karo_so 17.05.05, 15:14 Kiedy się daje zapowiedzi?? Ile to kosztuje?? Bo już się zaczełam gubić i stersować!!!Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
podtenadres Re: Zapowiedzi?? 17.05.05, 15:27 kieds byly 3krotne zapowiedzi,a teraz podobno sie zmienilo i sa 2krotne.Zabawnie to u nas wyszlo bo u mnie w parafii - oglosili w 2 niedziele,a u narzeczoengo w 3.Za zapowidzi u mnie w Wawie ksiadz zaproponowal 30 zl, u narzeczonego poza Wawą ksiadz powiedzal ze przewidziana jest oplata 100zl.Z oplatami jest baaaardzo roznie. Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia29 Re: Zapowiedzi?? 17.05.05, 15:29 O ironio Warszawa podobno jest najtańsza. Odpowiedz Link Zgłoś
karo_so Re: Zapowiedzi?? 17.05.05, 15:31 ALe kiedy to sie je daje?? Bezpośrednio po spisaniu protokołu??? Odpowiedz Link Zgłoś
podtenadres Re: Zapowiedzi?? 17.05.05, 15:36 tak, to sie sprawdzilo - u mnie wszystkie "stawki" byly nizsze po spisaniu protokolu ksiadz wpisuje zapowiedzi i zostana one ogloszone juz w najblizsza niedziele ksiadz tez daje kartke do parafii gdzie mieszka ta druga osoba,zeby tam rowniez zapisali Was na zapowiedzi.jesli zrobicie to 1 dnia - to zapowiedzi beda wygloszone rownolegle zalezy gdzie jest slub-jesli w Twojej parafii, to wtedy po zapowiedziach musicie wziac z parafii narzeczonego zaswiadczenie ze zapowiedzi byly ogloszone i zaniesc je do Twojej parafii. Odpowiedz Link Zgłoś
karo_so Re: Zapowiedzi?? 17.05.05, 15:42 Ślub jest w prafii mojego kochanego? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
alyy Re: Zapowiedzi?? 17.05.05, 15:45 No to ja juz nic nie rozumiem... powiedzcie mi, proszę, czy do zapowiedzi potrzebna jest już wypełniona książeczka z nauk i poradnii??? a protokołu to nie spisuje się dopiero po zapowiedziach??!!! rany, nic nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
podtenadres Re: Zapowiedzi?? 17.05.05, 15:52 protokol spisuje ksiadz na podstawie swiadectw Chrztu i ksiazeczek/zaswiadczen kursu przedmalz z odbytymi naukami po spisaniu protokolu bierze ksiege i wpisuje zapowiedzi i wypisuje kartke do parafii drugiego z Was proszaca o zapowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś