xawez 05.07.05, 13:22 Sory, że powtórzę wątek, ale został on chyba źle zrozumiany. Mianowicie chodzi mi o to, czy słyszałyście/słyszeliście o obyczaju, jakoby przyszła synowa przychodziła z tortem do teściowej w przededniu wesela ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vanilla4 Re: Tort dla teściowej 05.07.05, 15:33 słyszałam - ale o cieście - nie o torcie Odpowiedz Link Zgłoś
marzena5 Re: Tort dla teściowej 05.07.05, 17:08 no nie dla mojej przyszłej teściowej moge zaserwowac ciasto z dużą iloscią rycyny ...mo.ze na weselu będzie zajęta czym innym nie mną hihi Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta23 Re: Tort dla teściowej 05.07.05, 21:38 Moja siostra zanosiła specjalnie na tę okazję upieczone ciasto. Podziękowała teściowej za przyszłego męża, powiedziała jej że teraz ona będzie się nim opiekować, powiedziała jej że chciałaby ją nazywać mamą itd. Było miło, później teściowa zaprosiła ją na kawę, poczęstowała tym ciastem, a na koniec w zamian za to, że zostaje jej synową dostała od niej złote kolczyki Odpowiedz Link Zgłoś