Dodaj do ulubionych

Śpiewająca panna młoda

17.01.06, 12:35
Witam wszystkich. Dziś właśnie wymyśliłam, że chciałabym na weselu zrobić
niespodziankę Mężusiowi i zaśpiewać Mu piosenkę... Wcześniej muszę to
oczywiście ustalić z orkiestrą, ale zastanawiam się, jaki utwór wybrać...
Mamy tzw. "swoją piosenkę", ale ona nie nadaje się do tego, bym ją
zaśpiewała. Nie jestem profesjonalistką wink
Macie jakieś propozycje?
Obserwuj wątek
    • anneczka78 Re: Śpiewająca panna młoda 17.01.06, 12:40
      To zależy od Twoich możliwości smile
      Byłam na weselu, na którym Pan Młody zagrał z orkiestrą na gitarze (kilka
      utworów) dla swojej żony. On też nie jest profesjonalistą, ale pomysł gościom i
      żonce bardzo się podobał...
      • aanetta20 Re: Śpiewająca panna młoda 17.01.06, 12:53
        Moze piosenke Anny Jantar "Przetańczyć z Tobą chce całą noc"?
        • pipi_bipika Re: Śpiewająca panna młoda 17.01.06, 12:55
          yhm. Propozycja ciekawa. Muszę przemyśleć. Już się denerwuję smile Chciałąbym go
          zaskoczyć. Niekoniecznie barwą głosu, ale samym pomysłem i ciekawym wykonaniem.
          Nie jestem profesjonalistką, ale jak wystarczająco poćwiczę, to może mi
          wyjdzie. Macie jakieś inne pomysły?
          • korridda Re: Śpiewająca panna młoda 17.01.06, 12:58
            Pamiętaj, że będziesz bardzo zdenerwowana. Śpiewałaś już kiedyś przed taką
            publiką? Jeśli masz odpowiednie umiejetności to pewnie wyjdzie super. Ale jeśli
            nie ... To może raczej wiersz?
            • pipi_bipika Re: Śpiewająca panna młoda 17.01.06, 13:10
              Jestem raczej z natury odważna w takich sprawach. Nie mam dużej tremy jeśli
              chodzi o występy przed większą publicznością. A na weselu będą i tak ludzie mi
              najblizsi. Zastanawiam się wyłącznie nad repertuarem. Pomóżcie smile
              • martacqs Re: Śpiewająca panna młoda 17.01.06, 22:22
                Hej! Ja również sobie mysłałam o takiej niespodziance, ale im bliżej wesele tym
                mam mniej odwagismile Ja mysłałam o kołysance Sumptuastic: "Śpij, zamknij oczy,
                śnij... A ja będe twym aniołem..."
                • joasia84 Re: Śpiewająca panna młoda 17.01.06, 22:27
                  Do odważnych świat należy Ale sama jeszcze się zastanowie bo trema będzie
                  ogromna
    • amoniaaa Re: Śpiewająca panna młoda 17.01.06, 13:16
      Ja miałam ślub we wrześniu i też śpiewałam. Wybrałam piosenkę zespołu "Farba"
      pt. "Chcę tu zostać". Było fajnie choć bez próby z orkiestrąwink Pozdrawiam
      • pipi_bipika Re: Śpiewająca panna młoda 17.01.06, 13:23
        Brawo! To mi się podoba- a jak nerwy? Pan młody był wzruszony, zaskoczony,
        zszokowany?? smile
        • amoniaaa Re: Śpiewająca panna młoda 17.01.06, 13:30
          Pan młody płakał, reszta gości też (oczywiście ze wzruszenia). Światła zgasły i
          było cudownie smile Nerwy odeszły. Jedyny minus, to chrypka która dopadła mnie
          dzień wcześniej, ale i tak wszystko super się udało co zostało uwiecznione na
          płycie wink Pozdrawiam
          • pipi_bipika Re: Śpiewająca panna młoda 17.01.06, 13:43
            O ja!! Jak zobaczę mojego przyszłego Męża płaczącego, to chyba sama się tam
            poryczę!!!!!! Przekonałaś mnie ostatecznie o tym, że warto pomysł wcielić w
            życie. Pytanie o repertuar pozostaje nadal otwarte smile Macie inne pomysły?
    • adzi25 Re: Śpiewająca panna młoda 17.01.06, 14:03
      a moze Bajor-ja jestem naprawde bogaty-tylko z przeróbkami co do płcismile))
      • verhextekw Re: Śpiewająca panna młoda 17.01.06, 15:12
        No, do Bajora to trzeba mieć możliwości wokalne co nie miara - wiem, bo
        próbowałam. Ja też będę śpiewać, jut to obgadałam z orkiestrą, nawet piosenkę
        wreszcie po kilku miesiącach wymyśliłam. Ale nie powiem jaką, bo mój T czasem
        na to forum zagląda i na pewno pozna, że verhextekw to jasmile
        • pipi_bipika Re: Śpiewająca panna młoda 17.01.06, 15:30
          Napiszesz mi na priv. Proszę!!!!!! Nie mogę znaleźć tej jedynej piosenki.
          Szukam, szukam i nic
    • madee1 proponuję na wesoło 17.01.06, 15:14
      Moja bratowa zaśpiewała mojemu bratu 'Daj daj daj, nie odmawiaj daj'. Wypadło
      fantastycznie smile
    • joasia84 Re: Śpiewająca panna młoda 17.01.06, 22:20
      Wiesz to jest niezły pomysł Tylko jak sprawić żeby nie zjadła Cię /mnie/ trema.
      Śpiewałam już przed szerokim gronem ale to co innego W przypływie natchnienia
      wymyśliłam do śpiewania "Tylko w twoich dłoniach" Eleni. Płci nie trzeba
      zmieniać w utworze i nawet jest prosta do śpiewania.
    • sandra_kp Re: Śpiewająca panna młoda 18.01.06, 00:34
      Czesc
      Jeśli moge cosik zaproponowac to piosenka "Stand by your man" Spiewa ja chyba
      Dixie Chicks, piekna wolna piosenka nie wiem czy pamietasz Mandaryna śpiewała
      ta piosenke dla swojego meża Michała Wiśniewskiego w programie "jestem jaki
      jestem" na tvn. Niby to już było ale według mnie bardzo piekna piosenka, gdybym
      miała możliwosci wokalne to napewno zdecydowałabym sie na ta piosenke. tu masz
      link do słów piosenki.
      www.azlyrics.com/lyrics/dixiechicks/standbyyourman.html Pozdrawiam
      Sandra
      • pipi_bipika Re: Śpiewająca panna młoda 18.01.06, 10:10
        Dziękuję smile Muszę sprawdzić swoje możliwości wokalne. Ale piosenka jest
        rzeczywiście piękna... smile
        • przytomna Re: Śpiewająca panna młoda 18.01.06, 12:59
          Daj mi tę noc, tę jedną noc... smile))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka