Dodaj do ulubionych

Bielizna ślubna

14.07.05, 14:57
W sobote planuję wybrac sie na zakupy bielizny slubenj. ŚŁyszał , ze sklep na
Grochowskiej (obok Ronda Wiatraczna) w W-wie ma duży wybór i umiarkowane ceny.
A czy Wy macie jakieś opinie? A moze gdzie indziej byście mnie wysłały?

Dodam, ze nie chcę biustonosza + majtek, tylko jakiś fajny gorsecik (gładki)
bez ramiaczek z pasem do ponczoch...
Obserwuj wątek
    • psiaki_i_ferajna Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 14:59
      nie wiem o którym sklepie mówisz, bo kojarze jeden w bramie przy siennickiej i
      drugi naprzeciwko delikatesów Lux, ale może chodzi ci o ten szumnie reklamowany
      z kobietami, dla których każda miseczka to DD lub E?
      • greta18 Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 15:01
        hmmm, nie wiedziałam, ze tam są 2 smile Ja rzeczywiscie mam miseczkę C/D, więc
        moze oba odwiedzę... A który jest lepszy?
        • psiaki_i_ferajna Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 15:06
          Dzizas, jak mnie wkurza to ciągłe logowanie...
          ja mam miseczkę D, a te babki z salonu (bliżej pl. Szembeka) chciały mi jakis
          kaganiec E dać. Odpuściłam. Ja chodze do Talii na Grochowskiej, tez przy
          Szembeka, ale nie wiem czy tam sa jakies gorseciki. Wejdź sobie na strone
          hurtowni błękitna w W-wie, Talia jest sklepem patronackim, może tam cos będzie.
          A jesli chodzi o te 2 sklepy na samej Grochowskiej to byłam w jednym z nich,
          ale nic nie znalazłam.
          • dorcik_wk Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 15:10
            ja też mam 75 D i na Grochowskiej kobieta tylko mnie wkurzyła. Odką jest szame,
            nawet mój obecnie mąż kupuje mi tam bieliznę bez mierzenia. Nie jest drobo -
            biustonosz około 50 zł. polecam
    • dorcik_wk Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 15:01
      polecam wszystkie sklepy szame w centrach handlowych i w arcadii - bielizne na
      I pietrze przy ruchomych schodach - ja tam kupiłam pas i majteczki.
    • misia_pysia79 czy widziałyście gdzieś ... 14.07.05, 15:20
      Czy widziałyście gdzieś taki gorset, ale bez ramiączek ?
      www.szame.pl/sklep/model.php?klasyfikacja=GO.BO&kategoria=&model=G.DIANA
      Tak sobie pomyslalam, że gorsecik z fiszbinami ścisnął by trochę moje sadełko na
      brzuchu smile Suknia nie ma gorsetu, tylko usztywnienie na biuście.
      • greta18 Re: czy widziałyście gdzieś ... 14.07.05, 15:41
        Weszłam na stronke Szame, spodobał mi sie dokładnie ten sam mode, co Tobie,
        Misi, oraz model Diana. Że o tych samych powodach nie wspomnę...
        Ponieważ obok mojej pracy jest sklep Szame, wiec pobiegłam od razu obejrzeć.
        I... niestety Misiu, załamałam sie, bo ani ten gorset, ani Lady nie mogą
        funkcjonowac bez ramiączek, bo się nie utrzymają sad( Gorset, zeby mógł sie
        utrzymać na xiele musi miec silikon wszysty, a te gorsety w Szame nie mają.
        Przemiłe Panie powiedziały mi, ze w całej kolekcji Szame nie znajdę takiego
        gorsetu, bardzotki owszem, ale nie gorsety.
        Korzystajac z chwili poza biurem weszłam jeszcze (expressowo) do 2 sklepów z
        bielizną Triumph i w 1 z nich znalazłam taki gorset, od razu z pasem do
        pończoch. Całiem ładny, ale dla mnie za krótki...

Szukam dalej i bedę sie dzielić wrażeniami smile
        • greta18 Re: czy widziałyście gdzieś ... 14.07.05, 15:45
          znalazłam to - dla mnie bomba....
          www.mariella.com.pl/oferta_bielizna.html#
          • misia_pysia79 Re: czy widziałyście gdzieś ... 14.07.05, 15:49
            piękny ten gorsecik, tylo że ja nie potrzebuję pasu do pończoch - mam samonośne.
            Da się to odczepic???
            Jest jeszcze to body :www.mariella.com.pl/model02c.html
            Ale ja nie lubię mieć zapięcia w ... big_grin

greta18: dzięki za info
            • greta18 Re: czy widziałyście gdzieś ... 14.07.05, 15:54
              Wiem, wiem, ja body zapinanego w... wink też nie lubie. Ja własnie chcę z pasem
              do pończoch, ale wiesz, skoro sa takie gorsety, to moze Lilly ma gorset bez
              pasa... Jak coś znajdę - dam Ci znac.
    • szeltika Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 16:16
      a jak wy sie wciskacie w tycg gorsetach w sukienki?czy ta bielizna jest na TEN
      dzien?
      • greta18 Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 16:20
        nie rozumiem pytania...
        • szeltika Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 16:30
          sama zaczelam sie zastanawiac na dbielizna slubna dla siebie ale poniewaz mam
          sukienke z gorsetem i w nim miseczki to oczywiscie stanika nie potrebuje ani
          gorsetu dodatkowego ( wlasnie to mnie zatstanawia bo przeciez wiekszocs tych
          sukni slubnych jest z gorsetami )majtki- stringi oczywiscie im mniej tym
          lepiejsmile a na ponczochy to mysle ze moze byc za cieplo. i tu sobie tak mysle
          czy z ta bielizna to jest tak ze slub to wymowka na kolejne zakupy bieliznowe
          czy nie wiem jakas tradycja czy rytual mi nie znany bo czytam w gazetach i na
          forum ze dziewczyny tak sie tym przejmuja, czy to chodzi o zakupy bieliznowe na
          przyszlosc"maleznska"?czy na noc pslubna czy na slub???
    • greta18 Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 16:30
      Misiu:
      www.felina.pl/collections.php?model=59
    • szeltika Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 16:33
      ok dzieki smile
      poprostu juz sie chyba troche gubie bo strasznie duzo jeszcze mam na glowie a
      to juz tuz tuz ale i o tym tez musze pomyslecsmile
    • szeltika Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 16:35
      kurcze ale mi sie jednak wydaje ze latem to im mniej tym lepiej. po co sie tak
      ubierac w ta bielizna jak w zbroje?smile
      • greta18 Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 16:40
        Szeltiko, powiem tak, ja mam trochę brzuszka (więcej niz troszke wink ) wiec
        chciałabym go ukryć pod gorsetem. Oczywiscie niebęde sie upierać i jak nie
        znajdę, to kupię jakiś ładny komplecik... i to tylko dlatego ...
        • szeltika Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 16:42
          nic sie nie martw greciu oni i tak nas kochajasmilez takini cialkami jakie mamysmilea
          potem i tak zdzieraja z nas te gorsety i staniki i wszystkie tego typu gadzetysmile
          ale trzymam kciuki zeby cie sie udalo znalezc
          • greta18 Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 16:52
            Hihi, skutecznie mi humor poprawiłaś...
            Tym bardziej, ze ostatnio Mój Narzeczony zapytał sie "czy wiem, ze jeszcze w
            życiu nie bzykał Panny Młodej w dniu ślubu..." wink)))

Mam nadzieję, że niekogo nie uraziłam tym stwierdzeniem...
            • monjan Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 16:54
              hmm skądżesmile
              polecam szybki małżeński seks w sukni, hihihi, z ta cała suknia, halkami...w
              pończochach... mojemu Mężowi bardzo sie podobało!
              pozdrawiam
              • misia_pysia79 Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 17:07
                Hihihi!!
                Moj mis namawia mnie, żebyśmy się wymknęli w trakcie wesela do naszego
                gratisowaego apartamentu smile
                • monjan Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 17:20
                  bardzo fajna opcja...ale nie wiem czy Wam goscie pozwola...kazdy chce byc kolo
                  Mlodych i naprawde jest duzo rzeczy do zrobienia, wujkow do obtancowania
                  ale polecam kwadrans dla siebie...tylko nie zapomnij przypodrowac sobie
                  noska...może się leciutko świecić hihihi
                  • greta18 Re: Bielizna ślubna 15.07.05, 08:50
                    My na pewno sie wymkniemy do naszego apartamentu na parę minut wink... z
                    pewnością nie wytrzymamy!!!
                    Ufff, a myślałam, ze tylko ja mam takie kudłate myśli o weselu wink

I wiecie co? tak powiem szczerze, ze ten ślub i wesele, bielizna, kwiatki,
                    sratki, Goscie, szczegóły, szczególiki, pierdoły ... tak naparwdę sa duuuużo
                    mniej wazne niż te parę chwil sam-na-sam z mężem, nie??!!

G.
    • amalita Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 16:54
      Bielizne trzeba dopasowac do sukni. Jak suknia ma usztywniany gorset, to na co
      drugi? Ja mialam suknie z usztywniona lekko gora i panie w salonie powiedzialy,
      abym kupila sobie staniczek push up i z nim przyszla na miare. Co tez
      uczynilam. Powiem szczerze, ze najwazniejsze, aby bielizna byla wygodna: aby
      nic nie pilo i nie grzalo dodatkowo w te upaly. Ja kupilam sobie na slub
      koronkowe gatki, ale jak zobaczylam temperature i jak pomyslalam, jak mnie te
      koronki pogryza w tylek - to wybralam z szuflady przyzwoite gatki z bawelny.
      Ponczochy mialam samonosne. Pamietajcie, ze w tej sukni i tych dodatkowych
      zbrojach przyjdzie Wam korzystac z toalety i im mniej kombinacji, tym lepiej.
      Moj maz pamieta jaka mialam suknie, bielizny nie pamieta wogole. A zreszta juz
      sie mnie w bieliznie naogladal i polowa mezczyzn wogole nie zwraca na to
      uwagismile))
      • greta18 Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 16:57
        Masz rację, może jeszcze to przemyslę...
      • amalita Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 16:57
        Acha, biezlizna Palmersa jest warta grzechu. Droga, ale uzytkuje ja
        niezmordowanie od slubu i nawet pranie w pralce jej nie zaszkodzilo. Polecamsmile
    • misia_pysia79 Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 17:04
      greta18: dzięki za link smile

Oczywiuście fajniej jest mieć minimalistyczną bieliznę, jednak nie każda suknia
      jest z gorsetem, a czasami ma się coś do ukrycia. Ja np. mam taki okrągły
      brzuszek który "wyskakuje" z sukni przy każdym wydechu i wyglądam jakbym była we
      wczesnej ciążysmile
      Będę się czula bardziej komfortowo, mając ten brzuszek zatuszowany. Moj facet
      oczywiście uważa, że przesadzam. No ale to nie on na drugi dzień ustawi się w
      kolejce do obgadywania.
      • greta18 Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 17:12
        Miusiu, jadę dziś po pracy do sklepu Duet przy ul. Puławskiej 26, maja dla mnie
        ten gorset + jeszcze inne kolekcje (Felina także). Zdam jutro szczegółową
        relację...
        • misia_pysia79 Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 17:15
          będę bardzo wdzięczna! ja dopiero w sobote bedę szukac.
          Jak coś znajdę i przymierze, to dopiero wtedy się przekonam czy ten gorset to
          "zbroja", czy da się w nim wytrzymać,oddychać big_grin
          • greta18 Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 17:20
            A propos zartów i skojarzeń - pamiętacje Bridget Jones 2 i jej pancerz na
            imprezę u prawników ??? Hi,hi ................
            • m_m8 Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 17:25
              www.marksandspencer.com/IWCatProductPage.process?Merchant_Id=1&Section_Id=5704&Product_Id=1628399

w marks & spencer w arkadii jest taki kremowy gorset
              • greta18 Re: Bielizna ślubna 14.07.05, 19:52
                Śliczny!! Dzięki m_m8!!

Niestety Misiu nie udało mi sie dziś dotzreć do tego sklepu Duet sad. Moze jutro...
                • monik019 Re: Bielizna ślubna 15.07.05, 06:33
                  dziewczyny czy wiecie gdzie w warszawie mozna przymierzyc bielizne lilly?.bo
                  najtansza znalazłam na www.stanik..dfx.pl.ale lepiej sprawdzic na zywo,jak lezy
                  • jaga112 Re: Bielizna ślubna 15.07.05, 08:05
                    Ja kupiłam bieliznę lilly w nadarzynie w CM w sklepie z bielizna włoską, ale
                    widziałam też w Arkadii - sklep obok ryłka, w salonie Madonny na Wilczej tez
                    jest. Cey staników ok 120 zł, majtki ok 60 zł, pas tez ok 60 zł.
              • greta18 Re: Bielizna ślubna 15.07.05, 10:54
                Dzwoniłam do M&S i jest ten gorset, jest nawet mój rozmiar!! Tak wiecjadę dziś
                po pracy smile))))
    • greta18 Re: Bielizna ślubna 15.07.05, 14:52
      A jeszcze jedno mam pytanie...
      Jakie kupujecie rajstopy/pończochy? Czy gładkie czy kabaretki?
      • monjan Re: Bielizna ślubna 15.07.05, 15:09
        ja miałam pończochy samonosne ecru gładkie
        jk dla mnie kabaretki sa nieeleganckie...
        • greta18 Re: Bielizna ślubna 15.07.05, 15:11
          No właśnie ja mam ochotę na kabretki, ale jednocześnie takie odczucie, ze mogą
          być zbyt "wulgarne" do eleganckiej sukni slubnej...
    • greta18 Re: Bielizna ślubna 18.07.05, 08:47
      No i zaszalałam smile)
      Kupiłam gorset + stringi + pończochy Lilly!! Takie jak chciałam i nie jest to
      pancerz!! Polecam wszystkim Laskom, które chcą cósik ukryć w swojej figurze.
      Aha i jest na tyle lekki i gładki, ze nie będzie sie odznaczał pod sukienką smile
      Ponadto gorąco polecam sklep Gorseteria w Arkadii!! Pani zniosła wszystkie moje
      marudzenia, fochy i brak zdecydowania, no i znalazła mi to, czego
      potrzebowałam!! A na koniec nawet rabacik dostała, ale cśiiiiiiii wink

• smoni Re: Bielizna ślubna 18.07.05, 13:38
        Greta, ten gorset + pończochy gdzie kupiłaś?
        • greta18 Re: Bielizna ślubna 18.07.05, 14:37
          No właśnie w Gorseterii w Arkadii smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka