Dodaj do ulubionych

Bardzo długi welon

19.09.05, 15:30
Mam do sukni bardzo długi welon. Tak długi, że ciągnie się za mną, za trenem.
W sumie jest OK, martwi mnie tylko jedna rzecz. Otóż - jak ja będę tańczyć i
bawić się z tak dlugim welonem? Doradźcie!!!!!
Obserwuj wątek
    • agnieszkapp1 Re: Bardzo długi welon 19.09.05, 15:46
      najlepiej jakbys miała jeszcze jeden welon-krótszy.
      Wtedy długi odepniesz po pierwszym tańcu i zostaniesz w krótkim, Ja tak miałam
    • olik35 Re: Bardzo długi welon 19.09.05, 17:53
      Tez mialam bardzo dlugi welon. Owszem wejscie mialam efektowne, w czasie mszy
      pomagala mi przy nim swiadkowa, do pierwszego tanca przewiesilam go sobie przez
      reke zeby delikatne splywal i nie przeszkadzal. Niestety, po zrobieniu zdjec w
      plenerze, zmienilam welon na podobny, ale krotszy (tylko do pasa). Inaczej nie
      dalo by sie normalnie tanczyc i poszalec. Wiec masz chyba tylko dwie opcje:
      miec da welony albo byc pozniej bez welonu.
      • danon5 Re: Bardzo długi welon 20.09.05, 09:58
        No właśnie - chyba macie rację, że bedę musiała mieć drugi, krótszy welon.
        Zwariować można. Kobieta robi wszystko żeby super wyglądać, a część rzeczy jest
        po prostu nie praktyczna.
        • bacha1979 Danon 20.09.05, 13:36
          Zwariowac można, ale jak taki welonslicznie wyglada.... Ja bedac na weselu u
          rodziny mojego faceta, widziałam włąsnie taki dłuuugasny welon i zakochałam
          sie. Tez mi sie taki marzy.
          Tam Młoda poprotu miała drugi welon, który załozyła po pierwszym tańcu. W
          czasie pierwszego tanca przewiesliła przez reke.
          Mysle, ze efekt wart zachodu. smile)
    • marmar1906 Re: Bardzo długi welon 20.09.05, 12:37
      Mialam dlugi welon, po slubie przewiesilam przez reke i tak zostalo az do
      oczepin.
    • zz_pepe Re: Bardzo długi welon 20.09.05, 13:03
      Ja tez mam dlugi welon i wcale sie martwie - dlugi welon mozna podpiac przy
      pomocy agrafki. Zaczepiasz w dowonym miejscu (np w polowie) i podpinasz do
      samej nasady - robisz taka kontrafaldke, jak przy podpinaniu trenu.
    • klerken Re: Bardzo długi welon 20.09.05, 13:23
      Moja koleżanka miała 3-metrowy welon, bogato haftowany, więc był bardzo ciężki.
      Po godzinie wesela go zdjęła, bo mimo noszenia "na ręku" bolała ją głowa od
      ciężaru.
      • danon5 Re: Bardzo długi welon 20.09.05, 14:29
        Na szczęście mój welon jest prosty, bez żadnych ozdób, więc nie powinna mnie
        boleć głowa smile
        • klerken Re: Bardzo długi welon 20.09.05, 14:48
          Mam nadzieję, że tak będzie, bo ona dziwnie wyglądała bez welonu przez całe
          wesele smile
          Powodzenia!
      • gracuuja Re: Bardzo długi welon 20.09.05, 15:11
        a ja po prostu zdjęłam przed pierwszym tańcem swoj 4 metrowy welon i do końca
        szalałam już bez...
        może to dlatego ze zależało mi na długim powłóczystym welonie w kościele.. żeby
        się za mną ciągnał...
        świetnie śięt eż sprawdził jako dodatkowy atrybut podczas zdjęć w plenerze przy
        powiewającym wietrze... a podczas kolacji... i odwiedzania prz stołach
        poszczególnych części sali... mój... Mężulek... miał pełne ręce roboty... smile)))

uważam, ze długi welon to na prawdę super sprawa...
        a co po...
        albo zdjąć, albo zmienić na krótszy... bo nie widzę opcji szalenia całą noc z
        welonem na ręku...

tylko, że moim zdaniem... nie do każdej sukineki krótki welon pasuje... smile
    • annajustyna Dwa welony NA RAZ 21.09.05, 11:35
      Ja mialam 2 welony - jeden 3-metrowy (odpielam po 1. tancu), 2. byl krotszy 1,3
      mz woalka (pod oltarz szlam z zaslonieta twarza), tak wiec po 1. tancu zostalam
      w tym krotszym... Aha, oba mialy haft taki delikatny...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka