asia19815 26.12.05, 22:50 Mam pytanie: kiedy nowozaślubieni wymieniają się obrączkami w kościele to powinno się pocałować obrączkę przed nałożeniem na palec czy po jej nałożeniu ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niemamloginu2 Re: Odnośnie obrączek... 26.12.05, 22:59 ja tylko raz widziałam, jak ksiądz kazał młodym przed nałożeniem pocałować obrączki. Natomiast najczęściej spotyka się fakt iż Pan Młody całuje już na ręce Małżonki (ciekawe czy obrączkę całuje czy rękę??). Ja chyba jestem raczej za nałożeniem obrączek i potem buciaczek w usteczka Odpowiedz Link Zgłoś
olkao Re: Odnośnie obrączek... 26.12.05, 23:07 Widziałam już takie wersje: 1. Pan młody wkłada małżonce obrączkę i nast.tę obrączkę całuje, a ona całuje obrączkę, a nast.mu ją zakłada. 2.Pan młody - jak wyżej. Panna młoda - zakłada mężowi obrączkę i nast.ją całuje.Ale niektórzy uważają, żę to głupio wygląda, kiedy kobieta całuje mężczyznę w rękę. A buziak w usta - oprócz tego! Odpowiedz Link Zgłoś
sylka23 Re: Odnośnie obrączek... 27.12.05, 00:18 Na naszym slubie maz zanim wlozyl mi obraczke na palec pocalowal ja, potem mnie w reke i odwrotnie- ja pocalowalam obraczke meza przed nalozeniem jej na palec i pocalowalismy sie razem...Ksiadz o tym wspomina podczas tej ceremonii... Odpowiedz Link Zgłoś