aż tak bardzo oszczędzać
            • Gość: Aga Re: koszt obiadu w restauracji a koszt na weselu IP: 217.17.46.* 03.03.05, 12:43
              Niestety w centrum Wa-wy w dobrych, znanych restauracjach obiad zaczyna sie sie
              od 100zł. Warto rozejrzec sie troche, bo w centrum miasta jest naprawde sporo
              fajnych miejsc, z dobrym jedzeniem a ktore nie sa tak bardzo rozreklamowane i
              przez to oferuja troche bardziej przystepne ceny smile
              • Gość: margerytka Re: koszt obiadu w restauracji a koszt na weselu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:48
                masz jakiś pomysł???
                • Gość: Aga Re: koszt obiadu w restauracji a koszt na weselu IP: 217.17.46.* 08.03.05, 10:49
                  Jesli planujesz obiad do 20 osob to proponuje np. Provansje na Koszykowej,
                  sprobuj moze popytac w restauracjach w okolicach Pl. Konstytucji(troche tam ich
                  jest). Ja jak szukalam restauracji to przejrzalam najpierw ich stony www. potem
                  dzwonilam lub odwiedzalam osobiscie.
      • Gość: Ola Re: koszt obiadu w restauracji a koszt na weselu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 13:01
        A gdzie robisz w Poznaniu, jesli mozna spytac?
    • minerwamcg W Krakowie taniej 26.02.05, 11:55
      W Krakowie jest ciut taniej, za obiad złożony z przystawki, zupy, dania
      głównego, deseru i - uwaga! - wina, restauracja zawinszowała sobie 50 złotych
      od osoby. A jest to bardzo porządna knajpa, na Rynku Głównym.
      • asiaaiuto Re: W Krakowie taniej 08.03.05, 00:02
        jaka to restauracja w krakowie?? mi wycenili obiad + deser + zimne pólmiski na
        conajmniej 100 zl ( a nawet 150 zl)...
    • karoolin3 Re: koszt obiadu w restauracji a koszt na weselu 03.03.05, 09:35
      która to restauracja?
      Pozdrawiam
    • Gość: Myszka Re: koszt obiadu w restauracji a koszt na weselu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 13:00
      Moze wlasnie dlatego , ze 15 osob. Bo slyszalam, ze im wiecej jest gosci tym
      mniej licza za osobe. Chca nawet na malym przyjeciu wyjsc na swoje.
      • chipsi Re: koszt obiadu w restauracji a koszt na weselu 03.03.05, 13:28
        Ja robie wesele w domu przyjęć i tam jest ta sama cena czy jest osób 10 czy 100. Za całe przyjęcie czyli objad, deser, zimna płyta i 3 ciepłe kolacje bez alkocholu płacimy 110 zł od osoby. Nie prawdą jest że domy przyjęć mają balonikowy wystrój jak to tu ktoś zasugerował, przynajmniej tam gdzie ja bywałam było elegancko a wystruj sali (nakrycia, kwiaty, kolory itp) zależał od upodobań klienta.
        • Gość: Ania Re: koszt obiadu w restauracji a koszt na weselu IP: 213.134.155.* 08.03.05, 10:58
          My organizujemy przyjęcie weselne w restauracji pod Warszawą (godz. 20:30 -
          4:00).

Płacimy 130 PLN od osoby, w tym:
          - 3 ciepłe posiłki (na powitanie zupa + drugie danie, potem grill i jeszcze
          jeden bliżej nie sprecyzowany posiłek w dalszej części przyjęcia)
          - zimne półmiski z mięsem, serami, rybami, sałatkami itp.
          - tort weselny

Bez alkoholi i napojów. Salę równiez dekorujemy na własny koszt.

Sprawdzałam ceny w okolicznych lokalach i te oferowały ceny na ogół wyższe niż
          niższe od 130 PLN.
          • Gość: Amores Re: koszt obiadu w restauracji a koszt na weselu IP: *.eranet.pl 08.03.05, 13:55
            a możesz zdradzić co to jest za restauracja i gdzie się mieści?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka