Dodaj do ulubionych

'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotowania?

05.02.06, 15:15
Pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny mieszkajace poza Polska, a
planujace slub w Ojczyznie smile Jak Wam 'ida' przygotowania? Moj slub odbedzie
sie w lipcu, ale zanim ten dzien nadejdzie... Bardzo sie denerwuje, zwlaszcza
tym, ze nie moge sama wszystkiego 'dopilnowac'. Oczywiscie, rodzinny 'sztab
dowodzenia' jest i preznie dziala, ale... Poza tym strasznie mi brakuje
typowych, babskich przyjemnosci: mierzenia, mierzenia i raz jeszcze..Sukni,
obraczek, dodatkow itp. 'Swojej' orkiestry nie slyszalam, a
musielismy 'zaklepac', bo czas ucieka. Ech...Dobrze, ze jest Internet, a w
nim Forum smile)) Buziaki
Obserwuj wątek
    • klaton Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 05.02.06, 16:18
      chyba wiem o co ci chodzismile brakuje mi tego wszystkiego czego tobie. suknia
      spedza mi sen z powiek, bo nie mam przy sobie kolezanek z ktorymi moglabym
      wybrac sie na zakupy, nie wspomne juz o dopilnowaniu wszystkiego w Polsce,
      dekoracja, kwiaty, menusad
      Slub i wesele na poczatku czerwca, wiec wiele czasu mi nie zostalo. Na
      szczescie jest internet, telefony, wiec sztab pracuje na odleglosc pod moim
      scislym nadzoremsmile poza tym jeszcze raz przed impreza jedziemy do Polski na
      tydzien, mniemam ze duzo spraw da sie zamknac wtedysmile
      pozdrowienia i powodzenia
      • evelina.b Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 05.02.06, 16:41
      • evelina.b Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 05.02.06, 16:49
        Przyjezdzam do Polski w marcu, scisle rzecz biorac, na CALE trzy dni. Mam
        zamiar w tym czasie wybrac suknie, zamowic obraczki, zaproszenia, a takze
        podpisac umowe z polowicznie 'zaklepanym' fotografem. Taaa, Twoje
        zyczenie:'powodzenia', jest jak najbardziej na miejscu wink DZIEKUJE
        • anniken1 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 05.02.06, 18:41
          Czesc dziewczyny!A moze pochwalicie sie gzdie przebywacie za granica i czy
          waszymi wybrancami serca sa cudzoziemcy...moj jest Norwegiem,a wasi?pozdrawiam!!
          • evelina.b Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 05.02.06, 18:55
            Oboje jestesmy Polakami, a mieszkamy w Wielkiej Brytanii. Slub z cudzoziemcem
            to...wyzwanie??? smile Pozdrawiam
    • anka7910 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 05.02.06, 19:32
      My mieszkamy w Niemczech i bede w marcu na tydzien zeby wybrac sukienke i
      jeszcze tysiace innych rzeczy zalatwic, a potem przyjedziemy do Polski we
      wrzesniu na tydzien przed weselem. Bardzo stresujace jest takie zalatwianie na
      odleglosc, ale coz, jakos damy radesmilePozdrawiam
    • dr_kaczusia Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 05.02.06, 19:59
      Hej Dziewczyny,
      a powiedzcie mi taka rzecz... kiedy spisujecie protokol i zalatwiacie
      formalnosci slubne... co musicie same, a co z tego moga za Was zrobic "Wasze
      sztaby dwowodzenia" wink Bo u nas jest sytuacja, ze ja jestem w kraju, a
      narzeczony aktualnie za granica i bedzie na troche w czerwcu, a potem na tydzien
      przed slubem... a swiadek to juz chyba na ostatni gwizdek doleci... no i
      zastanawiam sie jak to wszystko zgrabnie jakos pozalatwiac...
      • anka7910 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 05.02.06, 20:27
        My pobiermay w Polsce swiadectwa chrztu, a protokol i cale koscielne
        formalnosci zalatwiamy w Niemczech, nastepnie gotowe dokumenty przesylamy znowu
        do Polski. Troche z tym zamieszania.
    • marieclaire12 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 05.02.06, 21:47
      witamsmile,
      my przyjezdzamy tez tylko na slubsmile na ok miesiac ,a slub 12 sierpnia w plsmile
      mamy wszystko juz zarezerwowane, czekaja na nas zaproszenia ,sukienka(wstepnie
      upatrzona), gajerek itp,
      poza tym lecimy na poczatku maja na tydzien do pl zeby zalatwic nauki
      przedmalzenskie itp zw z kosciolem,rozeslac i rozwiezc zaproszenia,wybrac
      sukienke i gajerek,itp
      a potem to juz pod koniec lipca zaitamy w PL.pewnie zestresowanismilei bedziemy
      sie czuc jak gosciesmilenie ma nas w pl 2 lata..a slub organizowany tylko w
      przerwach na holiday w PLsmileale moze i dobrzesmile
      tak spontanicznie ,wszystko organizowane na szybciusia..hmm smile
      dziewczyny bedzie dobrzesmilefakt stres jest zawsze...a moze nawet mniejszy nas
      zlapie niz dziewczyny ktore sa PL i wszyscy wokolo pytaja jak przygotowaniasmile
      pozdrawiam i zycze Wszystkiego Naj dla Wassmile
      Maria
      • evelina.b Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 05.02.06, 22:11
        Niezupelnie sie z Toba zgadzam, ale to moze kwestia charakteru. Lepiej sie
        czuje 'dzialajac', a ta sytuacja mocno zaweza mozliwosci. Poza tym, istnieje
        ryzyko ze wybor 'na szybko' moze okazac sie niewypalem. Ech... Przyklady
        moglabym mnozyc, ale to zrozumiale, prawda? W koncu to wyjatkowy Dzien smile A, i
        mam jeszcze jedno pytanie: W jaki sposob wybralyscie/wybierzecie sukienke?
        • marieclaire12 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 05.02.06, 23:28
          jak ja bylam na Boze Narodzeni obeszlam wszsytkie salony, planowalam kupno
          sukinkei i mam jedna upatrzona na 90%, przylatuje na pozcatku maja,kobitki
          mowily ze wezma wymiary,uszyja nowa dla mnie a odbiore ja 2 tyk przed
          slubem.dlatego uwazam ze nieuniknione jest "pojawienie" sie w Pl z miesiace
          przed slubem zeby dopiac co sie da prawie na sotani tydzien,ja lece na tydzien
          i uwazam ze to malo czasu,a przed slubem bede 3 tyg przed Big Day,wiec
          fryzjerke kosmetyczke kwiaty itp itp mysle ze da sie zalatwic.
          ja nie zalatwialam nic na szybko
          Sale juz zarezerwowalismy w styczniu 2005smile a kamerzyste, fotografa ,zespol w
          lipcu 2005smile kosciol Rodzice zarezerwowali nam w pazrdzierniku 2005smilewiec
          wszsytko z rocznymm wyprzedzeniemsmile dlatego nie sadze ze beda niewypaly,wlasnie
          sie spieszylam zeby byc spokojna i wybrac to co lepsze i rozchwutywane na
          rynkusmile...i siedziec zagranica nie myslac czego nie zalatwilam itp poza tym w
          tych czasach,,placisz i masz...
          • marieclaire12 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 05.02.06, 23:30
            mialo byc pojawienie sie z 3 miesiace przed slubem..i ze jade na pozcatku
            maja do Pl....smile
    • olaimikolaj Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 06.02.06, 03:12
      Czesc
      Pozdrawiamy wszystkie "zagraniczne" panny mlode. Nasz slub odbedzie sie 19
      siarpnia, niestety do tego czasu nie bedziemy mogli wybrac ze do Polski, gownie
      ze wzgledow finansowych (mieszkamy w stanach) i czesciowo formalnych. Caloscia
      przygotowan dowoadza moi rodzice w Polsce i posrednio jego rodzice tutaj.
      Oczywiscie kosciol, restauracja, orkiesrta, kamerzysta i fotograf juz sa
      zamowieni, suknie juz mam w domu, obraczki wybieralismy z polskich sklepow
      przez internet, a zakupu dokonal moj tata (mieslimy pewne perypetie z
      rozmiarami i mam nadzieje, ze czekaja na nas w odpowiednim rozmiarze). Wlasnie
      czekamy az dotra do nas probki zaproszen, tzn. doszly juz do moich rodzicow, a
      teraz przemierzaja droge przez ocean. Wyszly juz nasze zapowiedzi tytaj,
      poniewaz nie mozemy niczego zalatwic osobiscie w Polsce, dlatego procedura w
      kosciele jest troche bardziej skomplikowana ale damy rade, am juz za soba nauki
      przedmalzenskie. Ogolnie mysle, ze jestesmy w dobrej formie jesli chodzi o
      przygotowania. W najblizszych dniach mamy podjac decyzje odnosnie samochodu, ma
      to byc Warszawa garbuska, ale W Poznaniu, skad oboje pochodzimy i gdzie
      odbedzie sie slub, zachowaly sie tylko 2 i podobno obydwie sa czerwone, wiec
      odpadasad Wasnie zastanawiamy sie nad muzyka na pierwszy taniec i moze
      Aznavour "Formidable". Boje sie ze o czyms zapominam... ale jeszcze troche czasu
      Pozdrowienia
    • evelina.b Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 06.02.06, 08:11
      Mniej wiecej poziom przygotowan mamy podobny smile Jedna z 'zalet' tej
      specyficznej sytuacji jest koniecznosc myslenia 'do przodu'. Chyba kazda z Was
      sie zgodzi, ze jest nam trudniej. Tez sie obawiam czy o wszystkim pamietam. Mam
      nadzieje, ze bedzie ok.
    • marcellia Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 06.02.06, 13:55
      To zglaszam sie i ja, pozdrawiam z Francji smile
      My slubujemy w maju, nam tez pomagaja moi rodzice, ale wszystko znalezlismy sami
      przez internet (zespol, miejsce, fotografa, a tort doradzono mi tutajsmile), oni
      tylko sprawdzaja czy to, co w internecie pokrywa sie z rzeczywistoscia (poki co
      tak, uff), zaklepuja, rezerwuja. Powiem szczerze, ze nawet nie czuje, ze jestem
      od tego tak daleko, bo na wszystko poki co mam wplyw wink Wkrotce jade na kilka
      dni do Polski, sprobuje tort, rozdam zaproszenia, zaakceptuje menu, no ogolnie
      bede 'zatwierdzac ostatecznie'.

Natomiast suknie kupilam tu u siebie, obraczki tez, pan mlody na ostatnia chwile
      kupi garnitur (tez mamy upatrzony, ale w Polsce). Dodatki dokupie w Polsce. Nie
      mamy za to nauk, ale pewnie tez zrobimy tutaj.

Poki co jestem na luzie, oby tak dalej wink Pozdrawiam!

PS. Ja naprawde nie mam pojecia co by bylo, gdyby nie internet wink
    • anucha_79 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 06.02.06, 15:54
      No to i ja sie dolaczam do Towarzystwa - Anka, Anglia smile

JEsli chodzi o mnie to chcielibsymy z moim Lubym wszystko zalatwic bardzo
      szybko, ale pewnie i tak sie nie da.... NA razie zostaja wiec tylko
      przemyslenia big_grin
      Mamy 2 opcje:
      1. koniec sierpnia, po slubie kosielnym uroczysty obiad w gronie rodzinnym w
      ogrodzie Mamy mojego Lubego smile
      2. Wrzesien/Pazdziernik; sala koninkowa z grzanym winkiem w gronie rodzinno-
      przyjacielskim.
      Ogolnie rzecz biorac slub ma troszke wygladac jak 'pozegnanie' przynajmniej z
      czescia znajomych, jako ze wielu z nich sie juz rozjechalo po swiecie... oraz
      jako 'podziekowanie' za to ze byli sa i beda smile

Z pozostalych to:
      - Muzyka lecaca tylko w tle, zadnej kapeli ani DJa... (moze skusze sie na
      zagranie jakiejs piesni milosnej dla mojego szczescia na flecie wink)
      - Aby upamietnic wydarzenie bedzie tylko fotograf i zdjecia nie tylko 'nasze'
      ale i z cala rodzinak i znajomymi smile najlepiej w jakims parku smile albo ruinach
      pobliskiego zamczyska big_grin
      - ma byc tort owocowo-lodowy albo owocowo-kremowy
      - Beda podziekowania wszystkim za wszystko (troche ma byc sentymentalnie) i
      prezenty dla kogo sie tylko da od nas smile
      - a w grudniu maja byc wakacje na jakiejsc cieplej wyspie z nurkowaniem LD
      Hhhhhhhuuuuuuuuuuuuuuhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa smile

JAk widzicie podchodze luzno do sprawy... (ale to tylko na razie pewnie smile) Nie
      zalezy mie na nie-wia-do-mo-ja-kiej sukience; ma byc lekka, nieco zwiewna, na
      ramiaczkach, bez trenu, ewentualnie z mini-trenem smile

Za PIERWSZE zalatwianie spraw (data, miejsce, kosciol) wezmiemy sie dopiero pod
      koniec lutego (przyjezdzamy do PL na 3 dni). Zaproszenia, ubrania, menu,
      fotogram w okolicach Maja. Dopiecie na przedostatni gizuk sprtaw ma sie odbyc
      na poczatku lipca/sierpnia w zaleznosci od wybranej daty. A zapiecie ostatniego
      guzika nastapi na kilka dni przed slubikiem smile

Ehh... juz sie ciesze big_grin

POZDRAWIAM SERDECZNIE WSZYSTkIE BARDZIEJ LUB MNIEJ OBAWIAJACE SIE PRZYSZLE
      PANNY MLODE. 3mam za Was kciuki ,

Anuszka

p.s. sorki za ewentualne literkow ale pracuje w ciemnosciach big_grin
      • marlena.k1 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 06.02.06, 16:19
        Ja z narzeczonym przebywam w UK,on tez Polak.Slub 15tego lipca,juz wszystko
        przygotowane:restauracja,kamerzysta,fotograf i "obowiazki papierkowe".W grudniu
        zlatwilismy nauki,podpisalismy u ksiedza i w urzedzie papiery,wiec juz totalny
        luz(zrobilismy to w dwa dnismile)Suknia zamowiona przez internet,szyta na miare i
        bardzo piekna(mam nadzieje),bardzo polecam te metode jak ktos ma malo czasu i
        gotowki,kupujesz w ciemno,acz kolwiek widzisz na zdjeciu(600zl juz z
        przesylka!!!nowa)Sprawdzony sposob,ewentualnie jak podasz zle wymiary,to zawsze
        krawcowa moze przerobic co nie co.Buty i inne dodatki tez przez internet
        zakupione beda,mam juz namiar na bardzo ciekawe strony,jak ktos zainteresowany
        to moge sie podzielicsmileNarzeczony kupuje garnitur dwa tygodnie przed slubem,bo
        wlasnie tyle wczesniej bedziemy w Polsce.
        • pierniki Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 06.02.06, 19:02
          My mieszkamy w Irlandii, ale oboje jestesmy Polakami. Zareczylismy sie w
          listopadzie, a slub w maju, wiec to troche maloczasu, ale musze powiedziec, ze
          juz prawie wszystko mamy zalatwione. Przez swieta zamowilam suknie, kupilam
          buty, kupilismy tez obraczki (suknie i obraczki najpierw znalezlismy w
          Internecie, potem tylko konfrontowalismy nasze wyobrazenia na podstawie zdjec z
          rzeczywistoscia- to bardzo pomoglo i przyspieszylo wybor!!). Kaplice,
          restauracje, pensjonat- wszystko mamy juz zaklepane, wybieralismy rowniez przez
          Internet a potem moi rodzice pojechali dograc szczegoly (wymyslilimsy sobie
          slub w gorach). Mam juz nawet zamowionego fryzjera, makijazyste i kwiaty, gdyby
          nie Internet i telefony, to w ogole sobie tego nie wyobrazam. Nauki odbedziemy
          tu, ale bez jeszcze jednej wizyty w domu przed slubem sie nie obejdzie- trzeba
          podpisac protokol w kosciele i dokumenty w urzedzie.
          Tak naprawde, nie jest to wszystko wcale takie truidne, jak sie wydaje.
          Najwazniejsze, to miec pomysl- jakas wizje tego, jak ten dzien ma wygladac, no
          i dobrze sie przygotowac (tu Internet okazuje sie niezastapiony!!).
          Oczywiscie bez pomocy rodzicow tez by sie nie obylo.
          Pzdrawiam wszystkie szczesliwe Panny Mlode i zycze duzo szczescia!!
          • aniajafra Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 08.02.06, 12:44
            Mam pytanie: gdzie dokładnie odbyliście nauki w Irlandii? I jak to się odbywa i
            co trzeba załatwić przed wyjazdem? My z narzeczonym jedziemy do Irlandii 3
            marca, ślub mamy 23 września i chcielibyśmy też odbyć nauki w Irlandii.
        • klaton Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 06.02.06, 21:27
          suknie zamowilas przez internet w Polsce? nieee no w internecie przeicez smile w
          sensie czy na polskiej czy na angileskiej stronie? napisz jakies namiary jak
          mozesz, ja tez mam pomysl na zamowienie sukni w internecie, ale jakos nie moge
          sie zdecydowac, choc ta ktora znalazlam jest piekna, w salonach nic ciekawego
          nie znalazlam, czyba ze za 1200Ł sad
          • marlena.k1 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 06.02.06, 23:04
            ja zamowilam suknie przez www.ebay.com(strona angileska),naprawde piekna,babka
            ma ponad 3800 pozytywnych komentarzy na temat kupowanych u niej sukien,wiec sie
            nie balam zamowicsmiletymbadziej,ze szyja na rozmiar jaki ty podasz.Ale mozesz tez
            kupic suknie przez internet na allegro za 800zl z tego co widzialam,z tym ze
            nie wiem jak to wyglada i suknie nie sa takie piekne.Ponizej wklejam link na
            ktorym mozesz obejzec moja suknie.
            cgi.ebay.com/KS0026-2006-BRAND-NEW-SATINE-WEDDING-DRESSES-GOWNS_W0QQitemZ5467676988QQcategoryZ63861QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
            P.s jesli bys chciala poogladac wiecej pieknych sukni(mi to zajelo dwa dni ,a
            dwa tygodnie nim zdecydowalam ,ktora)to wpisz do wyszukiwarki na stronie ebay
            wedding dress,naprawde mozna dostac zawrotu glowy,a do tego ta cena...

• marlena.k1 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 06.02.06, 23:06
            dodam jeszcze,ze sukienki jak dobrze sie zalicytuje to mozna juz kupic za
            300zl!!!a taka sama sukienka jak w salonie bellisima za 3270 zl,na tej stronie
            kosztuje 600zl z przesylka,nawet te same modelki maja na zdjeciachsmile
            • klaton Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 06.02.06, 23:23
              jej, a juz ja dostalas? z szanghaju, o mamo! mnie sie podobaja takie

tinyurl.com/as2vx
              qurcze ciagle o tym mysle, czy to nie ryzyko...w sumie to niby jakie? rozmiar
              to rozmiar, a zawsze to chyba jest chwila jeszcze zeby cos poprawic. Nie
              zastanawialam sie na d cena ale jak pomysle o tym jaki tlok w salonach w Lodzi
              ( z tamtych okolic pochodze) to mi sie odechciewa leciec do Polski po te suknie
              wogole, no i ceny, tu za polowe mozna naprawde cos pieknego kupic. Twoja jest
              olsniewajaca!
              Jeszcze sie pozastanawiam troche smile
              • marlena.k1 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 06.02.06, 23:37
                Powiem szczerze,nie ma sie nad czym zastanawiac,suknia jesli nie bedzie Ci sie
                podobac , to zawsze mozesz ja sprzedac za taka cene bez problemu za jaka
                kupilas.W Polsce faktycznie tlok i w sumie to nie ma swietnego wyboru,a jak juz
                cos w oko wpada to cena czasem jest szokujaca.Jak juz sie rozkrecisz w zakupach
                przez internet to polecam strony :
                www.lanetti.pl -strona z dodatkami,takimi jak welony ,stroiki do wlosow itd
                www.bialebuty.com.pl -piekne butysmile
                No i jak widac z domu nie trzeba wychodzic by byc piekna panna mlodasmile
              • miss_migotka Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 06.02.06, 23:46
                Dziewczyny, nie chcę być upierdliwa ani Was martwić ale przyjrzyjcie się dobrze
                tym komentarzom, co prawda jest ich 3800 i są w większości pozytywne ale te same
                nicki powtarzają się dziesiątki razy... Poza tym nie widziałam komentarzy na
                temat sukien ślubnych - większość dotyczy biżuterii. Piszę to nie ze złośliwości
                bo sukienka jest śliczna, tylko po to żebyście uważały.
                Mam nadzieję że wszystko pójdzie gładko smile
                • klaton Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 06.02.06, 23:54
                  zauwazylam...chiny i tak krotko szyjauncertain mozna sie domniemywac jakosci, choc
                  niekoniecznie. mysle o zakupie wysylkowym ale chyba pokusze sie na dostawce z
                  UK, jesli wogole, bezpieczniej mysle smile
                • marlena.k1 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 06.02.06, 23:55
                  uwaznie czytajac sa i komentarze sukien slubnych,kobieta sprzedaje ich 6minimum
                  dziennie,przygladalam sie jej aukcja dlugi czas,potem zasiegnelam jezyka u
                  osoby,ktora wlasnie kupila w ten sposob suknie(to wlasnie od mojej znajomej
                  dowiedzialam sie o mozliwosci kupienia w ten sposob sukni),widzialm ja nawet i
                  jest przesliczna(w sumie to byla,bo juz po slubie i dziewczyna bez problemu
                  sprzedala suknie za wiecej niz ja kupila),material tez byl bardzo dobry.Sposob
                  sprawdzony,moja suknia juz idzie,bo przesylka z chin troche trwa,a szyla sie
                  tez troche czasu,bo na wymiar.
                  • klaton Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 07.02.06, 00:01
                    czesc z tych negatywow i neutralnych to za jakas bizuterie... mam nadzieje ze
                    sukienka w pelni spelni twoje oczekiwania, kto nie ryzykuje ten nie wie, i
                    juz wink
                    • marlena.k1 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 07.02.06, 00:03
                      otoz tosmileJa tam lubie troche adrenaliny,ale jak przyjdzie,a to juz na dniach to
                      dam znac,co za cudo mi uszyto.
                      • miss_migotka Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 07.02.06, 00:07
                        Daj znać koniecznie, jestem bardzo ciekawa (bo w sumie spodobał mi się też jeden
                        z wzorów na ebay ale właśnie trochę się boję tego ryzyka)
                        Mam nadzieję że się nie gniewasz, naprawdę nie miałam na myśli nic złośliwego w
                        moim poście smile
                        Pozdrawiam serdecznie i czekam na wieści o sukienusi!
                        • marlena.k1 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 07.02.06, 00:15
                          No cos ty czemu mialbym sie gniewacsmile
                          Jesli chodzi o suknie od tej pani to badalam sprawe,co prawda moja znajoma
                          zaopatrzyla sie u innego eboyowicza,ale ten akutar nie ma takiej sukni jak mi
                          sie spodobala.Co do komentarzy to ma ich sporo za bizuterie to fakt(bo
                          sprzedaje okolo 20 przedmiotow dzienniesmile,ale ma tez za suknie bardzo duzo,to
                          sa wlasnie te private.Tez mialam obawy,wiec na poczatek kontaktowalam sie z
                          osobami,ktore u niej kupily te sukienki,wszyscy klienci mocno
                          zadowoleni,oczywiscie zdazalo sie ,ze rozmiarowo cos nie pasowalo,ale po
                          interwencji krawcowej radosc na ustach.No miejmy nadzieje ,ze i na moich ustach
                          pojawi sie usmiechsmileDlatego tez zamowilam nie co wczesniej,zeby w razie czego
                          sprzedac pozniej.Dam znac na pewno,moze wtedy i wy sie pokusiciesmile
    • monikakunicka Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 07.02.06, 03:40
      Witam wszystkie zagraniczne Panny Mlode. My mieszkamy w stanch. moj narzeczony
      tutaj sie urodzil ale jego dziadkowie byli z polski. wiec korzenie polskie i
      nazwisko ma. smile co do przygotowan to mamy juz miejsce sale i hotel, dj
      fotografa zaklepalam..bo mi go polecono, ale dopioero jego zdeica na plytce ida
      przez ocean do mnie zeby mogla zobaczyc jego prace...On tez kamerzyte zaltawia
      za ktorego reczy glowa..wiec lepiej zeby byl jakies dobry. co jeszcze
      zaltawilam juz sam nie wiem, o zarezerwowalm bryczke do slubu. a i
      najwazniejsze wybralam suknie. Przymierzalm suknie tutaj w stanach i zamierzalm
      kupic tutaj ale potem odkrylam ze te ktore najbardziej mi sie podobaly z
      Demetriosa..sa do kupienia w polsce. I to o wiele taniej

www.demetrios.pl/product_info.php?products_id=17
      Wiec tutaj moja suknia kosztowala 1800$ w polsce 3280 zl minus 200zl
      upustu..czyli 1000$ taniej ..wciaz wydaje mi sie ze drogo..ale wiem gdybym byla
      w polsce kupilam bym taniej jakas suknie..ale nie mam takiej mozliwosci.
      Pozatym suknie jakie mi sie piodobaja sa w kolorze jasnego zlota..raczej nie
      bardzo popularne....Suknie zoastanie zamowiona dla mnie w polsce w salonie
      demetriosa w rzeszowei w tym tyg...wiec suknie tez juz skreslam z listy rzeczy
      do zrobienia. Jestesmy ..przed zalatwianiem paierow w kosciele..bo w polskim
      kosciele ..ksiadz polak wlasnie wyjechal na 3 tyg do polski ..wiec nas to
      troche przytrzymalo. Slub planujemy 9 wrzesnia..wiec jeszcze troche czasu mamy
      ale i duzo wciaz zaltawiania...a i poniewaz wzielismy tutaj juz cywilny teraz
      musze umiejscowic ten tutejszy akt slunu w USC w polsce..co znaczy musze wybrac
      sie do konsulatu w chicago..osobiscie i podpisac jakies paiery przed
      notariuszem o zmiania nazwiska....Osobiscie wiec czeka nas wyprawa..z cleveland
      do chicago...
      pozdrawiam raz jeszcze i zycze wytrwalosci..Teraz tak sie zastanawiam jak to
      kiedys ludzie planowali sluby z granica bez internetu....niewiarygodne..
    • marieclaire12 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 07.02.06, 09:23
      dziewczyny nie badzcie naiwne.wlasnie moja kolezanka tez sie skusila na ta
      cene.....sukienka doszla......ale nigdy nie zostala zalozona na slub,wygladala
      cudnie ,ale jak sie zalozylo...material do niczego,sciagala sie,zaciagala,nie
      miala tego powabu lekkosci i gracji. zdjecia na ebayu sa ze stron bardzo
      drogich firm npo ja MaggieSottero...sukienki za 1000 a nawet 2000 ££££. Musiala
      kupic nowa,cale szczescie ze do slubu bylo 5 miesiecy i nie stracila duzo,ale
      ile nerwoow i to rozczarowanie. aha bylo to w lipcu zeszlego roku.
      Przemyslcie,widzialam ta sukienke na wlasnie oczy.Jesli ktoras z Was dostanie
      przesylke, to moze zorbi fotke sukienki i Nam pokaze???? jak to wyszlo i
      wyglada, bo moze bedzie szyta nie przez tych samych chinczykow tongue_outsmile)))))
      Pozdrowka
    • miss_migotka Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 15.02.06, 13:11
      hej zagraniczne, cos żeście umilkły...
      jak tam sukienka, przyszła już? jak wrażenia?
      w ogóle jakieś postępy w przygotowaniach? my akurat ślęczymy nad zaproszeniami
      • marlena.k1 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 15.02.06, 13:18
        suknia jeszcze nie przyszla,ciagle ja szyja,ale siedze jak na szpilkach,ale jak
        nie bedzie spelniala moich oczekiwan to ja sprzedam,jak tylko przyjdzie to dam
        znac co to za cudosmilea tak ogolnie to moje przygotowania polegaja na sledzeniu
        forum i dowiadywaniu sie nowych rzeczy.A Ty z ktorej czesci europy?
        -
        Nasz Ślub
        • miss_migotka Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 15.02.06, 13:21
          trochę na południe od Ciebie smile
          • marlena.k1 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 15.02.06, 13:25
            i kiedy ten wielki moment?
            • miss_migotka Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 15.02.06, 14:19
              ehh, już coraz bliżej, w czerwcu, a ja w powijakach z sukienką...
              dopiero w Polsce chcę kupić ale narazie się nie wybieram, powoli wpadam w
              sukienkową panikę
              • marlena.k1 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 15.02.06, 14:36
