Dodaj do ulubionych

co myślicie na temat diademu?

05.12.05, 09:38
Ciekawa jestem czy ktoś będzie zakładał diadem? A jeśli juz to czy z welonem
itp. Własnie sama sie nad tym zastanawiam, ale szczerze mówiąc to nigdzie nie
widziałam ładnego, oprócz zagranicznych stron, ale tam kosztuje ok 100$. Może
wy wiecie gdzie są ładne diademy. Chodzi mi o raczej skromne, bez perełek,
same kryształki. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • paul_ina Re: co myślicie na temat diademu? 05.12.05, 11:09
      Hej, tiary są piękne. Ja być może skuszę się na taką właśnie ozdobę, chyba że skuszę się na kwiat / y wink Jednak nie podpięłabym już w tak ozdobione włosy welonu. Natomiast byłam ostatnio na weselu, gdzie panna młoda miała koka, opasanego tiarą, a z tyłu podpięty welon. Wyglądała super.

www.veilshop.com/index.asp?PageAction=VIEWCATS&Category=161
      • minerwamcg Trzeba mieć wygląd... 05.12.05, 12:13
        Żeby dobrze wyglądać w diademie, trzeba mieć do niego odpowiednią urodę, włosy
        i wzrost. Diadem do pospolitej buzi będzie wyglądał tandetnie, ot, wystroiła
        się mieszczka i królewnę udaje. Tak samo do twarzy nie pierwszej młodości,
        albo, przeciwnie, do twarzy zbyt młodej - wtedy panna będzie wyglądać jak Ula
        ze starszaków na balu karnawałowym. Poza tym włosy - na krótkich włosach będzie
        wyglądał żałośnie, na zbyt rzadkich jeszcze gorzej. Wzrost - mała dziewczynka w
        diademie również budzi skojarzenia z przebranym za królewnę przedszkolakiem.
        Ale jeżeli a) masz mniej więcej szlachetne rysy i wyglądasz na dwadzieścia lat,
        nie na czternaście, b) masz ładne, długie włosy, c) jesteś wysoka - diadem jest
        jak najbardziej dla Ciebie!
        • annajustyna Re: Trzeba mieć wygląd... 05.12.05, 12:26
          A ja uwazam, ze diadem to taka mala koronka, ktora zaklada sie tylko, jelsi ma
          sie do niej tytul (arystokratyczny), inaczej jest to mieszanka snobistyczno-
          kiczowata...
          • minerwamcg Re: Trzeba mieć wygląd... 05.12.05, 12:41
            Wieeesz, pewnie, że tak. Ale jak dziewczyna rasowo piękna, i ma to, co się
            kiedyś nazywało "królewską postawą", diadem ujdzie, o ile rzecz jasna będzie
            skromny. A prababci, która znała jedną prawdziwą hrabinę, doszuka się mniej
            więcej każda z nas smile
            • annajustyna Re: Trzeba mieć wygląd... 05.12.05, 12:46
              Najlepsze sa te didemki z plastikusmile))). A co do typu urody, to sie ugodze.
              Faktycznie do dziewczyny o regularnych rysach i odpowiedniej posturze pasuje
              wszystko... Mnie panie tez wciskaly didemy, musialam sie bronic rekoma i
              nogamismile))), w ogole nie rozumialy, czemu go nie chce...
              • annajustyna Nieszczesne literowki... :( 05.12.05, 12:54
                Sorry za literowkismile))).
        • najeli_1980 Re: Trzeba mieć wygląd... 05.12.05, 13:19
          minerwamcg napisała:

> Żeby dobrze wyglądać w diademie, trzeba mieć do niego odpowiednią urodę,
          > włosy i wzrost.

Nie do konca sie zgodze smile

Mi diademy jako element fryzur slubnych bardzo sie podobaja (marzy mi sie taki
          delikatny diademik, wysoki kok, i upiety od dolu welon), widzialam juz zdjecia
          najrozniejszych dziewczyn w diademach - rozne rysy, rozne wlosy, etc - jak jest
          w sposob przemyslany podpiety, to przeslicznie wygladasmile I kazdemu moze
          pasowac smile

Kazda kobieta jest piekna i kazda moze wygladac jak ksiezniczka smile Naprawde smile
          Dobry fryzjer, dobry wizazysta smile

pozdr
          • minerwamcg Re: Trzeba mieć wygląd... 05.12.05, 13:30
            Tak, tylko niejedna może w diademie wyglądać jak księżniczka z zupełnie innej
            bajki...
            • annajustyna Re: Trzeba mieć wygląd... 05.12.05, 13:35
              smile))
      • annajustyna Re: co myślicie na temat diademu? 05.12.05, 12:25
        Ciekawe? Mitra na slubie? Chyba mylisz diadem z tiare... Tiara to stoi w muzeum
        u papieza i to taka ogromnie zdonba mitra (inaczej korona papieska)...
        • minerwamcg Re: co myślicie na temat diademu? 05.12.05, 12:28
          Już nawet nie stoi, Paweł VI opchnął tę tiarę na pomoc ubogim smile
          • annajustyna Re: co myślicie na temat diademu? 05.12.05, 12:29
            Bylam pewna, ze wstawil ja w gablotesmile)), jak ja opchnal w zboznym celu, to tym
            lepiejsmile)).
      • katarzyna_zd Re: co myślicie na temat diademu? 28.12.05, 12:08
        nie podoba mi sie, robienie z siebie krolewny to nie na slub a raczej na bal
        przebierancow
    • anula_ka Re: co myślicie na temat diademu? 05.12.05, 19:42
      Upatrzyłam sobie taki diadem, ale go nie kupię, bo za drogi i jeszcze nie
      zdecydowałam jaka fryzura itp. mam czas do lipca. Ale czy myslicie że taki
      diadem jest dobry tylko żeby opasać koka? Podoba mi sie opasany diadem i welon
      pod kokiem, ale trochę się obawiam bo mój narzeczony nie jest zbyt wysoki i
      boję się ze będe jeszcze wyższa przez ten kok. A co na przykład z taką fryzurką
      gdzie włosy są spięte tylko z tyłu? czy wtedy diadem pasuje?
      www.princessbridetiaras.com/newsite/pbt_products/No209B.shtml
      • najeli_1980 Re: co myślicie na temat diademu? 06.12.05, 09:28
        Diadem bardzo ladny smile

Jak nie zapomne, wysle Ci wieczorem troche zdjec takich fryzur - diadem i luzno
        spiete wlosy....
    • paul_ina Re: co myślicie na temat diademu? 05.12.05, 20:13
      Cześć,
      ja się spotkałam z dwoma określeniami - tiara / diadem. Podejrzewam, że to pierwsze pochodzi z jęz. angielskiego. Co do urody - ja też twierdzę, że każda kobieta może wyglądać super, jeśli się postara - więc nie uzależniałabym prawa do tiary od błękitnej krwi.

Ten zestaw na zdjęciu jest piękny. Ale takie uczesanie rzeczywiście Cię "podwyższy".
      • minerwamcg Re: co myślicie na temat diademu? 05.12.05, 21:33
        Co do urody - ja też twierdzę, że każda kobi
        > eta może wyglądać super, jeśli się postara - więc nie uzależniałabym prawa do
        > tiary od błękitnej krwi.

O błekitnej krwi - nie. Od rasowej urody i powyżej średniego wzrostu - tak. No
        niestety, mała dziewczynka w diademie nie będzie wyglądała dobrze i żaden
        wizażysta na to nie pomoże. Podobnie jak na zbyt "grube" rysy twarzy.
      • annajustyna Re: co myślicie na temat diademu? 06.12.05, 08:47
        Pierwsze pochodzi z laciny i oznacza korone papieska.
        • paul_ina Re: co myślicie na temat diademu? 06.12.05, 09:26
          Świetnie. Ale istnieją osoby, które używają tego słowa jako nazwy dla ozdób wpinanych przez laski we włosy. Tiara = diadem. Pozdr!
    • nie.migotka Re: co myślicie na temat diademu? 06.12.05, 08:30
      Mi się nie podoba.
      Kojarzy mi się z kiczem i przebierankami w przedszkolu.

Ale... de gustibus non disputandum est.

Pozdr.
    • omn3 Re: co myślicie na temat diademu? 06.12.05, 08:51
      Mi sie to nie podoba!!!
    • ulka_babulka Re: co myślicie na temat diademu? 06.12.05, 09:44
      A mnie się diadem podoba bardzo i dlatego uważam że każda panna młoda jesli ma
      tylko ochotę na taką ozdobę to może sobie na nią pozwolić i nie ważne jest czy
      wysoka czy niska, czy szczupła czy ciut przy kości. Dobór fryzury jednak i
      makijażu powinna ozgodnic z dobrym fachowcem i wtedy wszysto jestOK.
      ulka
      • misiaczek84 Re: co myślicie na temat diademu? 06.12.05, 10:01
        a ja zakladam i diadem i welon bo bardzo ladnie sie razem komponuje.Mysle ze
        dobry fachowiec poradzi sobie z doborem odpowiedniej fryzury i makijazu smilesmilesmile

Pozdrawiam
        • askiem Diadem... 28.12.05, 13:59
          Kiedyś zaczęłam podobny wątek... i dziewczynki podsunęły mi kilka ciekawych
          pomysłów, więc przypominam:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=29237470&a=29237470
          Osobiście podobają mi się diademy, ale tylko te skromne, co bardziej
          przypominają opaskę niż koronę... Oczywiście, że do diademu, to i fryzurka musi
          być bardziej dobrana i nie każda suknia pasuje... Po prostu wszystko z umiarem,
          nic na siłę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka