Dodaj do ulubionych

Nauki weekendowe - jak przebiegaja?

13.09.05, 12:44
W zwiazku z tym, ze nie moge znalezc tych informacji na forum, mam pytanko
dotyczace nauk weekendowych. Jak to wyglada, jakie tematy sa poruszane, czy
potem jest jakies "przepytywanie", jak to generalnie przebiega, jakie jest
nastawienie ludzi, ktorzy te spotkania prowadza. Chodzi mi o kurs prowadzony
przez Panstwa Łoskotow w Laskach.

Pozdrawiam
Placebo77
Obserwuj wątek
    • bacha1979 Re: Nauki weekendowe - jak przebiegaja? 13.09.05, 12:48
      Tez jestem zainteresowana tym tematem. I tez nic nie moge znaleźć. A masz moze
      linka do Lasek??
      • placebo77 Re: Nauki weekendowe - jak przebiegaja? 13.09.05, 12:51
        bacha1979 napisała:

> Tez jestem zainteresowana tym tematem. I tez nic nie moge znaleźć. A masz moze
        > linka do Lasek??

Niestety, mam tylko telefon. Ja juz (mysmile ) jestesmy zapisani na 11-13
        listopada,w zwiazku z tym mam nadzieje, ze ktos cosik naskrobie w tej sprawie.
      • karol_ka66 Re: Nauki weekendowe - jak przebiegaja? 13.09.05, 12:58
        Byłam na takich naukach w kazimierzu Biskupim, ale nie mogę wam powiedziec jak
        tam jest i jak to sie odbywa, bo jest taka zasada, ze uczestnicy nie mówia
        przyszłym uczestniką nic o przebiegu spotkań (trochę jak w sekcie -
        ha!ha!)powiem tylko tyle, ze jest to raczej dla osób głęboko wierzących i
        chcących założyć prawdziwie katolickie rodziny. pomaga się może bliżej poznać
        (dobre dla osób które nie mieszkaja za sobą) i pomyśleć o priorytetach
        życiowych. Polecam, choć w naszym przypadku to nie do końca sie sprawdziło, z
        róznych względów...
        • yskyerka Re: Nauki weekendowe - jak przebiegaja? 13.09.05, 13:05
          karol_ka66 napisała:
          > powiem tylko tyle, ze jest to raczej dla osób głęboko wierzących i
          > chcących założyć prawdziwie katolickie rodziny.

No, nie przesadzałabym. Ja byłam na takich naukach w Kaliszu i wspominam je
          bardzo sympatycznie. Religia - owszem, ale bez nachalności. Tam wszyscy
          szanowali inne poglądy i nikt się nie czepiał.
          Przemiła atmosfera, księża prowadzący bardzo życiowi, fajne pary małżeńskie.
          Też prosili, żeby nie opowiadać za dużo, bo ktoś mógłby się wystraszyć. wink A
          chodzi po prostu o to, że tam się bardzo dużo rozmawia z partnerem i niektóre
          pary się tego boją, bo wtedy wiele rzeczy wychodzi na jaw, o których wcześniej
          się nie mówiło. W przeciwieństwie do nauk cotygodniowych nie można schować się
          w ostatniej ławce albo przespać wykładu. Wiele par na koniec kursu mówiło, że
          przez tych kilka dni dowiedzieli się o sobie więcej niż przez kilka lat
          chodzenia ze sobą. smile
          Naprawdę polecam!
    • afrodyta.karambolo Re: do placebo77!!! 13.09.05, 13:02
      Witaj,
      czy możesz podac jakiś kontakt do tych panstwa w Laskach?szukam pilnie kursu
      weekendowego w okolicach Warszawy...
      Z góry dziękuję
      • placebo77 Re: do placebo77!!! 13.09.05, 13:07
        Jasne, to jest numer telefonu 628 64 36. Tylko w ciagu dnia zglasza sie
        automatyczna sekretarka, a w domu Ci Panstwo sa mniej wiecej od 17.30 (chyba).

Pozdrawiam
        Placebo77
        • afrodyta.karambolo Re: do placebo77!!! 13.09.05, 13:40
          Bardzo Ci dziękuję smile))
      • edward222 Re: do placebo77!!! 13.09.05, 15:06
        afrodyta, daj znać czy się udało. Ja też pilnie szukam.
        • afrodyta.karambolo Re: do edward22 i wszystkich zainteresowanych... 14.09.05, 11:39
          Słuchajcie, udało mi się ustalić, że najprawdopodobniej nauki weekendowe odbędą
          się w Warszawie w pierwszy weekend października i pierwszy weekend grudnia u
          dominikanów na warszawskim Służewcu, w piątek będą potwierdzone informacje.
          Jeśli nie, to w dniach 4-6 listopada w Konstancinie pod Warszawą też są
          organizowane takie nauki, koszt 300 zł od pary z wyżywieniem i spaniem.
          • edward222 Re: do edward22 i wszystkich zainteresowanych... 14.09.05, 16:11
            super, dziękuję. Mnie zdecydowanie październikowy termin intersuje.
            • afrodyta.karambolo Re: do edward22 i wszystkich zainteresowanych... 15.09.05, 11:48
              W takim razie podaję telefon do pani, która organizuje nauki: 0 661 734
              197.Jutro mozna dzwonić w sprawie nauk na Służewcu.Pozdrawiam!
    • bacha1979 Re: Nauki weekendowe - jak przebiegaja? 13.09.05, 14:44
      Wyjasnijcie mi Drogie Foremki, bo nadal nie wiem- czy po jednym weekendzie tych
      nauk wyjazdowych dostaje sie zaświdczenie czy tez jest to cały cykl spotkań. Z
      góry dzieki i błagam- pomózcie.
      • rufuska Re: Nauki weekendowe - jak przebiegaja? 13.09.05, 16:13
        nie wiem, ja chyba odradzam. Byłam w Gródku na weekendowych, i nie polecam,
        ksiądz był....arogancki. To chyba najlepsze okreslenie, zlewal uczestnikow , bo
        przeciez po "weekendowych" nie nalezy nic oczekiwać.
        ale tak zaświadczenie ma się za cały cykl+dzien skupienia
        • yskyerka Re: Nauki weekendowe - jak przebiegaja? 13.09.05, 17:00
          Ja byłam w Kaliszu i było rewelacyjnie. Jeden weekend i do domu, a potem już
          tylko poradnia w dowolnej parafii. Dnia skupienia nie mieliśmy.
          • bacha1979 Do yskyerka.... 14.09.05, 08:19
            Powiedz, masz jakis namiar na ten Kalisz?? Mam wielką ochote wybrac sie na
            takie nauki, nie chce poprostu odklepac kursu tylko faktycznie cos z niego
            wynieść. I tak piszesz o tym, że nic tylko sie wybrac. Daj jakis namiar. smile)
            Pozdro.
    • irlaaa Re: Nauki weekendowe - jak przebiegaja? 14.09.05, 15:43
      placebo77 to do zobaczenia w Laskach - też jedziemy 11-13 listopada smile
      • obrotowka Linki 14.09.05, 22:25
        www.spotkaniamalzenskie.pl/wieczory.html
        www.malzenstwo.pl/narzeczeni.php
      • placebo77 Re: Do Irlaaa 15.09.05, 11:03
        Super, w takim razie do zobaczonkasmile

Pozdrawiam
        Placebo77
        • fan_aberie Re: Do Irlaaa 15.09.05, 11:19
          My tez sie wybieramy ... Nie wiem jednak kompletnie, czego sie po takich
          weekendowych naukach spodziewac. Z jednej strony zalezy nam naprawde na madrym
          przekazie i cennie spedzonym czasie i w zaden sposob nie chcemy tego "odwalic".
          Z drugiej strony nie jestesmy az tak bardzo religijni no i ... nie zyjemy z soba
          "po bozemu" przed slubem.
          Jedyna nadzieja w tym, ze ludzie na takim wyjezdzie sa bardzo rozni i kazdy sie
          na takim wyjezdzie odnajdzie. Czy tak jest wlasnie? Czy takie nauki sa dla
          wszystkich?
          • bacha1979 Re: Do Irlaaa 15.09.05, 12:42
            Też mnie takie pyatnko nurtuje. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka