Dodaj do ulubionych

Jakie będziecie miały bukiety ślubne ??

IP: *.fan-tex.com.pl 14.04.05, 22:19
Hej laski smile Moje pytanie brzmi jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? Czy będą to bukiety zwisajace, rożki, wydłużone kalle ?? Ostatnio w Twoim Stylu przeczytałam że : " Koniec epoki kwiatów singli i ascetycznych kompozycji z patyczków. Teraz znowu modny jest bukiet: pełny, gęsty, kolorowy. Jest w nim wszystko, co daje wiosna."
Obserwuj wątek
    • byhanya Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? 14.04.05, 22:22
      nie mam pojecia. kwiatami zajmuje sie moj przyszly jak tradycja nakazuje. to
      tak jakbym pytala na meskim forum jakie suknie wybrali dla swoich przyszlych
      zon. HI HI HI
      • Gość: Mc Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.fan-tex.com.pl 14.04.05, 22:39
        hehe z całym szacunkiem ale pierwszo słyszę o takiej tradycji, że narzeczony wybiera wiązankę ślubną. Moja siostra i koleżanki wybierały sobie same. Nie chodzi mi o to że wiązanka mogła by się nie spodobać, bo akurat ja mogłabym zaufać swojemu miskowi, ale wolałabym mu zaoszczędzić tego, bo ja oglądając sama nie mogę się zdecydować. Dla niego byłby taki sam problem jak z pierścionkeim zaręczynowym winkAle każdy jest inny smile
      • Gość: lala Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.tvp.pl 21.04.05, 19:53
        Wysłane
    • Gość: Stokrotka Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.chello.pl 14.04.05, 22:51
      Taka tradycja jest, ale uwazam, ze tradycje nalezy traktowac wybiorczo... Wiec
      swoje kwiaty wybieram sama!
      Myslalam o konwaliach, ale w koncu zdecydowalam sie na roze, klasyczny bukiet w
      ksztalcie kuli, nic ekstrawanckiego, w trzech kolorach: kremowym, lososiowyn i
      (jeszcze nie wiem) lekko pomaranczowym lub brudnym rozu. Kwiatow bedzie okolo
      30-40.
      • Gość: Mc Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.fan-tex.com.pl 14.04.05, 23:04
        MMMM super, to coś na styl Amerykański. Też mi sie podobają takie zbite w kulę róże. Widziałam jeszcze takie bukiety na długiej taśmie które zawiesza sie na nadgarstkusmile
        • Gość: Stokrotka Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.chello.pl 14.04.05, 23:31
          Tak, tak, amerykanski, dobrze to ujelas!
          Nie widzialam go, niestety, "na zywo", ale na zdjeciach wyglada slicznie...

Ciekawostka: kiedy przegladalam katalog z bukietami w kwiaciarni, zobaczylam na
          jednym zdjeciu panne mloda w absolutnie bajecznej fryzurze, takiej, jaka sobie
          wymarzylam, ale nie potrafilam opisac.
          Wzielam zdjecie do fryzjera - i jestem juz po probnejsmile))
          Pozdrawiam!
          • Gość: kasiakasia Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 15.04.05, 08:29
            A ja sobie wymyslilam bukiet z konwaliami, tylko sie zastanawiam - moze
            bedziecie mogly pomoc - czy konwalie aby na pewno przezyja caly dzien. No i czy
            4 czerwca beda jeszcze konwalie?
            • Gość: a Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: 195.94.206.* 15.04.05, 08:45
              ja zamierzam mieć z tilipanów, ale przeczytałam gdzieś że w środku lata nie ma
              co się nastawiać na bukiet z tulipanów, a ślub w sierpniu, myslałam że tulipany
              w sierpniu bez problemu kupię, dowiem się w kwiaciarni, jeszcze nie wiem w
              jakiej
              • hanna100 Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? 15.04.05, 09:00
                wg mnie bukiet powinien współgrać z suknią. ja maiałam różowe różyczki (dużo
                ich było, ponad 20 - wyszła taka kula), tylko z listkami, bez zielonego, za to
                ze złotym "puchem" na całym bukiecie.poprzeglądaj gazety ślubne, tam jest
                sporo propozycji, panie w kwiaciarnii też mają tego typu katalogi.
              • Gość: mikolka Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:13
                też myślałam o tulipanach, a ślub mam we wrześniu i pani w kwiaciarni
                powiedziała mi, że to żaden problem, tyle, że tulipany nie bardzo się nadają na
                wiązankę ślubną, bo mają tendencję do "wykrzywiania się i wykręcania na różne
                strony" w związku z czym nie ma gwarancji zachowania kształtu bukietu. ja
                ostatecznie zdecyduję się na kulkę z kremowych róż.
                • Gość: Mc Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.fan-tex.com.pl 15.04.05, 17:32
                  Ja mam w sierpniu i też myślałam o tulipanach. Ale sama nie mogę sie zdecydować. Podobają mi sie tylipany w pęku wydłużonym. Podobają mi się kule ze zbitych róż, podobają mi się rożki, podobaja mi sie takie kolka w ręku ( nie wiem jak to nazwać) a duzo mi sie podoba...
                  • chipsi Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? 15.04.05, 17:35
                    Tulipany strasznie szybko więdną, do końca ślubu będziesz miała wiszący
                    bukiet wink
                    • byhanya Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? 15.04.05, 21:17
                      wbrew pozorom tulipany jezeli swieze trzymaja sie bardzo dlugo.czsem nawet caly
                      tydzien. musza byc jadnak bezprzerwy w wodzie albo czyms wilgotnym jak gabka
                      florystyczna.

problem natomiast z tulipanami jest taki ze ROSNA albo wydluzaja im sie lodyzki
                      i dlatego bukiet zle zakomponowany moze zmienic fason. dobrze zakomponowany
                      bukiet z tulipanow wykorzystuje to ze tulipany sa "miekkie"
                      • Gość: Monika B Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.csk.pl 16.04.05, 15:55
                        www.kwiaciarniaflora.com.pl/slubroze2.php
                        2054 to mój typ kolor chłodny róź
              • Gość: niuniab Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.interecho.com / *.interecho.com 16.04.05, 16:52
                Nie chcę Cię straszyć, ale ja już w czerwcu nie mogłam mieć bukietu z tulipanów,
                więc wybrałam kalle
                • Gość: mikolka Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: 80.51.237.* 17.04.05, 20:28
                  z jakiego powodu nie mogłaś? ja rozmawiałam z paniami z kilku kwiaciarni i
                  powiedziały, że tulipany we wrześniu to żaden problem...
    • dafni Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? 15.04.05, 09:58
      Ja będę miała najprawdopodobnie biało-brązowe orchidee. Mam dość oryginalną
      suknię w kooorze capuccino więc powinny ładnie się komponować.

A co do konwalii to widziałam prześliczne zdjęcie takiego bukietu, ale nie
      sądze, żeby tak delikatne kwiatki wytrzymały cały dzień.
      • Gość: prawie_żona Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 00:21
        Ja też będę miała suknię capuccino / toffi i zastanawiam się nad kolorem i typem
        kwiatów, które by pasowały.
        Widziałaś już taką kompozycję z biało-brązowych orchidei? Bo ja niestety niesad
      • pati102 Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? 20.04.05, 13:07
        tez mam suknie capucino i zastanawialam sie nad brazowymi storczykami ale, ze
        nie trafilam nigdzie na taki bukiet zdecydowalam sie na roze w kolorze
        capucino, oplecione "wianuszkiem" z idealnie bialych storczykow i bluszczu.
      • Gość: Lonia Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.fan-tex.com.pl 28.04.05, 16:36
        Orchidee sa superwink
      • Gość: bzz Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.fan-tex.com.pl 04.05.05, 23:30
        a jaki bukiet z tych orchidei bedziesz miala??
      • Gość: ren Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 10.05.05, 14:46
    • martaant Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? 15.04.05, 20:45
      Ja będe miała wachlarz! z róż beż+niebieski
      • Gość: Mc Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.fan-tex.com.pl 15.04.05, 22:47
        A masz jakies fajne zdjęcia wachlarzy?? Bo tez mi sie kurcze podobja...Ja nie wiem czy sie w końcu zdecydujęsmile
        • Gość: * Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.e-plan.pl 17.04.05, 13:09
          # 658

www.kwiaciarniaflora.com.pl/najnowsze.php
    • wojtow Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? 15.04.05, 22:22
      Ja już jestem po ślubie, a bukiet możecie obejrzeć pod tym linkiem:

www.allegro.pl/show_item.php?item=48199182
      Bardzo się wielu osobom podobał, mi najbardziej smile Wspaniale ożywił suknię i
      był taki wesoły, elegancki jak pora roku w której braliśmy ślub - lato.
      • Gość: Venise Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.chello.pl 15.04.05, 22:38
        Miłe, to co zrobilas Wojtow smile
        Reklama sukni przy okazji wink
        A bukiet fajny!
      • Gość: Mc Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.fan-tex.com.pl 15.04.05, 22:48
        Mi sie podoba wink suknie przy okazji też wink
    • wojtow Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? 15.04.05, 23:38
      Ojej od razu reklama ! Nie mam albumu w internecie, więc jedyne zdjęcia są w
      komisach i na Allegro.

A pozytywne opinie dzięki smile
      • dafni Do prawie_żony 16.04.05, 10:20
        Jeśli chodzi o te orchidee to daj mi swojego maila - przyślę Ci zdjęcie bukietu.

Pozdrawiam
        • Gość: mmmm Re: Do prawie_żony IP: *.icpnet.pl 16.04.05, 10:36
          a ja chciałam kupić bukiet z polnych kwiatów u baby na rynku, ale to nie
          przeszło (rodzinka smile więc ostatecznie zamówiłam okrągły bukiecik z róznych
          kwiatów, a że byłam pięknie opalona kwiaciarka zaproponowała mi pomarańczowe.
          Był przepiękny!
          Naturalny i wesoły, kościele zamiast wpatrywać się w narzeczonego wpatrywałam
          się w moje kwiatki smile
        • Gość: Mc Re: Do prawie_żony IP: *.fan-tex.com.pl 16.04.05, 10:48
          Ja poprosze mckathe@o2.pl
        • Gość: prawie_żona Do dafni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 00:20
          Przepraszaam, dopiero teraz zauważyłam twój wpiscrying
          Poproszę na: prawie_zona@gazeta.pl
          Dziekismile)
    • Gość: jagoda Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.aster.pl 16.04.05, 15:25
      a ja bede miec bukiet z goździkow takich kremowych, wydłuzony w kształcie łezki
      • Gość: Mc Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.fan-tex.com.pl 17.04.05, 11:02
        To bardzo oryginalnie smile Nie widziałam czegoś takiego. Podobały mi się z gożdzików zbite kule, ale wydłużony w kształcie łezki ?? Masz może fotke??
    • Gość: joannadab1 Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: 82.160.23.* 17.04.05, 11:55
      A mój bukecik będzię taki:
      • Gość: joannadab1 Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: 82.160.23.* 17.04.05, 11:57
        zapomnialam dodać, że model 2045
        • Gość: Jowita Re: Do Joannydab IP: 217.153.33.* 18.04.05, 09:44
          Śliczny i urzekający.
      • emilcia3 Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? 20.04.05, 12:30
        Cześć! Twój bukiecik jest prześliczny, a zarazem bardzo elegancki. Ja chyba
        ściągne od Ciebie i będe miała taki sam.
    • Gość: jagoda Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.aster.pl 17.04.05, 13:59
      fotki nie mam bo dopiero wymyslilam sobie taki, pani w kwa\iaciarni troche sie
      zdziwila gdy uslyszala co chce, ale powiedziala ze to ladnie bedzie wygladac smile
    • Gość: Agnieszka Kraków Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 16:15
      Witajcie!Mój bukiet będzie doskonale pasował do sukienki,więc zdecydowąłam sie
      na kwiaty eustomy ułożone w formie jakby księżyca...Na samochód(srebrny) mamy
      tulipany w delikatnym kolorze różu...Pozdrawiam.30.04 juz blisko! smile)
      • Gość: mikolka Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: 80.51.237.* 17.04.05, 20:32
        eustoma jest piękna i też marzyłam o bukiecie z tych kwiatów, ale wszyscy mnie
        do tego zniechącają, bo eustoma szybko pada bez wody, no i bukiety z niej są
        dosyć drogiesad
    • Gość: Stokrotka Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.chello.pl 17.04.05, 23:13
      Co do konwalii - w jednym sklepie pani mi powiedziala, ze nie przetrzymaja
      calego dnia. W kolejnym, ze pierwsze konwalie sa trwale, a te pozniejsze juz
      mniej.
      Ostatecznie zdecydowalam sie na roze, ale teraz znow sie waham, bop szalenie
      podobaja mi sie perfumy Diorissima, ktore pachna jak konwalie, wiec bukiet z
      konwalii zdecydowanie by pasowal...
      • Gość: Jowita Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: 217.153.33.* 18.04.05, 09:47
        Na pewno nietrwałe są konwalie leśne. Ale te hodowane powinny przetrwać.
      • Gość: Mc Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.fan-tex.com.pl 19.04.05, 23:35
        www.petalsgalore.com/collections/bouquets-3.html Na samym dole bukiet drugi z prawej jest z konwaliismile Uroczy prawda?
    • Gość: Mc GERBERY IP: *.fan-tex.com.pl 18.04.05, 18:52
      A co uważacie o gerberach?? Widziałam gdzieś na stronie taki bukiet z małych, kolorowych gerber które miały związane wstążką łodygi. Czy takie kwiaty pasują na bukiet ślubny??
      • Gość: Mc Re: GERBERY IP: *.fan-tex.com.pl 19.04.05, 11:47
        ten bukiet z gerber jest tu petalsgalore.com/collections/bouquets-2.html na samym dole drugie zdjęcie. I jak Wam się podoba ??
    • Gość: olga Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.ircpl.net / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:05
      ja, jako październikowa panna młoda chcę bukiet z herbacianych róż połączonych
      z bordowymi, i jarzębiną. sama go zaprojektowałam, więc nie mam zdjęcia wink
    • yskyerka Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? 19.04.05, 14:00
      Ja miałam taki: kwiaty-polskie.pl/show.php?id=51
    • Gość: ? Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.fan-tex.com.pl 21.04.05, 19:08
      ???????????
      • Gość: malina Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.zabobrze.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 19:13
        Witajciewink) Brałam ślub 2 kwietnia tego roku i moja wiązanka była zrobiona z
        bordowych róż, pomarańczowych storczyków, czegoś tam zielonego i koralików,
        piórek i innych duperelków. Jeśli chcecie zobaczyć to wyślę chętnie zdjęcie.
        Mój nr gg 6578963.
        • Gość: lala Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.tvp.pl 21.04.05, 19:37
          Ja chętnie pokaże wam mój bukiecik.
          gg 2963594
          • Gość: k Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.fan-tex.com.pl 21.04.05, 19:40
            ja chce smile na mckathe@o2.pl
        • Gość: k Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.fan-tex.com.pl 21.04.05, 19:39
          ja chce ): na mckathe@o2.pl
          • Gość: edytka4 Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:13
            witajcie dziewczyny poradzcie jaki bukiet i z czego do koronkowej sukni w
            delikatnym kremie wzór na koronce przypomina troszkę eustome a troszkę
            aksamitkę sama nie wiem
            • Gość: florystka Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.arcor-ip.net 21.04.05, 22:47
              ja sama wymyslilam swoj bukiet i bardzo bylam z niego zadowolona i mojemu mezowi
              tez sie podobal. Byl z roznych roz kolorowy i wesolysmilemialam biala suknie.

Do sukni koloru capuccino - polecilabym bukiety koloru pistacji, kremu, ciemny
              bordo(wbrew pozorom pasuje), orychidee cieple brazowe z dodatkiem zeby sprawialy
              wrazenie lekkosci, herbaciane roze, roze illusjon tez doskonale pasuja, biale i
              niebieskie kwiaty odradzam.
              • Gość: Maddalena DO flORYSTKI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:31
                A CO PASUJE DO MOJEJ SUKNI???
                www.justinalexanderbridal.com/eu_en/collection.php?linenum=15&totlines=39&disc=
                MODEL 8109
                • Gość: florystka Re: DO flORYSTKI? IP: *.arcor-ip.net 22.04.05, 11:39
                  suknia jest piekna i sprawia wrazenie delikatnej i powiewnej, wiec chcialabym
                  zachowac ta zwiewnosc i nie przytlaczac ja zbyt "bogatymi kwiatami".
                  Proponowalabym bukiet niezbyt duzy z drobnych roz w kolorze rozwym, czy bialym,
                  sa tez roze w kolorze lososiowym ale juz nie tak drobne jak poprzednie.
                  Pokusilabym sie nawet o zrobienie bukietu z bialych frezji z dodatkiem koloru np
                  cytrynowego albo sam bialy - dodalabym perelki i oczywiscie dodatki do
                  zielone.Gardenie tez sa piekne ale chyba by bardzo duzo kosztowalysmile oCzywiscie
                  roze "ekwador" tez by pasowaly - ale bym uwazala z przesadna do nich ozdoba.
                  • m_m8 Re: DO flORYSTKI? 22.04.05, 11:45
                    a moze eustomy? sa bardzo delikatne, tak jak ta sukienka.
                    ostatnio odkrylam tez kwiat o nazwie bouvardia- warto sie zastanowic.
                    tu z tulipanami:
                    image.localstreets.com/StoreBuilder/flowercreation/flowercreation/Product/valentine/valentine02.jpg

pozdrawiam
                    • Gość: florystka Re: DO flORYSTKI? IP: *.arcor-ip.net 22.04.05, 12:55
                      zgadzam sie, eustoma jest bardzo delikatna i tez by oczywiscie pasowala. Ten
                      bukiet z tulipanow tez by byl dobry tylko trzeba by bylo dodac mu troche
                      zwiewnosci przez dodanie gipsowki albo drobnych bialych kwiatoszkow odjac ta
                      biala kryze a dodac z szyfonu albo organzy delikatna "kokarde"
                      Bouvardia sa to drobne kwiatuszki bywaja w roznych kolorach, u nas najczesciej
                      biale albo rozowawe, ja osobiscie proponuje je jako doatek- uzupelnienie
                      bukietu. Mozna oczywiscie zaprezentowac je jako glowny kwiat ale trzeba uwazac z
                      dodatkami, zeby ladnie pasowaly
                  • Gość: Maddalena Re: DO flORYSTKI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:34
                    czy mogłabym zobaczyc jak wyglądają róze ekwador?
                    • Gość: florystka do Magdalena IP: *.arcor-ip.net 22.04.05, 15:39
                      Tak wygladaj róże ekwador ale takze w róznych kwiaciarniach nazywaja je inaczej
                      i wogóle nie wiem dlaczego poniewaz kwiaty jak sie kupuje na gieldzie maja jedna
                      nazwe. No coz w kazdym razie znalazlam bukiet zrobiony z tych róż te róże sa
                      biale z koncowkami mocno wisniowymi. Sa podobne róże zwane duet jedna strona
                      platka jest biala druga wisniowa- nie o te mi chodzilo przedstawiajac róze ekwador

silkspecialties.com/store/category62.ihtml
            • Gość: florystka Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.arcor-ip.net 21.04.05, 22:51
              do Edytka4 - mysle ze do twojej delikatnej sukni pasowaly by roze "ekwador",
              albo w zupelnie innym stylu bukiet typu "polskie kwiaty" czyli rozne male kwiaty
              dajace delikatnosci wiazance w kolorze delikatnym rozowym z bialym troche
              akcentow zielonych.
              • Gość: * Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.example.net / 62.111.216.* 22.04.05, 09:24
                tu mozna obejrzec kwiaty do bukietow:

www.milwaukeeschoolofflowerdesign.com/glossary.htm
    • Gość: Monika B Kilka pytań do florystki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:42
      1) www.milwaukeeschoolofflowerdesign.com/glossary.htm
      kwiatek carnations w kolorze różowym, to nie jest piwonia?
      2)LISIANTHUS

Jaki bukiet do mojej sukni?
      www.lisaferrera.com/5101.html
      myslę (choć może sie mylę) że nie pasuje do tej sukni bukiet jaki ma modelka na
      zdjęciu
      Czy rózowe róże i kwiaty które wskazałam wyżej będą pasowały?
      Jesli ma pani jakieś wskazówki poproszę
      Z góry dziękuję
      Monika

• m_m8 Re: Kilka pytań do florystki 22.04.05, 13:48
        kwiatek carnations w kolorze różowym, to nie jest piwonia? -to jest gozdzik

LISIANTHUS to jest chyba eustoma
        • j.lisowska Re: Kilka pytań do florystki 22.04.05, 14:19

A bukiecik z rózyczek Emma i innych lipcowych kwiatków?
          • Gość: florystka do j.lisowska IP: *.arcor-ip.net 22.04.05, 16:02
            Nie znam takiej nazwy różyczek, ale moze poprostu znam ale nie znam tej nazwysmile
            tak tez bywa. W lipcu jest ogromna ilosc wyboru kwiatow. Jezeli ma Pani
            ekstrawagancka suknie to polecam takie tez ekstrawaganckie kwiaty, jezeli
            preferuje Pani styl klasyczny to proponuje bukieciki w stylu bidemeir, jezeli
            Pani ma suknie w stylu orientalnym to proponuje np jeden kwiat amarylis, albo
            tzw "rajski ptak", albo bukiecik z glorioz, jezeli ma pani suknie bardzo
            oszczedna w ozdoby to proponuje bukiet bardziej bogatszy obwitszy. Nie wiem co
            mogalbym Pani jeszcze doradzic, mysle ze uda sie Pani cos dla sieby wybrac.
            Bardzo serdecznie pozdrwiam i zyce duzo szczescia.
      • Gość: florystka Re: Kilka pytań do florystki IP: *.arcor-ip.net 22.04.05, 14:29
        1) Nie prosze Pani carnations to jest gozdziksmile
        piwonia to - PEONY tez rozowy kwiat
        2) LISIANTHUS - czasami nazywany jest "polskim makiem"

To tyle dla kontroli mojej wiedzy na temat kwiatowsmile))))))) egzamin na jaka
        ocene zdlam?smile)

Do PAni pieknej sukni wybralam bym roze "cool water" albo "pacific blue" z
        dodatkami mogly by byc delikatne perelki- jezeli Pani jest przesądna to do tych
        roz dodalabym drobne kwiatuszki biale, alb omozna zrobic tylko z tych roz i
        ladnie zakonczyc troszeczke wydluzyc koncowke. Tradycyjny bukiet z czerwonych
        roz np. mercedes tez by pasowaly, rowniez piwonie w rozowym czy bialym kolorze

www.sumestarsakft.com/images/rs/Cool-Water.jpg
        www.sumestarsakft.com/images/rs/Pacific-Blue1.jpg
    • Gość: joannadab Re:Do FLORYSTKI IP: 80.48.251.* 22.04.05, 14:01
      Moja suknia to
      www.demetrios.pl/product_info.php?products_id=1
      i chciałam się zapytać czy pasuje do niej wybrany przeze mnie bukiet
      model 2045. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
      • m_m8 Re:Do FLORYSTKI 22.04.05, 14:12
        a moze:

www.milwaukeeschoolofflowerdesign.com/gallery_images/g42.jpg
        www.modernbride.com/flowers/?wf_s_freshmbl0802.html
        white bouquets zdjecie nr 13, 17
        yellow and orange bouquets zdjecie nr 4
        • m_m8 Re:Do FLORYSTKI 22.04.05, 14:26
          zdjecie nr 4 w sekcji best bouquets, przepraszam za pomylke
          • Gość: a Re:Do FLORYSTKI IP: 195.94.206.* 22.04.05, 14:45
            www.papilio.ru/indexru.html
            ja również mam wielką prosbę, jeżeli znalazłaby Pani chwilę czasu spojrzeć na
            moją sukienkę numer 282 jaki bukiecik by pasował? ja myslałam o tulipanach, ale
            ślub w sierpniu
            byłabym bardzo wdzięczna
            • Gość: a Re:Do FLORYSTKI IP: 195.94.206.* 22.04.05, 14:49
              i jeszcze dodam że z kolekcji 2004 rok ta sukienka
            • Gość: florystka Do A IP: *.arcor-ip.net 22.04.05, 16:31
              suknia jest bardzo subtelna i delikatna wiec bukiet powinien byc w tym duchu.
              Owszem tulipany to dobry wybor w sierpniu moze jednak byc z nimi problem.
              Najlepiej jakby by byla w jasnym kolorze, odradzam orchidee sa zbyt ciezkie i
              przycmia Pani urode, zbyt kolorowy bukiet nie bedzie pasowal. Proponuje roze w
              delikatnym kolorze, albo cos zupelnie innego bukiet z jednej rozy- moze wydawac
              sie skromne ale nie jest to prawda poniewaz ma dodatki i wyglada troche
              ekstrawagandzko, niepokojaco a daje olbrzymi urok i podkresla calosc.

Proponuje Pani te róże do bukietu polaczone z biela np z eustoma i drobnymi
              kwiatuszkami, wyjdzie delikatny
              www.sumestarsakft.com/images/rs/Ceazanne.jpg
              W tym czasie rowniez beda peonie i delikatne rozowe by pasowaly.Jednak obawiam
              sie ze w nieumiejetny sposob umieszczone w bukiecie moga sie sypac- wiec nie polecam
          • Gość: florystka Do m_m8 IP: *.arcor-ip.net 22.04.05, 15:53
            Prezentowany bukiet z serii biale bukiety bylby dobry. Moze troche mniejszy,
            wlasciwie to nie wiadomo w jakim powiekszeniu prezentuja te zdjecia, ale troche
            mniejszy kwiaty dobre.

znalazlam kilka bukietow moze Pani by cos wybrala dla siebie. taki rodzaj
            bukietow pasowalby do rodzaju tej sukni
            www.wedding-flowers-advice.co.uk/
            www.flowersandfinery.com/frame4.html - z serii biale bukiety przed

ostatni- "łososiowy" i oststni z tym ze troche wiekszy i bez konwalii(nie
            wytrzymaja)mozna dodac inne drobne kwiaty
            Na razie nic wiecej ciekawego nie udalo mi sie znalez, ale mysle ze Pani
            wybierze wspaniale kwiaty dla siebie. Serdecznie pozdrawiam i zycze wszystkiego
            dobrego.
          • byhanya Re:Do FLORYSTKI 22.04.05, 21:50
            he he ale te pomylkowe kwiat byly wlasciwie bardzo fajne
      • Gość: florystka Re:Do FLORYSTKI IP: *.arcor-ip.net 22.04.05, 14:43
        DO PAni Joannab TEn wybor jest dobry,ale jezeli moglaym zasugerowac cos to do
        tej sukni o wydluzonej linii z trenem proponowalabym kalle z bardzo oszczednymi
        dodatkami. Jezli Pani jest przesadna to wybralabym bukiet tzw wydluzony z
        jasnymi kwiatami. Jak znajde cos podobnego w internecie to Pani jeszcze
        przedstawie link. Pozdrowienia
        Przesylam Pani link do kwiatow o ktorych pisalam, nie wiem czy Pani wie jak one
        wygladja
        www.magnolia.kujawy.com.pl/kalia.htm
        • Gość: florystka do Joannab IP: *.arcor-ip.net 22.04.05, 14:56
          do Joannab mialamy na mysli kalie - nie kalle to zupelnie inne kwiaty ale
          rowniez pasuja poniewaz sa podone do kalii. Przepraszam za pomylke poprostu
          staram sie wszystko Paniom opisac.
          • m_m8 Re: do Joannab 22.04.05, 14:58
            a jak w takim razie wygladaja kalle?
            • m_m8 Re: do Joannab 22.04.05, 15:01
              Zantedeschia aethipica - Calla Lily

www.esbenshades.com/images/Department%20Pics/Water%20Garden/Zantedeschia%20calla%20lily.jpg
        • Gość: Mc Do FLORYSTKI IP: *.fan-tex.com.pl 22.04.05, 15:17
          A jak nazywa się poprawnie bukiet ślubny, który jest zrobiony z takich cienkich kilku kółek ozdobionych z zewnętrznej strony kwiatami i trzyma się go w ręku jakby krótką torebeczkę?? Nie wiem jak to opisać, mam zdjęcie takiego bukietu jeśli ktoś byłby zainteresowany mogłabym przesłać
          • Gość: * Do FLORYSTKI IP: *.example.net / 62.111.216.* 22.04.05, 16:43
            mam slub w sierpniu.

mam pytanie: czy snieznobiale storczyki beda wtedy dostepne? czy wytrzymaja bez
            wody, czy nalezy umiescic je w fiolce z woda?

z gory dziekuje za odpowiedz,

*
            • Gość: florystka Re: Do FLORYSTKI IP: *.arcor-ip.net 22.04.05, 20:59
              storczyki to rodzaj orchidei niektore z nich kwitna tylko zima, ale sa tez
              rodzaje ktore kwitna caly rok i do nich naleza rowniez biale. Jezeli akurat w
              sierpniu nie bedzie odpowiednich storczykow w kwiaciarni to sa oni w stanie
              sprowadzic je dla Pani, od hodowcy, albo z gieldy w holandii. Mysle ze moga
              troche wiecej kosztowac niz jesienia czy zima. CO do praktycznych rad to osoba
              ukladajaca kwiaty powinna stosowac tzw specjalny stelaz w srodku z gabka do
              bukietow slubnych. Taka gabke moczy sie cala noc zeby nasiakla woda z
              odpowiednim preparatem podtrzymujacym zywotnosc kwiatow (taki stelaz stosuje si
              edo wszystkich slubnych bukietow), pozneij uklada sie w nim kwiaty. Nie ma
              potrzeby zeby uzwyac zbiorniczka z wada, poniewaz one juz siedza w gabce
              nasiaknieta wlasnie ta odpowiednia woda. Nie wiem co zastosuje Pani florystka
              ale mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze i kwiaty beda pieknie wygladaly i nie
              opadna. Zycze rowniez duzo szczescia i powodzenia.
              • kasia_kl Re: Do FLORYSTKI 22.04.05, 21:33
                Chcialabym Cie rownież prosci o rade! A mianowicie czy do mojej sukni
                www.lisaferrera.pl/product_info.php?
                products_id=5&osCsid=3834ec3b1583d94af12da85c3da9c767 pasuja kalle czy moze
                bardziej storczyki. Uwielbiam proste bukiety z kall ale nie jestem do konca
                pewna czy pasuja one do mojej sukni. Suknia jest biala a ja jestem brunetka o
                ciemnych oczach i mazy mi sie bukiet w kolorach bialo rozowych lub samych
                rozowych. Co o tym sadzisz??
                • kasia_kl Re: Do FLORYSTKI 22.04.05, 21:35
                  link do sukni jeszcze raz wklejam
                  www.demetrios.pl/product_info.php?products_id=5
                • Gość: florystka do kasia_kl IP: *.arcor-ip.net 22.04.05, 21:38
                  Nie wiem czy dobrze otworzyl mi sie Pani link z suknia. To ma byc suknia ta w
                  malym oknie z kwiatem z boku w kolorze ecru?
                  • Gość: kasia_kl Re: do kasia_kl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 21:50
                    link poprawilam wklejam jeszcze raz
                    www.demetrios.pl/product_info.php?products_id=5
                    suknia demetrios model 2698
                    • Gość: florystka do kasia_kl IP: *.arcor-ip.net 22.04.05, 22:31
                      Suknia bardzo piekna i subtelna, wiec kwiaty musza grac z suknia. Jezeli moge
                      cos zasugerowac to calle nie beda pasowaly to tego rodzaju sukni, natomiast
                      kwiaty biale i rozowe- tak jak Pani wspominala. Raczej delikatne kolory. Jezeli
                      Pani by zdecydowala sie jednak na intensywny czerwony to ksztalt bukietu
                      powinien byc kulisty i ne nie wielki w stylu bidermeir. Ciemne czerwone roze
                      mozna pomieszac z nieco jasniejszymi w tonacji cieplej tez beda dobre. Osobiscie
                      odradzam wydluzone kwiaty i zbyt dlugie bukiety poniewaz zakryja piekna suknie a
                      kwiaty przeciez musza uwydatniac Pani urode w sukni.jezeli by tylko leciutko
                      wystawaly i bylyby jasne to jeszcze moga byc.Takie kwiaty jak orchidea-storczyk
                      nadaja sie w zupelnosci tylko proponuje biale kolory.
                      Przesylam Pani kilka linkow z propozycjami kwiatow do bukietu i ewentualne
                      rodzaje bukietow

www.humphreyflorist.com/gallery/index15.htm - strona 15 zdjecie 1, 2 od
                      gory z lewej strony , pozniej caly 2 rzad ale bez kokardy na ostatnim trzecim
                      zdjeciu - nie pasuje.
                      www.trilliumfloral.com/images/wedding/bouquet%20round%20mixed%20roses.jpg
                      www.destinationsantabarbara.com/imagesgeneral/dsbroses.jpg

Pozdrawiam serdecznie i zycze duzo szczescia i pomyslnosci
                      • kasia_kl Re: do kasia_kl 22.04.05, 22:37
                        Bardzo dziekuje za te wszystkie rady, wiec jednak chyba zrezygnuje z call i
                        wybiore storczyki. Pozdrawiam Serdecznie
              • Gość: * Re: Do FLORYSTKI IP: *.example.net / 62.111.216.* 23.04.05, 10:35
                myslalam o takim bukiecie:

www.kwiaciarniaflora.com.pl/siec/024d.jpg
                na zdjeciu lodygi sz widoczne, ale nie wiem czy nie lepiej wlozyc je do
                zbirniczka... dodam ze chcialabym sama ulozyc bukiet.
                • Gość: florystka do * IP: *.arcor-ip.net 23.04.05, 11:44
                  jezeli Pani chce sama ulozyc bukiet z tych orchidei ze zdjecia, to trzeba
                  pamietac ze mimo wszystko maja one kruche lodyszki i trzeba je wzmocnic
                  drucikiem. Wiem ze nie bedzie Pani nim wymachiwala we wszystkie strony ale
                  trzeba je zabezpieczyc. Bukiet na pewno bedzie Pani robila dzien przed slubem -
                  tak przypuszczam, wiec w miare beda swieze, ale niestety musi Pani zabezpieczyc
                  lodyszki, mimo ze zdjecie pokazuje inaczej. Zbiorniczeki z woda jakie mozna
                  nabyc w sklepie nie nadaja sie poniewaz kazda lodyszke musialaby pani wlozycz do
                  zbiorniczka i wtedy robi sie druby "trzonek", po drugie zbiorniczek moze sie
                  otworzyc albo moze byc nieszczelny i wtedy zaleje sukienke. Ja proponuje Pani
                  prosty sposob zabezpieczenia lodyszek- prosze zmoczyc chusteczke higeniczna albo
                  watke w wodzie z roztworem do kwiatow cietych(to sa malutkie saszetki ktore
                  mozna kupic w kwiaciarni albo w sklepie ogrodniczym przedluzajacy zywotnosc
                  scietych kwiatow w wazonie), troche wycisnac zeby nie lala sie woda i obtoczyc
                  lodyszki. Pozniej wlozyc je do torebki foliowej, przy zwienczeniu bukietu trzeba
                  ta torebke przymocowac sznurkiem zeby nie zsunela sie z wystajacych lodyszek (to
                  zabezpieczy wyciek wody i nie wybrudzi Pani sukni). Obtoczyc je jeszcze raz
                  dokladnie folia aluminiowo(nie za duzo), pozniej ta folie zakryc biala z
                  materialu wstazka. Tak zabezpieczone nie powinny oklapnac. Osobiscie nie
                  ryzykowalabym pozostawienia bez wody z wystajacymi lodyszkami bukietu.Pozdrawiam
                  serdecznie
                  • Gość: * Re: do * IP: *.example.net / 62.111.216.* 23.04.05, 13:00
                    bardzo dziekuje za rade. czy jesli bukiet zrobi sie dzien wczesniej to nalezy
                    go trzymac w lodowce?(slyszalam o takiej metodzie...)

jeszcze jedno pytanie: jak "nawilza sie" kwaity do stroika dla pana mlodego?
                    • Gość: florystka Re: do * IP: *.arcor-ip.net 23.04.05, 14:01
                      w chlodnym miejscu np w piwnicy nie w lodowce, zmarzna i wtedy dopiero bedzie
                      klops. Dla Pana Mlodego kwiaty do butonierki "nie nawilza sie" robi sie go w
                      dniu slubu i przytrzymuje drucikami. Innej mozliwosci sie nie stosuje.
                      • Gość: * Re: do * IP: *.example.net / 62.111.216.* 23.04.05, 14:05
                        bardzo dziekuje.

*
                    • Gość: rola ORCHIDEE IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 10.05.05, 14:55
                      czy mial ktos bukiet z orchidei ? proporsze o propozycje
                    • Gość: rola ORCHIDEE IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 10.05.05, 14:55
                      czy mial ktos bukiet z orchidei ? proporsze o propozycje
                      • Gość: Min Re: ORCHIDEE IP: *.arcor-ip.net 10.05.05, 16:05
                        Tam dalej na forum dziewczyny dawaly linki ze swoimi bukietami ze orchidei-
                        storczykow mozesz przejrzec bardzo ladnesmile
        • Gość: florystka do Joannadab IP: *.arcor-ip.net 23.04.05, 12:14
          Niestety nie znalazlam bukietu z kalii, ale znalazlam z call ktore jak pisalam
          tez pasuja. Na zdjeciach calle sa kolorowe, ja jednak proponuje biale, sa
          klarowne, czyste i wydluzone, dobrze beda pasowaly do Pani sukni

www.weddingloft.com/bouquet%20--child.jpg
          www.weddingjoy.biz/images/jennys%20bouquet.JPG
          www.flowersbychris.com/wedding_florist/images/Small%20Calla%20Lily%20Bouquet.jpg
          jezeli Pani jest przesadna i nie chce takiego bukietu to proponowalabym cos o
          przedluzonej linii bedzie pieknie Pani wygladala.
          Pozdrawiam serdecznie i zycze duzo szczescia i pogody
          • Gość: * Re: do Joannadab IP: *.example.net / 62.111.216.* 23.04.05, 13:05
            www.505florist.com/Images/products/HW0_65121.jpg
    • Gość: ladyanna Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 23.04.05, 00:19
      Do Florystki. Bardzo prosze o pomoc w doborze bukietu do mojej sukni. Niestety
      nie ma w internecie zdjęcia tej sukienki więc moqe wyslac moje zdjęcie- prosze
      o kontakt na ladyanna@tlen.pl Pozdrawiam serdeczniesmile
      • Gość: majowa-panna do pani florystki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 11:51
        mam pytanie - jak właściwie nazywają się te popularne ślubne kwiaty
        dzwoneczkowate - bo pytałam dziś w kwiaciarni o kalle i pani z kolei zapytała
        czy mi chodzi o kalle czy ... i tu padła jakaś inna nazwa chyba na c albo na k
        której nie zapamiętałam i okazało się że to były te kwaitki o które mi
        chodziło. to w końcu mówi się kalle czy inaczej?
        • Gość: florystka do majowa panna IP: *.arcor-ip.net 23.04.05, 12:37
          sa calle i cantedeskii moze chodzilo Pani o te drugie. Wygladaja i pochodza z
          innego regionu. Rzeczywiscie sa podobne ale to nie te same kwiaty, maja inny
          kwiat i grubosc lodyszek pozatym chodowla tez jest inna.
          w tym linku dziewczyna ma bukiet z cantedeskii, a w wyzej jak Pani przejrzy
          odpowiedzi tego watku podalam linki do bukietow z calle.

serwisy.gazeta.pl/czasopisma/1,42445,1598475.html
          Sama Pani zobaczy roznice. Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: florystka Do ladyanna - podaje Pani moj adres IP: *.arcor-ip.net 23.04.05, 12:56
        Nie wiem czy bede mogla zawsze tutaj zagladac i odpowiadac na pytania. Jezeli
        Pani chce to prossze moj adres mailowy. Jezeli ma Pani jakies pytania to prosze
        pisac w miare mozliwosci odpowiem
        florystka@yahoo.com

Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: Mc Do Florystki !! IP: *.fan-tex.com.pl 23.04.05, 11:51
      Nie wiem czy przeczytała Pani wątek "do florystki" Ja tłumaczyłam ten bukiecik z kółek. Nie do końca mi chodziło o taką torebeczkę jak Pani mi przesłała. Dokładnie chodzi mi o : www.slubmarzen.com.pl/images/akt_targi_Pokza-R-MIastowsk.jpg Tutaj modelka trzyma coś podobnego. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
      • Gość: florystka do MC IP: *.arcor-ip.net 23.04.05, 12:25
        Przeczytalam Pani list do mnie w innym watku, dziekuje. Wszystkie typu ozdoby
        ktore trzyma sie w reku za koleczko albo koleczko to jest "torebeczka".
        Przeslalm Pani takie wlasnie zdjecie bo takie znalazlam. tego typu bukiety sa w
        roznym stylu, prezentowany na zdjeciu jest bardzo oszczedny i ascetyczny ale tez
        z rodzaju "torebeczka". Jak przypuszczam jest zrobiona ze zwoi rozdzielonego
        naturalnego rattanu, przyozdobiona kwiatami naturalnymi z kokarda z organdyny.
        Bardzo ladny i efektowny bukiet.
        Jak znajde inne tego typu bukiety to przysle Pani. Pozdrawiam serdecznie i zycze
        duzo szczescia
        • Gość: Mc Re: do MC IP: *.fan-tex.com.pl 24.04.05, 19:52
          Dziękuję bardzo za maila. Strona Małgorzaty Niskiej zawiera bardzo dużo oryginalnych bukietów. Zdjęcia które Pani mi przesłała to właśnie to o co mi chodzismile Dziękuję Pani bardzo smile
          • Gość: florystka Re: do MC IP: *.arcor-ip.net 25.04.05, 20:50
            Bardzo prosze
      • Gość: Aga Do Florystki !! IP: *.chello.pl 06.05.05, 13:40
        Mam ogromną prośbę o sugestie co do bukiety, który pasowałby do sukni Damas.
        Myślałam o kallach albo kaliach ( już nie wiem, jaka jest różnica) lub
        estomach. Oba w kolrze kremowym, lekko złotawym. Tylko nie mam pojęcia czy
        wogóle są takie eustomy.
        Link zamieszczam poniżej:
        www.marieesdeparis.com/, kolekcja 2005 (suknia w prawym rzędzie)
        Z góry bardzo dziękuję

Sierpniowa panna młoda
        • Gość: florystka Do Aga IP: *.arcor-ip.net 06.05.05, 14:34
          Niestety nie moge otworzyc linku z przyczyn chyba technicznych. jezeli Pani moze
          otwierac ten link z sukniami to jakby Pani mogla przyslac mi zdjecie sukni na
          moj adres priv, chetnie pani pomoge smile
          florystka@yahoo.com
          • Gość: Aga Do Florystki IP: *.chello.pl 06.05.05, 15:55
            Za link niepostrzezenie wkradl sie przecienek, teraz bedzie ok
            www.marieesdeparis.com/
            Kolekcja 2005, suknia w prawym rzędzie druga od góry - Damas
            • Gość: florystka Do Aga IP: *.arcor-ip.net 06.05.05, 18:43
              Probowalam jeszcze raz, ale okazalo sie ze to ni ekwestia poprawnosci linka
              tylko, nie moge wejsc poniewaz nie mam tzw flesha, ktory otwiera te strone.
              JAkby PAni mogla skopiowac te strone z suknia i wyslac na w/w maila priv, to
              moglabym spojrzec na suknie i przeslac sugestie co do bukietusmile dziekuje z gory
              przepraszam za utrudnienia.
              • Gość: Florystka Do p.Joanny - w sprawie bukietu do zlotej sukni IP: *.arcor-ip.net 08.05.05, 18:35
                Zgodnie z Pani prosba odpowiadam na forum. Zdjecie bukietu ktore PAni przyslala
                do zlotej sukni - bedzie pasowal z odpowiednimi dodatkami.Wyslalm do PAni maila
                i prosze go przejrzec, wyslalam do Pani kilka propozycji bukietow i dodatkow.
                jezeli Pani wezmie to pod uwage napewno bukiet bedzie rewelacyjny. Prosze
                zajrzec do maila. POzdrawiam serdecznie
                • Gość: izabela Re: Pomocy IP: *.milc.com.pl / 213.17.131.* 11.05.05, 22:08
                  moze znacie jakies stronki gdzie znajde naprawde ladny bukiet z roz
                  herbacianych ale taki mocny kolor
                  bardzo prosze o jakies propozycje z czym to delikatnie polaczyc
                  prosze o pomoc
                • Gość: panna mloda do florystki IP: *.tvp.pl 12.05.05, 06:58
                  Czy mogłaby pani przesłać mi na maila mordka00@op.pl propozycje bukietów
                  ślubnych (suknia ecri ze złotymi elementami). Myśle o czymść w kolrze kremowym,
                  łososiowym czy tez pomarańczowym.
                  Z góry dziękuję i pozdrawiam.
                • Gość: Ania do Florystki IP: *.c151.petrotel.pl 12.05.05, 07:48
                  Mam ogromną prośbę o propozycje wiązanki do mojej sukni. Jest ona dosyć bogato
                  zdobiona - koronka z mieniącymi sie kryształkami. Tutaj wklejam link:
                  www.lilea.pl/moda_slubna/grafika/kolekcja_perla/p_3409_m.jpg
                  Ewentualne propozycje bukietów proszę przesłać na mojego maila
                  anna.w77@interia.pl
                  Ślub będe brała we wrześniu, włosy mam w kolorze rudo-miedzianym, więc myślałam
                  o ciepłym odcienu bukietu...
    • Gość: sb Re: Jakie będziecie miały bukiety ślubne ?? IP: 195.85.249.* 12.05.05, 10:23
      a jaki bukiet so kaiej sukni?
      www.uslugislubne.pl/suknie/suknie_05l1/?zdj=11
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka