Dodaj do ulubionych

kwiatki dla świadkowej kupuje Pan Młody-tak?

07.09.05, 18:41
tak sie wlasnie zastanawiam...........
i czy taki bukiet powinien byc podobny do bukietu Panny Młodej? musi byc z
takich samych kwiatkow? czy moga byc inne a podobna kompozycja (te same
dodatki itp.)?
Obserwuj wątek
    • marzena698 Re: kwiatki dla świadkowej kupuje Pan Młody-tak? 07.09.05, 19:32
      Jeśli chodzi o bukiety to naprawde indywidualna sprawa.Trzy razy byłam starszą,
      w dwóch przypadkach miałam bukiet dopasowany do swojej sukni i postury, nie do
      bukietu P.Młodej. Ważne,żeby butonierka P. Młodego miała takie same elementy,co
      bukiet Młodej. W trzech przypadkach starsi drużbanci płacili za kwiaty,nie
      Młody,on opłaca bukiet Panny Młodej. Chyba,że w Twoim regionie jest jakaś inna
      tradycjawink
      • reszka.ja do marzena698 07.09.05, 20:24
        dziekuje smile)) a jeszcze jedno pytanie(skoro juz masz doswiadczenie) to czy na
        zaproszeniu dla Ciebie bylo cos napisane,ze masz byc swiadkowa? czy Młodzi
        poprosili Ci o to "ustnie"?
    • new_woman Re: kwiatki dla świadkowej kupuje Pan Młody-tak? 07.09.05, 20:26
      Moja świadkowa będzie miała kolor bukietu dobrany do koloru jej stroju czyli
      czerwony.
    • marmar1906 Re: kwiatki dla świadkowej kupuje Pan Młody-tak? 07.09.05, 20:34
      My bukiet dla swiadkowej zamowilismy sami (tzn placil Pan Mlody), bo nie
      chcielismy obciazac tym swiadka. Bukiet byl kolorystycznie zblizony do mojego
      (bialy z zielonym), ale z innych kwiatow, nawet dodatki tez inne, tylko ksztalt
      zblizony.
      Zaproszenia swiadkowie dostali takie jak pozostali goscie, o bycie swiadkami
      poprosilismy ich duzo wczesniej.
      • marzena698 Re: kwiatki dla świadkowej kupuje Pan Młody-tak? 08.09.05, 09:54
        Na zaproszeniach nie mieliśmy nic o tym,że będziemy świadkami. Poproszono nas
        ustnie wcześniej, dodam,że trochę podstępem. Koleżanka/przyszła
        Młoda/zapytała,czy życze jej wszystkiego dobrego i czy chce,żeby spełniły jej
        się wszystkie marzenia? Oczywiście,że odpowiedziałam,że chcę. Ona na to: Moim
        głównym marzeniem jest to,żebyś była moim świadkiem,a wtedy na ślubie
        zaznam "wszystkiego dobrego"wink... Fajne to było...Nie mogłam odmówić,mimo,że
        jest przesąd- kto 3 razy dróżbuje, ten sam nie ślubuje.wink Mam date ślubu na
        1.07.2005.
        • reszka.ja do marzena698 08.09.05, 10:37
          dziekuje smile))
          a moge ten sposob zaproszenia Ciebie wykorzystac u nas? bardzo ladny smile
        • reszka.ja do marzena698 08.09.05, 10:38
          a! zapomnialabym: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! i duuuuuuuuzo szczescia smile
          • marzena698 Re: do marzena698 08.09.05, 11:11
            Reszka! sorki moja data ślubu to 1.07.2006. kurcze z tych emocji się
            pomyliłam...ale dziękuje Ci bardzo, A Ty kiedy?
            • reszka.ja Re: do marzena698 08.09.05, 11:32
              13 maja 2006 i juz sie nie moge doczekac smile
              • marzena698 Re: do marzena698 08.09.05, 11:52
                no to kochana, będziesz pierwsza i masz ładną datę. też chciałam w maju,ale mam
                sporo rodziny za granicą, która wraca dopiero na wakacje i wielu by nie
                przyjachało.Ale maj to najpiękniejszy miesiąc, bo się w maju urodziłam ;0)
                • reszka.ja Re: do marzena698 08.09.05, 12:46
                  no tak........ podobno maj to najpiekniejszy miesiac w roku smile moge Ci juz
                  teraz zlozyc zyczenia urodzinowe ? smile
                  • marzena698 Re: do marzena698 08.09.05, 13:24
                    jasne, dzięki bardzo. Tobie niech się ten maj maji jeszcze przez długie lata w
                    Twoim związku małżeńskim;0)
    • karol_ka66 Re: kwiatki dla świadkowej kupuje Pan Młody-tak? 08.09.05, 11:45
      powiem szczerze , że w mojej rodzinie i wśród znajomych nikt nie słyszał o tym
      żeby bukiet dla światkowej kupowali Młodzi, ale widać jesteśmy zacofani...
      • reszka.ja do karol_ka66 08.09.05, 12:45
        nie jestescie zacofani- ja po prostu nie wiedzialam niczego na ten temat .... a
        juz wiem smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka