klezmermusic 24.11.05, 12:13 jestem niska, przy kosci...prosze, doradzcie mi jakie sukienki beda na mnie dobrze lezaly? ktos moze zna linka do strony z sukniami dla takich dziewczyn jak ja?... help!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinga_23 Re: POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.11.05, 12:32 No to ja może coś pomoge alfredangelostores.com/images/products/0/27abfafd-d4d9-4c53-8acf-7e501f8296f0.enlargedNormal.jpg alfredangelostores.com/images/products/0/a9cb9100-9869-463d-93ef-a2f13a197bd1.enlargedNormal.jpg alfredangelostores.com/images/products/0/f3fdbeb0-c1dd-454b-985b-1da5408e77c7.enlargedNormal.jpg alfredangelostores.com/images/products/0/63fceed4-f762-4cbe-a8ae-cb39441ffa17.enlargedNormal.jpg alfredangelostores.com/images/products/0/79025aec-6cbf-4ec4-b289-7b6c0477c64a.enlargedNormal.jpg www.plussizebridal.com/images/1503-main.jpg www.emmebridal.com/images/3041FL.jpg www.alfredangelo.com/images/products/0/0da8b75e-d78b-4b69-b2fa-e7cfc8c1c313.enlargedNormal.jpg alfredangelostores.com/images/products/0/f4eab319-1022-41f2-bcd4-1991b48fadef.enlargedNormal.jpg alfredangelostores.com/images/products/0/4ba62144-202d-4968-9fb7-39eb31d03654.enlargedNormal.jpg alfredangelostores.com/images/products/0/2bbf9098-7326-4764-9ba3-0f31edd33fe2.enlargedNormal.jpg no to narazie tyle,jak jeszcze coś znajde to wkleje Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.11.05, 15:20 alfredangelostores.com/images/products/0/63fceed4-f762-4cbe-a8ae- cb39441ffa17.enlargedNormal.jpg ta jest uroooocza.. jak się domyślam to zdjęcia z amerykańskich portali.. ale duże też jest piękne! więcej pięknego ciała... pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
iza3108 Re: POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.05, 08:42 kinga_23 napisała: > No to ja może coś pomoge Piekne sa te sukienki, ja tez jestem niska w zasadzie mam 163 ale mam spora nadwage z tym ze moja nadwaga tylko jest od pasa w dol i wybralam sobie sukienke 2 czesciowa gorset bez ramiaczek i spodnica, zamowilam ja w promesie na Jana Pawla w Warszawie jest bardzo podobna do chyba 2 zdjecia ktore tu jest i faktychnie wygladam w niej bardzo ladnie i szczuplo a myslalam ze bedzie gorzej. > Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.05, 08:55 Idz do salonów (wbrew pozorom, jednak większośc ma jakieś suknie w większych rozmiarach do mierzenia) z kimś kto Ci powie prawdę w oczy - to znaczy jak będziesz w czymś wyglądała beznadziejnie to Ci to powie i coś wybierz. To znaczy krój sukienki, bo potem mogą Ci uszyć z zupełnie innymi zdobieniami, najważniejszy jest jednak krój. Ostatnio byłam w salonie - właśnie mała, dosyć krępa dziewczyna mierzyła suknię - zestaw teoretycznie dobry, bo gorset plus spódnica - wyglądała fatalnie - jakby była trzy razy grubsza niż w rzeczywistości. Myślę więc, że to naprawdę zależy od danej osoby - a twierdzenie, że gorset wyszczupla grubsze dziewczyny nie zawsze jest prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
makumbala Re: POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.05, 08:59 Gorsetem mozesz zrobic sobie krzywde. Najczesciej bowiem u dziewczyn "przy kości" nadmiar ciała wylewa sie znad gorsetu i nie wyglada to ładnie.Lepiej sie przysłonic jakims szalem albo kupic suknie z rekawami Odpowiedz Link Zgłoś
elld Re: POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.05, 16:30 nie wiem jaki masz rozmiar, ale wielu salonach sukienki do przymiarki są 42, podzwoń i pójdź przymierzyć wtedy najlepiej widać jak się wygląda ... wiadomo, ze przy niskim wzroście i nadwadze, lepiej nie decydować się na bezę bo jeszcze poszerzy .. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina-1 Re: POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.11.05, 19:20 Gorset odpada,wybierz gore raczej z rekawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mimblaa Re: POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.05, 12:10 Zgadzam się z przedmówczyniami: ze załączone suknie pokazują, ze duze też ładne i ze cała tajemnica leży w osobie, z którą wybieracie sukienkę. Po pierwsze: bez zwracania uwagi na rozmiar przejrzyj wszystkie dostępne wzory sukien w internecie (szybko, tanio, bezstresowo): zdecyduj, co bardziej Ci się podoba, gorset+spódnica czy jednoczęściowa, gładka czy z koronki i inne takie (na pewno o czymś marzysz). Po drugie: wizyta w salonie celem skonfrontowania marzeń z rzeczywistością. Zdziwiła mnie wiadomość,ze salony mają duże rozmiary do mierzenia: wszędzie gdzie ja byłam był tylko 38 - w żadnym się nie zapięłam, ale co tam Zobaczyłam jak wyglądam i wybrałam najlepsze. No i tu własnie pojawia się osoba towarzysząca: szczera, do której masz zaufanie i przede wszystkim z gustem!!! A co do propozycji samej sukienki: nie wiem, jak wyglądasz i w czym Ci bedzie najlepiej, ale co powiesz na model Figaro z Pronoviasa: BARDZO ciekawe rozwiązanie np. w przypadku gdy masz grube ręce i ramiona. Znalazłam oryginalne zdjęcia na jakiejś aukcji, proszę: www.swistak.pl/aukcje/221347.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bima5 Re: POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.05, 17:58 Ja tez jestem przy kości i niska 164 cm, 2 lata temu braalm slub, suknie szylam na zamowienie- prosta, jednocześciowa z delikatną koronką, rękawy 3/4, dekold w serek- ładnie sie prezentuje, kolor- biel. jest do sprzedania Odpowiedz Link Zgłoś
grokamal Bolerko i 2-cz.suknia slubna 44/46 28.11.05, 00:35 A ja swoj slub mialam w pazdzierniku i uwazam, ze pani mloda w sukni z gorsetem wcale nie musi wygladac zle..Mysle, ze ta suknia moze ukladac sie inaczej na jednej i inaczej na drugiej osobie...Ja mialam wlasnie taka suknie 2-cz. z gorsetem,biala i wygladalam naprawde niezle pomimo swojej tuszy...Kazdy byl zafascynowany moim wygladem i ja sama cZulam sie bardzo dobrze.Nic nie musialam ukrywac, bo i tak kazdy wiedzial juz od dawna jak wygladam...Nic na sile...nie stosowalam jakichs drastycznych naglych diet...to nie ma sensu...a poza tym troszke choruje wiec nie bylo to i tak mozliwe... Chetnie sprzedam swoja suknie, do tego biale, cudne bolerko na kazdy rozmiar... "Sprzedam 2-czesciowa suknie slubna z gorsetem,wlasnego projektu,rozm.44-46 na wzrost 160-165 cm,suknia biala,uzywana tylko raz,po czyszczeniu chemicznym,wyszczuplajacy fason,bardzo ladna.Do tego welon,rekawiczki,cudne bolerko(slub byl w pazdzierniku)na kazdy rozmiar.Cena salonowa 1500 zl/Chetnych prosze o maile na adres groka@interia.pl,zdjecia przesle mailem,cena do negocjacji " Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś