beataa 13.10.05, 11:07 Planuje tylko ślub cywilny.Jak mam sie ubrać, czy mogę w prostą sukienkę ślubną kolru ecru? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beataa Re: do cywilnego 13.10.05, 11:18 Dziękuje za wsparcie,bardzo mi zależy by ładnie wygladac jak prawdziwa panna młoda i mieć własnie slubna sukienkę. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa3 Re: do cywilnego 13.10.05, 13:55 Pewnie że musisz wyglądać jak prawdziwa panna młoda bo przecież... BĘDZIESZ prawdziwą panną młodą. Ślub to ślub, cywilny nie jest mniej "ślubny" niż kościelny. Teraz sporo dziewczyn ubiera się do cywilnego w takie zwyczajne typowe ślubne suknie i welon. Sama byłam niedawno na takim ślubie - panna młoda w pełnej gali - piękna suknia ślubna, welon, potem huczne weselisko. Odpowiedz Link Zgłoś
dorhaj Re: do cywilnego 13.10.05, 11:54 Też uważam że trafiony pomysł z wyborem sukienki- ten ecru to ładny kolor Odpowiedz Link Zgłoś
werefa Re: do cywilnego 13.10.05, 11:56 ja nie odmawiam sobie przyjemności zalożenia sukni ślubnej. Bedzie taka jak przy koscielnym - kolor raczej ecru, pozatym bez zmian Odpowiedz Link Zgłoś
beataa Re: do cywilnego 13.10.05, 12:15 Dziękuje Wam dziewczyny,rozwiałyście moje wątpliwości, kupuje więc prawdziwą ślubną sukinię, to jedyna szansa w życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
aqa11 Re: do cywilnego 13.10.05, 13:07 Ja też na cywilny kupuję suknię tylko w kolorze ecru. Przecież nie ma znaczenia jaki ślub tylko jak zapamiętamy ten dzień!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aqa11 Re: do cywilnego 13.10.05, 14:01 Ładne są suknie w salonie "Madonna" ale też drogie. Wybieram się na przegląd salonów w przyszłym tygodniu więc jak znajdę coś ładnego napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
evian77 Re: do cywilnego 13.10.05, 14:13 ja też biorę ślub cywilny i mam już upatrzony model sukni- Joana firmy Pronovias.Wprost zakochałam się w tej sukni i marzę aby ją właśnie załozyć. Ślub cywilny jest tak samo wazny jak kościelny więc dlaczego rezygnowac z przyjemności wystapienia w ślubnej kreacji? Pozdrawiam, gratuluję i zyczę powodzenia w poszukiwaniach... )) Odpowiedz Link Zgłoś
beataa Re: do cywilnego 13.10.05, 14:32 Z jakiego miasta jesteście dziewczyny,kiedy ta szczesliwa chwila,bo u mnie plany na czerwiec,na razie załatwiam formalności.POzdrawiam rowniez serdecznie wszystkie jeszcze panny. Odpowiedz Link Zgłoś
evian77 Re: do cywilnego 13.10.05, 14:46 jestem z łodzi a slub w lipcu. Mam już salę, dj a teraz zrzucam kilogramy aby w styczniu juz jechac przymierzac suknie )) Odpowiedz Link Zgłoś
beataa Re: do cywilnego 13.10.05, 14:56 Formalności w USC juz załatione, jak to wyglądalo? Odpowiedz Link Zgłoś
evian77 Re: do cywilnego 13.10.05, 15:08 jeszcze zupełnie nie! Do USC wybierzemy się w styczniu, słyszałam, ze wczesniej niż pół roku przed planowanym ślubem nie ma sensu iść. Jeszcze mamy trochę czasu. Z tego co wiem to trzeba miec skrocony odpis aktu urodzenia i dowod. Koszt nie wiecej niz 100 zl.Zreszta chyba zanim pojdziemy do USC zadzwonie wczesnij i o wszystko dopytam. ) Odpowiedz Link Zgłoś
beataa Re: do cywilnego 13.10.05, 15:17 Czy osoba po rozwodzie musi miecze sobą wyrok sądu potwierdzające rozwod? Odpowiedz Link Zgłoś
evian77 Re: do cywilnego 13.10.05, 15:30 tak, trzeba również taki dokument załaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
beataa Re: do cywilnego 13.10.05, 15:36 Dziękuje serdecznie,życzę powodzenia Pozdrawiam z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
aqa11 Re: do cywilnego 13.10.05, 15:58 Ja też w czerwcu. Sale mam już. Teraz szukam zespołu. I jak wcześniej pisałam wybieram się na poszukiwania sukni. Pozdrawiam z Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
blueheaven Re: do cywilnego 27.10.05, 16:42 witam ! polecam zespół blue heaven kontakt tel 606450920 lub e-mail psm.ist.goldap@interia.pl naprawdę warto pozdrawiam darek Odpowiedz Link Zgłoś
beatakwasza Re: do cywilnego 28.10.05, 11:42 Oczywiscie,ze mozesz.To przecież twój slub i ty decydujesz. A prostota jest zawsze w dobrym guście wiec nie miej watpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś