Dodaj do ulubionych

KIEDY KUPNO SUKIENKI

03.01.06, 10:08
Witam serdecznie.
Mam jedno pytanie, jak myslicie, ew moze już z doświadczenia kiedy najlpeij
zacząć rozglądać się za sukienkami.
Slub mam 2 września 2006.
Dziękuje za informacje.
Obserwuj wątek
    • anneczka78 Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 11:42
      Myslę, że jeżeli chodzi o nową sukienkę, to 3-4 miesiące przed ślubem
      wystarczy. 2-3 soboty na chodzenie po sklepach, na wybraną sukienkę czeka się
      ok. 6 tyg.
      Jeżeli zamierzasz kupić używaną, to zacznij rozglądac się już teraz. Zawsze
      może się trafić jakaś fajna okazja...
      Aha, no i zawsze możesz przemyśleć też kwestię wypożyczenia sukienki. Wtedy też
      szukaj na 3 m-ce przed.
      • agnrek Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 11:44
        Ja mam ślub w czerwcu, a sukienkę już mam. Zaoszczędziłam sporo, gdyż kupiłam
        model z 2005 roku. Sezon podobno zaczyna się w styczniu i ceny są wyższe.
        • anneczka78 Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 11:59
          To też jest dobre rozwiązanie. Sa tańsze i nie trzeba czekać tych 6 tyg., bo
          wyprzedawane jest to, co zostało w sklepie. Krawcowe na miejscu biorą miarę i
          robią konieczne poprawki.
          Czasami modele z poprzedniego roku mozna kupić tez później. Ja też miałam ślub
          w czerwcu i jak wybierałam sukienke, to były również takie z zeszłorocznych
          kolekcji. Niektóre naprawdę bardzo fajne.
          • agnrek Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 12:02
            Nie, ja mam zamawianą i szytą w Hiszpanii. Co prawda do ślubu pół roku, ale mam
            z głowy i nie wpadnę w szał kolejek do salonów, jaki już się pewnie rozpoczął.
            • anneczka78 Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 12:16
              Aha, czyli zamówiłas ją normalnie, jak jeszcze była w kolekcji. Spoko, masz
              przynajmniej problem z głowy smile Ja nie chciałam sie tak wcześnie decydować, na
              8 m-cy przed załatwiliśmy tylko salę, termin w kościele i fotografa, a później
              do marca był luz..
    • nie.migotka Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 12:01
      Ja mam ślub w lipcu i ostatnio kupiłam sukienkę.
      • twitti Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 13:49
        Ja mam 9 wrzesnie 2006 i mam zamiar szukac po swietac wielkanocy! podobala mi
        sie jedna, ale stwierdzilam ze kupowanie tak wczesnie bez obrazy dziewczyny ale
        to glupota! moze rzeczywiscie mozna duzo taniej kupic.. i chyba to jedyny
        powod... aha, w salonach slubnych chyba nie ma kolejeksmile
        • agnrek Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 13:58
          Dlaczego głupota? Przecież jej nie widzisz, nie masz, nie opatrzy się? Nowe
          modele na 2006 już weszły, więc wiesz, co będzie w sprzedazy przez następny
          rok. Wybierasz albo z 2005 albo z 2006.
          Dla mnie głupotą jest myślenie, że w salonach nie ma kolejek. Może w Pipidówku
          Górnym nie ma, ale w duzych miastach zapomnij o szukaniu na wiosnę.
          • twitti Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 14:03
            no co z tymi kolejkamismile myslalam ze w salonach to wieje pustkamismile ale z
            drugiej strony jeszcze nie chodzilam! no moze glupota nie jest kupowanie tak
            wczesnie, ale jakos tak glupio ze potem gdzies tak sukienka wisi, dobrze jak
            jeszcze nikt jej nie przymierza!mi tez sie najbardziej podobala sukienka z
            kolekcji 2005 ale jakos tak stwierdzilam ze do wrzesnie to jeszcze moge
            dziesiec razy zmienic zdanie, albo moge schodnac lub przytyc... wszystko sie
            moze zdarzyc, bo to AZ ROK!
            • agnrek Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 14:07
              Twitti, o czym Ty mówisz? Gdzie wisi? Przecież zamawiasz i odbierasz dopiero na
              1-2 tygodnie przed ślubem. Suyknia jest szyta w Hiszpanii, Francji itd. i
              nigdzie nie wisi, przychodzi dopiero przed wyznaczonym terminem. Nikt jej nie
              przymierza, bo do przymiarki są modele dostępne w sklepie smile
              Jeśli masz skłonności do zmiany wagi, to musisz to wziąć pod uwagę i zamówić
              większą - wtedy przy odbiorze Ci dopasują.
          • agnrek Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 14:03
            Ja swoją odbieram w pierwszych dniach czerwca i juz pani z salonu się
            skrzywiła, bo chciałam mierzyć w sobotę. Powiedziała, że będą tłumy na pewno.
            Kiedyś szukałam na wiosnę sukienki z siostrą, w salonie Tylko Ona w Warszawie
            jednocześnie chyba z 5-6 dziewczyn mierzyło. Panie z salonu latały miedzy jedną
            a drugą, juz pomijam ich zniecierpliwienie i komfort mierzenia.
            Ja byłam sama w salonie, dwoje właścicieli tylko koło mnie skakało, nikt nie
            poganiał, nie narzucał terminu - czy to jest głupota z mojej strony?
    • mmimi Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 14:14
      ja mam slub w lipcu/sierpniu. na razie mam zamiar popracowac nad figura, a
      poszukiwania sukienki rozpoczne koniec marca/kwiecien. tak na marginesie -
      wybieram sie do pragi za dwa tygodnie, znalazlam w sieci strone swietnego sklepu
      z sukienkami slubnymi w pradze wlasnie, wiec sie porozgladam tez tam za czyms
      ciekawym.
      • twitti Re: KIEDY KUPNO SUKIENKI 03.01.06, 14:17
        ahasmile no dobra, moje informacje sa kiepskiesmile tak czy inaczej i tak pojde
        szukac sukienki na wiosne, tak w marcusmile no trudno, jakos te tlumy przezyjesmile
        pozdrawiam i dzieki za info.. ps. niektore informacje zaczerpnelam z tego
        forum, ale moze mi sie cos pokopalosmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka