Dodaj do ulubionych

Kruk, Apart a może inny salon?

22.11.05, 21:41
Która z firm jest solidniejsza? Piszcie, proszę, o swoich doświadczeniach.
Skąd macie obrączki lub pierścionki? Jak się noszą, itp.
Obserwuj wątek
    • dorhaj Re: Kruk, Apart a może inny salon? 23.11.05, 07:26
      obrączki kupiliśmy w YES aby było śmieszniej takie same co w Kruku tylko
      taniej. poświęćcie trochę czasu na spacery po jubilerach a sami zobaczycie
      gdzie warto,
      Pozdrawiam i udanych "łowów"
      • chihuahuaa Re: Kruk, Apart a może inny salon? 23.11.05, 07:29
        Polecam Aren Art - mają olbrzymi wybór, można też samemu "zaprojektować"
        obrączkę.
        pozdrawiam
        • moniaolo Re: Kruk, Apart a może inny salon? 23.11.05, 09:19
          Też polecam Aren
          jubiler-wwa.home.pl/witamy.htm
      • m_w3 Re: Kruk, Apart a może inny salon? 23.11.05, 09:13
        Tanie nie znaczy dobre...
    • irlaaa Re: Kruk, Apart a może inny salon? 23.11.05, 08:27
      Zależy na co zwracacie uwagę smile) jak na cenę, to trzeba troszkę pochodzić -
      nasz model kosztował od 450 zł do 800 zł zależnie od jubilera. Dla nas wazne
      było, żeby od razu można było przymierzyć wybrany model a nie tylko wzorzec -
      zupełnie inaczej prezentuje się na dłoni za duży rozmiar a dokładnie Twój.
      Dzięki temu tego samego dnia kupiliśmy nasze wymarzone obrączki i od ręki
      zrobiono nam grawer na nich (w cenie), nie musieliśmy czekać od 5 do 14 dni na
      efekt końcowy.

Polecam Exclesior i Aren - za opisane wyżej przymioty, a do tego przemiłą i
      cierpliwą obsługę.
      • iskierka4 Re: Kruk, Apart a może inny salon? 23.11.05, 10:12
        My wlasnie sie zdecydowalismy na Kruka. Przez wiele lat robilismy zakupy w
        Yesie - zegarki, kolczyki, pierscionek zareczynowy itd. Ale Kruk jako jedyny
        jest elastyczny i moze przerobic twoja obraczke tak jak chcesz - zmienic kolor,
        dodac brylancik, wie ktore mozna przerobic jak palce na kilka lat nam sie
        zmienia. Obsluga tez super. W Yes i Apart nie ma takiej mozliwosci. Trzeba
        kupic to co sie widzi. W Aparcie wogle obsluga do bani. Babka wogle nie byla
        nbam,i zaintersowana. Najpiekniejsze obraczki wg nas sa w Kruku a reszta taka
        jakby wzorowana na nim. Moze i drozej ale w koncu to na cale zycie wiec nie
        chodzi nam o oszczednosc ale o to by nam sie podobaly. Na zachete Kruk kazdej
        mlodej parze daje jakis prezent ktory mozna otworzyc dopiero w dniu slubu. My
        nie kierujemy sie tym upominiekiem jesdnak jest to bardzo mile. Kruk ma tez
        piekny katalog w ktorym wlasnie wybieramy to co nam sie podoba a wkrotce
        idziemy do sklepu przymiezryc te fasony co wpadly nam w oko.
        • kasia_na_102 Re: Kruk, Apart a może inny salon? 25.11.05, 11:45
          iskierka4 napisała:

Kruk jako jedyny jest elastyczny i moze przerobic twoja obraczke tak jak
          chcesz - zmienic kolor,
          > dodac brylancik, wie ktore mozna przerobic jak palce na kilka lat nam sie
          > zmienia. Obsluga tez super.

Ja mam takie doswiadczenia po Aren Jubiler, którego mogę z czystym sumieniem
          polecić smile

W Aparcie wogle obsluga do bani. Babka wogle nie byla
          > nbam,i zaintersowana.

Ja mam takie doświadczenia w Kruku. Dla mnie obsługa jest tragiczna i
          nieelastyczna...

> Na zachete Kruk kazdej
          > mlodej parze daje jakis prezent ktory mozna otworzyc dopiero w dniu slubu.

Aren daje w prezencie złoty łańcuszek smile

Właśnie niedawno byliśmy zamówić obrączki i marudzilismy chyba z 45 minut, a
          pani cierpliwie nad nami stała, podawała, doradzała, odpowiadała na wszystkie
          pytania... A na dodatek każdy model mozna zmieryć w swoim rozmiarze. Dla mnie
          jest to super sprawa, bo jak widzę latające kółko na moim palcu, to nic mi się
          nie podoba wink

Aha, i dają dożywotnia gwarancję na mat, można zawsze pójść i odnowić za darmo.
          Także polecam
          Kasia
    • iskierka4 Re: Kruk, Apart a może inny salon? 23.11.05, 10:14
      Dodam jeszcze ze kiedys w Aparcie kupilam mojej mamie broszke na prezent. Duza
      srebrna z mnostwem cyrkoni. Zaplacilam i nim doszlam do auta okazalo sie ze
      brakuje w niej kamienia. Obsluga byla niezadowolona ze przyszlam z reklamacja
      po 2 minutach. Od tamtej pory jestem zrazona zakupami u nich.
    • emib3 Re: Kruk, Apart a może inny salon? 23.11.05, 10:54
      My kupiliśmy i pierścionek i obrączki w Aparcie nie mamy z nimi żadnych złych
      doświadczeń. Pierścionek z bałego złota z jednym brylantem za 800, a obrączki
      biało-żółte bez kamieni za 500. Obsługa sympatyczna, ale bez przesady. Grawerka
      za darmo, można zmienić rozmiar bezpłatnie przez dwa lata czy jakoś
      tak.Pozdrawiam
    • fanta-girl Re: Kruk, Apart a może inny salon? 23.11.05, 10:56
      a ja polecam Red Rubin
      kazda obraczka ma w srodku czerwony rubin- kamien, ktory ponoc w sredniowieczu
      zapewnial szczescie i wiernosc w malzenstwie.
      • dorcik_wk Red Rubin 25.11.05, 13:25
        Nie każda, ale jak chcesz to ci ten rubinek zakują. My chcieliśmy i jesteśmy
        zadowoleni baaaaardzo. Do tego zniżka 20% na wstępie i prezencik dla Panny
        Młodej - ja wzięłam wisiorek, bo obrączka z brylantem dla mnie wygląda jak nie-
        obrączka.
        Polecam za solidność, obsługę, cenę smile
    • lamciad Re: Kruk, Apart a może inny salon? 23.11.05, 10:56
      Polecam Aren Art,nie jest drogo,obsługa miła i cierpliwa.Poza tym można jak
      najbardziej robić przerobki-zmniejszanie,grawerowanie,wklejanie
      kamykow.Proponują rowniez poprawe kolorystyki pierscionka zareczynowego tak,by
      pasowal do koloru obraczki.
    • ania_ka Re: Kruk, Apart a może inny salon? 23.11.05, 11:12
      My tylko palce zmierzylismy u jubilera z osiedla a kupilismy w sklepie
      internetowym na www.obraczki-slubne.pl bo ten sam model byl tam duzo tanszy.
      Zamowilismy z wygrawerowaniem wewnatrz naszych imion smile
      Fantastyczna obsluga klienta - jestem bardzo bardzo zadowolona smile

Obraczki otrzymalismy w pieknym pudelku a wraz z nimi byl certyfikat z
      gwarancja i faktura, takze szczerze polecam ten sklep.

Poadrawiam Anka
      • lanka_cathar Excelsior i Lisiewski 23.11.05, 11:21
        W Excelsiorze jest bardzo duży wybór i był to jedyny jubiler z powszechnie
        znanych, w salonie którego czuliśmy, że ktoś się nami zajął. Nikt nie miał
        pretensji, że przeszkadzamy w kontemplowaniu krzywości sufitu i nierówności
        ścian, jak np. w Kruku. Pokazywano nam to co chcieliśmy, mogliśmy przymierzać
        do woli, wyjmowano całe palety, bo może 'jeszcze coś wypatrzymy', a nie
        pojedyncze sztuki, jakbyśmy byli złodziejami, przed kótrymi należy wszystko
        chować.
        Natomiast w kwestii pierścionka polecamy wszytskim jubilera Lisiewskiego
        (www.sklepjubilerski.com). To co zobaczycie na stronie internetowej, jest
        promilem tego, co spotkacie w salonie na tyłach Mennicy Państwowej. Mają ponad
        15 tysięcy (!) wzorników. Po raz pierwszy u nich widziałam żółte, niebieskie,
        cytrynowe brylanty. Ceny różne, wybrałam tam pierścionek, a zeszliśmy wszystkie
        salony w całej Warszawie (dosłownie wszytskie). Wzory niepowtarzalne, każdy
        znajdzie coś dla siebie. Krótko mówiąc katalogi Apartu i innych firm, w
        porównaniu z ich katalogiem są po prostu... nudne.
        • zeebr Re: Excelsior i Lisiewski 24.11.05, 09:29
          A czy możesz podać dokładny adres tego salonu?
          Bo na stronie internetowej nie ma informacji, że mają salon jubilerski a
          jedynie sprzedaz internetową.
          • lanka_cathar Adres 24.11.05, 21:04
            Ulica Waliców 11, biurowiec Mennicy "Aurum", kliknij w kontakt po lewej stronie
            tam jest adres, sklep nazywa się "Brylanty". Najlepiej zadzwonić do właściciela
            (Lisiewski) i umówić się na spotkanie, poświęci klientowi tyle czasu ile klient
            będzie chciał. Można siedzieć dłuuugo, bo oczu nie można oderwać od tych cacek.
            Poza tym tłumaczy jaki kamień wybrać, dlaczego taki, a nie inny. W sumie w
            kilku salonach poza odpowiedzią, że mają tylko to co na wystawie, zaproponowano
            zrobienie pierścionka na zamówienie. Cena byłaby identyczna, jak ta u
            Lisiewskiego, tyle, że kamień...dużo mniejszy, a u niego nie musieliśmy brać
            mniejszego kamienia.

Telefon to: 495 32 08 lub 654 73 42. Tylko zabij nie pamiętam, który działa, bo
            jeden był uszkodzony. Ale naprawdę warto, nadal jesteśmy pod wrażeniem. smile
            • lanka_cathar Re: Adres 24.11.05, 21:05
              www.sklepjubilerski.com/sklep/kon/?PHPSESSID=0e617735f463c5dc7e25c72c67b992de
              • lanka_cathar Re: Adres 24.11.05, 21:08
                Chyba wypiszę się dziś po wsze czasy. smile W salonie jeśli kupujesz, to płatność
                jest gotówką, nie przyjmują kart kredytowych, choć właściciel powiedział, że
                jeśli jest taka potrzeba, to mogą skredytować zakup. To chyba wszytsko.
                • klerken Re: Adres 25.11.05, 11:23
                  Baaardzo dziekuję!
                  Jestem pod wrażeniem tej biżuterii, a w szczególności kolorowych brylantów!
                  A jeśli mówisz, że na miejscu jest większy wybór, to chyba zaciągnę tam swojego
                  chłopaka czym prędzej smile

Pozdrawiam.
                  • lanka_cathar Wybór 25.11.05, 12:03
                    Myśmy pojechali obejrzeć konkretny pierścionek, wypatrzony na stronie. W
                    rezultacie, wybrałam coś zupełnie innego, niepowtarzalnego - miłość od
                    pierwszego wejrzenia. Jak mój Michał zadzwonił do sklepu i zapytał, czy można
                    przyjechać i zobaczyć ten konkretny model, to usłyszał: "Można, pewnie gdzieś
                    sie tu poniewiera, wie pan, mamy tu 15 tysięcy wzorników". Szczęki nam opadły,
                    a na miejdcu naprawdę nie mogliśmy oderwać oczu od katalogu i palet.
                    Pierścionki na paletach są pokryte mniejszą ilością złota niż będą w
                    rzeczywistości (nie dziwota przy takiej liczbie) i jeśli ktoś upiera się przy
                    super cienkiej szynie (tak jak ja), to może zobaczyć, jak to się może kiedyś
                    zniekształcić. Właściciel doradza grubość szyny (czy jak kto woli obrączki),
                    więc moja będzie grubsza niż na palecie, żeby spokojnie przetrwała całe życie,
                    ale z drugiej strony na tyle cienka, żeby kamień nie był nią przytłoczony.

Jak stamtąd wyjdziecie, to też będziecie sie tak mądrzyć. smile
                    • klerken Re: Wybór 25.11.05, 12:51
                      JADĘ TAM!

smile))
    • katigr Re: Kruk, Apart a może inny salon? 30.11.05, 20:27
      Wymyśl pierścionek lub obrączki i jedz na pragę do jubilera ul.Grochowska 233
      zrobi Ci co zechcesz. My za obrączki zaplacilismy 600 zl a w salonie taka jedna
      600

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka