stokrotka76 11.03.05, 10:48 Poszukuję miłego i niedrogiego lokalu na lipiec na przyjęcie - kolację dla około 30 osób. Ślub będzie w USC na Starówce. Macie jakieś sprawdzone miejsca, nie musi być w centrum ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Madzia Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 10:53 stokrotko, to mamy ten sam problem, też lipiec, też Starówka. Ja się rozejrzałam i postawiłam na: Nowy świat, Sympatia, Grodzka, Lithos, Kuźnia Królewska. Musze teraz się ostatecznie zdecydować. A na kiedy potrzebujesz i jak to planujesz finansowo? Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie 11.03.05, 10:57 Termin mamy na 9 lipca. Myśleliśmy o przyjęciu tak od 18-19.00 do 23-24.00. Z tego co się zorientowałam to za przystawki, zupę, drugie danie, deser wychodzi około 100 zł na osobę minimalnie. Plus jeszcze napoje, alkohol, tort... Szukamy miejsca z w miarę przystępnymi cenami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:05 my na 16.07 ))) 100 zł to w zasadzie minimum, bez alkoholu i tortu. Dowiedzcie się, czy możecie wstawić swój tort - nie zawsze restauracja się na to godzi, albo czy mogą sami takowy zrobić. Ja mysle, że finalnie ok. 120 zł od osoby, pytanie ile i jaki alkohol chcecie... mysle, że taniej ciężko będzie coś znaleźć, żeby w dodatku było ładnie i dobre żarełko, bez skąpych porcyjek. Poszukaj po stronach www tych lokali i zobacz ceny menu. No i oczywiście nie wspominaj że chodzi o ślub, bo cena urośnie od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie 11.03.05, 11:23 Popatrzę, dzięki. Też myśleliśmy o 16, ale w końcu zdecydowaliśmy się na 9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Polecam restaurację w Hotelu na Powiślu IP: *.icpnet.pl 12.03.05, 23:50 Na Wybrzeżu Kościuszkowskim (idąc ul. Tamka w kierunku Wisły skręcamy w prawo w Wybrzeże) jest hotel z fajną restaurację. Mają atrakcyjne ceny i można z nimi negocjować. W dodatku posiadają promocje na noclegi w okresie letnim i na weekendy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.chello.pl 15.03.05, 15:59 Bardzij, ze sie tak wyraze "swojski " klimat: Gospoda pod kogutem na Freta. Pyszne, tradycyjne polskie jedzienie. My tam robilismy przyjecie po cywilnym. Do knajpy poszlismy spod Palacu Slubow na piechote. Mamy dzieki temu super zdjecia ze Starowki, takie "w biegu", nie pozowane. No i wszyscy do dzis wpominaja jedzenie, ze takie dobre. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialaa Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.parp.gov.pl / *.crowley.pl 15.03.05, 17:11 a ja polecam Dom Polonii-niedrogo (ok 140 zl na osobe), bardzo elegancko i cieplo. poza tym jest do dyzpozycji gosci przepiekny ogrod. no i mozna pieszo dojsc ze starowki - pewnie ciekawy efekt-sami tak chciuelismy zoribc,ale zdecydowalismy sie na karete Jestem bbbardzo za Domem Polonii-to naprawde idealne miejsce za przyjecie weselne. pozdrawiam, bialaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.05, 21:56 bialaa, czy mogłabyś podać jakieś namiary na Dom Polonii - telefon, strona www? wielkie dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialaa Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.parp.gov.pl / *.crowley.pl 16.03.05, 09:08 to jedyne co posiadam www.polonia-polska.pl/index.php?id=of_war bylam tam w weekend - robia wlasnie remont schodow wewnatrz-robi to niesamowite wrazenie-schody jak w sali balowej, rozchodzace sie na dwie strony. Niestety nie widzialam sali lustrzanej-a to wlasnie w niej chcialabym zoribc przyjecie po "imprezce" w ogordzie aaa-ogród robi oszalamiajace wrazenie-z widokiem na warszawe-jest na skarpie. naprawde goraco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.03.05, 19:37 a mozesz mi napisac jakie tam maja ceny i na ile osob mozna zrobic przyjecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.03.05, 19:39 chodzi mi o gospode pod kogutem, jakie maja ceny Odpowiedz Link Zgłoś
ariwlet Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie 15.03.05, 22:07 hotel Reytan na ul.Rejtana- zadzwoń i sprawdż, ja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie 21.03.05, 19:55 Restauracja Arkadia na Rynku Starego Miasta. Kolacje za 80 zł/os. Niestety, nic więcej nie wiem, bo my tam planujemy śniadanie dla przyjezdnej rodziny w niedzielę po ślubie. Ale wrażenie sprawiają bardzo miłe i panie kelnerki cierpliwie tłumaczą, co i jak, pokazują cały lokal, proponują menu. W przeciwieństwie do paru innych lokali, w których w niedzielę w południe, kiedy chcieliśmy dowiedzieć się czegoś konkretnego, potraktowano nas jak natrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Blisko Starówki i z przewijakami 21.03.05, 20:03 Piwna Kompania, Podwale 25 bodajże, www.podwale25.pl. Większa ilość sal różnej wielkości, duży wybór dań, nie za drogo. Podobno znakomita golonka, ja akurat golonki tam nie jadłem. Bonus, jeśli masz rodzinę z małymi dziećmi: w toalecie przewijak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 12:45 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Stare Miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:32 Czy ktoś coś poleci? Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Stare Miasto 30.03.05, 19:43 taż dopiero co tutaj pisałem, ze dwie notki temu, nawet w tytule było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: Stare Miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 20:24 Wygląda zachęcająco, ale nic nie piszą tam o przyjęciach weselnych... Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Piwna Kompania 30.03.05, 20:59 Da się zrobić. Siedzącą imprezę gdzieś z boku na naście lub dzieści osób, zależnie która sala, a pełnowymiarowe wesele to tak koło setki z tego co wiem - dokładnie nie pamiętam, bo mnie chodziło akurat o mniejsze trochę, a żeby mieć główną salę dla siebie to na bodajże sto, ale spytaj. Dosyć rozmowni są. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie 06.04.05, 21:41 Dzięki za rady . Jeszcze nam się nie udało zdecydować... Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka76 Re: Lokal w Warszawie na przyjęcie 06.04.05, 21:43 Jka się człowiek zacznie rozglądać, to ciężko wybrać Odpowiedz Link Zgłoś