Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MALE ROZMIARY ?????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 12:05
    Bardzo prosze o pomoc. Czy moze ktos wie gdzie w wawie mozna znalesc male
    rozmiary? mam 155 cm wzrostu i waze 45 kg nosze rozmiar 34-32 szukam sklepow
    z malymi rozmiarami. Prosze nie piszcie tylko o 5-10-15 i Smyku
    Obserwuj wątek
      • Gość: Amy Re: MALE ROZMIARY ????? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.10.04, 16:11
        Pimkie, Orsay...Tam sa male rozmiary.
        Ja mialam rok temu spodniczke rozmiar 32.
        A we Frodzie GC tez sa male...
        • inezja21 Re: MALE ROZMIARY ????? 17.10.04, 17:55
          Reseved rozmiar xs.
      • r.richelieu Re: MALE ROZMIARY ????? 17.10.04, 18:00
        32? bez przesady. Może trafiałaś na jakąś dużą rozmiarówkę. Wyższa jestem co
        prawda, ale ważę tyle samo co Ty, mam drobne kości, a dłonie jak 10-latek, więc
        rozmiar wyjdzie ten sam. I 36 ładnie leży, chyba, że właśnie duża rozmiarówka
        wtedy 34 trzeba szukać. Ale 32? Ee
        • Gość: tulenka Re: MALE ROZMIARY ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 18:53
          Ja też mam ten sam problem co autorka. I rozmiar 32 jest dla mnie idealny. A
          czy Ty zawsze musisz się wszystkiego czepiać?? Gdyby PASKUDA nie potrzebowała
          rozmiaru 32 to by o niego nie pytała!!!! A Ona chyba lepiej zna samą siebie
          • Gość: Richelieu* Re: MALE ROZMIARY ????? IP: 195.117.90.* 17.10.04, 19:27
            boli zabek? jaka szkoda, moze podmuchac?
            • Gość: tulenka Re: MALE ROZMIARY ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:07
              Totalna ignorancja (z mojej strony oczywiście)

PS. Zabek (chyba chodzi Ci o ząbek) nie boli. A dmuchanie nic nie pomoże. A już
              w szczególności Twoje (jeszcze sie zarażę wrednością, choć nie wiem przez co
              roznosi się ta "choroba")
              • r.richelieu totalna ignorancja ;))) 19.10.04, 21:14
                > Totalna ignorancja (z mojej strony oczywiście)
                >

widzę, że totalna ignorancja z Twojej strony oczywiście, tylko nie marzyłam byś
                się sama do tego przyznawała
                nie no, znasz kawał?

pracowanik nadaje na kolegę
                - Szefie, a Kowalski mówi, że pan jest głupi jak but i w ogóle nie rozumie
                słów, które pan używa
                - możesz mu powiedzieć, że może mnie pocałować w dupę i vice versa

jezu, takie oto uczniowie teraz
                • Gość: tulenka Z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:20
                  Sorry że zadam Ci to pytanie. Ale dziwi mnie fakt że jesteś bardzo często na
                  forum. Nie pracujesz ani nie uczysz się?? Czy to po prostu Twoje hobby?

PS Nie ma tu żadnych podtekstów. Po prostu czysta ciekawość
                  • Gość: Richelieu* Re: Z innej beczki IP: 195.117.90.* 19.10.04, 22:05
                    bo widzisz, jeśli godzina mojej pracy kosztuje prawie 60 zł w jednym miejscu
                    lub 30zł za 1800 zn ;) to mogę sobie pozwolić na forum, na którym bywam też w
                    określonych godzinach. Że zaś 60 to i tak mało, to owszem, chodzę do szkoły
                    uczyć się również, mając nadzieję, że zarabiając więcej będę pracować jeszcze
                    mniej. Na razie mam czas na przynajmniej 3/4 etatu więc jestem 3/4 etatowym
                    bezrobotnym. Dajcie mi robotę ;)

Forum to hobby, ale i przyzwyczajenie. Nicki stają się ludźmi, a ludzi zaczyna
                    się lubić. I staje się wreszcie taki dzień gdy bez tych ludzi jest nieciekawie.
                    To taki hołd ludziom, z którymi dyskutuję ;) Gadulec jestem i bez dyskutowania
                    zdycham z głodu
                    • Gość: tulenka Re: Z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 14:10
                      Dzięki za odpowiedz

Pozdrawiam
        • Gość: kleo Re: MALE ROZMIARY ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 19:47
          ja mam 165 wzrostu i tez mam ten problem tez nosze 32 tylko ciezko go znalezc
          czasami w ramach buntu kupuje rzeczy na stoisku z dzieciecymi ciuchami i tez
          fajnie
      • laura.bellini Re: MALE ROZMIARY ????? 17.10.04, 19:14
        Zazdroszcze Ci, jakbym miala rozmiar 32, to zafunowalabym sobie diete z
        tiramisu, profiteroles i czekoaldy. A potem buszowalaym po polkach z 36.
        (Czerwone swiatlo-koniec diety) Ale niestety nie mam tego problemu.
        Pozdrawiam.
      • Gość: kleo Re: MALE ROZMIARY ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 19:50
        sprobuj w szmatolandzie ja sie tylko tam ubieram sa tam nawet xs albo ciuchy
        dla dzieci ja je nosze i sie nie wstydze bo nie mam wyjscia tez nosze32 i
        ciezko mi cos dla siebie znalezc zycze szczescia pozdrawiam goraco i pomysl ze
        jest wiele osob ktore maja ten sam problem
        • Gość: Paskuda Re: MALE ROZMIARY ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 20:19
          BARDZO wam wszystkim dziekuje za te rady. Jestescie super wielkie dzieki :)
      • ladyblue Re: MALE ROZMIARY ????? 18.10.04, 13:43
        Pimkie po polączeniu z Orsay'em niestety pozbyło sie mniejszej rozmiarówki -
        teraz zaczyna sie od 34, a wcześniej i 32 i 30 bywało :(

ciuchy dziecięce nie są wcale takie złe (Kappahl bywa ciekawy) - pod warunkiem
        że nie potrzebujemy czegoś eleganckiego :/

małe rozmiary ma House, Cropp Town, Benetton, czasem Terranova (ale ma
        bardzo "nierówną" rozmiarówkę), czasem coś w H&M się trafi (niektóre ubrania
        bywają w rozmiarze 32, większość od 34 się zaczyna).

Reserved to nieporozumienie - xs tam jest wielkości m w innych sklepach.

generalnie - łatwiej coś znaleźćw sklepach z ofertą młodzieżowa, choć tam
        pojawia sie problem długości (bo przy rozmiarze 32 niekoniecznie trzeba miec
        175 cm wzrostu...)
        • Gość: Bula Re: MALE ROZMIARY ????? IP: 157.25.161.* 18.10.04, 13:58
          mam taki sam rozmiar (155 cm i 45 kg) i taki sam problem. Marynarkę na obronę
          kupiłam w Orsay, rozmiar 32. Jakość raczej kiepska, ale nosze ją 2 razy do
          roku, więc jest ok.
          Płaszcz jesienny kupiłam ostatnio w rozmiarze S w Zarze i jest ok, bardzo
          ładnie leży i nie mam barów jak hokeista.
          Dżinsy kupuje najczęściej Americanosa, bo mają rozmiary od 25. A sweterki,
          bluzeczki i koszule w sklepach z ubrankami dla dzieci, np. w Kapahl, H&M i C&A
          mają osobne działy dla dzieci.
          • papryczka_ag Re: MALE ROZMIARY ????? 18.10.04, 15:15
            Małe rzeczy są też w Zarze i River Island
            • Gość: maluch Re: MALE ROZMIARY ????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.04, 21:11
              ale tam raczej rzadko :(
              ja mam 34. zwykle kupuję w Reserved albo Solarze. ostatnio zwężałam i skracałam
              spodnie w H&M, które niby były 34. generalnie w sklepach kupuję koszule,
              sweterki i spódnice. sukienki, spodnie i marynarki szyję
      • r.richelieu Re: MALE ROZMIARY ????? 19.10.04, 21:20
        więc zgłupiałam. 162, 43/45 kg, drobnokoścista, a ciuchy 34 z dużych
        rozmiarówek leżą idealnie, 36 też. Płaszcz zimowy 38 pięknie leży.Z Orsaya mam
        nawet bluzki koszulowe (36), a osraj jako niemiecki ma większą o numer
        rozmairówkę niż Francja. Noszę się obcisło i dopasowano. Więc dziwią mnie
        autentycznie Wasze rozmiary
        • Gość: maluch Re: MALE ROZMIARY ????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.04, 21:26
          156 cm, 46/48 kg
          ogólny rozmiar 34 - to na długość, w pasie i ramionach, w biuście i biodrach
          36/38.

• Gość: maluch Re: MALE ROZMIARY ????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.04, 21:27
            sorry, zamieszałam
            34 - długość, pas, ramiona
            36/38 - biust, biodra
            taka pokraczna jestem :)
        • Gość: lorianne Re: MALE ROZMIARY ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:33
          w benettonie na dziecięcym stoisku zawsze można wybrać coś super i ciuszki są
          tańsze niż te kobiece :) poza tym ich rozmiar xs jest bardzo malutki...

W Solarze nigdy nic małego nie kupiłam, bo tam s/xs, 34/36 są gigantyczne =\

• Gość: maluch Re: MALE ROZMIARY ????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.04, 21:44
            dziecięce ciuchy w benettonie zatrzymują mi się albo na biodrach, albo na
            biuście - no way
            w solarze tylko xs, s jest faktycznie za duże - ale tak jest w większości firm
            • Gość: Paskuda Re: MALE ROZMIARY ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 19:16
              Ciekawe dlaczego nikt nie otworzyl sklepu tylko z malymi rozmiarami skoro sa
              sklepy dla puszystych i z duzymi rozmiarami to dlaczego nie ma dla osob niskich
              i szczuplych? powiedzmy od 32-38 duzy wybor :)
              • Gość: maluch Re: MALE ROZMIARY ????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.04, 19:50
                prawdę mówiąc to marzę o prowadzeniu takiego sklepu. i jeszcze o produkowaniu
                własnych kolekcji :) bo z jednej strony mam bardzo zdrowe podejście do ciuchów -
                czyli nie szaleję zakupowo i rozsądnie patrzę na pokazy mody, a z drugiej -
                mam świra na punkcie materiałów, form ciuchów, kolorów (u innych lubię).
                szukam inwestora :))))) tylko poważne oferty :)
                • paskudawawa Re: MALE ROZMIARY ????? 21.10.04, 21:15
                  NAJLEPIEJ ELEGANCKIE CICHY I KLASYCZNE :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka