Dodaj do ulubionych

Wielkopolska...

12.09.05, 16:27
Witam Was serdecznie...
I na mnie przyjdzie czas Juz nie moge sie doczekac a na razie prosze Was o
pomoc... Szukam zielonego, magicznego miejsca na wesele..
Planuje je na okolo 100 osob - duza czesc przyjezdnych wiec potrzebne bedzie
sporo miejsc noclegowych... Okolice Poznania, Leszna, poludniowa
Wielkopolska...
Macie jakies pomysly?
Ja wiem o krzeslicach (ktore sliczne ale troche nadete no i drogie). Piekne
sa dworki w Witaszycach, Raciazu - ale niesetety max ilosc noclegow to od 15
do 40 osob a ja potrzebuje na jakies 70.

Doradzcie mi prosze...

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ziutka5 Re: Wielkopolska... 13.09.05, 08:21
      Witam,
      mogę polecić restaurację "DELICJUSZ" w Stęszewie...........jest
      pięknie.......trochę drogo, ale warto- pozrdawiam !
      • dc22 Re: Wielkopolska... 13.09.05, 08:53
        dziekuje, zajrze na ich stronie.

jeszcze jakies pomysly?

smile
      • zdrowazocha Re: Wielkopolska... 13.09.05, 09:00
        witam

Jesli chodzi o pałace/zameczki to może zajrzyj do Pawłowic (moja mama była tam
        na komunii, wrażenia bardzo pozytywne), natomiast ja mogę zaproponować zamek w
        Rydzynie (robiłam tam obiad weselny, byłam zadowolona) - może to nie sa miejsca
        "super-hiper z najwyższej półki", ale otoczenie i obsługa na przyzwoitym poziomie.

Z bardziej współczesnej architektury to w okolicy Poznania "zaliczyłam" Dwa
        Stawy - impreza na poziomie, a także Lake Hotel k. Stęszewa - ogólnie w
        porządku, za to okolica przepiękna.

Za to na północ od Poznania (i to sporo) koło Trzcianki jest rewelacyjny obiekt
        w Smolarnii - jesli kogoś interesują te tereny, naprawdę polecam - świetna
        okolica, kuchnia i przemiła obsługa.

Pozdrawiam
        • zzolwik Re: Wielkopolska... 13.09.05, 11:14
          może być także Dwór w Skrzynkach
          Hotel Przylesie w Sierosławiu
          Exploris w Kiekrzu
          • dc22 Re: Wielkopolska... 13.09.05, 11:46
            super, dzieki za pomyslysmile
            O Pawlowicach mysle powazniej bo lokalkizacja mi odpowiada i kosciolek od razu
            jest ladny tak ze wszysstko moznaby w jednym miejscu zorganizowac...

Pozdrawiam
            • iskierka4 Re: Wielkopolska... 13.09.05, 17:06
              Wiele par z Poznania robi w Skwierzynie - pod Gorzowem . okolo 100 km od
              Poznanai. My tez zreszta tam robimy!!! Ceny jak w Poznaniu ale z ato piekna
              atmosfera i park, do tego golebie i obsluga. Rewelacja!!! Bylismy mkiedys tam
              na weselu i zachwycilismy sie tym lokalem. kelnerzy caly czas biegali, wystroj
              pierwsza klasa, noclegi byly i to chyba duzo bo ok. 100 osob.

Tu masz namiar www.domnadrzeka.com.pl

Jedzcie sobie w jakas niedziele obejzec to miejsce. My juz sobie termin
              zarezrwowalismy na czerwiec. Powodzenia!! big_grin
          • lulu20 Re: Wielkopolska... 14.09.05, 09:00
            a ja przeslalam Ci fotki ze skrzynek na maila gazetowego
            • dc22 Re: Wielkopolska... 14.09.05, 09:34
              Bardzo Wam dziekuje za pomysly (Lulu dzieki za zdjecia, wyslalam mailasmile

Mam juz liste na "objazdowke" bo faktycznie najlepiejsz wszytsko zobaczyc.
              To co mnie troche "zmrozilo" to odpowiedzi z kilku miejsc gdzie wyslalam maile
              z pytaniem o oferte - ze wrzesniowe soboty roku 2006 sa juz zajete.......

mammamiasmile

Pozdrowionka

ps a dom nad rzeka super ale troche za daleko - duzo gosci bedzie przyjezdnych
              • lulu20 Re: Wielkopolska... 14.09.05, 09:44
                Ja goroaco polecam lipeic: nie ma r wiec terminy lipcowe sie najpozniej
                zajmuja, a dotyczy to wszystkiego: kosciola, orkiestr, fotografow itd. We
                wrzesnieu trza brac to co jest wolne, a nie to co chcecie. Wiem, bo moja
                szwagierka miala takie problemy; slub na 13.00 jako ktoras tam para a po nich
                pelno innych (msza 35minut-bo dluzej nie da rady)itd. Dlatego odradzam ten
                miesiac.
                • dc22 Re: Wielkopolska... 14.09.05, 09:48
                  smile
                  no ja wiem ale to... no.. mus smile bo wypadaja trzy "dziewiatki" a ja nie
                  odpuszcze takiej cyfry smile) moze przesadna jestem ale nie i juz smile

zespol mam, fotografa mam, tylko miejsce fajne musze znalezc, stad tak wczesnie
                  zaczelam szukac..

