miss10 12.08.05, 10:42 Czy któraś z was będzie miała doczepiane sztuczne rzęsy (kępki)? MNie zaproponowała to makijażystka na próbie ale się napewno nie zdecyduję - efekt zbyt kabaretowy, a odlepianie ich - katusze!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elld Re: sztuczne rzęsy 12.08.05, 11:00 ja będę miała jeżeli są dobrze dobrane, nie wyglądają kabaretowo lecz bardzo elegancko Odpowiedz Link Zgłoś
greta18 Re: sztuczne rzęsy 12.08.05, 12:24 A będziesz miała w kącikach zewnętrznych oczu, czy na całosci? Nie ukrywam , ze i mnie ten pomysł coraz bardziej kręci... Odpowiedz Link Zgłoś
salsa11 Re: sztuczne rzęsy 12.08.05, 14:51 ja tez chyba zdecyduję się na kępki, tylko przestraszyłaś mnie z tym koszmarnym odklejaniem, myslałam, że to idzie migiem! Odpowiedz Link Zgłoś
elld Re: sztuczne rzęsy 17.08.05, 12:23 już ćwiczyłam odklejanie, płyn należy nałożyć na wacik i potrzymać długo, czynność powtórzyć, za drugim razem "namoczenia" oddchodzą bezboleśnie Odpowiedz Link Zgłoś
elld Re: sztuczne rzęsy 17.08.05, 12:21 tylko na końcach, aby optycznie wydłużyć własne .. na całości wyglądają już "sztucznie", no chyba, że uda je się tak dobrać, aby nie wyglądały kabaretowo Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: sztuczne rzęsy 12.08.05, 15:03 ja będę miała sztuczne rzęsy na 100%, szczególnie, że czasem noszę je na codzień, więc jestem z nimi oswojona do przyklejania sobie kępek nie mam jednak cierpliwości - używam rzęs na "całe oko", że tak powiem. Odklejają się bez żadnego problemu i wyglądają wspaniale - żaden tusz do rzęsy jeszcze ich nie przebił Odpowiedz Link Zgłoś
malekubusie do domi_mikolka 12.08.05, 21:43 A napisz jakiej firmy są te sztuczne rzesy, ile kosztują, gdzie je można kupić i czy są jednorazowe? Odpowiedz Link Zgłoś
annasi23 Re: sztuczne rzęsy 14.08.05, 10:04 Mi też pani makijażystka na próbie zaproponowała sztuczne rzęsy (ale nie miała ich wtedy), no i się zgodziłam. To mają być takie kempki w kącikach oczu. Trochę się boję, bo wogóle rzadko się maluję, nie chcę żeby to wyglądało sztucznie. Cóż, najwyżej zdejmę po zdjęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka78 Re: sztuczne rzęsy 15.08.05, 10:55 Sztuczne rzęsy, sztuczne paznokcie i co jeszcze do slubu bedziecie miały sztuczne? ) Sztuczne piersi? Sztuczną kępkę? A co na to wszystko Pan Młody ? I wyobrazcie sobie noc poslubną... Pani Młoda wszystko odkleja...) Ja stawiam na naturalność, żadnych sztucznych paznokci (tipsy wg mnie są mega obciachowe) sztuczne rzęsy.. taki sam obciach... A peruka??? Ktoras z Was będzie miala perukę do slubu??? )) No, ale podobno o gustach sie nie dyskutuje - Wasza sprawa, Wasz ślub Pozdrawiam Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
pkownacki Re: sztuczne rzęsy 15.08.05, 11:25 a moze Pan mlody tez bedzie mial cos doklejanego?? np... tupecik ) masz racje Karolajno najwazniejsze to naturalnosc Odpowiedz Link Zgłoś
salsa11 Re: sztuczne rzęsy 15.08.05, 21:14 nie widze nic złego w sztucznych np. rzęsach, każy robi to, co mu sie podoba, mojemu R z pewnością spodoba się mój wyjatkowy wygląd w wyjatkowy dzień, bo naturalna jestem na co dzień! Odpowiedz Link Zgłoś
erieri Re: sztuczne rzęsy 26.08.05, 14:09 Rozumiem że na ślubie będziesz sote. Bo w końcu fluid to jakby sztuczna cera, róż sztuczne rumieńce i obciach gotowy. Co do nocy poślubnej, to myśle że po weselisku do 6 rano mało komu przychodzi ochota na baraszkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia01 Re: sztuczne rzęsy 17.08.05, 11:30 Ja miałam kępki doczepione w zewnętrznych kacikach oczu. Wyglądało to bardzo naturalnie ... revelacyjnie! Po weselu bez problemu zmyły się razem z makijażem oczu Polecam, bardzo efektowne! Odpowiedz Link Zgłoś
senioorita Re: sztuczne rzęsy 17.08.05, 11:47 Ja swoje kupiłam za ok.12 zł w drogerii Natura. Dziewczyny,mam pytanie...czy Wy te kępki przycinacie trochę czy zostawiacie takie długie?I czy one Wam się tak mocno trzymają? Bo ja sobie na próbę przykleiłam i mi sie odkleiły jak dotknęłam ręką.No ale ja nie mam w tym wprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
apple13 kępki rzęs 17.08.05, 13:44 Ja już nabyłam kępki rzęs! Sama się maluję więc dzisiaj zrobię pierwszą próbę Powiedzcie mi tylko, kępki przyklejać na początku czy na końcu makijażu. Na pomalowane już oczy? Przed tuszowaniem własnych rzęs czy po??? Na opakowaniu jest napisane, że przyklejać na czyste oko, ale w Sephorze powiedziały mi, że po wytuszowaniu rzęs... I nic już nie wiem... z góry dzienks Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: sztuczne rzęsy 17.08.05, 12:19 ja kupiłam najzwyklejsze najtańsze w drogerii rzęsy, niestety nie pamiętam jak się nazywają, ale miały taki sobie klej - lepszy jest ten od sztucznych rzęs z H&M, teraz jest wyprzedaż, więc można go kupić razem z rzęsami za jakieś 5 zł, tyle, że te rzęsy są beznadziejne rzęsy są wielokrotnego użytku, ale ja swoje musiałam trochę dopasować do oka, tzn. skrócić nie tyle z długości włosków co z szerokości - rzęsy nie powinny dochodzić do wewnętrznego kącika oka, bo wtedy są niewygodne i wglądają bardzo nienaturalnie. z kępek zrezygnowałam właśnie dlatego, że jakoś dziwnie wyglądają na oku, jak na mój gust to po prostu chodzi o to, że kępki się krzyżują i rzęsy nachodzą na siebie pod takim dziwnym kątem - przecież na oku nikomu nigdy tak nie wyrosną... jak ktoś ma jeszcze jakieś pytania o rzęsy to chętnie odpowiem, bo jestm fanką tego gadżetu choć wbrew pozorom nie mam sztucznych piersi, pośladków, paznokci i innych atrakcji)). dla mnie obciachem jest być zaniedbanym. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia01 Re: sztuczne rzęsy 17.08.05, 12:58 Kępki mi doklejała wizażystka- nie wiem jakiej firmy. Wyglądały jak moje własne rzęsy tylko dłuższe i gęściejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
annasi23 Re: sztuczne rzęsy 17.08.05, 20:54 Pocieszyłaś mnie Olimpia, bo na co dzień właściwie się nie maluję i bałam się że to będzie wyglądało obciachowo i lalkowato. Ale kępki w kącikach oczu doklei mi wizażystka, więc chyba powinno być ok.. Mam nadzieję że będzie to wyglądało naturalnie i niewtajemniczeni nie domyślą się. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia01 Re: sztuczne rzęsy 18.08.05, 10:52 podaj mi swój adres to ci prześlę fotkę i zobaczysz jak to wyglądało Odpowiedz Link Zgłoś
kuzka.s Re: sztuczne rzęsy 18.08.05, 11:13 ja miałam na ślubie dokładnie dwa miesiace temu sztuczne rzęsy (kępki), wygladało to bardzo elegancko i podkreślało śłicznie oczy do całości (suknie miałam b.duzą, a jezeli chodzi o odklejanie to nie sprawiło mi żadnych trudnosci i bólu. Pozdrwaiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
morphea1 Re: sztuczne rzęsy 26.08.05, 17:23 Pytanie do tych, które juz TO robiły : rzęsy przykleja się po malowaniu oka i wytuszowaniu rzęs, tak? Juz na sam samiutki koniec? Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: sztuczne rzęsy 28.08.05, 18:15 tak, ja przyklejam na sam samiutki koniec, po umalowaniu wszystkiego. natomiast są dwie szkoły przyklejania: jedna mówi, że rzęsy powinno się przyklejać do powieki tuż nad rzęsami, druga - że do rzęs czyli do samych włosków. z mojego doświadczenia wynika, że jednak pewniej jest przyklejać je do powieki. Odpowiedz Link Zgłoś