                no ja dopiero w lipcu,ale im dluzej siedze na forum tym bardziej sie obawiam
                czy nie przyjdzie do mnie jakies badziewie z chin i tez popadne w "szal
                sukienki",no i jesli wejdzie w rachube kupna sukn ia droga normalna,to tez
                zdecyduje sie w polsce ,bo tam jednak ceny sa bardziej przystepne.Tutaj
                ogladalam suknie i za cos w miare ladnego trzeba dac od 500funciakow,troche
                sporo.
                • miss_migotka Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 15.02.06, 14:43
                  a tam badziewie od razu, żeśmy Cię niepotrzebnie nastraszyły smile
                  sama stwierdziłaś że jak brzydka będzie to ją sprzedasz i pomysł jest zacny. a
                  kupić się zawsze coś kupi, a w końcu nie to najważniejsze (tak czasem mam
                  wrażenie że my wszystkie tu za bardzo się szczegółami przejmujemy)...
                  ja wpadam czasem w panikę ale wierzę że będzie ok!
                  a do lipca masz jeszcze dużo czasu więc no worries
                  • marlena.k1 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 15.02.06, 14:49
                    heheheh faktycznie troche sie wystraszylam,ale co tam juz tyle kupilam z
                    ebaya,ze teraz byl czas na cos grubszegosmile)ale to fakt kobieta to takie
                    stworzenie ,ze szczegolikami nawet sie martwi,np:mam w kosciele organiste,ale
                    juz zastanwiam sie nad chorkiemsmilesmieszne to ile opinie niektorych ludzi moga
                    zrobic z drugim czlowiekiem.Ale naszczescie czasem to tylko takie napady
                    chwili,po glebszych przemysleniach czlowiek zostaje przy swoim,dobrzez ze nie
                    jestem w Polsce,bo zaraz bym pewnie jakes ulepszenia wprowadzalasmile
    • paulucha3333 damy rade:) 19.02.06, 23:52
      my planujemy slub na 9.06.2007r odlegla data ale juz bierzemy sie do robotywink
      tzn.w kwietniu na dwa tygodnie odwiedzamy polske w tym czasie zamowimy
      sale,orkiestre,fotografa,kamerzyste, nastepny przyjazd w grudniu wybiore
      sukienke narzeczony gang zalatwimy formalnosci w kosciele,rozdamy
      zaproszenia,kupimy obraczki i to by bylo na tyle a wszystko dopniemy na ostatni
      guzik dwa tyg.przed slubemsmilepozdrawiam goraco zagraniczne panny młode i nie
      tylkowink
      • cudownekraje Re: damy rade:) 20.02.06, 03:51
        Witam Panny Zagraniczne !
        Mieszkamy w Stanach,slub zaplanowalismy na 22 lipca w Polsce ! Cywilny
        wzielismy w Las Vegas zeszlego roku !
        Teraz czaka nas koscielny w Polsce!huraaaaaaa!
        W sumie wszystko mamy zalatwione dzieki mojej mamusi ! Jedynie co do sukni
        slubnej musze jeszcze czekac ,zamowiona jest tutaj-teraz tylko czekac na
        poprawki delikatne.To co najwazniejsze to zapiete na guzik !
        Pozdrawiam i jeszcze do Was kochane wroce .....
        • olaimikolaj Re: damy rade:) 20.02.06, 22:43
          > Witam Panny Zagraniczne !
          > Mieszkamy w Stanach,slub zaplanowalismy na 22 lipca w Polsce ! Cywilny
          > wzielismy w Las Vegas zeszlego roku !
          > Teraz czaka nas koscielny w Polsce!huraaaaaaa!
          > W sumie wszystko mamy zalatwione dzieki mojej mamusi ! Jedynie co do sukni
          > slubnej musze jeszcze czekac ,zamowiona jest tutaj-teraz tylko czekac na
          > poprawki delikatne.To co najwazniejsze to zapiete na guzik !
          > Pozdrawiam i jeszcze do Was kochane wroce .....

A gdzie w Stanach mieszkacie? W innym poscie przeczytalam, ze podobnie jak ja
          jestes z lutego 1978 i podobnie jak my bierzecie slub w tym roku, poza tym
          podobnie jak my macie juz za soba slub cywilny w Stanach, zatem wiele nas
          laczy wink
          Pozdrowienia
          Ola
          • cudownekraje Re: damy rade:) 21.02.06, 03:34
            Mieszkamy w Californii (Orange County).A Wy ? Kiedy do Polski wybieracie sie ?
            Skad pochodzisz z Polski?
            • olaimikolaj Re: damy rade:) 21.02.06, 16:27
              cudownekraje napisała:

> Mieszkamy w Californii (Orange County).A Wy ? Kiedy do Polski wybieracie sie ?
              > Skad pochodzisz z Polski?
              Oboje pochodzimy z Poznania, slub odbedzie sie 19 sierpnia, a zamierzamy
              poleciec 10 sierpnia i zostac do 30. Mieszkamy na przedmiesciach Chicago,
              szkoda ze tak daleko od Was, moglibysmy sie spotkac, chociaz w tym kraju
              odleglosci niewiele znacza. Pozdrawiamy. A Wy skad pochodzicie? Jesli
              wybieracie sie w nasze okolice, to zapraszamy.
    • koralik00 Re: 'Zagraniczne' Panny Mlode! :) Jak przygotow 20.02.06, 22:25
      No to ja też do Was dołączam i choc obecnie jestem w Polsce to przez cały czas
      przygotowan do slubu mieszkałam w Stanach - niestety wygląda na to że po slubie
      Północna Dakota bedzie moim domem przez najbliższe 20 lat. Mój przyszły jest co
      prawda Polakiem ale od dwóch lat pracuje za oceanem. Ślub już 29 kwietnia a ja
      jeszcze nie mam sukienki - dopiero jutro wybieram się na poszukiwania i jestem
      przerażona ze nie znajde tego czego szukam. Wszystko inne jest już załatwione i
      przyznam że podobnie jak w waszych przypadkach pierwszych załatwień i zamówień
      dokonali moi rodzice. Została tylko moja sukienka i obrączki i bedzie finał.
      Niestety wszystko narazie musze załatwiac sama poniewaz mój R przyjeżdza
      dopiero tydzien przed ślubem - troche mi smutno z tego powodu, ale ten
      nadchodzący wspaniały dzień dodaje mi skrzydeł!!! smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka