Dodaj do ulubionych

BEBIKO OMNEO

24.10.04, 09:56
Witam! CAły czas karmię małą bebiko omneo 1 i mam zamiar przejsc na 2. Tylko
nie zabardzo rozumie tej tabeli żywieniowej. Napisane jest że dziecko powyzej
6 kg pije 3 razy na dobe......... a co z reszta. Troche mi sie to wydaje
dziwne. Czy ktos karmil z was bebiko omneo 2? I jak to wygladało. Prosze o
pomoc!
A pozatym Martynka jest niejadkiem i nie wypija tyle ile powinna.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tiya Re: BEBIKO OMNEO 24.10.04, 14:28
      Karmię omneo i w ogóle nie sugeruję się tabelą. Dziecko wypijało zawsze tyle, ile potrzebowało. Zwykle mniej. Jeśli teraz właśnie zmieniasz mleczko na 2, to znaczy, że córeczka ma ok. 4 miesięcy? Zwykle takim maluchom nie wystarczają tylko 3 posiłki mleczne, zwłaszcza, jeśli nie jedza np. zupek. Moja córka w tym wieku piła mleko 5-6 razy dziennie, sama kontrolowała sobie ilość.Teraz je 3x mleko, ale skończyła 7 mies i dostaje też inne posiłki. Jeśli Martynka jest zdrowa, przybiera na wadze to wszystko ok i karm ją tak, jak ona tego potrzebuje.
      Zresztą na innych mlekach są normy zależne od wieku, nie od wagi jak na omneo. Można zwariować :)
      • mirynka Re: BEBIKO OMNEO 25.10.04, 20:15
        Wielkie dzięki Tiya. Podniosłas mnie na duchu. Martynka przybiera prawidowo na
        wadze dlatego sie nie martwie. Babiko omneo 2 bede wprowaszala w listopadzie i
        zostane przy tych samych ilosciach karmienia. Juz nie daje na sile i mała jest
        szcześliwa :-) A jak przechodziłas na 2, to od razu, czy stopniowo podawalas 1
        i 2 na przemian. Jeszcze raz dzieki.
        Pozdrawiam :-)
        Acha, Twojemu malenstwu podajesz inne produkty też z firmu nutricia? Bo
        slyszalam, ze lepiej pozostac przy jednej firmie co do produktów.
        Papa
        • tiya Re: BEBIKO OMNEO 26.10.04, 23:05
          Masz rację, nie daj na siłę. Zwiększy sobie sama jak będzie potrzebować. U mnie było tak, że mała wypijała flaszkę i jeszcze by jadla, ale już nie miała co. I zaczęłam robić więcej. A na 2 przeszłam od razu. Ma taki sam smak, nie było różnicy. Możesz też 1-2 dni na przemian, zależy od Ciebie.
          Jeśli chodzi o produkty, używam różnych firm. Dawaj małej to, co jej zasmakuje. Milego rozszerzania diety :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka