Dodaj do ulubionych

"scenariusz" weselny

IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 19.03.05, 15:55
Czy moglibyście się podzielic pomysłami, poglądami, doświadczeniami na temat
tego, jakie powinny być "żelazne punkty" wesela?
Wiadomo:poczatek to przywitanie chlebem i sola, szampan....I co dalej???
Jaks nie bardzo mogę uzyskac konkretne odpowiedzi od rodziny czy znajomych,
kórzy troszke patrzą na mnie jakbym pytała ich o plamy na Marsie...
Ponieważ sami odpowiadamy za przebieg wesela (nie będzie DJ ani orkiesrty, a
ich role ma pełnic ktos z rodziny), chcielibyśmy wszystko dobrze zaplanować,
łączenie z "zabawami" okołooczepinowymi, byle niezbyt wulgarnymi...
Macie jakies pomysły? Za każdą podpowiedź będę wdzięczna.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • greeneyes27 Re: "scenariusz" weselny 19.03.05, 18:57
      Dostalam taki scenariusz od kolezanki.
      Jak chcesz, moge Ci wyslac na priva, podaj tylko swoj adres e-mailowy.
      • pani_inzynier Re: "scenariusz" weselny 19.03.05, 19:28
        Ja poprosze jesli mozna
        pani_inzynier@gazeta.pl

pozdrawiam
        • minerwamcg Re: "scenariusz" weselny 19.03.05, 19:56
          Ja też, ja też! Thanks from the mountain
          minerwamcg@gazeta.pl
      • Gość: Bestia Re: "scenariusz" weselny IP: 82.160.53.* 19.03.05, 20:39
        I ja też poprosze. kot.bestia@gazeta.pl
      • chipsi Re: "scenariusz" weselny 19.03.05, 20:59
        poproszę jeszcze jeden smile chipsi@op.pl
      • Gość: Paula Re: "scenariusz" weselny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 10:22
        ja też baaardzo proszę paulinka-78@wp.pl
        • yves4 Re: "scenariusz" weselny 10.04.05, 15:05
          ja też poproszę o ten scenariusz smile)) natasha_b@interia.pl
      • Gość: Ania Re: "scenariusz" weselny IP: *.media4.pl 20.03.05, 12:16
        Jak możesz to wyślij mi również na ania@works.pl
        Z góry wielkie dzięki!
      • ariwlet Re: "scenariusz" weselny 20.03.05, 13:19
        I ja poproszę ariwlet@gazeta.pl
        smile
      • sunny12 Re: "scenariusz" weselny 20.03.05, 17:22
        ja też poproszę jeśli mogłabyś przesłać taki scenariusz na :
        sunny12@gazeta.pl Dziękuję!
      • malgocha25 Re: "scenariusz" weselny 21.03.05, 12:18
        Hejsmile
        Jakbyś mogła mi też przesłać ten scenariusz będę wdzięcznasmile
      • horpyna78 Re: "scenariusz" weselny 21.03.05, 13:15
        i jesli to nie problem to i ja bym poprosiła o taki scenariusz e-mail:
        horpyna78@gazeta.pl
      • Gość: jane Re: "scenariusz" weselny IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 22.03.05, 12:20
        dzięki, jasne,że chce, sorki, że z opóźnieniem...
        jane67@op.pl
      • Gość: Ewa Re: "scenariusz" weselny IP: *.u.mcnet.pl 22.03.05, 12:59
        czy ja tez moge dostac? ewablac@poczta.onet.pl
      • Gość: ewesti Re: "scenariusz" weselny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 14:09
        ja też bardzo poproszę, bo mam ślub w sieprniu i nie mam pojęcia od czego
        zacząć, z góry bardzo dziękuję, mój e-mail:ewesti@gazeta.pl
      • Gość: xenia77 Re: "scenariusz" weselny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 15:07
        Czy ja tez mogę prosić smile na email - renia77@tlen.pl Z góry dziękuję i
        POZDRAWIAM
      • Gość: Ania Re: "scenariusz" weselny IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 11.04.05, 10:50
        Cześć, ja też byłabym zainteresowana takim scenariuszem zabawy weselnej. Czy
        korzystając z okazji mogłabym Cię też prosić o taki scenariusz? Byłabym
        ogromnie wzdięczna za przesłanie mi go na mój adres mailowy: annambt@poczta.fm

Pozdrawiam i z góry dziękuję smile

Ania
        • greeneyes27 Re: "scenariusz" weselny 11.04.05, 11:13
          Dziewczyny, ten scenariusz jest tutaj wklejony, poszukajcie.
    • Gość: misiabisia Re: "scenariusz" weselny IP: *.zacisze.zgora.pl 19.03.05, 20:11
      Ja również poproszę!!! Bardzo, bardzo!!!
      bsz@plusnet.pl
      Dzięki!
    • Gość: Roy Re: "scenariusz" weselny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 20:25
      i ja tez poprosze! roy1975@gazeta.pl
    • Gość: Avocado Re: "scenariusz" weselny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 20:36
      I ja tez poprosze jesli mozna!!!!
      Enigma-2000@gazeta.pl
      • Gość: Marta skopiować i tu wkleić IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 21:32
        a ja poproszę o skopiowanie go i umieszczenie na tym forum i z góry bardzo
        dziękuję i pozdrawiam
        • Gość: Julio Re: skopiować i tu wkleić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 23:19
          popieram wklejenie na forumsmile
    • Gość: A Re: "scenariusz" weselny IP: *.arcor-ip.net 19.03.05, 23:28
      Taki scenariusz kazdy moze sam sobie stworzyc wg swoich upodoban i wcale nie
      musi byc standardowy.
      • minerwamcg Re: "scenariusz" weselny 19.03.05, 23:59
        Może też zmodyfikować do własnych potrzeb, tym łatwiej i skuteczniej, że mniej
        więcej wie, czego się trzymać.
        • adrian4u Re: "scenariusz" weselny 20.03.05, 09:18
          właśniesmile
          powiedzmy, że jest ramówka:
          - powitanie
          - jedzsonko
          - pierwszy taniec
          - cała sala się bawi
          - jakieś posiłki - w mięzyczasie
          - tort i oczepiny (lub oczepiny a potem tort - kwestia dogrania, ale o tym
          szerzej na życznie)
          - zabawa do rana wink

konkursy itp - na oczepinach, po oczepinach - sztuczne ognie, tańczące
          fontanny, pokaz laserów - co kto wolismilesmilesmile

w międzyczasie - "część artystyczna" w wykonaniu np. kuzynów-kawalarzy
          (niespodziewajka tak zwana), karaoke (nie za długo i wybrane utwory), wężyki,
          kółeczka, klaskanie na żądanie wodzireja, itp. (w moim wykonaniu odpadają -
          osobiście uważam, że to żenuawink

to mniej-więcej tyle - można dowolnie modyfikować, kombinować itp. Aha - i nie
          myśl, że skoro "ramówka" wszędzie taka sama lub podobna, to podobne są wesela i
          trzeba na rozpaczliwca szukać oryginalnych rozwiązań...
          Każde wesele jest inne, i każde powinno być najpiękniejszesmilesmilesmile

czego wszystkim wam życzęsmile

pozdrawiam,

Adrian
          (jeszcze nie wyspany)
    • adrian4u Re: "scenariusz" weselny 20.03.05, 00:17
      juterkiem naapisze - teraz zasypiam i jeszcze coś pomylę big_grinbig_grinbig_grin

do niedzielismile

A
      • Gość: JAGA Re: "scenariusz" weselny IP: *.man.bydgoszcz.pl 20.03.05, 17:21
        ja tez poprosze scenariusz na priv ja.aga@interia.pl
        Baaaardzo dziekujesmile
        • misia.a Re: "scenariusz" weselny 20.03.05, 17:57
          Będę baaaaaardzo zobowiązana za scenariusz!!!
          misia.a@gazeta.pl
          Dzięki!
          • adrian4u "scenariusz" weselny - wersja wzbogacona:) 20.03.05, 18:42
            Pewnie nie zauważyłaś, ale już wrzuciłem na forum - oto "przedruk" - ale w
            wersji exclusive - rozszerzony smilesmilesmilesmile

powiedzmy, że jest ramówka:
            - powitanie - chleb, sól, szampan - wedle uznaniasmile - jakieś do 10 minut
            - jedzonko - liczmy na to do godziny
            - pierwszy taniec
            - cała sala się bawi - do północy...
            - jakieś posiłki - w międzyczasie
            - tort i oczepiny (lub oczepiny a potem tort - kwestia dogrania - jest o tym
            poniżej)
            - zabawa do rana wink

konkursy itp - na oczepinach, po oczepinach - sztuczne ognie, tańczące
            fontanny, pokaz laserów - co kto wolismilesmilesmile - wszystko do załatwieniasmilesmilesmile

*** dlaczego kolejność tort-oczepiny jest "zmienna"? - to proste: czasem bywa,
            że tort to niezła celebra - zgaszone światła, na salę wjeżdża tort
            z "iskierkami" itp. potem krojenie, częstowanie itd - generalnie impreza - pod
            względem zaangażowania gości - siada. Co więcej, siada na jakieś 30-40 minut, a
            to sporo. Potem trudno ich rozkręcić. Jednak, jeśli chóralnie zaprosimy
            wszystkich na oczepiny, zrobimy je fajnie i wesoło - naturalnym następstwem
            będzie przejście do tańcasmilesmilesmile
            Z drugiej strony, gdy tort jest po oczepinach (po tańcach itp) - zakładając
            dynamiczne i angażujące w zabawę konkursy - goście są rozbawieni, a my tu im
            serwujemy torta - dla ciebie sprawa ważna, ale to znów 30-40 minut "nudy" -
            sorka, ale jedzenie torta, gadanie itp. trochę "załatwia" już zbudowany na
            oczepinach nastrój zabawowy...
            nie liczybym tu na spontan - trzeba wyciągnąć gości zza stołów na parkiet -
            jeśli jest jedna sala - pół biedy - muzyka głośniej i skoczniej, coś miłego dla
            ucha i powodującego, że nogi zaczną same tańczyć, jakiś zabawny tekst i się
            rusząsmile a jak sale dwie, to już lepsze czarowanie. Niestety - jak na każdej
            imprezie - wszystko działa na zasadzie owczego pędu - czego nie widzisz, tego
            nie ma... a jak goście za stołami nie widzą tych bawiących się, to
            echchchch....... Na szczęście - jak to Stuhr śpiewał - nie ma takiej rury na
            świeciesmilesmilesmile

w międzyczasie wesela - "część artystyczna" w wykonaniu np. kuzynów-kawalarzy
            (niespodziewajka tak zwana), karaoke (nie za długo i wybrane utwory), wężyki,
            kółeczka, klaskanie na żądanie wodzireja, itp. (w moim wykonaniu odpadają -
            nie robię takich rzeczy, bo osobiście uważam, że to żenua - jak na dancingu dla
            samotnych... wink - ale pociąg spokojnie mogę poprowadzić - wyjść zza "stanowiska
            dowodzenia" i zaśpiewać, poprowadzić - akurat przy kawałku Rysia R. to się
            sprawdza i nie jest pretensjonalnesmile zresztą często-gęsto sam, tudzież z kimś,
            biorę mikrofonik w łapkę i śpiewamy co lepsze polskie szlagierysmile Niestety od
            dawna mie miałem pod paluszkami klawiszy czy gitary, czego żałuję, jednak głos
            pozostałsmile
            Aby dodatkowo uatrakcyjnić i wyciągnąć zza stołów praktycznie wszystkich,
            muzycznie można poprowadzić kilka "konkursów" - zorba i cancan, taniec
            irlandzki, czardasz, polkasmilesmilesmilesmile są one tak fajne i ekspresyjne, że poderwą
            całą salę - tak, dla dobrej zabawysmilesmilesmilesmile (no i kurcze patenty zdradzamwink

to mniej-więcej tyle - można dowolnie modyfikować, kombinować itp. Aha - i nie
            myśl, że skoro "ramówka" wszędzie taka sama lub podobna, to podobne są wesela i
            trzeba na rozpaczliwca szukać oryginalnych rozwiązań...
            Każde wesele jest inne, i każde powinno być najpiękniejszesmilesmilesmile

czego serdecznie życzęsmile

Adrian
            (DJ nadwornywink
            • Gość: aga Re: "scenariusz" weselny - wersja wzbogacona:) IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 22.03.05, 12:36
              czy byłbyś skłonny jeszcze uchylić rąbka tajemnicy o tych "konkursach" około
              oczepinowych? Tak sie pechowo składa, że nie posiadam kuzynów-kawalarzy, do
              karaoke nigdy nie miałam serca (może dlatego, że wystarcza mi słuchu na tyle,
              żeby słyszeć, jak ktoś niemiłosiernie fałszujewink, chciałabym więc zorganizować
              choć ze trzy zabawy dla gości przy okazji oczepin, ale oprócz "badania
              kolanek", co jeszcze może ujdzie oraz "przeciągania banana", czego już nie
              zdzierżę, to innych pomysłów sobie nie mogę przypomnieć....
              • adrian4u Re: "scenariusz" weselny - wersja wzbogacona:) 22.03.05, 12:43
                ...no proszęsmile
                to ja mam wszystkie tajemnice "sprzedawać" ??? smilesmilesmile

napisz do mnie to coś zaproponujęsmile

zresztą - pewnie i tak niedługo trafi się ten wątek na forumsmile
                pozdrawiam słonecznie (jaki piękny dziś dzieńsmilesmilesmile

Adrian
    • greeneyes27 Scenariusz - tutaj: 20.03.05, 23:15
      SCENARIUSZ

17:30 Zespół jest gotowy do rozpoczęcia występu

ok. 18:00 Przyjazd gości weselnych
      Powitanie gości przez zespół i zespół gra lekką muzykę instrumentalną na czas
      oczekiwania wejścia Młodych
      ok. 18:15 Zapowiedzenie wejścia głównych gości:
      1. Rodzice Pana Młodego – imiona i nazwiska
      2. Rodzice Panny Młodej - imiona i nazwiska
      3. Świadkowie– imiona I nazwiska
      4. Państwo Młodzi – Państwo - imiona i wspólne nazwisko
      ok. 18:15 Powitanie chlebem i solą przez Mamy ( w tle muzyka delikatna)
      Wypicie lampki szampana i „sto lat”, a następnie zbicie
      kieliszków
      Zaproszenie do sali jadalnej
      ok. 18:30 Rozpoczęcie obiadu
      1. przystawka
      2. toast ojca panny młodej
      3. zupa
      4. toast świadka
      5. gorzka wódka
      6. drugie danie
      7. toast pana młodego
      8. prawdopodobnie „sto lat”

19:30-20:00 - Zaproszenie do pary młodej do pierwszego tańca i wszystkich
      gości do przejścia do sali tanecznej
      - Pierwszy taniec
      - Zaproszenie gości do wspólnej zabawy i rozpoczęcie tańców

23:00 - Zaproszenie gości do sali tanecznej na oczepiny
      - Na postawionych na sali dwóch krzesłach siadają młodzi i świadkowie pomagają
      zdjąć welon i muszkę, a w trkaie gra przyśpiewka tradycyjna
      - Zaproszenie panien i kawalerów na rzucanie welonu i muszki
      - Taniec nowej pary młodej i pary młodej z rodzicami
      ok. 23:30 - Zaproszenie gości na kolejny ciepły posiłek
      - Podanie gorącego posiłku, a gdy wszyscy zjedzą, to wjedzie tort i zostanie
      podzielony przez państwa młodych
      24:00-24:30 Zaproszenie gości do sali tanecznej na dalszą zabawę

ok. 3:30 Rozpoczęcie wygaszania imprezy wolniejsza muzyką
      ok.4:00 Planowe zakończenie przyjęcia weselnego

• greeneyes27 Re: "scenariusz" weselny 20.03.05, 23:20
      Wszystkim zainteresowanym przeslalam na priva a dodatkowo wkleilam tutaj.
      To jest scenariusz, ktory dostalam od "wirtualnej" kolezanki.
      Na pewno u mnie bedzie troche inaczej.
      Np. tort bedzie podawany zaraz po obiedzie, z kawa.
      • Gość: JUSTKA Re: "scenariusz" weselny IP: 62.29.138.* 22.03.05, 12:39
        ja też chcę smile poprosze jesli mozna sheee81@wp.pl
        • mysz1978 Re: "scenariusz" weselny 10.04.05, 15:01
          No tak - jest to scenariusz dotyczacy wesela, ale jak ktos nie ma tradycyjnego
          wesela, tylko takie bardziej przyjecie (posilkami beda obiad, potem jakis
          deser, tort i kolacja) - calosc zakonczy sie okolo 22:00 - 23:00. W lokalu
          zjawimy sie okolo 16:30 - ustalilam obiad bez przystawek - od razu jak po
          pierwszym powitalnym toascie. A co dalej?? Bedzie troszke miejsca zeby
          potanczyc (chociaz ja osobiscie nieszczegolnie sie do tego pale). Mialam taki
          cichy pomysl dotyczacy spaceru nad morze (przyjecie weselne bedzie w knajpce
          bardzo blisko morza), ale moze to nie przejdzie? Bo boje sie zeby nie bylo
          nudno... wprawdzie u mojego brata tez nie bylo tancow i tez calosc skonczyla
          sie ok 22:00 i czas szybko zlecial, ale moze u mnie bedzie inaczej... Zwlaszcza
          ze czuje ze tesciowa zyczy mi zeby sie to przyjecie nie udalo. Z zemsty chyba
          bo odmowilismy tradycyjnego wesela..
          Prosze Was o jakies rady co moglibysmy robic przez te 6 godzin.
          • Gość: annayen Re: "scenariusz" weselny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 08:37
            ja do dołączam sie do pytania Myszy.... co można robić na obiedzie weselnym? smile
            • mysz1978 Re: "scenariusz" weselny 11.04.05, 14:31
              annayen - ciesze sie ze to nie tylko ja sie zastanawiam smile)
              Specjalnie chcialam skromne przyjecie zeby moglo sie obyc bez tancow i zabaw
              (nie odpowiada mi to), ale cos trzeba bedzie robic... Jakbym byla pewna ze
              goscie sie lubia to pol biedy - zawsze mogliby gadac, gorzej bedzie jak bedzie
              jakas sztywna atmosfera (a znajac tesciow to moge byc pewna ze beda siedziec
              obrazeni wiec moze byc tak sobie...). Chetnie poszlabym jednak na ten spacer po
              obiedzie - czy ktos juz sie spotkal z pomyslem spaceru????? Zwlaszcza ze
              naprawde okolica bedzie taka "spacerowa" smile
              • Gość: annayen Re: "scenariusz" weselny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:34
                JA TEZ bede miala obiad nad możem prawie smile))), ale slub na 18 wiec po 19
                zacznie sie "obiad" w sumie kolacja potem tort i spokojnie zejdzie do 22 czy do
                23 i zastanawiam sie co wtedy do domu? Spacer nocą? ( nie wiem sad(((
                • Gość: N Re: "scenariusz" weselny IP: *.arcor-ip.net 11.04.05, 16:47
                  nie wiem czy to w czyms pomoze, ale w skrocie napisze wam co bylo u mnie na
                  takim obiedzie po slubie. Po toascie i obiedzie wystapila grupa folklorystyczna,
                  ktora czesto wystepuje w tej restauracji,a pozniej kapela grala i mozna bylo
                  potanczyc jak ktos chcial. U mojej kuzynki wystapil facet ktory gral na gitarze
                  - podobno ich znajomy. Mojej kolezance spodobal sie taki wystep i na swoim
                  obiedzie slubnym zamowila kapele ktora grala irlandzka muzyke i nawet spiewali.
                  Kapela ta grala w jakims pubie, poprostu po ich wystepie poszla i zapytala sie
                  ich czy by nie mogli grac u niej na przyjeciu/obiedzie i zgodzili sie nawet duzo
                  im nie zaplacila. Smiala sie ze 1/4 sumy co bieze DJ z wesela.
                  • mysz1978 Re: "scenariusz" weselny 11.04.05, 17:26
                    Hmm.. Pomysl ciekawy (bo jest to cos oryginalnego). Musze cos takiego
                    zaproponowac bo tesciowie non stop powtarzaja ze to bedzie jak stypa... Pomijam
                    ich brak taktu, ale tak sobie mysle ze jednak cos powinno byc. Lokal do tancow
                    specjalnie sie nie nadaje (jest malutki); goscie beda niezbyt mlodzi (rodzice,
                    rodzenstwo, tesciowie) wiec tez nawet jakbysmy chcieli te tance, to ci "starsi"
                    nudziliby sie. Kurcze - ciezko jest cos wymyslic... Ale jakis krotki wystep
                    bylby fajny (oczywiscie nie dla tesciow smile).
                    Pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka