Dodaj do ulubionych

Podbne do Pronovias ale tansze

02.11.05, 23:03
dziewczyny, zaczelam czytac to forum i chyba najpiekniejsze suknie to
Pronovias, tak przynajmniej wnioskuje z wiekszosci postow. Czy jakas firma
szyje podobne wzory ale za mniejsze pieniadze?
Czy istnieje jeszcze inny salon godny polecenia niz salon Madonna w W-wie?
Bede Wam wdzieczna za podpowiedz.
ania
Obserwuj wątek
    • chihuahuaa Re: Podbne do Pronovias ale tansze 03.11.05, 08:44
      A ile chciałabys wydać na suknię? Bo przy komisowych modelach Pronoviasa są
      naprawde duże zniżki.
    • ardzuna Re: Podbne do Pronovias ale tansze 03.11.05, 22:26
      To nie sa najpiekniejsze suknie, ale mniej wiecej najdrozse, ktore mozesz
      znalezc na rynku polskim, wiec czesci osob sie one podobaja, a reszta sie
      snobuje, albo i jedno i drugie - tzn. nie podobalyby sie az tak bardzo, gdyby
      nie byly takie drogie. Ale sa jeszcze drozsze sukienki, tylko nie do kupienia w
      Polsce, i IMO o wiele ladniejsze, hehe, np:
      www.jmhc.com/Collections.htm
      www.moniquelhuillier.com/

- polecam smile
      • cezar8 Re: Podbne do Pronovias ale tansze 03.11.05, 23:08
        ja ostatnio mierzylam prosta, lekka bez zadnych spodnic "pod" suknie za 8000
        pln. I coz z tego lamalam sie, ryczalam do mezczyzny i odchorowalam. Tyle
        kasy!!
        • ania-jak Re: Podbne do Pronovias ale tansze 04.11.05, 09:16
          Dziewczyna , a w Polsce jakie strony polecicie?
      • monia76 Re: Podbne do Pronovias ale tansze 04.11.05, 10:41
        kiecki na stronie www.moniquehuiler.com sa cuuuuuuudowne. o czyms takim wlasnie
        marze, szkoda, ze nie mozna ich kupic w polsce sad
    • karol_ka66 Re: Podbne do Pronovias ale tansze 04.11.05, 10:33
      mam jakieś dziwne wrażenie, że gusta panien młodych w Polsce są głównie
      kształtowane przez salony Madonna i Cymbeline;a wyobrażenie o najpiękniejszej
      sukni ślubnej przeważnie związane jest z w/w salonami...To dla mnie
      niezrozumiałe , sukienki może ładne (ale dla mnie wcale nie takie
      powalające...choć niektóre cymbeline bardzo ciekawe) ale wiekszość w jednym
      stylu, klimacie; moze wynika to stąd , ze to najdroższe suknie sprzedawane w
      Polsce i są synonimem dobrego smaku i elegancji i nie ma za bardzo alternatywy
      dla nich. Poza tym, wydaje mi się, że salony sukien ślubnych w Polsce schlebiają
      dość przecietnym gustom i naprawdę bardzo trudno znaleźć coś ciekawego i
      oryginalnego i w dodatku "za rozsądną cenę"(oczywiście nie twierdzę, że jest to
      niemozliwe, bo wiele dziewczyn - choćby tych z forum - wyglądało ślicznie).
      dlatgo uważam, że alternatywa dla piekielnie drogich albo tańszych i bardzo
      srednich sukienek jest szycie kiecki, przy czym inspiracji dobrze poszukać na
      jakiś zagranicznych stronach, np. amerykańskich (od tego mamy google!!!)To taka
      moja sugestia...
      • evian77 Re: Podbne do Pronovias ale tansze 04.11.05, 11:23
        nie całkiem się z Toba zgadzam. Uważam, że akurat suknie Pronovias, la sposa i
        inne tego typu są oryginalne, piękne i eleganckie -niektóre również drogie to
        fakt. W moim przypadku to bylo tak , że kiedy zaczełam ogladać sukie ślubne a
        przejrzałam mase stron internetowych to własnie suknie pronoviasa mnie
        zachwyciły a nigdy wczesniej o nich nie słyszałam, nie widzialam. Zachwyciła
        mnie jedna suknia i zadzwoniłam do sklepu zapytac o cene. Okazało sie ze
        kosztuje niewiele ponad 3 tys.Pojechałam, przymierzyłam, kupiłam. I wcale nie
        uważam abym miała przeciętny gust. Po prostu każdej z nas podoba się coś innego
        i kazdy kupuje suknię na miarę swoich możliwości finansowych. Gdyby bowiem
        okazało się ze nie stac mnie na taka czy inna kwotę szukałabym czegoś innego i
        nie patrzyłabym czy to pronovias czy jakas inna firma. Tu nie chodzi bowiem o
        marke firmy ale o konkretna suknie. Przynajmniej ja sie tym kierowałam.
        Pozdrawiam
        • karol_ka66 Re: Podbne do Pronovias ale tansze 04.11.05, 11:36
          o przeciętnym guście pisałam w kontekście większości polskich salonów z polskimi
          sukniami; ale to tylko takie sprostowanie
          • evian77 Re: Podbne do Pronovias ale tansze 04.11.05, 11:52
            wiesz karola_ka66 to prawda ze wiele sukien slubnych jest do siebie podobnych,
            w koncu ile mozna wymyslacsmile)) ale tak sobie mysle, ze w koncu niewazne czy
            masz na sobie pronoviasa czy suknie szyta przez krawcowa kazda panna młoda
            wyglada przepieknie w dzien swojego slubu. Karola_ka66 napisz jakie Tobie się
            suknie podobaja? Mialas juz slub czy dopiero sie szykujesz?
            • karol_ka66 Re: Podbne do Pronovias ale tansze 04.11.05, 12:33
              podają mi się www.moniquelhuillier.com/ a najbardziej ostatnia z kolekcji 2005;
              a poza tym np. photo.live.advance.net/modbride/images/5002/0504_10_f.jpg;
              photo.live.advance.net/modbride/images/5025/0504_11_f.jpg
              photo.live.advance.net/modbride/images/5048/0504_10_f.jpg
              photo.live.advance.net/modbride/images/5042/0504_12_f.jpg
              photo.live.advance.net/modbride/images/5008/0504_01_f.jpg
              • evian77 Re: Podbne do Pronovias ale tansze 04.11.05, 12:45
                ech... przepiekne te suknie... szkoda że nie ma ich w Polsce no ale kto wie,
                może wkrótce i u nas sie pokazą. No ale ja już nie skorzystam... przynajmniej
                mam taką nadzieję ze niesmile)))
                • karol_ka66 Re: Podbne do Pronovias ale tansze 04.11.05, 13:02
                  no i zapomniałam dodać - jestem juz po ślubie i sukienke miałam troche w takim
                  stylu...no może nie zupełnie, bo te stronkę znalazłam znacznie później, jak już
                  moja "szyła się", ale tez postawiłam na prostotę...
                  • ania-jak w nawiazaniu do karolki i evian 04.11.05, 22:04
                    Idealnie bysmy sie rozumialy: suknie Karolka, ktore pokazalas, to dokladnie
                    taki sam gust jak moj. Bronie zdanie, ze nie chodzi wlasnie o sama
                    firme "Pronovias" - totalnie nie interesuje mnie metka, tylko styl! A o to
                    wlasnie chodzi, ze one sa (przynajmniej na zdjeciach) pikne.
                    Dzisiaj bylam w salonie i przymierzalam z najnowszej kolekcji Joana Pronovias -
                    zalamalam sie. Tak slicznie ta suknie wyglada w interencie na opalonej
                    brunetce, a na mnie (blondynka) wygladala koszmarnie. Ramiaczka sprawiaja, ze
                    nie moglam podniesc w niej rak do gory - wiec nie mam pojecia, jakbym miala
                    tanczyc na weselu... I tyle z sukni "marzen" i pewnie na koniec kupie/wypozycze
                    calkiem inna niz mi sie sni (patrzac na te piekne modelki) ...
      • ardzuna Re: Podbne do Pronovias ale tansze 05.11.05, 16:54
        karol_ka66 napisała:

Poza tym, wydaje mi się, że salony sukien ślubnych w Polsce schlebiaj
        > ą
        > dość przecietnym gustom

Mam bardzo podobne wrazenie; to dotyczy zresta calosci twojego postu.

O ile niektore suknie Cymbeline podobaja mi sie, to pronoviasa nie widzialam
        jeszcz takiej chyba ani jednej; tzn. te suknie moga byc, ale najwieksza ich
        wada jest to, ze sa wszystkie takie same, a jeszcze wiecej takich samych mozna
        kupic w innych firmach. A od sukni slubnej, zwlaszcza kupionej za taka kase,
        oczekiwalabym jednak czegos wiecej.
        • kwiatek02 Re: Podbne do Pronovias ale tansze 10.11.05, 10:42
          To akurat zależy od tego, czego się oczekuje od sukienki i całego wesela. Ja
          oczekiwałm normalności i elegancji. Nie znoszę silenia sie na oryginalność -
          zwykle to wyglada komicznie - idiotyczne, koszmarne wyjące bukiety, stare
          limuzyny i girlandy w kościele - i ta myśl, czy byłam wystarczająco bardzo
          oryginalna, bardziej niż inni. I co z tego, że miałam dosyć popularny model
          sukienki i pewnie tragiczny bidermajerowski bukiet - mało oryginalna
          kompozycja - dla mnie to było ok. A pronoviasa kupiłam sobie bo akurat ma
          całkiem przyzwoita jakość materiałów i zwyczajnie podobał sie mojemu
          przeciętnemu gustow, i nie potrzebuje wydumanych kreacji, żeby wiedzieć na
          własnym przyjęciu, że akurat w tym dniu jestem najważniejsza. Zreszta i tak
          każdy kupi tylko to na co go stać.
          • karol_ka66 Re: Podbne do Pronovias ale tansze 10.11.05, 14:08
            jakie "silenie sie na oryginalność"? komiczny wyglad? nie wiem co masz teraz na
            myśli; ja nie kwestionuje prawa nikogo do kupienia sobie sukienki w jakimkolwiek
            salonie, twierdzę tylko, że większość sukienek w salonach jest bardzo do siebie
            podobna i jeżeli komuś nie podobają się one - bez silenia sie na oryginalność;
            zwyczajna kwestia gustu, upodobań, stylu - to nie za bardzo w Polsce mają wybór;
            a nie wiem co mają sukienki do girlandów w kościele i starych limuzyn; to jest
            oryginalność? dla mnie najważniejsze było poczucie wierności wlasnym gustom, a
            nie przebranie sie na ten dzień (choc oczywiście, jeżeli ktoś ma na to ochotę to
            może na ten dzień być np. "królowA sniegu" i jeżeli będzie jej z tym dobrze to
            super, popieram...)
    • figa_11 Re: Podbne do Pronovias ale tansze 05.11.05, 17:29
      Teraz La Sposa Persja kosztuje 2500 a kosztowała 3600 więc 1000 mniej smile Ja
      jestem na tak !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka