Dodaj do ulubionych

Lokal w Warszawie na przyjęcie

11.03.05, 10:48
Poszukuję miłego i niedrogiego lokalu na lipiec na przyjęcie - kolację dla
około 30 osób. Ślub będzie w USC na Starówce. Macie jakieś sprawdzone
miejsca, nie musi być w centrum smile?
Obserwuj wątek
    • Gość: Madzia Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 10:53
      stokrotko, to mamy ten sam problem, też lipiec, też Starówka. Ja się
      rozejrzałam i postawiłam na: Nowy świat, Sympatia, Grodzka, Lithos, Kuźnia
      Królewska. Musze teraz się ostatecznie zdecydować. A na kiedy potrzebujesz i
      jak to planujesz finansowo?
      • stokrotka76 Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie 11.03.05, 10:57
        Termin mamy na 9 lipca. Myśleliśmy o przyjęciu tak od 18-19.00 do 23-24.00. Z
        tego co się zorientowałam to za przystawki, zupę, drugie danie, deser wychodzi
        około 100 zł na osobę minimalnie. Plus jeszcze napoje, alkohol, tort... Szukamy
        miejsca z w miarę przystępnymi cenami smile
        • Gość: Madzia Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:05
          my na 16.07 smile)))

100 zł to w zasadzie minimum, bez alkoholu i tortu. Dowiedzcie się, czy możecie
          wstawić swój tort - nie zawsze restauracja się na to godzi, albo czy mogą sami
          takowy zrobić. Ja mysle, że finalnie ok. 120 zł od osoby, pytanie ile i jaki
          alkohol chcecie... mysle, że taniej ciężko będzie coś znaleźć, żeby w dodatku
          było ładnie i dobre żarełko, bez skąpych porcyjek. Poszukaj po stronach www
          tych lokali i zobacz ceny menu. No i oczywiście nie wspominaj że chodzi o ślub,
          bo cena urośnie od razu.
          • stokrotka76 Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie 11.03.05, 11:23
            Popatrzę, dzięki. Też myśleliśmy o 16, ale w końcu zdecydowaliśmy się na 9 wink
      • Gość: Warszawiak Polecam restaurację w Hotelu na Powiślu IP: *.icpnet.pl 12.03.05, 23:50
        Na Wybrzeżu Kościuszkowskim (idąc ul. Tamka w kierunku Wisły skręcamy w prawo w
        Wybrzeże) jest hotel z fajną restaurację. Mają atrakcyjne ceny i można z nimi
        negocjować. W dodatku posiadają promocje na noclegi w okresie letnim i na
        weekendy.
    • Gość: mig Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.chello.pl 15.03.05, 15:59
      Bardzij, ze sie tak wyraze "swojski " klimat: Gospoda pod kogutem na Freta.
      Pyszne, tradycyjne polskie jedzienie. My tam robilismy przyjecie po cywilnym.
      Do knajpy poszlismy spod Palacu Slubow na piechote. Mamy dzieki temu super
      zdjecia ze Starowki, takie "w biegu", nie pozowane. No i wszyscy do dzis
      wpominaja jedzenie, ze takie dobre. Polecam.
      • Gość: bialaa Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.parp.gov.pl / *.crowley.pl 15.03.05, 17:11
        a ja polecam Dom Polonii-niedrogo (ok 140 zl na osobe), bardzo elegancko i
        cieplo. poza tym jest do dyzpozycji gosci przepiekny ogrod. no i mozna pieszo
        dojsc ze starowki - pewnie ciekawy efekt-sami tak chciuelismy zoribc,ale
        zdecydowalismy sie na karete smile Jestem bbbardzo za Domem Polonii-to naprawde
        idealne miejsce za przyjecie weselne.
        pozdrawiam, bialaa
        • Gość: kasia Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.05, 21:56
          bialaa, czy mogłabyś podać jakieś namiary na Dom Polonii - telefon, strona www?
          wielkie dzieki.
          • Gość: bialaa Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.parp.gov.pl / *.crowley.pl 16.03.05, 09:08
            to jedyne co posiadam smile

www.polonia-polska.pl/index.php?id=of_war
            bylam tam w weekend - robia wlasnie remont schodow wewnatrz-robi to niesamowite
            wrazenie-schody jak w sali balowej, rozchodzace sie na dwie strony. Niestety
            nie widzialam sali lustrzanej-a to wlasnie w niej chcialabym zoribc przyjecie
            po "imprezce" w ogordzie smile aaa-ogród robi oszalamiajace wrazenie-z widokiem na
            warszawe-jest na skarpie. naprawde goraco polecam!
      • Gość: wika Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.03.05, 19:37
        a mozesz mi napisac jakie tam maja ceny i na ile osob mozna zrobic przyjecie
        • Gość: wika Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.03.05, 19:39
          chodzi mi o gospode pod kogutem, jakie maja ceny
    • ariwlet Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie 15.03.05, 22:07
      hotel Reytan na ul.Rejtana- zadzwoń i sprawdż, ja polecamsmile
    • yskyerka Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie 21.03.05, 19:55
      Restauracja Arkadia na Rynku Starego Miasta. Kolacje za 80 zł/os. Niestety, nic
      więcej nie wiem, bo my tam planujemy śniadanie dla przyjezdnej rodziny w
      niedzielę po ślubie. Ale wrażenie sprawiają bardzo miłe i panie kelnerki
      cierpliwie tłumaczą, co i jak, pokazują cały lokal, proponują menu. W
      przeciwieństwie do paru innych lokali, w których w niedzielę w południe, kiedy
      chcieliśmy dowiedzieć się czegoś konkretnego, potraktowano nas jak natrętów. sad
    • a_weasley Blisko Starówki i z przewijakami 21.03.05, 20:03
      Piwna Kompania, Podwale 25 bodajże, www.podwale25.pl. Większa ilość sal różnej
      wielkości, duży wybór dań, nie za drogo. Podobno znakomita golonka, ja akurat
      golonki tam nie jadłem. Bonus, jeśli masz rodzinę z małymi dziećmi: w toalecie
      przewijak.
    • Gość: Ona Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 12:45
      up
      • Gość: E. Stare Miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:32
        Czy ktoś coś poleci?
        • a_weasley Re: Stare Miasto 30.03.05, 19:43
          taż dopiero co tutaj pisałem, ze dwie notki temu, nawet w tytule było
          • Gość: E. Re: Stare Miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 20:24
            Wygląda zachęcająco, ale nic nie piszą tam o przyjęciach weselnych...
            • a_weasley Piwna Kompania 30.03.05, 20:59
              Da się zrobić. Siedzącą imprezę gdzieś z boku na naście lub dzieści osób, zależnie która sala, a
              pełnowymiarowe wesele to tak koło setki z tego co wiem - dokładnie nie pamiętam, bo mnie
              chodziło akurat o mniejsze trochę, a żeby mieć główną salę dla siebie to na bodajże sto, ale
              spytaj. Dosyć rozmowni są.
              • Gość: Up Re: Piwna Kompania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 14:17
                Up
    • stokrotka76 Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie 06.04.05, 21:41
      Dzięki za rady smile. Jeszcze nam się nie udało zdecydować...
      • stokrotka76 Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie 06.04.05, 21:43
        Jka się człowiek zacznie rozglądać, to ciężko wybrać smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka