Dodaj do ulubionych

Pierwszy taniec-walc

IP: *.c151.petrotel.pl 11.03.05, 07:14
Witam. Razem z moim narzeczonym wybraliśmy sobie na pierwszy taniec walca,ale
w bardzo specyficznym wykonaniu.I mamy pytanie- czy orkiestra zazwyczaj gra
walca na żywo, czy może odtwarzają z płyty. "Naszego" walca zagrać się nie
da, a napewno nie da się zaśpiewać (wykonanie Enji). Jak to więc wyglądało na
weselach na których byliście? Żywa muzyka czy CD?
Obserwuj wątek
    • pepperann Re: Pierwszy taniec-walc 11.03.05, 07:58
      Na wszystkich weselach na których byłam - walc z płyty. Zresztą, jeśli chodzi
      Wam o konkretny utwór - możecie zespół poprosić o włączenie. W końcu - Wy tu
      rządzicie, nie Wasza orkiestra.
      • Gość: agnieszka Re: Pierwszy taniec-walc IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 11.03.05, 11:57
        u mnie też walc był z płyty ;o)
        pozdrawiam
      • Gość: Magda Re: Pierwszy taniec-walc IP: *.adsl.snet.net 13.03.05, 23:26
        Hej!!!
        Mamy ten sam problem. Wybralismy tez piosenke, ktora mozna tanczyc jak walca.
        Wykonawca jest piosenkarz jazzowy, Al Jarreau, tytul piosenki "So good".
        Troszke sie ,jak nasza kapela poradzi sobie z tym utworem. Zastanawialismy sie
        nad puszczeniem jej z plyty, jednakze zobaczymy na probie, jak sobie z tym
        utworem poradza. Zycze szczescia.
        • Gość: monia Re: Pierwszy taniec-walc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 11:09
          My na pierwszy taniec wybralismy walca z "Eyes Wide Shut" Shostakovicha. Nie
          bardzo sobie wyobrazam moja kapele jesli chodzi o jego wykonanie (chodzi tu o
          bogactwo instrumentow), wiec poprosimy, zeby puscili go z plyty. Do milego!
          • zuzia_fruzia1 Re: Pierwszy taniec-walc 16.03.05, 12:20
            Hej Monia,
            Mi też się bardzo podoba ten utwór (Eyes wide shut). Pan z zespołu zareagował
            lekkim zdziwieniem i przerażeniem, wiec na pewno będzie z płyty. Czy
            przygotowujecie jakąś specjlaną choreografię? ja o tym myślałam, ale jeszcze
            nie przeszłam do czynów, poza tym ślub dopiero we wrześniu.
            pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka