Gość: ewelijah IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.05, 19:13 Czy to koniecznie musi być walc? Proszę podać propozycje piosenek, najlepiej polskich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marta Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.zabobrze.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:35 Grzegorz Tomczak "Niebieska kraina". Mogę wysłac na pocztę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Do Marty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 20:45 Ja też poproszę o piosenkę: agniesia528@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 17:58 Dancing to the end of love. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelijah Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.05, 23:42 Dziękuję za odpowiedź. Poproszę o przesłanie na pocztę ewelina80@op.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie_żona Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 18:43 Gość portalu: marta napisał(a): > Grzegorz Tomczak "Niebieska kraina". Tytuł utworu brzmi: "Niebieska piosenka"! Jest piękny, mówi o miłości, ale też w aspekcie śmierci... Trzeba dobrze przemyśleć czy ktoś chce takie słowa na początku małżeństwa... PS wątek już wielokrotnie poruszany na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Do prawie żony IP: *.zabobrze.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 19:05 Zapewniam Cię że dobrze się wsłuchałam w słowa, ale widocznie to moja sprawa skoro wybrałam tą a nie inną piosenkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie_żona Re: Do prawie żony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 10:20 Gość portalu: marta napisał(a): > Zapewniam Cię że dobrze się wsłuchałam w słowa, ale widocznie to moja sprawa > skoro wybrałam tą a nie inną piosenkę. Pozdrawiam Jasne, że Twoja sprawa... Podobnie jak i wybór marsza pogrzebowego byłby czyjąś sprawą i tylko jego Ale taka argumentacja akurat do mnie nie przemawia Odpowiedz Link Zgłoś
ozana1 Re: Do prawie żony 27.04.05, 21:31 Dla najbardziej wybrednych )))))))))) mp3.wp.pl/p/strefa/gatunki/U1,,,0.html mp3.wp.pl a powaznie dziewczyny to na rozluznienie sama poszukuje czegos na pierwszy taniec i znajomy polecił mi ta strone moze nie rowiazała problemu wyboru piosenki do konca ,ale niektore teksty piosenek rozbawiły mnie prawie do łez wyobrazcie sobie miny waszych rodzin a moze komus faktycznie spasuje pozdrawiam ozana)))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak71 Re: Pierwsza piosenka i taniec 17.12.05, 23:30 Zgadza się, ale w przysiędze małżenskiej masz tez o śmierci, więc... myślę że piosenka może być, choc miałam inną, ale to jest bardzo indywidualna sprawa. My tzn. ja i mój mąż wybraliśmy piosenkę razem i byliśmy zgodni w wyborze i myślę,że o to chodzi - aby dokonac razem pirwszego wspólego wyboru. ZGODNEGO WYBORU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: do Marty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 23:24 i ja bardzo proszę aldi5@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bidula Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 12:19 ja też porposze o te piosenke : binka7@poczta.onet.pl Dzieki :-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena9@tlen.pl Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: 213.199.233.* 26.04.05, 14:59 Grzegorz Tomczak "Niebieska kraina". - poprosze na pocztę! Odpowiedz Link Zgłoś
souss Re: Pierwsza piosenka i taniec 28.04.05, 19:56 ja bym bardzo chciala jakbys mogla mi przesłać? pliss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: 195.47.201.* 28.04.05, 20:29 Ja też poroszę na skrzynkę jeśli można karoli@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jsztabowski Re: Pierwsza piosenka i taniec 28.08.05, 23:01 bardzo prosze o piosenke/ jacksztabowski@verizon.net Odpowiedz Link Zgłoś
paolka25 Re: Pierwsza piosenka i taniec 29.10.05, 22:24 Moge prosic na maila te piosenke: paolka25@gazeta.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paolka25 Re: Pierwsza piosenka i taniec 31.10.05, 15:22 Prosze na maila: paolka25@gazeta.pl. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
anula200 Re: Pierwsza piosenka i taniec 01.11.05, 15:23 poproszę na pocztę "Niebieska kraina" adres annaszwagrzyk@tlen.pl z góry dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
77kako Re: Pierwsza piosenka i taniec 18.11.05, 09:14 Poproszę o "Niebieska Krainę" na 77kako@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
alazoz Re: Pierwsza piosenka i taniec 21.11.05, 14:17 jesli mozna to poprosze alazoz@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mimblaa Re: Pierwsza piosenka i taniec 21.11.05, 20:52 to i ja serdecznie poproszę! Dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
wodnis21 Re: Pierwsza piosenka i taniec 17.12.05, 21:16 ja też proszę o piosenkę, dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
marysia77 Re: Pierwsza piosenka i taniec 22.04.05, 21:47 Nam orkiestra wcześniej przerobiła "Zabiorę Cię" Kancearii" - to taki mało znany polski zespół, piękna też jest nowa piosenka Kayah i Kiliańskiego bodajże , nie znam dobrze nazwiska - taka spokojna, wg mnie wzruszająca piosenka.Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: 69.177.149.* 23.04.05, 17:47 Marysiu, to nie musi byc walc. Powinna byc to piosenka, przy ktorej dobrze Wam sie tanczy, przy ktorej dobrze sie czujecie. My chodzilismy na kurs, bo chcielismy tanczyc walca. Teraz nam sie odwidzialo. Nie bedziemy sie dodatkowo stresowac,stresow wystarczy. Zgodnie z przesadem, kiedy potkniesz sie w tancu, to potem bedziesz sie potykac we wspolnym zyciu. Nie chcialabym zapeszac. Oczywiscie to tylko przesad. Wybralismy piosenke Roda Stewarda "Have I told you lately (that I love you)". Z polskich myslelismy o Krawczyku "Bo jestes TY". Przytulaniec, ale mily. Pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie_żona Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 18:44 Gość portalu: Meg napisał(a): > Wybralismy piosenke Roda Stewarda "Have I told you lately (that I love you)". Meg, czy masz tę piosenkę na mp3? Jeśli tak, to mogłabyś mi ją wysłać? prawie_zona@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg do prawie_zony IP: 69.177.149.* 23.04.05, 18:56 zaraz postaram ci sie to wyslac,tylko znajde plyte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesola Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 18:33 My zastanawiamy się nad zespołem Farba "Chce tu zostać", fajne słowa, melodyjna i rytmiczna Odpowiedz Link Zgłoś
ulakoszula Re: Pierwsza piosenka i taniec 23.04.05, 18:43 Farba fałszuje niemiłosiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgoska182 Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 24.04.05, 01:35 Co sadzicie o piosence :czekasz na te jedna chwile", nie pamietam kto to spiewa. Napewno facet. Albo Anny Jantar "Przetanczyc z Toba chce cala noc" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maddalena Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.csk.pl 24.04.05, 09:46 ładne ale totalnie oklepane na wszystkich weselach to grali My wybraliśmy Wodeckiego Z Tobą chcę oglądać swiat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika B Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.csk.pl 24.04.05, 09:53 A my Szczęście jest blisko - Piaska, choć trudno to tańczyć...ale to niespodzianką będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie_żona Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 13:31 Gość portalu: malgoska182 napisał(a): > Co sadzicie o piosence :czekasz na te jedna chwile", nie pamietam kto to > spiewa. Na pewno facet. Seweryn Krajewski - piosenka ma tytuł "Wielka miłośc" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: 80.50.30.* 25.04.05, 14:24 Ja też będę miła Wielka Miłość Krajewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinga Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 25.04.05, 10:40 Seweryn Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katta Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.chello.pl 10.05.05, 23:06 ten facet to Boguslaw Mec Odpowiedz Link Zgłoś
kamsi Re: Pierwsza piosenka i taniec 13.05.05, 17:11 Seweryn Krajewski. Myślę, że nie chodzi o to, czy coś oklepane, tylko o to, żeby zatańczyć do piosenki, która ma dla Was jakieś znaczenie, z czymś się Wam kojarzy itd. A nie - jest modna, niemodna, oryginalna, oklepana, trendi lub nietrendi - bez sensu takie kryteria. Jak tak na to spojrzeć, to cała ceremonia ślubno-weselna jest oklepana sama w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Pierwsza piosenka i taniec 25.04.05, 09:16 Ja "Farbę" zostawiam sobie na później... Mam zamiar zaśpiewać to mojemu mężowi na przyjęciu weselnym przy wszystkich gościach. Jestem juz nawet umówiona z orkiestrą Ćwiczę już dziennie w domu choć ślub dopiero we wrześniu. Moja mama jak słyszy tekst, to już płacze ze wzruszenia Słowa są super i wcale nie uważam że ta dziewczyna fałszuje. Ma tylko oryginalny nietuzinkowy głos!! Ale każdy ma prawo uważać inaczej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ulakoszula Re: Pierwsza piosenka i taniec 04.05.05, 20:25 OK, być może słuchałam tego utworu w jakiejś marnej wersji mp3 i nie dostrzegłam nietuzinkowego głosu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mc Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.fan-tex.com.pl 24.04.05, 10:39 Mietek Szcześniak " siódme niebo" !! zaczyna się od słow: Z kim jeśli z Tobą nie, odkryję że, życie ma smak we dwoje. Jak pachnący chleb, jak siedem nieb znowu we dwoje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: 195.47.201.* 28.04.05, 20:33 Mogłabym poprosić na skrzynkę tą piosenkę- karoli@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ailija Re: Pierwsza piosenka i taniec 11.05.05, 00:11 My również zatańczymy pierwszy taniec przy "Siódmym niebie". Mietek będzie na naszym weselu i zgodził się zaśpiewać nam to w oryginale. Odpowiedz Link Zgłoś
anula200 Re: Pierwsza piosenka i taniec 01.11.05, 15:40 Bardzo proszę o przesłanie mi na pocztę piosenki Mietka Szcześniaka, proszę, proszę... (annaszwagrzyk@tlen.pl) z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
joannadab1 Re: Pierwsza piosenka i taniec 24.04.05, 13:40 My się zastanawiamy nad Farbą " Chcę z Tobą zostać", Sewerynem Krajewskim "Wielka miłość",Sumpastic "Kołysanka" lub Whitney Houston "I'll always love you" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta BG Beata Bartelik Sen na pogodne dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 20:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 05:38 Moja propozycja - CHŁOPCY Z PLACU BRONI i utwór "Ja to Ty" !!! Piosenka znajduje sie na płycie GOLD tej grupy. Polecam jest wolna i bardzo odpowiednia na TEN moment - pierwszy taniec i całe przyszłe życie. POZDRAWIAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Pierwsza piosenka i taniec 25.04.05, 09:17 A na pierwszą piosenkę wybraliśmy "Zawsze tam gdzie Ty"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 10:13 U mnie bedzie Farba "Chce tu zostav" na I taniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.milczanska.net 25.04.05, 10:19 po obejrzeniu filmu Wesele, chodzi nam po głowach realizacja obciachowego pomysłu z Białym Misiem hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biala81 Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.05, 00:53 ja poleciłam mojej przyjaciółce Mietka Szcześniaka "Miłośc nie ustaje". Tekst piękny, muzyka też...no i ten głos... (fragmencik tekstu: z kim, jeśli z tobą nie odkryję, że życie ma smak we dwoje jak pachnący chleb, jak siedem nieb znowu we dwoje tyle mądrych dróg, tyle pięknych nocy niebo i ziemia ku pomocy musiał minąć czas byśmy byli jak zwoje we dwoje... taka próbeczka ) ) jeśli jest ktoś chętny to mogę przesłać na maila Odpowiedz Link Zgłoś
organza77 do białej81 26.04.05, 07:39 poproszę o ta piosenkę na adres organza77@gazeta.pl Słonecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joannadab1 Re: do białej81 26.04.05, 08:13 Ja również poproszę joannadab1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
paatris Re: do białej81 26.04.05, 08:43 Ja też bardzo proszę paatris@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika B Re: do białej81 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 08:46 i ja też poproszę monique22@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
krysiulka Re: do białej81 26.10.05, 22:40 proszę o tę piosenkę na adres gazetowy Krysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: 156.17.253.* 26.04.05, 08:40 Ja tez poprosze o piosenke Szczesniaka na wf13@uwoj.wroc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinga Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 26.04.05, 09:08 tez poprosze kbasia1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.04.05, 10:39 ja też poproszę effelina@wp.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: 213.199.233.* 26.04.05, 15:42 POPROSZĘ TEN UTWÓR NA MAILA: MARLENA9@TLEN.PL Odpowiedz Link Zgłoś
monia1004 Re: Pierwsza piosenka i taniec 04.05.05, 20:05 jesli moge prosic o ta piosenke TOMCZAKA"niebieska kraina:na przeslamnie na mojego emaila to byla bym wdzieczna moj adres:czarnulkadg@interia.pl.I mam jeszcze do was pytanko wy wybierajac pierwszy taniec np;FARBY to czy bedzie to spiewac orkiestra czy z magnetofonu bedzie puszczane bo jednak FARBE spiewa babka a ja mam na weselu facetow wiec moga ja zmascic prosze o szybki odpis dzieki papapa Odpowiedz Link Zgłoś
kioto Re: Pierwsza piosenka i taniec 11.05.05, 21:43 Czy ja też mogę poprosić o wysłanie piosenki Szcześniaka na maila? Z góry dziękuję kioto@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mimblaa Re: Pierwsza piosenka i taniec 21.11.05, 21:00 jeśli mogę prosić, byłabym wdzięczna Dziękuję i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka_28 Re: Pierwsza piosenka i taniec 27.11.05, 23:34 ja poprosze te utworek na @gazetowego ślicznie dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
pati102 Re: Pierwsza piosenka i taniec 26.04.05, 09:23 a co powiesz na to za spokoj mego snu sl. j. m. stefański (mozna spokojenie znalezc na googlach i odluchac) Za spokój mego snu Za kruchość twoich rąk Za mroku ukojenie. Za to, że mogę znów A może pierwszy raz Za rękę iść z marzeniem Tyle już dni odeszło w zapomnienie Tyle już słów przebrzmiało I milczenie skryło gniewu czas A twoja miłość przy mnie trwa I uczy mnie pokory. To tak jak gdybym cały świat, Jak kamyk trzymał w dłoni I wierzył, że przed wiatrem i od zła Twój uśmiech mnie obroni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Wet Wet Wet IP: 217.153.224.* 26.04.05, 09:29 A co powiecie na Wet Wet Wet: love is all around z filmu "4 wesela i pogrzeb"? (ten pogrzeb tu nie pasuje hihihihihi). Ja sie chyba na nią zdecyduję. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 Re: Pierwsza piosenka i taniec 26.04.05, 10:07 Kiedy byłam małą dziewczynką na jednym z sąsiednich podwórek było weselicho, pamiętam jak siędziałam na starej oponie i słuchałam piosenki "Złoty krążek" . Wiem, że to typowy kicz,ale tak mi to zapadło w ucho, że nie chciałam słyszeć o żadnej innej piosence na pierwszy taniec. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakosz Re: Pierwsza piosenka i taniec 26.04.05, 13:55 coz ja nie chcialam standardowej piosenki (ogolnie standardowej - weselnej). zwlaszcza, ze nie bylo orkiestry tylko dj. i bylo tak jak chcialam - Frankie goes to Hollywood "The Power of love". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.cs.bialystok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:30 Frankie goes to Hollywood - co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUSTKA ZAKOCHANI KUKULSKIEJ IP: 62.29.138.* 26.04.05, 13:59 A co sadzicie o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Interesantka Re: ZAKOCHANI KUKULSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 11:05 Przecież nie tak mialo być ( ten pierwszy wers jest dość dwuznaczny) Ja chyba zwariowałam z tobą oszałeś ze mną ty zbudziłeś mnie w środku dnia i teraz nigdy więcej nie chcę nie chcę nigdy więcej już nie chcż spać... to zakochani do nas przychodzą znów powietrza takie pełne oczy takie pełne serca takie pełne pełne śladów ich stóp zakochani zaczarowani bardzo powoli w nas budzą sią zakochani zaczarowani powietrza takie pełne dłonie takie pełne serca takie pełne pełne ciebie chce miec tak jasno jest wokół mnie tak mocno zakochałam w tobie w tobie zakochałam się w kieszeniach mam pełno chmur i twoją gwiazdą prowadzona płynę w twych ramionach do twoich ust to zakochani przynoszą nocy blask powietrza takie pełne oczy pełne serca takie pełne zakochani zaczarowani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aureuska Moja piosenka IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 17:09 A ja polecam bo sama wybrałam dla siebie i mojego przyszłego na pierwszy taniec "Magiczne słowa" Ziyo. Nie za wolna (byśmy nie dreptali w miejscu) i nie za szybka (by mnie ukochany nie zgubił na sali. Słowa piękne i magiczne jak ten dzień. Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika B Re: Moja piosenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 11:09 ładne i faktycznie oryginalne Tylko Tobie chcę powiedzieć to To co czuję dziś, kiedy przychodzi noc Tylko Tobie tylko Tobie dam Białą różę i wszystko to co mam O! O! Wszystko to co mam Tylko Tobie dam wszystko to co mam O! O! Wszystko to co mam Tylko Tobie dam wszystko to co mam Tylko Ciebie mogę kochać tak Tak do końca, jak kocha się tylko raz, Tylko Tobie, tylko Tobie dam Skrzydła wiatru i wszystko to co mam O! O! wszystko to co mam Tylko Tobie dam wszystko to co mam O! O! wszystko to co mam Tylko Tobie dam wszystko to co mam Oo.... Wszystko to co mam To dla Ciebie jeszcze jeden wiersz Moja muzyka i wszystko to co chcesz Tylko Tobie, tylko Tobie dam Kolorowy sen i wszystko to co mam O! O! Wszystko to co mam Tylko Tobie dam wszystko to co mam O! O! Wszystko to co mam Tylko Tobie dam wszystko to co mam Magiczne słowa są Właśnie po to żeby uciec stąd Gdzieś jak najdalej stąd Ja tajemnicę znam I tylko Tobie, tylko Tobie dam Wszystko to co mam O! O! Wszystko to co mam Tylko Tobie dam wszystko to co mam O! O! Wszystko to co mam Tylko Tobie dam wszystko to co mam O! O! Wszystko to co mam Tylko Tobie dam wszystko to co mam O! O! Wszystko to co mam Tylko Tobie dam wszystko to co mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.ols.vectranet.pl 27.04.05, 16:39 hmmm Niebieska piosenka jest niby o smierci???a gdzie tam jest cos takiego bezposredniego ???dla mnie to piekna piosenka akurat jako dedykacja dla Panny mlodej od Pana mlodego... u znajomej byla wlasnie w takiej wersjiniektorzy goscie sie poplakali.. u mnie tez ta piosenka bedzie sliczne slowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie_żona Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 19:10 Gość portalu: Agnieszka napisał(a): > hmmm Niebieska piosenka jest niby o smierci???a gdzie tam jest cos takiego > bezposredniego ??? hmm... liryka ma to do siebie, że traktować bezpośrednio za bardzo się jej nie da, gdyż mamy do czynienia z językiem metafor Niebieska piosenka Kto wstawi się na nami u Pana co drogami krętymi każe iść Kto nas usprawiedliwi gdy Pan się będzie dziwił że to już właśnie my Ja wstawię się za Tobą i z podniesioną głową dziękował będę, że Pan dał mi właśnie Ciebie w radości i w potrzebnie na lepsze i na złe A Ty choć powiedz słowo, że zawsze byłem z Tobą, bo chciałem tak i już I razem chleb jedliśmy i równym krokiem szliśmy wśród wichrów, pośród burz Ty wciąż mnie ratowałaś, za rękę mnie trzymałaś, gdy z drogi chciałem zejść A ja otuchy krople, gdy oczy miałaś mokre, nie raz musiałem nieść I tak będziemy stali aż w tej niebieskiej sali do tańca zaczną grać Ja wtedy z pierwszym taktem poproszę Cię i raptem Zaczniemy wirować, wolniutko walcować I kręcąc się kręcić na palcach na pięcie Troszeczkę bezmyślnie jak wiosną przebiśnieg. Ty nieco szalona, coż - żona to żona I w mojej Twa ręka, niebieska piosenka Za serca nas chwyta niebieska muzyka A dobitniejsze fragmenty: "Kto nas usprawiedliwi gdy Pan się będzie dziwił że to już właśnie my" proponowałabym zwrócić uwagę na ostatni wers: że to JUŻ właśnie my "A Ty choć powiedz słowo, że zawsze byłem z Tobą, bo chciałem tak i już I razem chleb jedliśmy i równym krokiem szliśmy wśród wichrów, pośród burz Ty wciąż mnie ratowałaś, za rękę mnie trzymałaś, gdy z drogi chciałem zejść A ja otuchy krople, gdy oczy miałaś mokre, nie raz musiałem nieść" użycie czasu przeszłego nie jest azpewne przypadkowe... "zawsze byłem" (a nie będę) I chyba najczytelniejsza metafora: "I tak będziemy stali aż w tej niebieskiej sali do tańca zaczną grać" "niebieska sala"... - jak dla mnie jednoznaczne... Jeszcze raz podkreślę, JAK DLA MNIE, ten niewątpliwie piękny tekst (zresztą bardzo lubię tę piosenkę!)mówi o miłości, miłości małżeńskiej, ale z perspektywy śmierci, stawania przed Panem i rozliczania się z życia i kochania osoby danej nam (podmiotowi lirycznemu) do kochania tu, na ziemi. Ja chciałabym, by moja, nasza miłość taka była za 10, 25 czy 50 lat, by móc (wtedy!) tak zaśpiewać... Jeśli ktoś chce ten utwór na 1 taniec, to oczywiście też można! np. jako "wróżbę" takiego dobrego związku aż do końca... Przecież i z piosenką i z tańcem i z wszystkim innym dana para ma się czuć dobrze, nie inni To więc, że DLA MNIE piosenka mówi o miłości w obliczu śmierci, nie znaczy, że dla innej osoby nie będzie dobra... Odpowiedz Link Zgłoś
ozana1 Re: Pierwsza piosenka i taniec 27.04.05, 22:08 Zgadzam sie piosenka ma ładny tekst idealnie pasuje na złote gody ale kazdy ma prawo do własnej interpretacji proponuje Niebieska piosenke przesłuchac 10 razy i jesli dalej bedzie sie wam podobac to napewno na 100% powinnyście sie na nia zdecydowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.ols.vectranet.pl 27.04.05, 16:45 !!! kto mi moze wyslac pisoenke chlopco z placu broni Ja i Ty i tego stefańskiego bo nie moge znalezc martusia81@gazeta.pl dzieki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ozana1 Re: Pierwsza piosenka i taniec 27.04.05, 22:20 Nie moge znalesc ani piosenki Szczesniaka "Siodme niebo" ani "ja to ty'Chłopcow z placu broni(((((((((((((( czy ktos moze mi to wysłac ozana1@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaaa Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.ols.vectranet.pl 27.04.05, 17:58 oo tak piosenka mitka Szczesniaka siome niebo to pikeny kwalalek na 1 taniec My juz zdecydowalismy nic innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majowa-panna Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 18:56 słuchałam własnie tej niebieskiej piosenki Tomczaka, cudem dotrwałam do końca, ja nie wiem czym się tu zachwycać... Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Pierwsza piosenka i taniec 27.04.05, 23:00 prosze p[rzeslij mi ta piosenke na meila: balwanekdora@interia.pl z gory wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Pierwsza piosenka i taniec 27.04.05, 18:48 czy moge prosic o ta piosenke?? balwanekdora@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
eva-a Re: Pierwsza piosenka i taniec 27.04.05, 19:30 Proszę proszę proszę proszę proszę proszę proszę niech mi ktoś przyśle tą ładną piosenkę Mietka Szcześniaka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! proszę proszę proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.ols.vectranet.pl 27.04.05, 19:39 podaj maial to Ci wysle bo warto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ozana1 Re: Pierwsza piosenka i taniec 27.04.05, 22:22 ozana1@o2.pl i jeszcze dla mnie prosze ozana pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ka_ro1 Re: Pierwsza piosenka i taniec 31.10.05, 20:56 poprosze o piosenkę Mietka Szcześniaka "Niebieska piosenka", bo nie moge jej nigdzie znaleźć. Dziekuje!!!!!!!!!!!! myniok@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
souss Re: Pierwsza piosenka i taniec 28.04.05, 20:04 ja tez poprosze o piosenke Mietka Szcześniaka Odpowiedz Link Zgłoś
anula200 Re: Pierwsza piosenka i taniec 01.11.05, 15:42 proszę ja też chcę posłuchać... (annaszwagrzyk@tlen.pl) z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 20:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 20:28 to ja tez poprosze o te mietka szczesniaka: asik111@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Pierwsza piosenka i taniec 27.04.05, 22:18 ja takze poprosze Mietka Szczesniaka: balwanekdora@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omn3 Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 07:03 U mnie bedzie albo zakochani-Kukulskiej albo "All My Life" kci&jojo--Piekna piosenka Odpowiedz Link Zgłoś
guslawa1 Re: Pierwsza piosenka i taniec 28.04.05, 11:16 a mi strasznie podoba sie "Oczarowanie" Zbigniewa Wodeckiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Intrigue SZCZĘŚCIE JEST BLISKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 11:31 Kiedy stawiasz pierwszy krok jesteś pełna wiary, pełna wiary. Z drugim zwykle jeszcze jest wszystko doskonale, doskonale. Trzeci prowadzi do celu drzwi ty odwracasz się i zejść z drogi chcesz wybranej, chociaż na niej ref: Szczęście jest blisko co w głowie się nie mieści. Szczęście jest blisko na wyciągnięcie ręki. Kiedy dobra pierwsza myśl jednak myślisz dalej, nie przestajesz. Kiedy wielki dzień ma przyjść wierzę, czekasz na ten dzień i na mnie. Lecz kiedy właśnie otwieram drzwi ty odwracasz się i już nie chcesz mnie zobaczyć, a tym czasem Szczęście jest blisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pierwsza piosenka i taniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 13:33 ja mam własnie "oczarowanie" ale w wersji angielskiej "fascination" Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa "Zawsze tam gdzie Ty...." 28.04.05, 11:50 Dla mne nadal idealnie, nic nie zmieniamy, zostaje właśnie ta Odpowiedz Link Zgłoś