misia_k 03.01.06, 10:08 Witam serdecznie. Mam jedno pytanie, jak myslicie, ew moze już z doświadczenia kiedy najlpeij zacząć rozglądać się za sukienkami. Slub mam 2 września 2006. Dziękuje za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anneczka78 Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 11:42 Myslę, że jeżeli chodzi o nową sukienkę, to 3-4 miesiące przed ślubem wystarczy. 2-3 soboty na chodzenie po sklepach, na wybraną sukienkę czeka się ok. 6 tyg. Jeżeli zamierzasz kupić używaną, to zacznij rozglądac się już teraz. Zawsze może się trafić jakaś fajna okazja... Aha, no i zawsze możesz przemyśleć też kwestię wypożyczenia sukienki. Wtedy też szukaj na 3 m-ce przed. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 11:44 Ja mam ślub w czerwcu, a sukienkę już mam. Zaoszczędziłam sporo, gdyż kupiłam model z 2005 roku. Sezon podobno zaczyna się w styczniu i ceny są wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 11:59 To też jest dobre rozwiązanie. Sa tańsze i nie trzeba czekać tych 6 tyg., bo wyprzedawane jest to, co zostało w sklepie. Krawcowe na miejscu biorą miarę i robią konieczne poprawki. Czasami modele z poprzedniego roku mozna kupić tez później. Ja też miałam ślub w czerwcu i jak wybierałam sukienke, to były również takie z zeszłorocznych kolekcji. Niektóre naprawdę bardzo fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 12:02 Nie, ja mam zamawianą i szytą w Hiszpanii. Co prawda do ślubu pół roku, ale mam z głowy i nie wpadnę w szał kolejek do salonów, jaki już się pewnie rozpoczął. Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 12:16 Aha, czyli zamówiłas ją normalnie, jak jeszcze była w kolekcji. Spoko, masz przynajmniej problem z głowy Ja nie chciałam sie tak wcześnie decydować, na 8 m-cy przed załatwiliśmy tylko salę, termin w kościele i fotografa, a później do marca był luz.. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.migotka Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 12:01 Ja mam ślub w lipcu i ostatnio kupiłam sukienkę. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 13:49 Ja mam 9 wrzesnie 2006 i mam zamiar szukac po swietac wielkanocy! podobala mi sie jedna, ale stwierdzilam ze kupowanie tak wczesnie bez obrazy dziewczyny ale to glupota! moze rzeczywiscie mozna duzo taniej kupic.. i chyba to jedyny powod... aha, w salonach slubnych chyba nie ma kolejek Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 13:58 Dlaczego głupota? Przecież jej nie widzisz, nie masz, nie opatrzy się? Nowe modele na 2006 już weszły, więc wiesz, co będzie w sprzedazy przez następny rok. Wybierasz albo z 2005 albo z 2006. Dla mnie głupotą jest myślenie, że w salonach nie ma kolejek. Może w Pipidówku Górnym nie ma, ale w duzych miastach zapomnij o szukaniu na wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 14:03 no co z tymi kolejkami myslalam ze w salonach to wieje pustkami ale z drugiej strony jeszcze nie chodzilam! no moze glupota nie jest kupowanie tak wczesnie, ale jakos tak glupio ze potem gdzies tak sukienka wisi, dobrze jak jeszcze nikt jej nie przymierza!mi tez sie najbardziej podobala sukienka z kolekcji 2005 ale jakos tak stwierdzilam ze do wrzesnie to jeszcze moge dziesiec razy zmienic zdanie, albo moge schodnac lub przytyc... wszystko sie moze zdarzyc, bo to AZ ROK! Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 14:07 Twitti, o czym Ty mówisz? Gdzie wisi? Przecież zamawiasz i odbierasz dopiero na 1-2 tygodnie przed ślubem. Suyknia jest szyta w Hiszpanii, Francji itd. i nigdzie nie wisi, przychodzi dopiero przed wyznaczonym terminem. Nikt jej nie przymierza, bo do przymiarki są modele dostępne w sklepie Jeśli masz skłonności do zmiany wagi, to musisz to wziąć pod uwagę i zamówić większą - wtedy przy odbiorze Ci dopasują. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 14:03 Ja swoją odbieram w pierwszych dniach czerwca i juz pani z salonu się skrzywiła, bo chciałam mierzyć w sobotę. Powiedziała, że będą tłumy na pewno. Kiedyś szukałam na wiosnę sukienki z siostrą, w salonie Tylko Ona w Warszawie jednocześnie chyba z 5-6 dziewczyn mierzyło. Panie z salonu latały miedzy jedną a drugą, juz pomijam ich zniecierpliwienie i komfort mierzenia. Ja byłam sama w salonie, dwoje właścicieli tylko koło mnie skakało, nikt nie poganiał, nie narzucał terminu - czy to jest głupota z mojej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
mmimi Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 14:14 ja mam slub w lipcu/sierpniu. na razie mam zamiar popracowac nad figura, a poszukiwania sukienki rozpoczne koniec marca/kwiecien. tak na marginesie - wybieram sie do pragi za dwa tygodnie, znalazlam w sieci strone swietnego sklepu z sukienkami slubnymi w pradze wlasnie, wiec sie porozgladam tez tam za czyms ciekawym. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 14:17 aha no dobra, moje informacje sa kiepskie tak czy inaczej i tak pojde szukac sukienki na wiosne, tak w marcu no trudno, jakos te tlumy przezyje pozdrawiam i dzieki za info.. ps. niektore informacje zaczerpnelam z tego forum, ale moze mi sie cos pokopalo Odpowiedz Link Zgłoś