Dodaj do ulubionych

restauracja mezalians

07.02.06, 16:00
czy ktoś zna restaurację mezalians w zielonce?
Obserwuj wątek
    • adrian4u Re: restauracja mezalians 07.02.06, 16:45
      ten wątek już był tu niedawno - poszukaj proszęsmile
      • annanaba Re: restauracja mezalians 07.02.06, 17:05
        gratuluję spostrzegawczości, dodam więcej poruszony przeze mnie, nie było
        odzewu więc poruszyłam go jeszcze raz, nawet się ucieszyłam, że ktoś napisał,
        ale niestety, to była twoja odpowiedz, nie bardzo mnie satysfakcjonująca.
        pozdrawiam
        • ardzuna Re: restauracja mezalians 07.02.06, 19:10
          Jak ma być odpowiedź polecająca, to napisz od razu, że przyjmujesz tylko
          pozytywne. Ja w każdym razie ze względu na nazwę odradzam ją, bałabym się
          złośliwych obmów ludzkich. Wiadomo, że zawsze sa, ale po co dostarczać ludziom
          dobrowolnie temnatu do przytyków?

mezalians m IV, D. -u, Ms. ~sie; lm M. -e (-y)
          przestarz. «zawarcie małżeństwa z osobą tzw. niższego stanu lub pochodzącą ze
          środowiska niżej cenionego w społeczeństwie; dziś (nieco żartobliwie):
          poślubienie osoby uważanej z jakichś względów za nieodpowiednią»
          Popełnić mezalians.
          Uważać małżeństwo córki za mezalians.
          fr.
          • mhania Re: restauracja mezalians 08.02.06, 09:30
            Nazwa restauracji po prostu bardzo "przemyślana"smile)))

• adrian4u Re: restauracja mezalians 08.02.06, 09:24
          .. no i miałaś odpowiedzi. A że nie takie, jak chciałaś, tzn. polecające, to co
          ja poradzę?

A lokal faktycznie naprzeciw cmentarza - co ja ci na to poradzę?
          • annanaba Re: restauracja mezalians 08.02.06, 10:23
            nie miałam preferencji co do tego jakie mają być odpowiedzi, więc nie wiem po
            co twoja złośliwość/uszczypliwość, która prawdopodobnie miała być zabawna (??),
            i sprawdz w słowniku słowo "naprzeciw". pozdrawiam
            • adrian4u Re: restauracja mezalians 08.02.06, 12:06
              smile
              żadna złośliwośćsmile
              ja też mam dziś zły dzień (prywatnie), ale zastosowałem terapię: jadąc na
              spotkanie firmowe pokląłem sobie troszkę, potem pośpiewałem do radia i jakoś
              przeszłosmile
              a co do "naprzeciw" - wolisz "vis-avis", "po drugiej stronie drogi", tudzież "w
              pobliżu" lub "z widokiem na" ?smile

pozdrawiam ciepłosmile

Adrian
              • annanaba Re: restauracja mezalians 08.02.06, 12:16
                w pobliżu jest w miarę, ja mam dobry dzień, do 10.00 wykonałam całodniowy plan
                i wszystko mi wychodzi surprised), dzięki za wskazówki, co robić, gdybym miała zły
                dzień, jeśli źle zinterpretowałam twój ton wypowiedzi, to sorki

pozdrawiam
                • adrian4u Re: restauracja mezalians 08.02.06, 12:57
                  nic się nie stałosmile

ale - jak pisałem - w Wołominie masz fajną salę weselną gdzieś na obrzeżach
                  (ul. Słoneczna? głowy sobie uciąć nie dam) , w Zielonce/Ząbkach to musiałbym
                  poszukać.

buźka,

Adrian
                  • annanaba Re: restauracja mezalians 08.02.06, 13:06
                    dzięki, ale zostanę przy moim mezaliansiku surprised). w tych regionach jest strasznie
                    dużo sal, i pytając o tą konkretną, miałam głównie na myśli obsługę.
                    czym się zaimujesz (radiowiec?), bo co jakiś czas widuję twój podpisik, pytam
                    tak z ciekawości,
                    • adrian4u Re: restauracja mezalians 08.02.06, 13:52
                      czym się zajmuję? no dobra smilesmilesmile
                      Wersja skrócona: wszystkim, co z mediami, tworzeniem i ludźmi wspólnegosmile

Wersja rozszerzona: wcześniej: różne dziwne prace, marketing średniego szczebla
                      (do 23 roku życia), potem copywriter / strategic planner / event manager w
                      agencjach reklamowych. W międzyczasie: muzyka, plastyka i design (tworzenie),
                      gość od dźwięku (studia nagraniowe i koncerty), autor artykułów z dziedzin
                      nauka, muzyka, multimedia w piśmie Click (to z 5 lat temu pod pseudo Alien
                      Factory), dziennikarz-researcher w programie Kuba Wojewódzki; teraz:
                      copywriter, specjalista do załatwiania spraw niemożliwych, DJ, zwierzę
                      sceniczne (konferansjerka, prowadzenie imprez itp), czasem wokalista,
                      założyciel firmy mającej na celu kompleksową obsługę imprez (na razie to tylko
                      początki)...

Uff... sporo tego smile

A prywatnie: staram się znaleźć czas na granie na komputerku, kino, koncert
                      itp, czasem jakąś piosenkę napiszę, czy jakiś mix zrobię, mieszkam na "2 domy",
                      jak to ktoś określił, staram się jakośc dojśc do porozumienia z moją ukochaną
                      drugą połówką (dwoje yndywydualistówwink, pomagam Wam na forum, jeśli mogę w
                      czymś pomóc...

Mam nadzieję, że odpowiedź jest wystarczająca? smile

buźka,

Adrian
                      • annanaba Re: restauracja mezalians 08.02.06, 13:57
                        i to jak surprised)
                        • annanaba Re: restauracja mezalians 23.03.06, 15:24
                          wciąż nikt oprócz adriana nic nie wie??
                • adrian4u Sala w Wołominie - namiar 08.02.06, 13:03
                  No i oczywiście pomyliłem adres.
                  to jest na Akacjowej 2 w Wołominie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się