danon5 19.09.05, 15:30 Mam do sukni bardzo długi welon. Tak długi, że ciągnie się za mną, za trenem. W sumie jest OK, martwi mnie tylko jedna rzecz. Otóż - jak ja będę tańczyć i bawić się z tak dlugim welonem? Doradźcie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkapp1 Re: Bardzo długi welon 19.09.05, 15:46 najlepiej jakbys miała jeszcze jeden welon-krótszy. Wtedy długi odepniesz po pierwszym tańcu i zostaniesz w krótkim, Ja tak miałam Odpowiedz Link Zgłoś
olik35 Re: Bardzo długi welon 19.09.05, 17:53 Tez mialam bardzo dlugi welon. Owszem wejscie mialam efektowne, w czasie mszy pomagala mi przy nim swiadkowa, do pierwszego tanca przewiesilam go sobie przez reke zeby delikatne splywal i nie przeszkadzal. Niestety, po zrobieniu zdjec w plenerze, zmienilam welon na podobny, ale krotszy (tylko do pasa). Inaczej nie dalo by sie normalnie tanczyc i poszalec. Wiec masz chyba tylko dwie opcje: miec da welony albo byc pozniej bez welonu. Odpowiedz Link Zgłoś
danon5 Re: Bardzo długi welon 20.09.05, 09:58 No właśnie - chyba macie rację, że bedę musiała mieć drugi, krótszy welon. Zwariować można. Kobieta robi wszystko żeby super wyglądać, a część rzeczy jest po prostu nie praktyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Danon 20.09.05, 13:36 Zwariowac można, ale jak taki welonslicznie wyglada.... Ja bedac na weselu u rodziny mojego faceta, widziałam włąsnie taki dłuuugasny welon i zakochałam sie. Tez mi sie taki marzy. Tam Młoda poprotu miała drugi welon, który załozyła po pierwszym tańcu. W czasie pierwszego tanca przewiesliła przez reke. Mysle, ze efekt wart zachodu. ) Odpowiedz Link Zgłoś
marmar1906 Re: Bardzo długi welon 20.09.05, 12:37 Mialam dlugi welon, po slubie przewiesilam przez reke i tak zostalo az do oczepin. Odpowiedz Link Zgłoś
zz_pepe Re: Bardzo długi welon 20.09.05, 13:03 Ja tez mam dlugi welon i wcale sie martwie - dlugi welon mozna podpiac przy pomocy agrafki. Zaczepiasz w dowonym miejscu (np w polowie) i podpinasz do samej nasady - robisz taka kontrafaldke, jak przy podpinaniu trenu. Odpowiedz Link Zgłoś
klerken Re: Bardzo długi welon 20.09.05, 13:23 Moja koleżanka miała 3-metrowy welon, bogato haftowany, więc był bardzo ciężki. Po godzinie wesela go zdjęła, bo mimo noszenia "na ręku" bolała ją głowa od ciężaru. Odpowiedz Link Zgłoś
danon5 Re: Bardzo długi welon 20.09.05, 14:29 Na szczęście mój welon jest prosty, bez żadnych ozdób, więc nie powinna mnie boleć głowa Odpowiedz Link Zgłoś
klerken Re: Bardzo długi welon 20.09.05, 14:48 Mam nadzieję, że tak będzie, bo ona dziwnie wyglądała bez welonu przez całe wesele Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Bardzo długi welon 20.09.05, 15:11 a ja po prostu zdjęłam przed pierwszym tańcem swoj 4 metrowy welon i do końca szalałam już bez... może to dlatego ze zależało mi na długim powłóczystym welonie w kościele.. żeby się za mną ciągnał... świetnie śięt eż sprawdził jako dodatkowy atrybut podczas zdjęć w plenerze przy powiewającym wietrze... a podczas kolacji... i odwiedzania prz stołach poszczególnych części sali... mój... Mężulek... miał pełne ręce roboty... ))) uważam, ze długi welon to na prawdę super sprawa... a co po... albo zdjąć, albo zmienić na krótszy... bo nie widzę opcji szalenia całą noc z welonem na ręku... tylko, że moim zdaniem... nie do każdej sukineki krótki welon pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Dwa welony NA RAZ 21.09.05, 11:35 Ja mialam 2 welony - jeden 3-metrowy (odpielam po 1. tancu), 2. byl krotszy 1,3 mz woalka (pod oltarz szlam z zaslonieta twarza), tak wiec po 1. tancu zostalam w tym krotszym... Aha, oba mialy haft taki delikatny... Odpowiedz Link Zgłoś