Dodaj do ulubionych

suknie GIO - gdzie w Polsce ?

21.04.05, 10:47
Kochane dziewczyny - nie orientujecie się czasem czy gdzieś w Polsce można
zakupić suknie GIO ?

www.le-spose-di-gio.it/prehome.html
mnie się podobają się dwa modele: 2 i 3
mojemu chłopakowi: 4 i 8

On jest gotów jechać po nią do Włoch smile
Widział moje błyszczące oczy gdy oglądaliśmy te modele w necie.

Myślicie,że da się ją jakoś sprowadzić do Polski ew. cyz dobra krawcowa w
salonie będzie potrafiła akurat taką mi uszyć?
Obserwuj wątek
    • jedza1 Re: suknie GIO - gdzie w Polsce ? 21.04.05, 10:55
      Ocho, widze nastepna, ktora zachorowala na di GIO wink)
      Tez swego czasu dotknela mnie ta choroba, i zbadalam wszystko: suknie sa nie do
      dostania w Polsce.
      Ale mozna zamowic je we Wloszech,i Londynie oraz sa dosyc popularne w Stanach.
      Ceny od 3,5 tys euro w gore.
      Niesttey musze Cie zmartwic - mialam okazje zmierzyc model nr 5 i tak szczerze
      to bylam zawiedziona. To co widac na wystylizowanej modelce zupelnie nie
      odpowiada rzeczywistosci. Suknia wyglada dosyc przecietnie.
      A i odpowiadajac na Twoje drugie pytanie dobra krawcowa Ci taka uszyje. Jak
      jestes zainteresowana to moge dac Ci namiary na priv.
      • organza77 Re: suknie GIO - gdzie w Polsce ? 21.04.05, 11:15
        Masz rację słodka jędzo, że zachorowałam na suknie Gio
        Ale to się zaczęło 5 lat temu jak byłam w Stanach- zobaczyłam ją na jednej
        pannie młodej i straciłam głowę.
        Calkiem niedawno przypadkiem natknęłam się na link na stronę GIO (właśnie tu na
        Forum).

No,ale ceną mnie powaliłaś 7500 Euro. Ło matko !!!

Czekam zatem na e-maila z namiarami na krawcową smile
        • guslawa1 Re: suknie GIO - gdzie w Polsce ? 21.04.05, 13:50
          czy ja tez moge poprosic o namiary na ta krawcowa na guslawa1@gazeta.pl
          dzieki.sy=uknie sa piekne,wlasnie taki styl mnie interesuje.
    • Gość: megan Re: suknie GIO - gdzie w Polsce ? IP: 213.17.161.* 21.04.05, 15:43
      mój typ to nr 10 pięknie bym w niej wyglądąla ahhhh pomarzyć dobra rzecz smile
      jestem w szoku prawie 30 tys zł za taką kieckę wow robi wrażenie, wiecie może
      z jakiego one są materiału zdaje isę że wszystkie z podobnego tak się blyszczą -
      hmm ładnie, jak ktoś wie to odpiszcie proszę.
      • m_m8 Re: suknie GIO - gdzie w Polsce ? 21.04.05, 15:45
        wyglada ze to jest to szantung jedwabny(tafta)
        • Gość: megan Re: suknie GIO - gdzie w Polsce ? IP: 213.17.161.* 21.04.05, 15:57
          dzieki smile w takim razie rozglądam się za szantugiem jedwabnym smile
          najprawdopodbniej zdecyduję się też na uszycie 10 tki smile o ile nie znajdę
          podobnej w sprzedaży za rozsądną cene.

Mam jeszcze jedną rpośbę czy któraś z was możne zna inny aders strony z tymi
          sukniami gdzie lepiej je nieco widac???

• m_m8 Re: suknie GIO - gdzie w Polsce ? 21.04.05, 16:19
            czy jestes z Warszawy? jesli tak, to polecam hurtownie Alexis na ul biezunskiej
            na Pradze. wczoraj kupilam tam material na moja suknie.
            • Gość: megan Re: suknie GIO - gdzie w Polsce ? IP: 213.17.161.* 21.04.05, 16:33
              tak jestem z Warszawy, dziekuję za adres sklepu, jaki materiał wybrałaś na
              swoją sukienkę? masz już krawcową która będzie Ci ją szyć? możesz polecić???

jesteś kochana - jeszcze raz dziekujęsmile
              • m_m8 do megan 21.04.05, 16:41
                ogladam jeszcze raz te sukienki... tam sa rozne materialy- ten blyszczacy
                delikatny, lejacy to satyna (zwana atlasem)-z takigo jest uszyty model 20.

ja wlasnie kupilam satyne(blyszczaca) i szyfon(matowy, polprzezroczsty)

sukienke bede szyla sama... i bedzie podobna w charakterze do tych z GIO, choc
                ich wczesniej nie widzialam!

• tusia26 Re: suknie GIO - gdzie w Polsce ? 21.04.05, 16:14
      Muszę się dołączyć do zachwytów nad tymi sukniami, są piękne w swojej prostocie
      i lekkości, a miałam już nie zaglądać na inne strony z sukniami bo moją
      wymarzoną już wybrałam. Aż się chce żeby uroczystość ślubna trwała cały tydzień
      żeby móc je wszystkie założyć. Na szczęście ich cena schładza zapały wink
    • Gość: Ell Re: suknie GIO - gdzie w Polsce ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.05, 16:55
      ja szyję sobie model 9 ...
      • Gość: lola Re: suknie GIO - gdzie w Polsce ? IP: *.example.net / 62.111.216.* 22.04.05, 10:22
        wreszcie cos innego niz gorsety dla ksiezniczek!!! sliczne!
        • organza77 suknie GIO 22.04.05, 10:34
          Widzę,że nie jestem osamotniona w tych zachwytach nad sukniami GIO.

Cena ostudziła zapał mojego chłopaka by po nią jechać do Włoch,ale z całą
          pewnością będę właśnie chciała mieć taką uszytą. Zastanowię się jeszcze nad
          modelem.

Ach jej....
          Nie podobają mi się suknie -z gorsetami, falbanami, przesadną ilością koronek.
          Mając na sobie taką suknię będzie się i tak wyglądać jak księżniczka smile
          • m_m8 Re: suknie GIO 22.04.05, 10:39
            zgadzam sie calkowicie!!
            • organza77 suknie GIO 22.04.05, 10:54
              do m_m8

Czy wg Ciebie model 3 też jes uszyty z tafty i szyfonu?
              • Gość: Ell Re: suknie GIO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.05, 11:10
                ja swój model 9 - szyję z jedwabiu (ale nie szantungu) tylko gładniego
                wyglądającego tak jak te na zdjęciu .. układa się pięknie

może nie jestem obiektywna, ale .. po drugiej przymiarce jestem zachwycona,
                prostotą a zarazem elegancją..

jeżeli podobają Wam się ich sukienki, a nie koniecznie ceny na prawdę warto
                pokusić się na uszycie ..

a może macie jakiś pomysł, co do welonu do modelu 9?
              • m_m8 Re: suknie GIO 22.04.05, 11:30
                z jedwabnego szyfonu na 100%(wierzchnia warstwa). natomiast spod z czegos
                nieprzezroczystego, ale miekko ukladajacego sie, a tafta jest sztywna.

dla przykladu z tafty jest uszyty model 4.

pozdrawiam
    • Gość: Monia Re: suknie GIO - krawcowa - Warszawa-okolice? IP: 213.17.171.* 22.04.05, 11:50
      jeśli znacie dobrą krawcową to prosze o namiary na moniaolo@gazeta.pl.
      Podobają mi się kiecki, które sa nie dostępne u nas no i ta cena...
    • Gość: megan Re: suknie GIO - gdzie w Polsce ? IP: 213.17.161.* 22.04.05, 15:32
      m_m8, potrafisz uszyć sama taką suknię ?! super, ja niestety szukam dalej
      dobrej krawcowej smile

pozdrawiam Was wszystkie smile
      miłęgo weekendu
      • m_m8 Re: suknie GIO - gdzie w Polsce ? 22.04.05, 15:34
        dokladnie takiej jeszcz enie szylam, ale szyc umiem. jestem mloda projektantka.

pozdrawiam,
        • Gość: megan Re: suknie GIO - gdzie w Polsce ? IP: 213.17.161.* 22.04.05, 15:50
          szycie to bardzo przydatna umiejętność, moja mama bardzo dobrze szyje tylko
          jest z nią jeden problem nie lubi szyć. Ja nigdy niczego nie uszyłam jedynie to
          przyszyłam guzikwink

cóż skoro jesteś projektantką to poradż mi proszę materiał do sukni nr 10.
          Myślisz że ten jedwab szantung będzie dobry?
          • m_m8 Re: suknie GIO - gdzie w Polsce ? 22.04.05, 15:54
            pasuje, ale wybierajac uwazaj, bo sa rozne szantungi- bardziej "surowe" i
            delikatniejsze.

szantung to taki material z malymi supelkami, nie kazdemu sie podoba. bywaja
            tez np haftowane i wyszywane koralikami. generalnie jest bardzo elegancki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka