Dodaj do ulubionych

potwierdzenie spowiedzi

25.04.05, 21:20
czesc czy wiecie czy ksiadz podpisuje jedynie te karteczki od spowiedzi czy
stawia jakies pieczatki ???? moja tylko podpisal parafka i wpisal date a
slyszalam ze czasami tez stempluja ! nie bardzo wiem czy mam isc do niego
ponownie po pieczatke czy wystarczy ten podpisik ? dzieki za pomoc smile)
Obserwuj wątek
    • yskyerka Re: potwierdzenie spowiedzi 25.04.05, 21:24
      To chyba zależy od księdza. My w parafii nie dostaliśmy żadnych karteczek, a w
      kościele, w którym braliśmy ślub też o nie nikt nie pytał.
      • izaps76 Re: potwierdzenie spowiedzi 25.04.05, 21:37
        smile dzieki ale takich ksiezy jest chyba bardzo malo ! sad w wiekszosci daja te
        karteczki i teraz mam problem bo nie chce sie wyglupic jak pojde po
        pieczatke smile) tym bardziej ze spowiadalam sie w innym kosciele niz bierzemy
        slub !
        • yskyerka Re: potwierdzenie spowiedzi 25.04.05, 21:47
          Myślę, że to nie ma znaczenia. Przecież nie możesz oczekiwać, że każdy
          spowiednik będzie miał pieczątkę w konfesjonale. Albo że wyjdzie z tobą do
          zakrystii, żeby podstemplować karteczkę.
          • izaps76 Re: potwierdzenie spowiedzi 25.04.05, 21:52
            pewnie ze tego nie oczekuje ! ale niestety ksiadz ktory zalatwia z nami
            papierki jest formalistą a mnie nie bardzo usmiecha sie jeszcze raz udawac sie
            do kosciola po pieczatke, tym bardziej ze jest to daleko ( tam gdzie sie
            spowiadalismy ) , niestety tak wyszlo sad a troszke mi glupio tam dzwonic i sie
            dopytywac . slyszalam ze w wiekszosci przypadkow podpisuja tylko i juz smile
            dzieki za info - ty mialas super bez tych karteczek smile
            • Gość: prawie_żona Re: potwierdzenie spowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 22:08
              Bylaś u spowiedzi? Byłaś!
              Masz podpisane? Masz!
              To skąd ta panika?wink
              Księża mają różne zwyczaje, w większości kościołów tylko podpisują i nie możesz
              od nich wymagać, by podbijali pieczatkę, tylko dlatego, że tak chce ktoś inny.
              Myślę, że nie ma sensu się zamartwiać, bo masz czyste sumienie (co za pasujący
              frazeologizm!)wink. A jak ksiądz z twojej parafii będzie miał wątpliwości,
              powiedz, że tylko ci podpisano i już. Zakładanie, że kłamiesz nie ma
              najmniejszego sensu i wierzę, że nie będzie problemówsmile
              • izaps76 Re: potwierdzenie spowiedzi 26.04.05, 08:16
                tu mnie koleżanka podniosła na duchu smile) juz raz sie z tym ksiedzem scielam ,
                że tak powiem .... i wystarczy smile co do tej pieczatki to znajoma, ktora miala
                slub w zeszlym roku tak mowila..... i zasugerowalam sie jej opowiadaniem smile
                dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka