asssol1 05.10.05, 14:58 Tyle kosztuje wynajęcie (podobno) super zespolu sprawdzonego na innych weselach. Ile wy placilyście za oprawe muzyczną. Dodam, że jestem z Warszawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 coooooooooooooooo 05.10.05, 15:29 Kobieto czyś ty oszalała albo kolego czys ty oszalał, 6tyś, chyba na cały tydzień moze Uważam że 2000 to już spora sumka Mysmy płacili z anaprawdę dobry i profesjonalny, tzry osobowy zespół, który grał u nas w domu na błogosławieństwo a potem na weselu od 18.00 do 5.00 rano i był fantastyczny płaciliśmy 1400zł Daruj sobie ten zespół, za 1500zł znajdziezs równie dobry nawet w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
werefa Re: czy 6 tys to dużo? 05.10.05, 15:36 to chyba jakiś żart. normalna cena z jaka się spotkalam to max 2000 tys Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: czy 6 tys to dużo? 05.10.05, 15:37 może faktycznie to jakaś podpucha, bo aż mi się nie chce wierzyc żeby ktoś mógł sie w oóle zastanawiac nad zespołem za taką cenę Odpowiedz Link Zgłoś
irlaaa Re: czy 6 tys to dużo? 14.10.05, 12:06 2000 000?? i TY twierdzisz że to mało i normalna cena??? jak piszesz "tys", to nie dodawaj proszę zer przy "dwójce", bo potem takie bzdury wychodza. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Za pół tego masz zespół znany na rynku 05.10.05, 15:42 Nasz zespół, super, sprawdzony, koncertujący, zapraszany po świecie i wydający płyty, w dodatku z dojazdem z Lublina, kosztował nas trzy tysiące. Uważaliśmy, że to bardzo dużo, ale warto było, bo weselnicy bawili się świetnie (a byli wśród nich także muzycy). Odpowiedz Link Zgłoś
dafni Re: Za pół tego masz zespół znany na rynku 05.10.05, 15:48 Nie wiem co to za zespół musiałby być, żeby brał takie pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
asssol1 Re: Za pół tego masz zespół znany na rynku 05.10.05, 16:59 A czy moglabyś podać mi namiary na ten zespół? Czy grają też w Warszawie? Pozdrawiam Olga Odpowiedz Link Zgłoś
dagny1001 Re: Za pół tego masz zespół znany na rynku 05.10.05, 17:01 Ja też poproszę... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Dagny, Assol 05.10.05, 23:04 Posłałem kontakt na priv. Z tym że, jak wspominaliśmy, to jest folk. Nasi goście, od emerytów po studentów, byli zachwyceni, ale jak macie rodziny uparte na wesele diskopolskie, to może być ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.migotka Re: czy 6 tys to dużo? 05.10.05, 16:12 6 tyś ??? O matko... To zdecydowanie za dużo! My płacimy w granicach 2 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
asssol1 Re: czy 6 tys to dużo? 05.10.05, 16:58 To nie jest ani żart ani podpucha, tyle nam powiedzieli. Mnie też wydaje sie ze to strasznie dużo, niby wesele robi się raz ale to jest dużo... W takim razie czy ktoś może polecić mi jakiś fajny zespół z warszawy, lub okolic? Wesele będzie w Jabłonnej. Dziękuje wszystkim za szybkie odpowiedzi. Pozdrawiam, Olga Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Ale ci walnęli:):):) 06.10.05, 11:29 1. to stanowczo za dużo, chyba, że zagrają jeszcze na ślubie (kwartet smyczkowy), pod domem (akustycznie), na poprawinach, zapewnią fajerwerki i limuzynę dla was oraz foto/video. 2. nie wierz w bajki "dobry zespół za 1400 w Warszawie" 3. za dobry zespół (piszę o składzie minimum 4 osoby) szykuj min. 3000pln (patrzę na ceny na rynku i jakość grania) Odpowiedz Link Zgłoś
viinga Re: czy 6 tys to dużo? 06.10.05, 11:43 W Rzeszowie najbardziej poszukiwany zespół bierze 3 tyś zł. jest naprawde swietny, aczkolwiek trzeba go ze 2 lata wczesniej zamówić Odpowiedz Link Zgłoś
makumbala Za jakość sie płaci 06.10.05, 11:49 Albo chce sie miec obsługe "za grosze" albo wysoki poziom. Sami musicie wybrac. Nie od dzis wiadomo,ze cena wynika w duzej mierze z jakosci usług. Jesli stac Was na zespół za 6 tys. i uwazacie ,ze jest dobry,to go zamówcie. To Wasze wesele i macie prawo zatrudnic fachowców z górnej półki cenowej. Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Re: Za jakość sie płaci 06.10.05, 12:04 "górna półka cenowa" nie znaczy "górna półka jakościowa". Przekonał sie o tym ZUS (program Prokomu), przekonujeciue się o tym wy na każdym kroku. Jako copywriter - ja też was do tego przekonuję, pisząc reklamy i układając zgrabne hasełka; promując towary i usługi warte grosze tak, jakby była to wyprzedaż z królewskiego dworu... Ale jako DJ nie muszę tego robić - i o tym przekonały się osoby, z którymi do tej pory (choć teoretycznie połąćzyły nas tylko sprawy grania na ich weselach) się przyjaźnię. Popatrz na Mandarynę - Sądzisz że warta jest swojej ceny? Jak na kapelę weselną, 6000pln to bardzo dużo. I tutaj już nie płaci się za jakość, ale za "mandarynowość", tudzież cena jest kwestią pazerności kapeli. Zauważ, że Autorka nie napisała, że jej się kapela podoba, tylko że kapela chce 6000pln, a to różnica. Ty natomiast - jeśli jesteś przekonana że im drożej tym lepiej - bierz suknie za 5000, kapelę nawet i za osiem - byle móc się pochwalić i wzbudzić zazdrość u innych. Odpowiedz Link Zgłoś
ninaspi Re: Za jakość sie płaci 06.10.05, 12:06 To nie fachowcy tylko zdzieracze kasy...... bez przesady 6 tyś Euro to nieporozumienie. No chybaże bierzecie na wesele Budke Suflera np. albo kogos o prawie swiatowej renomie. Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Re: Za jakość sie płaci 06.10.05, 12:21 hej - 6000pln, nie Euro. Jak by było Euro, to rozłożyłbym się ze śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
asssol1 Re: czy 6 tys to dużo? 06.10.05, 12:49 Dzięki za wszystkie wypowiedzi. Nie jest moim zamiarem by inni mi zazdroscili jak ktoś tu sugerowal, poszukuję tu rady, więc jeśli ktoś zna namiar na jakiś fajny zespół ktory koncertuje w Warszawie to proszę o namiary. Co do tamtego zespolu to gral na weselu znajomych i byli zachwyceni. W zespole jest 4 panow, nawet wydali jakąś plytę ale chyba nie sa zbyt znani. Idę w tą niedzielę ich posluchać bo grają w Irish Pubie w Warszawie, zobaczę czy warto z nimi negocjować. Ja nie chcę poprawin więc w grę wchodzi jedynie cala noc śpiewania, fakt że jest to zima więc ślub jest dość wcześnie (15.30) więc wesele pewnie będzie dość długie ale bez przesady. Pozdrawiam Olga ps cena oczywiście w PLN Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: czy 6 tys to dużo? 06.10.05, 14:04 a dla mnie to zdecydowanie za dużo i nawet bym się nad nimi nie zastanawiała, w Trójmieście 2000 to maks, ale twoja sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
adrian4u Re: czy 6 tys to dużo? 06.10.05, 14:13 tobie tego nie sugerowałem, niedoczytałaś, ot i co Odpowiedz Link Zgłoś
marcel52 Re: czy 6 tys to dużo? 07.10.05, 00:38 Witam. Jestem trochę w temacie weselnym ponieważ od 12 lat gram w takim zespole. 6 tyś to oczywiście przesada, ale ale za 2000 tyś to nie znajdziecie prawdziwych muzyków tylko jak my to nazywamy "słupów". Za dobry zespół w Warszawie naszykujcie ok 2500-3500. Jeżeli potrzebujecie jakichkolwiek informacji odnośnie rynku warszawskiego (kamerzysta, fotograf, sala itd.) to piszcie. Pozdrawiam i nie dajcie się nabrać na amatorszczyznę. Odpowiedz Link Zgłoś
martajablonowska Re: czy 6 tys to dużo? 14.10.05, 11:29 Witam! Widzę,że mam do czynienia z profesjonalistą,więc jeśli mógłbyś mi pomóc,mieszkam w Warszawie i poszukuję sali do wynajęcia na wesele,dodam,że chodzi mi o samą salę,czy znasz może takie? Z góry dziękuję,Marta Odpowiedz Link Zgłoś
marcel52 do martajablonowska 14.10.05, 22:08 Witam. W samej Warszawie trudno o dobrą salę bez obsługi. Poza W-wą lepiej i ceny dużo niższe. Zastanówcie się czy chcecie koniecznie bez obsługi ponieważ znam kilka dobrych lokali w okolicach Raszyna za rozsądne pieniądze. Nic nie musisz robić, jesteś gościem na swoim weselu, a wcale tak dużo nie oszczędzisz. Płacisz za osobę i Wasi goście piją i jedzą do oporu. oczywiście nie wszystkie, ale te które ja polecam to w nich tak właśnie jest. Jek masz jakieś pytania to pisz na priva. Jakie masz wymagania, ile osób itd. Jest bardzo przyjemna sala na Al. Jerozolimskich. Z tego co pamietam to chyba młodzi mieli swoją obsługę. fajny klimat ponieważ są światła dyskotekowe na stałe itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_1234 Re: czy 6 tys to dużo? 07.10.05, 17:42 kolezanka w warszawie dala chyba ok. 5tys. a zespol byl dobry (podobno) ja dalam znacznie mniej, ale plock jest tanszy od Wawy asssol1 napisała: > Tyle kosztuje wynajęcie (podobno) super zespolu sprawdzonego na innych weselach > . > Ile wy placilyście za oprawe muzyczną. Dodam, że jestem z Warszawy. > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
evelina2000 Re: czy 6 tys to dużo? 15.10.05, 10:37 To pojęcie względne duzo czy nieduzo.Zalezy dla kogo. W Warszawie to normalna cena za dobry zespół,który jest gwarancją,że nie połozy wesela Odpowiedz Link Zgłoś