Dodaj do ulubionych

Frekwencja?

16.06.05, 11:46
Ile osób prosiliście na wesele, ile przyszło?
Bo że prośby o potwierdzenie niekoniecznie odnoszą skutek, to już się
zdążyłem z rozmów tutaj zorientować, a jakoś planować trzeba...
Obserwuj wątek
    • misia_pysia79 Re: Frekwencja? 16.06.05, 11:56
      Zapraszaliśmy około 50 osób (niektórych przez grzeczność- bo od razu mówili ze
      nie przyjadą ze względu na wiek, odlegóść i zdrowie), ale przyjedzie 40. Dla
      mnie super: im mniej gości tym lepiej - kameralniej. Tylko że jeszcze jakieś 8
      osób nie potwierdziło przybycia, a to przwie 1/4 wesela!
    • zzolwik Re: Frekwencja? 16.06.05, 11:57
      obecnie jestem na etapie wysyłania/rozwożenia zaproszeń, na których poprosiłam o
      potwierdzenie przyjścia. Jeżeli niektórzy z gości nie będą się odzywali w celu
      potwierdzenia to myślę, że będę dzwonić i pytać, ponieważ nie mam zamiaru płacić
      w lokalu za kogoś kto nie przyjdzie.
      • awia6 Re: Frekwencja? 16.06.05, 12:04
        U nas bylo 60 osob, nie przyszly 2, kolezanka z chlopakiem.Prosilam jeszce 3
        kuzynki,a le od razu powiedzialay ze nie przyjda, bo sa w zalobie. Takze
        zabraklo tylko 2 osob.
    • stiszyn Re: Frekwencja? 16.06.05, 12:55
      W sobote byłem świadkiem na weselu na którym z 90 osób zaproszonych przybyło
      89, więc frekkwencja dobra.
    • vanilla4 Re: Frekwencja? 16.06.05, 18:47
      u nas zaproszenia dostało jakieś 55 osób - przyjdzie prawdopodobnie 43 - 45
    • orestka Re: Frekwencja? 30.06.05, 19:33
      My planowaliśmy ok 100 osób (rodzina i najbliżsi znajomi). Rozdaliśmy już
      zaproszenia dla rodziny z innego regionu Polski - z 5o osób swoją obecność (po
      naszych telefonach) potwierdziło 15, reszta nie przyjedzie. Trochę przykro. Ale
      dobrze, że nie unikali odpowiedzi, przynajmniej wiemy na czym stoimy i
      zapraszamy większą grupę znajomych.
    • viinga Re: Frekwencja? 30.06.05, 23:06
      U nas planowalismy 150 osób, nie przyszedł tylko wujek z rodziną - 7 osób i
      jeden kolega. Proszonych było więcej osób, niektórzy odrazu mówili, że nie
      przyjda i na to miejsce zaprosilismy jeszcze przyjaciół. ale nasze przyjecie
      organizowalismy sami, więc nie mielismy takiego problemu jak osoby organizujące
      przyjęcie w lokalu, nie musieliśmy płacic za każdego gościa z osobna.
    • magdalena-a2 Re: Frekwencja? 01.07.05, 10:36
      hmmm to generalnie niezłą frekwencje macie na weselach, to bardzo mile. Ja w
      tym roku byłam na 2 weselach i na obu brakowało ok 30% zaproszonych gosci.
      Wiekszość uprzedziła, że nie przyjdzie, ale zawsze znalazł sie ktos, kto mówił,
      że bedzie, a nie przyszedł. Wiec z moich obserwacji wynika, że z ogólnej liczby
      zaproszonych na poczatku gosci, spokojnie te 30% można odliczyc.
    • monikaa13 Re: Frekwencja? 01.07.05, 14:32
      U nas było proszone z 90 osób, ale częśc to jakaś daleka rodzina i stara to i
      tak nie liczyliśmy że przyjada, w sumie 60 osob zapewniło nas, że będzie i tyle
      zamówiliśmy miejsc, i tyle dokładnie było osob, bawiliśmy się super
    • chipsi Re: Frekwencja? 03.07.05, 14:22
      Zaprosiliśmy 87 osób, przyjdzie około 66. Około ponieważ kuzyni narzeczonego
      ciągle nie mogą się zdecydowac czy przyjdą z osobą towarzyszącą czy bez. W
      lokalu potrzebna jest dokładna liczba gości. Doprowadza mnie to szczerze do
      szału bo zaproszeni są od 3 miesięcy a ślub w tą sobotę... A powiadaja że to
      kobiety sa niezdecydowane wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka