laburek Re: same chwalipięty na tym forum 12.06.05, 13:15 wątki typu moja sukienka, zobaczcie itp. po co ciagle sie chwalicie, sukienkami za 3.000,, 4000 itak dalej, jak macie kase to się cieszcie, to forum jest zeby sie o cos zapytac albo poradzic, draznia mnie tego typu watki. Odpowiedz Link Zgłoś
diament79 Re: same chwalipięty na tym forum 12.06.05, 13:26 A ja mam szytą za 650 zł i wygląda jak z salony i mówić to mam na mysli to, że każdy może mnie zapytać o radę jak szyć gdzie i za ile Nie dziw się, cieszą sie dziewczynki każdą pierdółką, to wazny dzień i przynajmniej będzie co wspominać A forum przecież jest otwarte, jesli nie chcesz czytac pewnych wątków to po prostu tego nie rób i nie będzie Cie to draznić! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asia19815 Re: same chwalipięty na tym forum 12.06.05, 15:40 Myślę, że to dla nich ważne. Chcą pozytywnych wypowiedzi, bo przejmują się wyborem. Jest to szczególny dzień, chcą wyglądac pięknie i miła opinia podtrzymuje je na duchu. Sama o opinię bym poprosiła i pewnie poproszę bo będę ciekawa zdania innych ! Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.sz2403 Re: same chwalipięty na tym forum 12.06.05, 15:40 Skąd jesteś diament79? Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 11:23 ja Cię drażnią, to nie czytaj po prostu - nie ma przymusu. Odpowiedz Link Zgłoś
kokoshka Re: same chwalipięty na tym forum 14.06.05, 14:53 ależ dziewczyny tutaj non stop pytają, o wszelkie możliwe kwestie, a pytać to przecież żaden wstyd. Wolę się tutaj wygadać, wsród osób, które są w tzw. "temacie" i rozumieją o co chodzi niż zanudzać moje kolezanki, ktore mają zupełnie inne sprawy na głowie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
meg.sz Re: same chwalipięty na tym forum 17.06.05, 18:47 Nie wiem, gdzie jest Twoj problem. Co Ci przeszkadza, ze kazdy chce sie pochwalic, tym co ma? Jak kogos stac, to niech kupje, taka suknie, na jaka ma ochote. A o gustach innych ludzi sie nie dyskuyuje. To forum bardzo pomaga wiekszosci z nas, wiec jesli nie pasuje Ci forma i oczywiscie tresc, to masz inne mozliwosci... Ja na swoje wesele i DROGA sukienke dlugo praowalam i nadal pracuje, wiec to chyba nie grzech, ze mnie na to stac. Pozdrawiam i nastepnym razem zastanow sie, jak rozpoczniesz podobny watek. Odpowiedz Link Zgłoś
laburek Re: same chwalipięty na tym forum 12.06.05, 15:15 np taki wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=24721644 jak wam sie podoba, przeciez sie nie znamy kompletnie, jednej sie spodoba a innej poprostu nie, wydaje mi sie ze to wynika z checi pochwalenia się, "zobaczcie na co mnie stac" ale są też takie osoby na forum których nie stac na takie sukienki, tylko np na wypozyczenie, lub odupienie czegos taniego, albo wątki typu kicz, czy " beza" jeden lubi "bezy" a inny "rybki" Odpowiedz Link Zgłoś
pudoszka Re: same chwalipięty na tym forum 12.06.05, 15:31 A nawet jeśli rzeczywiście panny się chcą pochwalić, to cóż z tego? Mi to nie przeszkadza - nie zaglądam zazwyczaj do takich watków i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
bimm Re: same chwalipięty na tym forum 12.06.05, 15:55 Czyzby odzywaly sie jakies kompleksy??Niech sie chwala w koncu po to jest forum..a ze ja jako facet omijam takie watki to nie znaczy ze ma ich nie byc... Odpowiedz Link Zgłoś
laburek Re: same chwalipięty na tym forum 12.06.05, 16:13 brak pieniedzy, to nie kompleks, zreszta musiałabym zgłupiec do reszty żeby dać tyle kasy za sukienkę, czym tu sie chwalić? głupotą, jak komus sponsoruja rodzice wszystko , to jest pole do popisu , sukienka 2000 albo 3000 i koniecznie firmowa z salonu. to ma swoje pewne oktreslenie ale nie chcem nikogo obrażac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pudoszka Re: same chwalipięty na tym forum 12.06.05, 18:01 laburek napisała: > brak pieniedzy, to nie kompleks, > zreszta musiałabym zgłupiec do reszty żeby dać tyle kasy za sukienkę, czym tu > sie chwalić? Uważasz, że jeśli ktoś zarabia powiedzmy 5000zł miesięcznie, to sukienka ślubna za 3000zł to objaw głupoty? Laburek, niech może każdy kupuje takie sukienki na jakie ma ochotę.. A Ty po porstu nie zaglądaj do takich wątków jeśli Cie drażnią Odpowiedz Link Zgłoś
kamsi Re: same chwalipięty na tym forum 14.06.05, 17:42 Nie wzięłaś/nie wziąłeś pod uwagę,że dziewczyny może być bez problemu (lub przy pewnych wyrzeczeniach) stać samodzielnie na zakup sukienki za 2000 lub 3000 zł, bez pomocy rodziców. Po prostu mają odpowiednią dla tego celu pensję. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: same chwalipięty na tym forum 12.06.05, 17:31 laburek napisała: > jak wam sie podoba, przeciez sie nie znamy kompletnie, jednej sie spodoba a inn > ej > poprostu nie, > wydaje mi sie ze to wynika z checi pochwalenia się, "zobaczcie na co mnie stac" > ale są też takie osoby na forum których nie stac na takie sukienki, tylko np na > wypozyczenie, lub odupienie czegos taniego, Przeciez każdy, komu się ta sukienka nie podoba, może się wpisać do tego wątku. Autor musi się liczyć, że sukienka spotka sie z krytyką, bo przecież nie każdy, komu się dana suknia nie podoba, zmilczy. Zgadzam się, ze czasem chyba to są wątki przechwałkowe, odnoszę zwłaszcza takie wrażenie kiedy widzę pytania o najbanalniejszą suknię na świecie, która wyróżnia się tylko nazwą firmy, o której wiadomo, że sprzedaje suknie tylko za więcej niż 5 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
aknee Re: do Iwony 12.06.05, 17:52 Diament79, tez jestem z Jeleniej Góry . Jesli liczba 79 oznacza rok Twego urodzenia, to jestesmy jeszcze w tym samym wieku Pozdrawiam gorąco z Kiepurowa Odpowiedz Link Zgłoś
meganne Re: same chwalipięty na tym forum 12.06.05, 19:19 I co, mam miec wyrzuty sumienia, ze mnie na sukienke za 4 tys stac? Tylko dlatego, ze kogos stac tylko na taka za 500? Sa ludzie ktorych nie stac na chleb, czy te osoby, ktore maja na chleb maja zyc z poczuciem winy? Mnie najbardziej taka wredna zazdrosc drazni. Nie stac mnie, to ci, ktorzy moga sobie na to pozwolic "chwala sie". Zarobilam na moja sukienke za 4 tys i na cale moje super wesele i bede sie chwalic, bo mam do tego prawo. Po prostu ciezko pracuje, zeby miec na wszystko, co mi sie podoba i draznia mnie osoby, ktore zjadlyby kazdego, kto ma lepiej niz one. Chcesz suknie za 4 tys??? Wez sie do roboty. Nic mi z nieba nie spadlo i wiele razy bylo ciezko, zrezygnowalam z wielu porzyjemnosci, zeby skonczyc studia i zaczynalam od zera. Teraz mam wszystko, co pragnelam : pozycje zawodowa i pieniadze na wymarzone wesele. I wcale nie zamnierzam siedziec w kacie z poczuciem winy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
laburek Re: same chwalipięty na tym forum 12.06.05, 21:15 jak jestes taka bogata, to pomóż biednym dzieciom zamiast chwalic się za ile masz sukienke, przynajmniej zrobisz cos pozytecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
pkownacki Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 07:42 ja sie nie chwale ze stac mnei bylo na garnitur za zawrotna kwote 999 a tym, ktorzy potrzebuja pomocy tez pomagam co widac w zalaczonym nizej linku... moja Mila tez ma sukienke zakupiona za zawrotna kwote okolo 1200 zl i mi tez pomaga pomagac innym... mysle, ze za duzo zlosci jest w Twoich wypowiedziach...przeciez niech kazdy kupuje to na co go stac i tak wszystkie panny mlode beda slicznie wygladaly... Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 20:09 pkownacki napisał: > moja Mila tez ma sukienke zakupiona za zawrotna kwote okolo 1200 zl i mi tez > pomaga pomagac innym... Przeciez to nie jest zawrotna kwota jak na sukienkę ślubną. Powiedziałabym raczej, że model oszczędny. Odpowiedz Link Zgłoś
laburek Re: same chwalipięty na tym forum 12.06.05, 21:22 sama sie weź do roboty nic o mnie nie wiesz, nie wiezs czy ja cięzko nie pracuje, a to ze masz sukienke za 4000 o niczym nie swiadczy, i tak ubierzesz ja tylko 1 raz , wiekszość sukienek można kupic o wiele taniej niż w firmowych salonach, w których płacisz tylko za firme, Odpowiedz Link Zgłoś
meganne Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 10:48 Nie dyktuj mi na co mam wydawac pieniadze. Pomagac biednym? Pomagam chorym dzieciom i to jest sluszny cel. Chcialam sukienke za 4 tys i nie chcialam kupowac taniej. I nie interesuje mnie gdzie i co mozna kupic taniej. Zyje po swojemu i mam do tego swiete prawo. Czemu tak cie to razi, ze inni maja LEPIEJ NIZ TY??? Uprzedz lepiej swoje kolezanki, zeby sie nie wzbogacaly, bo naraza sie na wredne i zlosliwe przytyki ze strony twojej osoby... Ciezko pracujesz?? Widocznie jestes naiwna i charujesz na cudze konto!!! Pomysl nad swoim zyciem i wrednym charakterem, zamiast krytykowac innych... Odpowiedz Link Zgłoś
laburek Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 18:17 sama jesteś naiwna, kupując sukienke za 4000, myslisz że jak masz markową to jestes piekniejsz i lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
meganne Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 18:34 A moze jestem. Drazni cie to?? Odpowiedz Link Zgłoś
laburek Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 18:28 meganne napisała: > Zarobilam na moja sukienke za 4 tys i na cale moje super wesele i bede sie > chwalic, bo mam do tego prawo. a ja mam prawo żeby komentowac że ktos sie przechwala. Odpowiedz Link Zgłoś
meganne Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 18:33 Ojej, nie dosc , ze wredna i zazdrosna, to jeszcze jaka nerwowa.... Zal mi cie... Odpowiedz Link Zgłoś
kot_bw Re: same chwalipięty na tym forum 12.06.05, 18:26 oj jak cie tu nudzi to zagladnij sobie na www.weselneforum.pl i tam mozna o roznych rzeczach sobie pogadac poszukac inspiracji jest bardzo fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
laburek Re: same chwalipięty na tym forum 12.06.05, 21:24 pierwsza normalna odpowiedx, dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
diament79 do Aknee 12.06.05, 22:16 No to witam Jeleniogórzankę Ja pozdrawiam z Noskowskiego bliziutko mamy a co robisz na tym forum? Ślub się szykuje? Mój za niecałe już dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
aknee Re: do Aknee 12.06.05, 23:02 Slub sie szykuje, ale dopiero za rok, choc juz niecaly jak wyliczyl mój mezczyzna to TYLKO 362 dni Napisz prosze, gdzie kupowalas suknie i jak to wszystko u nas wyglada. I oczywiscie - gdzie weselisko. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
awia6 Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 08:18 Wiecie co jest najgorsze? Podlacza sie taka jedna osobka, zaczyna pouczac, krytykowac, docinac, a sama przy tym jest zarozumiala, niegrzeczna i co tu duzo mowic, zawistna. Spojrzcie na siebie zanim otworzycie usta zeby innych krytykowac.Troche samokrytyki! Odpowiedz Link Zgłoś
laburek Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 18:11 pytanie było: po co sie chwalicie? a ja usłyszałam żeby wziać sie do roboty, nie rozumiem bulwersacji, TO JEST FORUM, Ii jesli ktos ma prawo sie chwalić, to druga osoba ma takie samo prawo krytykowac tak , czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
meganne Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 18:24 laburek napisała: > pytanie było: > po co sie chwalicie? > a ja usłyszałam żeby wziać sie do roboty, > nie rozumiem bulwersacji, Idac twoim tokiem myslenia: jesli ktos ma prawo krytykowac, to ktos inny ma prawo sie bulwersowac. Czyz nie...?? Czy teraz zrozumialas bulwersacje???? Poza tym nie pytalas : po co sie chwalicie, tylko twoja wypowiedz byla utrzymana w tonie krytyki. A ja nie lubie po prostu takich ludzi, ktorych drazni to, co maja, robia inni, tylko dlatego, ze sami nie maja takich mozliwosci. Czemu tak cie to denerwuje, ze ktos ma suknie za 4 tys?? Jakby mi ktos powiedzial, ze kupuje suknie za 10 tys (nie stac mnie na nia), to bym pochwalila, jesli by mi sie spodobala a nie trula o marnowaniu kasy. Jakbym byla na twoim zenujacym poziomie to napisalabym ci, co o tobie mysle. Ale kultura osobista mi nie pozwala... Wiec lepiej juz zamilkne... Odpowiedz Link Zgłoś
laburek Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 21:14 meganne napisała: > Poza tym nie pytalas : po co sie chwalicie, tylko twoja wypowiedz byla utrzymana w tonie krytyki. wkleje ci wątek żebys wiedziała co napisałam: same chwalipięty na tym forum laburek 12.06.2005 13:15 wątki typu moja sukienka, zobaczcie itp. po co ciagle sie chwalicie, sukienkami za 3.000,, 4000 itak dalej, jak macie kase to się cieszcie, to forum jest zeby sie o cos zapytac albo poradzic, draznia mnie tego typu watki. > Jakbym byla na twoim zenujacym poziomie to napisalabym ci, co o tobie mysle. Ale kultura osobista mi nie pozwala... Wiec lepiej juz zamilkne... wystarczy że pomuślałaś , nie musisz mi pisać, wyobrażam sobie Odpowiedz Link Zgłoś
meganne Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 21:28 laburek napisała: > wątki typu moja sukienka, zobaczcie itp. > po co ciagle sie chwalicie, sukienkami za 3.000,, 4000 itak dalej, jak macie > kase to się cieszcie, > to forum jest zeby sie o cos zapytac albo poradzic, > draznia mnie tego typu watki. A Twoim zdaniem jaka jest cena sukienki, ponizej ktorej mozna sie radzic czy pytac w jej sprawie? Bo jesli wkleje link do sukienki za 4 tys i pytam czy ona jest dobra dla wysokiej osoby to jest chwalenie? A jak o to samo zapytam wklekjajac link do sukni za 600 zl to juz nie chwalenie??? Dziwna ta twoja logika... Odpowiedz Link Zgłoś
laburek Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 21:52 chodzi mi o linki , gdzie wymienia sie konkretną firmę, i jeszcze wkleja link sukienki, gdzie obok podana jest cena (dość wysoka), wydaje mi sie że ta cena i marka podana jest nie przez przypadek. Pozatym wklejane są zdjęcia właśnie firmowych sukien, i to na modelkach, chętnie bym zobaczyła jak dziewczyny wygladaja na prawdę w tych sukniach, i to miało by sens żeby komus cos poradzić czy mu dobrze w czymś czy nie, a tak ciągle pojawiaja się linki tych samych stron z sukniami, i podkreslenie z jakiego to salonu i jaka droga ta suknia. i nie mam nic przeciwko twojej sukni za 4000 ! i nie mam nic przeciwko pokazywaniu "jaką mam ładna suknię", lecz podkreslaniu z jakiej to ona nie jedt firmy i jaka nie jest droga. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna a może przedstawiciele handlowi? 13.06.05, 22:50 laburek napisała: > chodzi mi o linki , gdzie wymienia sie konkretną firmę, i jeszcze wkleja link > sukienki, gdzie obok podana jest cena (dość wysoka), wydaje mi sie że ta cena i > marka podana jest nie przez przypadek. Jest jeszcze jeden stały element w tego typu wątkach (zresztą na oko stanowią one zdecydowaną mniejszość wątków z pytaniami o suknię), mianowicie dziewczyny żonglują nazwami modeli sukien z danej firmy, tak jakby mialy je wykute na pamięć. Lauburku, a moze to nie snobowanie się i przechwalki, tylko zwyczajna reklama? W końcu ludzie z biznesu ślubnego też bywają na tym forum. > Pozatym wklejane są zdjęcia właśnie firmowych sukien, i to na modelkach, chętni > e > bym zobaczyła jak dziewczyny wygladaja na prawdę w tych sukniach, Na allegro można sobie pooglądac zdjęcia modelek + zdjęcia sukien w realu. No i wychodzi, że suknie, które są równie piękne i na takich, i na takich fotkach, nalezą do rzadkości. I nie zależy to bynajmniej od nazwy ani zagranicznosci firmy, a też i niekoniecznie od ceny salonowej. Ale to na ogół trudno przewidziec w momencie zakupu (albo trudno na siebie krytycznie spojrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 09:21 Szczerze powiedziawszy, mnie tez szokuja ceny sukienek wymieniane na tym forum: w koncu jest tyle przepieknych i naprawde w granicach 2 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
awia6 Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 10:29 Oczywiscie, ale niektore dziewczyny chca miec suknie za 5 tysiecy i maja do tego prawo.Czemu im dokuczac i zazdroscic?Jak nie pasuje komus taka droga, kupuje tansza i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 10:33 Ale ja im nie dokuczam. Ja np. te roznice (np. 3 tys) wole oddac mamie na lekarza, ale taka jest po prostu moja sytuacja. Jezeli ktos jest lepiej ustawiony i akurat podoba mu sie sukienka za np. 4,5 zl , i wyglada , i czuje sie w niej najlepiej, to wszystko ok. Gorzej jesli kupuje sukienke dla metki konkretnego salonu. Ja np. w sukienkach Demetrios czulam sie jak w ornacie (sa wg mnie za bogate), bardziej bylo widac sukienke niz moja osobe, poza tym to sukienki szyte na ponad 170 cm i chyba na takich dziewczynach wygladaja najlepiej. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: same chwalipięty na tym forum 13.06.05, 20:13 annajustyna napisała: Jezeli ktos jest lepiej > ustawiony i akurat podoba mu sie sukienka za np. 4,5 zl , i wyglada , i czuje > sie w niej najlepiej, to wszystko ok. Gorzej jesli kupuje sukienke dla metki > konkretnego salonu. O to to, bardzo mądrze napisałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
pudoszka Ja w ogóle nie rozumiem! 13.06.05, 12:32 Nie rozumem w ogóle tego wątku! Tego zarzucania komuś, że źle wydaje swoje pieniądze - zamiast pomagać biednym kupuje sobie suknię ślubną.. Nie znoszę takiego wtykania nosa do cudzego portfela. Uważam, że każdy ma prawo wydawać swoje pieniądze tak, jak ma na to ochotę!! Odpowiedz Link Zgłoś
laburek Re: Ja w ogóle nie rozumiem! 13.06.05, 18:15 pozatym pytanie było po co sie chwalicie?, a nie po co kupujecie? nikomu nie zabraniam kupować , ale po co chwali sie na forum, przecież i tak zobaczą was znajomi, rodzina itd. Odpowiedz Link Zgłoś
bimm EOT 13.06.05, 18:19 >zreszta musiałabym zgłupiec do reszty żeby dać tyle kasy za sukienkę, czym tu sie chwalić? >głupotą, jak komus sponsoruja rodzice wszystko , to jest pole do popisu , >sukienka 2000 albo 3000 i koniecznie firmowa z salonu. >to ma swoje pewne oktreslenie ale nie chcem nikogo obrażac >pozdrawiam no cytat z Twojej wypowiedzi swiadczy o czym innym ale skonczmy ten bzdurny temat niech kazdy pilnuje siebie, a forum jest po to zeby sie ludzie mogli podzielic z kims swoim szczesciem lub niestety czasem czyms przykrym ale po to jest forum EOT Odpowiedz Link Zgłoś
aknee Re: EOT 13.06.05, 18:53 Mentalnosc autorki watku to niestety mentalnosc typowej Polki. Bedzie sympatyczna i mila dopoty, dopoki ktos bedzie sie skarzyl, dopoki bedzie nieszczesliwy, smutny, czy zalamany. Bedzie wowczas wspolczujaca i przyjacielska, rozkoszujac sie w duchu mysla, jak komus jest strasznie. Gdy tylko ow ktos zacznie sie chwalic, gdy bedzie szczesliwy, gdy zapragnie podzielic sie radoscia, natychmiast zacznie mu zagladc do portfela, oplotkuje i jadem obrzuci. Bardzo to przykre. Nie ma szans na podzielenie sie wlasnym zadowoleniem, bo natychmiast bedzie ona niczym wielka belka i beczka soli w czyims oku. Odpowiedz Link Zgłoś
awia6 Re: EOT 13.06.05, 18:59 A wiesz, ze masz chyba racje? Taka jest nasza mentalnosc.Poczytajcie watki zagraniczne, naprawde zupelnie inaczej toczy sie dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
pati102 Re: same chwalipięty na tym forum 14.06.05, 22:53 nie jestem zwolenniczka klimy "ocencie moj wybor" ALE NIGDY nie widzalam tu postu "to moja kiecka dalam za nia xxxtys". jesli pojawia sie cena to zawsze jest w kontekscie ODPOWIEDZI NA PYTANIE. czyli wlasnie tego do czego twoim zdaniem sluzy forum. nie zadajesz takich pytan nie czytaj odpowiedzi. to chyba nie jest zbyt skomplikowane? Odpowiedz Link Zgłoś