a lipice odpada bo jest wieksze prawdopodobienstwo upalow a niestety - na te to
                  ja zle reaguje...

dziekismile
                • iskierka4 Re: Wielkopolska... 14.09.05, 09:50
                  My i tak mamy wiekszosc gosci dojezdnych, wiec nie widze problemu w tym. Slub
                  biezremy w Rokitnie - to jest sanktuarium na trasie do Domu nad rzeka. A z
                  Roktna jakies 25 km na impreze. Uwazamy ze warto. Nie ma problemu z parkingiem.
                  Mozna dla gosci wynajac tez autokar. No i to jedzenie ... mostwo!! Na
                  poprawinach nadal bylo to jedzenia a para mloda nawet rozdawala pozniej... tyle
                  bylo jedzenia. Kosztuje to 130 zl wiec tyle co w Pzonaniu ale obsluga i wystroj
                  i jedzenie o 100% wiecej i lepsze.

Zdarzylo mi sie kiedys byc na imprezie w hotelu Ikar w Poznaniu. Tez ma 3
                  gwiazdki ale totalne nieporozumeinie. Ani jedzenia dobrefo, obsluga to moze 3
                  razy przez caly wieczor i noc do nas zajzala aby cos sprztanac, wystroj okropny
                  i jeszcze te serwetki..... bleeee
    • aldialdi Re: Wielkopolska... 14.09.05, 10:27
      Wiec tak - mogę polecic motel A&B w Stęszewie, sla duża, przestronna,
      klimatyzowana, obsługa super. Jedna rzecz - uważać trzeba na wszelkie ustalenia
      z szefem, jesli cos obiecuje że jest od lokalu 9np szampan na powitanie) to
      napiszczie to i niech to podpisze. Pod względem organizacji, wystroju, jedzenia
      jest super ale niestety trzeba na niego uwazać.
    • dc22 Re: Wielkopolska...KRZEMIENIEWO 21.11.05, 16:25
      wszystkim dziekuje za wpisy - zostalismy przy Pawlowicach - logistycznie
      najlepiej, ladne otoczenie no i przenocowac beda mogli wszyscy.

Tylko... ekhm.. koncepcja nam sie zmienila - slub bedziemy mieli jedynie
      cywilny i w zwiazku z tym....
      co ponizej:

Szanse sa nikle, ale poniewaz zycie nie raz mi udowodnilo prawdziwosc
      stwierdzenia "jaki ten swiat maly" pisze z prosba i pytaniem.

Poszukuje "doskoku" do Urzedu Stanu Cywilnego w Krzemieniewie ze sprawa "trudna
      i beznadziejna" . Fajnie byloby gdybym szla do nich z jakimis "referencjami",
      moze znajdzie sie Forumka / Forumek ktory ma w tym urzedzie sympatyczna ciocie,
      milego wujka, etc...

Chodzi mi o udzielenie slubu cywilnego poza urzedem i chetnie wsparlabym
      sie "poleceniem" ....

Wiem ze sprawa raczej mizerna, ale gdybym nie sprobowala to bym sobie nie
      darowala smile)

Z gory dziekuje Wam za pomoc
      Pozdrawiam
      • dc22 Re: Wielkopolska...KRZEMIENIEWO upik 28.11.05, 09:25
        podnosze troche nie traca nadziei smile
        • dc22 Re: Wielkopolska...KRZEMIENIEWO upik 01.12.05, 11:04
          no nic - wiedzialam ze szanse sa malesmile
          trzymajcie kciuki - w poniedzialek jedziemy rozmawiac z USC.. co prawda pani
          przez telefon powiedziala ze szanse sa nikle ale... smile

Pozdrawiam

a krzeslice faktycznie sa przecudne ale troche poza moimi mozliwosciami... poza
          tym maja niestety za mala jak dla mnie baze noclegowa
    • waw74 Re: Wielkopolska... 30.11.05, 12:49
      www.palace.pl Palac w Krzeslicach - najpiekniejsze miejsce jakie widzialam w
      zyciu wink)) Drogo ale tego sie nie zapomina wink) Pozdr, A
    • mimi764 Re: Wielkopolska...Krzeslice 02.12.05, 00:35
      nie bede sie rozpisywac, powiem tylko ze jak za ta cene to obsluga kiepska,
      ilosc i jakosc jedzenia pozostawia wiele do zyczenia.. no i najgorsze jest to
      ze trzyba pilnowac aby wszystko bylo ytak jak obiecane a nie przeciez o to
      chodzi! Nie w tej klasie do jakiej pretenduja byc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka