Dodaj do ulubionych

zespół RED COMBO z Radomia-pomoc

29.08.05, 15:28
hej! wlasnie zastanawiamy sie nad zespolem Red combo z radomia-znamy tylko z
internetu.czy na zywo tez fajnie graja?? no i czy sa solidni-minusem u nas
jest fakt, ze slub w Kielcach a oni z Radomia....dzieki za pomoc
Obserwuj wątek
    • kwiatlotosu1 Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 30.08.05, 10:01
      Też widziałam ich stronę, podobała mi się więc zadzwoniłam, ale jak powiedzieli
      cenę (2500 za 1 dzieN), to podziękowałam. Wybrałam inny zespół z R-mia, są
      naprawdę fajni i kosztyją 1.650 zł.A RED COMBO się cenią.
      • malbab Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 22.09.05, 14:18
        a ja się na nich zdecydowałam - będą grać u mnie w Krakowie

• angela_r Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 22.09.05, 18:09
          My tez ich wybralismy.Wesele ma sie raz w zyciu, a dobra muzyka dla wszystkich
          gosci to podstawa dobrej zabawy. Zobaczymy jak sie sprawdza. A z tego co
          orientowalismy sie na rynku, to wszystkie najpopularniejsze zespoly na
          radomskim rynku zycza sobie 2500 PLN.
          wiec dzwon szybko i rezerwuj termin. Pozdrawiam
          P.S. A kiedy planujecie slub?
          • asinia Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 22.09.05, 23:33
            a jakie macie opinie na temat zespolu PRODISC-tez z radomia
          • adzi25 Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 29.09.05, 21:16
            no myslelismy i myslelismy i w koncu zdecydowalismy sie na inny, za to z kielc-
            wydaje mi sie ze latwiej sie dogadac jak cos, a poza tym specjalnie zaczekali z
            podpisaniem umowy z inna para z okolic krakowa, zebysmy my sie mogli okreslic.a
            wesele 8 lipca przyszlego roku.mam nadz, ze fajnie u was zagrajawink)))))
    • luliaa [...] 10.10.05, 20:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • angela_r Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 14.10.05, 19:10
      o Boziu .... jestem załamana, bo własnie na ten zespół zdecydowalismy sie na
      nasze wesele. Czy ktos z Was ma jeszcze podobne doświadczesnia z tym zespołem?
      Czy przyjdzie mi szukac w trybie natychmiastowym nowego zespołu? Bo to co
      piszecie jest przerażającesad(((
      Pozdrawiam
      • luliaa Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 14.10.05, 21:20
        Słuchaj teraz na pewno nie odzyskasz zadatku który wplaciliście na poczet
        imprezy ale myśle że strata tych kilkset złotych będzie mniej bolesna niż
        kąśliwe uwagi waszych gości po zakończeniu wesela i niemiłe wspomnienia
        związane z tym przecięż najważniejszym dniem w życiu.Naprawde wiem co mówię
        znam sprawe z pierwszej ręki(wesele mojej najlepszej przyjaciółki) i z własnych
        obserwacji.Szczerze jeszcze nie spotkałam się z cieniem zachwytu albo
        zadowolenia ze strony tych którzy owy zespół znają z ich "występów" na żywo.
        Poszukajcie wśród innych radomskich zespołów i bierzcie pod uwagę komentarze
        ludzi.Pozdrawiam
        Luliaa
      • tomekxyz Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 01.02.06, 17:02
        Witam forumowiczów. Jestem przedstawicielem zespołu Red Combo. Dowiedziałem się
        o tym forum wczoraj od jednego z naszych przyszłych klientów i postanowiłem
        wyjaśnić kilka kwestii. Pani Luliaa jak twierdzi, była na weselu we wrześniu
        2005, na którym graliśmy. W okolicach Radomia graliśmy we wrześniu tylko 1
        wesele. Pozostałe terminy wykluczam, gdyż były to imprezy albo dość daleko,
        albo Pani Młoda np z Białegostoku, Płocka lub wesele było u naszych znajomych.
        Dziwne jest to co pisze Luliaa, gdyż po tym weselu mieliśmy wiele telefonów od
        przyszłych Młodych Par z pytaniami o terminy. Kontaktował się też kilkakrotnie
        z nami Pan Młody, prosił o zagranie u jego kolegi, który był na tym weselu
        (chyba nawet starszym). Terminy na 2006 mieliśmy zajęte, więc zmienili na 2007
        i podpisali z nami umowę, to chyba się podobało. Po imprezie młodzi i część
        pozostałych gości siedzieli z nami przy stoliku i dziękowali za udaną zabawę.
        Pani Młoda nawet zatańczyła z gitarzystą i na płaczącą nie wyglądała. Akustyka
        co prawda na tej sali była fatalna (gorszej nie spotkałem) i dla gości
        siedzących za stołami (były na jednej sali) mogło być za głośno. Zdjęliśmy max
        basy i część sopranów i ściszyliśmy sprzęt na tyle, na ile było to możliwe,
        gdyż nie gramy z playbacku i pewien poziom mocy musi pozostać. Magnetofon można
        ściszyć, ale spróbujcie sami np zaśpiewać po cichu wysokiego R'n'Rolla.
        Co do opłaty za dedykacje to odmawiamy tylko w 2 przypadkach: jeśli nie znamy
        utworu, lub ktoś chce zamówić utwór jakiego młodzi sobie nie życzą, albo psuje
        on nastrój imprezy. Chcielibyście, żeby ktoś zapłacił zespołowi za zagranie np
        5 czy 10 razy z rzędu jakiejś piosenki, a zespół to wykonał? Wiadomo, że taka
        osoba, często podpita, po odmowie będzie niezadowolona. Nie ma mowy o rzucaniu
        pieniędzmi, obrażaniu się na wysokość stawki. Jeśli goście podchodzą i proszą o
        utwór a my go znamy, to gramy bez oglądania się na dodatkowe "profity".
        Co do oczepin, że trwały "tylko" pół godziny: Często młodzi nie życzą sobie
        wcale oczepin, prostackich konkursów czy disco polo i co by Luliaa powiedziała
        o zespole będąc na takim weselu? Jeśli Młodzi życzą, to robimy dłuższe
        oczepiny. Często jednak ok 24 jest podawany tort, podziękowania dla rodziców,
        ocepiny i jeszcze konkursy, w których bierze udział 5 osób a 100 się nudzi, bo
        chcą tańczyć.
        Przebieg imprezy koordynujemy z Młodymi, to oni i ich zdanie jest dla nas
        najważniejsze. W każdej chwili na życzenie i odpowiedzialność Młodych możemy
        zmienić repertuar i przebieg wesela o 180 stopni. Może niech jeszcze Pani
        Luliaa powie, czy chociaż raz podeszła do zespołu i poprosiła o jakiś utwór.
        Nie ma zespołu żeby wszystkim dogodził, bo są różne gusta i nie pogodzi się w
        jednym utworze miłośnika klasyki, rocka, metalu, jazzu, biesiady, disco polo
        czy muzyki ludowej. Można zagrać po parę utworów z danego gatunku, ale nie da
        się zaspokoić oczekiwań każdego przez całą noc. Nie można jednocześnie też
        zagrać szybko i wolno, głośno i cicho.
        Co do ceny to jest wypośrodkowana, gdyż ceny zespołów dochodzą nawet do 6000zł.
        Wpływa na to liczba osób, bardzo drogi sprzęt i instrumenty (wykaz na naszej
        stronie), oraz jeśli wesele jest dalej, to koszt transportu. Zespół który
        zainwestuje 10tys w sprzęt może grać taniej niż zespół z wkładem 100tys.
        Pomijam lata nauki, gdzie często w drogich zespołach grają ludzie po szkołach
        muzycznych, a nawet Akademiach i Konserwatoriach. Nie można ich porówniać do
        zespołu gdzie członkowie cały tydzień pracują np fizycznie na budowie a w
        sobotę biorą jakieś stare zdezelowane instrumenty albo odtwarzacz mp3 i idą
        dorobić na wesele. Dlatego każdy powinien starać się dobierać zespół do
        oczekiwanego poziomu imprezy. Nie ma sensu ściągać zespołu z 2 końca kraju,
        żeby grał standardy czy rocka, gdy młodzi i ich znajomi uwielbiają disco polo i
        tylko przy tym się bawią. Znajdą sobie taki zespół na miejscu i dużo taniej.
        Podobnie jest z salami: jednym wystarczą stoły w remizie przykryte ceratą
        przypiętą pinezkami i ławki ze skrzynek po jabłkach, a inni robią imprezy w
        eksluzywnych restauracjach. Kwestia gustu i możliwości.
        Jeśli nasi przyszli klienci byli na tym forum i mają obawy, to proszę o
        kontakt. Nigdzie nie pchamy się na siłę, mamy bardzo dużo pracy (wszystkie
        soboty i wiele niedziel), ponad 18 lat gry za sobą, duże doświadczenie w branży
        i na różnych imprezach. Wszystko można uzgodnić przed imprezą, żeby nie było
        niejasności.
        Pozdrawiam serdecznie
        www.redcombo.pl
        • luliaa Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 03.02.06, 08:24
          Witam przedstawiciela zespołu Red Combo smile
          Wreszcie doczekaliśmy się odpowiedzi a może nawet wyjaśnień na temat
          działalności owego zespołu.Chociaż jak mówi stare przysłowie "uderz w stół a
          nożyce się odezwą" smile Nie bardzo jednak wiadomo czego Pańska wypowiedz dotyczy
          czy jakości świadczonych przez państwa usług czy opinii forumowiczów na wasz
          temat.Odniosłam wrażenie że tego drugiego ale przecież o gustach się nie
          dyskutuje drogi Panie! Powinien Pan raczej skupic się na tym pierwszym! To
          byłoby o wiele ciekawsze i bardziej konstruktywne.To co Pan napisał to zwykłe
          bałwochwalstwo a reklama w Państwa przypadku jest jak życie pokazuje mocno
          przesadzona.Otóż wesele z wrześna 2005 to autentyczny fakt i było w samym
          Radomiu a nie w jego okolicach i wszystkie przedstawione przeze mnie z niego
          fakty jego dotyczące również.Nie mogę pojąc tylko czemu Pan blefuje? Czy myśli
          Pan że większośc osób która zaczęła opuszczac owe wesele o 2 nad ranem
          niezadowolona zrobiła to bo jedzenie było niesmaczne ? czy że sala im się nie
          podobała? Nie!!! A odpowiedz jest chyba oczywista ??Prosze nie zwalac całej
          odpowiedzialności za powodzenie wesela na młodych oni są zbyt zajęci w trakcie
          całej takiej ważnej dla nich imprezy sobą,rozmowami z dawno nie widzianą
          rodziną i całą resztą:prezentami,goścmi itd.To waszym obowiązkiem jest zadbac o
          o wspaniałą zabawe wszystkich gości i dopasowanie repertuaru do wieku gości i
          ich preferencji muzycznych poprzez zróżnicowany repertuar i baczną obserwację
          tego kto akurat bawi sie na parkiecie czy młodzież czy ludzie starsi czy też
          starsza młodzież.Ale przecież ja nie powinnam wam tego tłumaczyc.Przez jak pan
          mówi 18 lat praktyki estradowej powinno to byc już waszym nawykiem.Baczna
          obserwacja.Nie chodziło mi również we wcześniejszej mojej wypowiedzi o czas
          trwania oczepin ale o sposób ich prowadzenia i zaangażowanie w tę całą zabawe
          jak największej liczby gości.To przecież takie oczywiste.Ale popadli już
          Państwo chyba w rutynę kolejne wesele,kolejna chałtura,kolejne pieniążki.Myślę
          też że obraził Pan kilka osób zarzucjąc im pracę fizyczną na codzień i granie
          na weselach w weekendy.To conajmniej nietakt z Pana strony.Ci ludzie naprawde
          dużo potrafią (przynajmniej większośc) i nie uważają się za niewiadomo jakie
          gwiazdy a praca fizyczna na codzień na pewno ich nie hańbi.Myśle że wiele
          muzyków czy jak Pan woli muzykantów poczuje się urażona.Poczucie taktu i
          kulturę osobista też można zobrazowac w sposób jaki Pan przedstawił:"stoły w
          remizie i wytforna restauracja"!!!!!!!!! Może rzeczywiście wasze miejsce jest w
          konserwatoriach i filharmoniach a nie tam gdzie trzeba opierac się na
          współpracy z ludzmi przy organizacji najważniejszych imprez w ich życiu.Tu
          gwiazdami sa Państwo Młodzi a nie zespół!!! Co do waszego "gwiazdorstwa" to nie
          zauważyłam żeby po Radomiu jezdziła limuzyna z zespołem Red Combo w
          środku.Pewnie na codzień też pracujecie fizycznie i nie ma co się tego wstydzic
          ani udawac niewiadomo jakie gwiazdy!!! Radzę bardziej zwracac uwagę na opinie
          na swój temat wśród byłych klientów a nie popadac w narcyzm.Trochę więcej
          samokrytyki.Kończąc gdzybym była złośliwa zapytałabym czy to że macie więcej
          wesel w odleglejszych rejonach Polski oznacza że w Radomiu nikt was już nie
          chce ?? Ze ludzie już was poznali i to na co was stac ?? Ale nie zadam tego
          pytania smile I jeszcze jedno.......wtedy kiedy goście śpiewają za stołami i tam
          chcą się bawic zespół nie powinien siedziec przy swoim stoliku i gapic się
          tylko przygrywac i prowadzic zabawe a nie byc tam tylko raz i to z wielką
          łaską!!!!!!To niedopuszczalne!!!!!!!!!
          Pozdrawiam serdecznie
          Luliaa
          • tomekxyz Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 03.02.06, 12:39
            Może za trudno napisałem? Przykład z pracą fizyczną ma się nijak do obrażania
            kogokolwiek. Wyjaśnia po części dlaczego np jeden zespół bierze 1000zł a drugi
            6000zł a nawet więcej. Nie mówię tu o naszym zespole, ale ogólnie wyjaśniam
            mechanizm. Jeśli jedna osoba przez cały tygodzień pracuje w zawodzie nie
            związanym z muzyką, nie zna nawet nut, a druga w tym czasie ćwiczy na
            instrumencie po kilka godzin dziennie i jest absolwentem np Akademii Muzycznej,
            to z całym szacunkiem, ale kwalifikacje tego drugiego są wyższe, do tego dojdą
            drogie instrumenty i taki człowiek będzie droższy. Pani może się podobać ten
            pierwszy i przy tym jest tańszy, więc wszystko super. Ale są klienci o bardziej
            wysublimowanych gustach i niewyobrażają sobie żeby na ich weselu pojawiło się
            np disco polo, granie za stołami czy nie daj Boże jakieś bzdurne konkursy typu
            ciotka z Ameryki, czy pompowanie baloników tyłkiem. Zapewniam, że dopiero
            doznałaby Pani szoku będąc na imprezie np w Warszawie w ekskluzywnym hotelu, i
            dowiedziała się, że zespół kosztuje 10.tys zł, nie grają do stołów, nie ma
            oczepin, bo Pani młoda rzuciła wiązankę przed kościołem (bynajmniej nie do
            kosza, ale w ręce druhen)i grane są same dancingowe utwory. 15min gry a 45min
            przerwy. My tak nie gramy, ale tak jest często i goście są zadowoleni, bo nie
            każdy lubi tańczyć i skakać z ręką w górze, tylko akurat w pewnych kręgach tak
            jest. Zwłaszcza w dużych miastach. Pozdrawiam
            • tomekxyz Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 03.02.06, 13:07
              Co do Pani złośliwego pytania, czy gramy w całej Polsce, bo w Radomiu nikt nas
              już nie chce, to muszę bardzo rozczarować. Mamy zajęte wszystkie soboty, część
              niedziel i piątków. I bardzo dużo imprez w Radomiu również. Wystarczy
              zadzwonić, żeby się o tym przekonać. Część osób z odległych miast planuje
              wesele wcześniej właśnie ze wzgl żeby mieć salę i zespół taki jaki chcą, więc
              siłą rzeczy blokują terminy wcześniej niż Radom. I mają różne życzenia. Dobrze,
              że Pani nie trafiła na wesele 2 tygodnie temu (w Radomiu), gdzie młodzi życzyli
              żeby grać ostrego rocka, a nawet heavy metal, bo sami poznali się na koncercie
              metalowym. Przemycaliśmy czasem jakieś weselne utwory dla starszych, ale sala
              domagała się ostro, więc tak było i wszyscy byli zadowoleni, a nawet po
              imprezie suto nas wynagrodzili za to, że dotrzymaliśmy słowa. Nasuwa się
              pytanie co na to rodzice itp? Otóż rodzice też byli wychowywani na Deep Purple,
              ACDC Iron Maiden itp i byli zachwyceni. To jeden z przykładów, że różni ludzie
              zawierają śluby i nie wszystkie wesela w Polsce opierają się na utworach
              typu "Majteczki w kropeczki", czy "straciła cnotę". Śląsk np uwielbia
              instrumenty dęte. To jest pozostałość tradycji po orkiestrach przy kopalniach i
              tam gra się jeszcze inaczej. Zwłaszcza dużo dixielandu. Na Podhalu znowu
              podstawą są skrzypce i jeśli ktoś znajdzie zespół np na Pomorzu i go stać na
              to, to go zamówi. Natomiast raczej rzadko zamawiają zespół weselny o
              orientacjach disco polo i nic więcej w inne regiony, bo takich mają na miejscu
              pod dostatkiem. Pozdrawiam
            • koval1234 Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 03.02.06, 13:08
              " Jeśli jedna osoba przez cały tygodzień pracuje w zawodzie nie
              związanym z muzyką, nie zna nawet nut, a druga w tym czasie ćwiczy na
              instrumencie po kilka godzin dziennie i jest absolwentem np Akademii Muzycznej,
              to z całym szacunkiem, ale kwalifikacje tego drugiego są wyższe "

nie moge wsie zgodzic z takim stwierdzeniem, czytanie nut i dyplom Akademii ma
              sie nijak do umiejetnosci na scenie a czesto zdarza sie tak ze dyplom szkoly
              muzycznej
              ma sie wlasnie odwrotnie do umiejetnosci grania muzyki rozrywkowej, czego
              bolesnie doswiadczylem grajac z ludzmi z kregu muzykow z kregu filharmonii
              miejskiej.
              jedyne referencje w tej branzy to to gdzie i z kim sie grało...
              • tomekxyz Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 03.02.06, 16:01
                Mówiłem o kwalifikacjach muzycznych i o jednym z kryteriów dlaczego jeden
                bierze wiecęj a inny mniej, a nie podobaniu i trafianiu w gusta ludzi. Taki
                trop nas zaprowadzi do stwierdzenia, że lepiej jest nie ćwiczyć na instrumencie
                i mieć tańszy, niż ćwiczyć mieć lepszy. Muzyka rozrywkowa to nie tylko wesela
                przy disco polo. W branży jest wielu zawodowców i raczej na duże estrady są
                zatrudniani muzycy z kwalifikacjami, a na pewno tacy, którzy wiele godzin
                spędzają z instrumentem, a nie tylko od przypadku do przypadku. Mamy programy
                tv typu "jaka to melodia", "śpiewające fortepiany" i jeszcze kilka innych, mamy
                obsługę statków zagranicznych, ekskluzywnych bankietów. To wszystko jest muzyka
                rozrywkowa. Nie widać tam jakoś amatorów, tylko zawodowców i to z najwyższej
                półki, których możemy spotkać zarówno w orkiestrach i big bandach (choćby u
                Górnego, Maliszewskiego itp)jak i na weselach dla bardziej zamożnych klientów.
                Nawet prezenterzy tv są zatrudniani na wesela w roli wodzireja. Pozdrawiam
            • luliaa Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 03.02.06, 22:22
              Witam smile
              No i posypały się posty a już myślałam że temat zespołu Red Combo umrze.A tu
              prosze wreszcie jakaś ożywiona dyskusja.Znów pan Tomek z Red Combo nie może się
              powstrzymac od od ośmieszania innych teraz tych którzy grają disco
              polo.Przecież są ludzie którzy się przy tym dobrze bawią pewnie dlatego że
              muzyka jest łatwa prosta i skoczna.Osobiście też nie przepadam za tego typu
              muzyką ale jeśli ktoś lubi to absolutnie tego nie neguje.Każdy ma prawo do
              własnych updobań i niekoniecznie trzeba go od razu za to wyśmiewac.Pisał pan o
              konkurencji,pewnie ma pan racje ale ja się nie moge na ten temat wypowiadac bo
              do końca sprawy nie znam ale przecież działacie w tej samej branży więc skąd ta
              zawiśc o jakiej pan pisze?? A skoro macie pracy po dostatkiem to po co pan się
              czepia konkuencji ?? Na rynku wskazane jest urozmaicenie i nie tylko jedno Red
              Combo ma prawo na nim istniec.Czy wy macie jakies kompleksy bo odnosze wrażenie
              że podnosicie swoją samoocenę krytykowaniem innych raz za pracę fizyczną drugi
              raz za disco polo a Bóg wie co pan jeszcze wymyśli.Zresztą uważam że dyskusja
              póki co jest zbędna i do niczego nie prowadzi.Trzeba się cenic ale bez
              przesady.Toche samokrytyki też jest wskazane drogi panie.No i trzeba też brac
              pod uwage opinie innych czy to forumowiczów czy potencjalnych klientów na temat
              swojej działalności.Pozdrawiam i więcej samokrytyki życzę !!!!!
              • tomekxyz Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 04.02.06, 11:03
                Witam. Widzę, że czytanie że zrozumieniem sprawia trudność. Nikogo nie
                ośmieszam, tylko wskazuję pewne różnice. Konkurencji też się nie czepiam, nie
                podaję nazw zespołów itp. Kompleksy to chyba Pani jakieś ma i może wizyta u
                psychologa mogłaby pomóc. Nawet jeśli nie trafiliśmy w Pani szanowny gust, czy
                poziom, to jadowity sposób i zaciekłość i w jaki nas Pani atakuje, dokładając
                przy tym od siebie kłamstwa i wyładowując frustracje, świadczy, że chyba jest
                Pani osobą bardzo nieszczęśliwą. Czy zespół, do którego ani razu Pani nie
                doszła i nie poprosiła o żaden utwór może normalną osobę doprawadzić do takiej
                wściekłości? Przecież bywają w życiu większe problemy. Inni prosili i
                otrzymywali dedykacje. Było na tej imprezie kilka osób, u których graliśmy
                wcześniej wesela. Młodzi też nas nie wzięli z anonsów, tylko byli gośćmi na
                innym weselu, a że sala ma najgorszą akustykę na jakiej grałem - ostrzegałem
                przy umowie.
                Zarzuca mi Pani kłamstwa i reklamę. Przecież wystarczy pokazać moje posty Panu
                Młodemu i zapytać, czy to prawda, czy nas polecał, czy spotkamy się na weselu u
                jego kolegi, jak się zakończyła impreza itp Pan Młody jest osobą bardzo
                stanowczą i na pewno nie żegnałby się w ten sposób, gdyby miał zarzuty. Poza
                tym nasi klienci dostają przy umowie listę utworów lub mogą pobrać ją z
                internetu. Zaznaczają utwory, które chcą żebyśmy zagrali i spełniamy ich
                wytyczne. Są zespoły, które w ogóle nie grają przy stołach. My czasami
                wychodzimy nawet 5-7 razy, a czasami raz, jeśli np goście nie chcą śpiewać.
                Często też goście wolą sami śpiewać i milkną przy orkiestrze, albo ich
                zagłusza. Nie pamiętam na tym weselu ile razy, ale granie za stołami było na
                pewno. Jeśli impreza zaczyna się późno, jest sporo gorących dań, to przede
                wszystkim staramy się grać więcej do tańca. A po oczepinach często goście nie
                mają siły śpiewać. Nasze bloki muzyczne trwają od 45 min do nawet 2 godzin,
                zależnie ilu jest chętnych do tańca i czy kuchnia nie prosi o przerwę. Wtedy
                ludzie jedzą i nikt z kotletem w ustach nie będzie śpiewał. Na Sylwestrze
                (będziemy grać już 4 raz w tym samym miejscu, więc chyba się podobamy) bloki
                trwały po 2,5 godz, gdyż dania podawane były w trakcie tańca. Na weselach
                kuchnia prosi o przerwy i to dezorganizuje pracę, bo ludzie chcą tańczyć a
                zespół zaprasza do stołów i jest wtedy wina zespołu.
                Kończę tę nierówną polemikę, ponieważ Pani wie z kim rozmawia, a ja niestety
                nie, gdyż się Pani nie przedstawiła. Życzę Pani w Nowym Roku dużo szczęścia i
                pozytywniejszego spojrzenia na świat, a jeśli trafi Pani na wesele z naszym
                udziałem, to proszę podejść i poprosić o utwór. Często na kolumnie kładziemy
                listę żeby goście mogli coś wybrać dla siebie. Pozdrawiam
                • luliaa Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 04.02.06, 20:48
                  Witam
                  No teraz to pan przesadził i wreszcie pokazał swoją kulturę osobistą i myśle że
                  to pan panie Tomku był sfrustrowany pisząc te słowa do mnie.No skoro wszystkich
                  którzy krytykują pana lub pański zespół nazywa pan nienormalnymi no to
                  gratuluje!!! A z mojej strony nie było ani jak pan pisze zaciętości ani
                  jadowitości była tylko stanowczośc w obronie swoich opinii.Przypominam że pisze
                  pan do kobiety i pewna etykieta obowiązuje.Co do kłamstw to nasze wersje się
                  różnią i albo mówimy nie o tym samym weselu albo wynika to z pańskiej
                  nieszczerości.Ale nie zamierzam nic wyjaśniac korygowac ani brnąc dłużej w tę
                  bezsensowną i co gorsza za bardzo chamowatą z pana strony rozmowę.Ani pan mnie
                  nie przekona ani ja pana a na słowa proszę trochę bardziej uważac bo jeśli
                  wypowiada się pan w imieniu całego zespołu to swoim zachowaniem wystawia pan mu
                  niezłą wizytówkę.Reasumując nie chciałam podważac pańskiego wykształcenia
                  muzycznego ani umiejętności bo się na tym nie za bardzo znam a jeśli odniósł
                  pan takie wrażenie to przepraszam. Chodziło mi bardziej o zachowanie w stosunku
                  do gości i otoczenia o repertuar itd.Nadal uważam że popadliście już w rutynę i
                  jak to mówi młodzież "bujacie" się na dawno wyrobionej opinii która nijak się
                  ma do terazniejszości.Wyraziłam własną opinię i swoich znajomych i uważam że
                  mam takie prawo.Dziękuję za życzenia(ufam że szczere) i również pozdrawiam.
                  Izabela xyz smile
                  • tomekxyz Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 04.02.06, 22:24
                    Witam Jest różnica między krytyką a atakami i kłamstwami. Mówimy o tym samym
                    weselu, gdyż w Radomiu we wrześniu graliśmy tylko 1. To, że się mogło komuś nie
                    podobać to sprawa gustu, przyjmuję do wiadomości, będę ściślej ustalał zakres
                    obowiązków z Młodymi. Ale wymyślać, że nie gramy dedykacji, rzucamy pieniędzmi
                    z jakimiś tekstami i wiele innych bzdur, to jest nie fair. Do tego dobre rady,
                    że lepiej żeby klienci zrezygnowali chociaż stracą zadatek. A skąd Pani wie,
                    jakie mamy umowy z klientami? Mimo, że sam zaproponowałem klientom zwrot
                    zadatku, gdyż jest jeszcze trochę czasu i bez problemu znajdziemy innych
                    klientów (tak, tyle mamy zamówień) jakoś ani jedna osoba nie rozwiązała z nami
                    umowy, a nawet przeciwnie, chcieli żebyśmy zagrali też u ich znajomych. I
                    proszę mi nie zarzucać kłamstwa, tylko pokazać moje wypowiedzi Panu Młodemu,
                    który kontaktował się z nami na imprezie i mówił żeby np teraz pograć dla
                    starszych osób itp Lista utworów leżała na kolumnie i część osób wybrało coś
                    dla siebie. Życzenia były szczere. Pozdrawiam
        • tomekxyz Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 03.02.06, 11:47
          Zapomniałem dodać, że na opisywanym weselu byli przedstawiciele innego
          radomskiego zespołu, a ich wokalistka chciała z nami zaśpiewać. Wyraziliśmy
          zgodę, ale ona po pewnym czasie się rozmyśliła, twierdząc, że cyt. "na pewno
          podłożycie mi świnie". Nie wiem dlaczego tak sobie ubzdurała? Może sami tak
          robią. Często goście śpiewają z nami na scenie i nawet jeśli komuś coś nie
          wychodzi, to pomagamy, a nie ośmieszamy. Zależy nam na dobrej atmosferze, a dla
          takiej osoby jest to duży stres i zdajemy sobie z tego sprawę.
          Tak to już jest, że 90% wrzutów w internecie wpisuje konkurencja. Jest dużo
          oszczerstw ze strony konkurecji podającej się za gości weselnych, chociaż nawet
          nie byli na imprezie danego zespołu, więc przeglądając podobne wpisy na temat
          innych zespołów proszę traktować je z dystansem.
          Nasza strona jest dość wysoko w rankigach, najwyżej z radomskich i wielu osobom
          przeszkadza. Jakie zawiera oszustwa? Nasze zdjęcia, video z imprez czy
          repertuar, który możemy zagrać w każdej chwili na wyrywki? Nie zawiera żadnych
          straganowych haseł typu "tylko my jesteśmy najlepsi" i że graliśmy np z K.
          Krawczykiem ale suche, rzetelne informacje. Poza tym jesteśmy w stanie zagrać
          repertuar innych zespołów, ale niestety, nie wszyscy są w stanie zagrać nasz.
          Nie podam nazwy tego zespołu ani miejsca imprezy, gdyż nie jest w naszym stylu
          opluwać innych, a życie samo odpłaca z nawiązką. Najłatwiej atakować z ukrycia.
          I to z jaką wściekłością i nienawiścią, aż jad cieknie po brodzie. Wystarczy
          przeanalizować te wpisy i zestawić kilka faktów, a odpowiedź nasuwa się sama.
          Pozdrawiam. www.redcombo.pl
    • koval1234 Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 03.02.06, 09:56
      czytam te posty kurcze i sobie mysle ze brakuje tu pewnego stwierdzenia. Otóż
      pani lulia cxhcialaby zeby zespol swietnie grał i swietnie bawil ludzi. Nie
      wszystkie sklady weselne sa dobre w obu dziedzinach, i wydaje mi ze jest tu
      pewna regula, ze jesli zespol to muzycy estradowi to bardziej skupiaja sie na
      muzyce, jesli zespol jest typowo weselny to skupia sie bardziej na zabawianiu
      ludzi. szkopul tkwi w tym by sie dobrze dogadac przed weselem, ja zawsze mowie
      mlody, czego nie robimy na weselu, np nie gramy przy stolach, nie gramy przed
      domem, robimy przerwy-jak dlugie itd. i mlodzi sie na to godza lub nie. Pani
      oczekuje zespolu uniwersalnego, ktory w kazdej sytuacji sie swietnie dopasuje do
      gosci, nie zawsze da sie tak zrobic. zespol ma pewein styl, brzmienie i mlodzi
      powinni wlasnie szukac kapekli ktora odpowiada im brzmieniowo, instrumewntalnie
      a nie oczekiwac ze 10 zespolow zagra tak samo te same piosenki. Z jakiejs
      przyczyny wybiera sie zespol, np jest fajny saksofonista, sa fajne wokale itd
      jesli zespol nie gra przy stolach to nie gra... czy to znaczy ze lamie warunki
      umowy, albo ze jest do d....?
      czasem zespol po prostu gra swietnie muzycznie i mlodzi wlasnie dlatego ten
      zespol chca
      • tomi_x Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 03.02.06, 10:38
        Nie prowokuj następnej dyskusji co leprze czy zespół czy dj bo to jak zwykle do
        niczego nie doprowadzi. Dosyć tej śmierdzącej krypto reklamy z obu stron.
        Trzymajmy się tematu.
        • koval1234 Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 03.02.06, 10:58
          dlaczego wszyscy maja szajbe z tą kryptoreklamą?
          jesli dyskutujecie pANSTWO mLODZI O ZESPOLACH to chyba dobrze jesli i jedna i
          druga strona sie wypowie...
          moze tu wlasnie tkwi problem, ze zespoly tylko sie reklamują i dlatego wypisuja
          roznae cuda na swoich stronach www

a moze wlasnie przydalo by sie takie forum gdzie mlodzi pogadaliby se z
          wykonawcami muzykami djami, i wtedy byloby mniej nieporozumien
          nie wmawiajcie mi ze po moim poscie beda do mnie dzwonic telefony z propozycjami...

ludzie troche zdrowego rozsądku,
          forum jest wlasnie po to zeby porozmawiac a jesli ktos krytykuje kapele to niech
          ma mozliwosc wyjasnien, mysle ze szczegolnie chetnie czytaja to ci ktorzy
          zespol juz zamowili i teraz gryza paznokcie i martwia sie ze beda mieli wesele
          do bani
          najlepiej zeby polecac i doradzac zespol w ogóle nie mowiac nazw, np ci blondyni
          z Radomia albo jeden lysy i ruda z Lublina fajnie grają...

ale sie nareklamowałem, az sie zmęczyłem...
          zycze wszystkim więcej poczucia humoru, to jest podstawa zdrowia psychicznego

• tomi_x Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 03.02.06, 11:29
            Czego się złościsz.
            Jasne że każdy ma prawo do podania swoich namiarów, ale jeśli ktoś zapyta o DJ-
            ja czy o zespół, a nie jak ty to ująłeś w swoim poście i to nie na temat

""jest chce sie miec wszystko w jednym to trza brac didżeya-wodzireja z walizka
            plyt, i wtedy wszystkim dogodzi, a zreszta podobno jeszcze sie taki nie urodzil
            coby wszystkim dogodzil""

Nie na miejscu to było. Nie w temacie.
            • koval1234 Re: zespół RED COMBO z Radomia-pomoc 03.02.06, 11:41
              stary, mam swój zespół i uwierz mi ze na swoje wesele dzis ( to bylo 15 lat
              temu) na pewno wzialbym DJ-a,

a najlepsze imprezy jakie wspominam to imprezy grane na pół z dj-em, jest tempo,
              róznorodnosc, nie ma problemów ze jakichs piosenek nie mozna zagrac.

wylaczam sie zatem, chociaz przyznam, ze te dyskusje bardzo mnie ciekawią i
              czytam je biorąc sobie wiele do serca z tego co pisza tu ludzie o kapelach ( i
              dj-ach)

pozdro
              • dafni Do kovala 06.02.06, 09:31
                Na Twoim miejscu nie dziwiłabym się podejrzeniom o kryptoreklamę. Może nie
                spamujesz forum? O ile sobie przypominam to regularnie wyrzucam Twoje posty, w
                których reklamujesz swój zespół...
                • koval1234 Re: Do kovala 06.02.06, 12:14
                  chwileczkę
                  tzn, że jak ktos pisze szukam zespołu to nie moge mu zaproponowac swojego,
                  przecież nikt na siłe nie wpycha komus swoich usług,
                  moze zwrocisz uwage na tych ktorzy podszywają sie pod bylych gosci weselnych i
                  pisza ze byli na fajnym weselu i gral super zespol, to jest dopiero nieuczciwe
                  bo wprowadza ludzi w błąd i podaje im nieprawdę.
                  poza tym jesli wyrzucasz posty to wyrzucaj wszystkie a nie jedni wisza z reklama
                  na forum a inni sa wyrzucani
                  staram sie kontaktowac przez priv
                  pozdrawiam i bez urazy
                  koval sky
                  • vanderwilk UWAGA WSZYSCY ! 07.02.06, 00:49
                    Witam.
                    Zespoły chwalą się wręcz, ze grają tylko na żywo i nie grają Disco Polo. Spoko.
                    Chwała Wam za to (zespołom). Tylko jest jeden mały problemik, taki malusi.smile
                    Zacznę od "na żywo" - Otóż "na żywo" nic nie znaczy i nie ma wpływu na to czy
                    impreza będzie udana ! Każdy skład śpiewa na żywo. Jeszcze nie widziałem żeby
                    ktokolwiek na weselu włączył płytę i udawał,że śpiewa !!!
                    Ponad 85% społeczeństwa ma niezbyt "wysublimowany" gust i wychowanie muzyczne
                    (Bez obrazy dla kogoklwiek, bo świat nie wymaga 90% "wysublimowania" gustów
                    muzycznych i chwała Bogu wink ) Jezeli para młoda chce zespół ,który nie gra
                    Disco Polo, tylko np. standardy jazzowe, rockowe itp. ? Proszę bardzo, tylko
                    co na to reszta zaproszonych gości ? Dobry zespół gra każdy rodzaj muzyki !!!
                    (Jeszcze co prawda nie słyszałem zespołu,który by poprawnie zabrzmiał "na żywo"
                    grając sandardy muzyki Dance, ale to jest możliwe "za odpowiednią ilość tysięcy
                    euro" -patrz grupa Faithles )smile Tak więc proponuję zespoły, które wykonają wam
                    m.in.: Gershwina, Presleya, Deep Purple, Lady Pank,Robertę Flack, Andrzeja
                    Zauchę, Annę Jantar, ATB, Ich Troje i Boys smile
                    • tomekxyz Re: UWAGA WSZYSCY ! 07.02.06, 10:40
                      Trochę nie na temat Pan napisał, ale odpowiem.

"...Jeszcze nie widziałem żeby, ktokolwiek na weselu włączył płytę i udawał,że
                      śpiewa.... !!!

I tu muszę Pana zaskoczyć. Jest bardzo dużo zespołów, które właśnie tak robią.
                      Używają nagrań i to nie ze swoimi głosami, a często nawet oryginały. Jest wiele
                      ogłoszeń typu "sprzedam mp3 lub md z męskim wokalem lub wymienię na żeński".
                      Koszt takiej płyty to ok 100zł i nie potrzeba instrumentów ani umiejętności
                      śpiewania. Wystarczy odtwarzacz nagłośnienie, klawisz i można grać. Przy tym
                      niższa cena i jest super. Inny zespół włoży w sprzęt 100tys. a później ludzie
                      się dziwią, że jeden jest tańszy inny droższy. Choć znam zespoły z playbacku
                      100% i biorą bardzo dużo. Profesjonalne nagrania, często oryginały, wszystko
                      dobrze brzmi, to się ludziom podoba. Łatwiej też wysterować dźwięk jak sala
                      jest nieakustyczna. Na opisywanym wcześniej weselu taki zespół pewnie by lepiej
                      brzmiał od nas, zespół z perkusją akustyczną znowu gorzej. Wystarczy w necie
                      dobrze się rozejrzeć i zobaczyć, że część zespołów umieściła w "swoim" demo
                      oryginały.

Co do grania "na żywo" to można różnie interpretować. Jeśli 100% na żywo to
                      wiadomo perkusja, bas itd. U nas np nie ma perkusji, basu na wesela raczej nie
                      bierzemy, chyba że ktoś sobie życzy i dopłaca, ale nikt nie udaje, że gra i
                      śpiewa, a dzięki temu każdy może zagrać na kilku instrumentach. Jest dużo
                      innych żywych instrumentów, w tym 6 dętych. A jak ktoś życzy ten sam repertuar,
                      ale 100% na żywo, to gramy z Big Bandem. Tyle, że cena bardzo wysoka, bo jest
                      nas 20 osób. Mały skład nie jest w stanie na żywo wszystkiego zagrać.
                      Najłatwiej z rockiem, ale bogate aranżacje gdzie jest dużo dęciaków, chórki i
                      wiele instrumentów, to niestety, coś za coś. I klient musi wybrać sam czego
                      oczekuje.

"...Jezeli para młoda chce zespół ,który nie gra
                      Disco Polo, tylko np. standardy jazzowe, rockowe itp. ? Proszę bardzo, tylko
                      co na to reszta zaproszonych gości?..."

Jeśli towarzystwo jest mieszane to i muzyka musi być różna, czyli wszystkiego
                      po trochu, ale nie wszyscy będą zadowoleni, bo nie będzie przez całą noc w ich
                      stylu. Im więcej rozbieżności w gustach, tym trudniej dla zespołu.
                      Ale bywa też tak, że duża większość ma podobny gust, bo np Państwo Młodzi
                      zaprosili mnóstwo znajomych ze szkoły czy innych gości, gdzie wszyscy
                      wychowywali się na podobnej muzyce. Na jednym weselu będzie to właśnie disco
                      polo i utwory z wiejskich zabaw (bez urazy, sam takie grałem i było super,miały
                      swój klimat), a na innym np rock, jazz czy oberki. Pisałem wcześniej o rockowym
                      weselu i jak się zakończyło. Oczywiście było przeplatane weselnymi kawałkami,
                      ale wtedy sala pustoszała. Taki był akurat skład. Na wsi będzie inaczej, gdyż
                      prosi się często całą wieś i gusta są podobne.

Co do repertuaru, to wystarczy zobaczyć naszą listę, która zawiera ok 800
                      pozycji i utwory z każdego gatunku, również kilkadziesiąt disco polo i kilkaset
                      typowo weselnych szlagierów. Problem w tym, że żeby wszystkie zagrać to
                      impreza musiałaby trwać ok 8 dni, a i tak nie każdego by zadowolił, chyba że
                      każdego dnia inny styl. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka