berdronka 14.02.06, 14:45 Zawsze o tym marzyłam, aby po wyjsciu z Kościoła wypuścić parke białych gołąbków. Tylko ze mam problem, nie moge takich znaleźć. Pomocy, może któraś z was sie orientuje gdzie moge ich szukać ? Z pozdrowieniami Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miss_migotka Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 14.02.06, 15:30 po pierwsze - z jakiego jesteś miasta? zainteresuj się ofertą agencji obsługujących wesela kompleksowo (taki wedding planner), oni miewają takie rzeczy, np w Szczecinine 2 Serca. poza tym Google po drugie - na Twoim miejscu bym się zastanowiła, też o tym myślałam bo bardzo ładnie to wygląda i fajne przeżycie, ale... gołąbkom zdarza się czasem drobna nieocenzurowana akcja (tak samo jak konikom - kiedyś chciałam jechać do ślubu bryczką) - pół biedy jak na Młodych, ale wyobraź sobie jakby czymś miały "rzucić" w Twoich wystrojonych zacnych gości co o tym w ogóle sądzicie kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
zauroczona26 Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 14.02.06, 15:37 ja w zeszłym roku świadkowałam była i bryczka i gołąbki- bryczką było kapitalnie- baaardzo wesoło- bo jechaliśmy razem z młodymi- a konik jak to konik ( nie mogło być inaczej) załatwił sie centrlanie pod kosciołem- ale młodzi potrkatowali to jako dobry znak- tylko ksiadz - krzywo sie patrzył bo nikt tego nie sprzątnał jeżeli chodzi o gołabki- to były wypuszczone kiedy młodym składali goście życzenia- wiec mało kto je zauważył- a nwet wiekszość nie wiedziała że były... Odpowiedz Link Zgłoś
poplina Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 00:46 Hej Widziałam takie gołąbki na Allegro także jak chcesz to zajrzyj tam Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 09:00 A ja kiedyś czytałam opinie tu na Forum i szczerze powiem - było to przerażające... Ponoć większość gołąbków jest w takim szoku, że nie chcą odlecieć, były też przypadki, że odleciały a po chwili uderzyły w kościół i po ptaszkach... o kupkach na ciuchach młodych nie wspominając. Pewnie nie jest to w każdym przypadku, ale skąd mamy mieć pewność, że u nas takiej sytuacji nie będzie... Kiedyś bardzo chciałam gołąbki, ale po przeczytaniu tego wszystkiego odpuściłam... Odpowiedz Link Zgłoś
berdronka Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 09:13 Wiecie co, nie myślałam o tym w ten sposób.... dzieki wielkie... Zaczynam sie zastanawiac czy to dobry pomysł ???? Odpowiedz Link Zgłoś
chihuahuaa Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 09:30 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=28416894&a=28416894 To jest ten temat z forum o gołębiach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
berdronka Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 09:47 CORAZ BARDZIEJ SIE PRZEKONUJE ZE TO BARDZO GŁUPI POMYSŁ Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 09:49 Tez byłam na weselu, gdzie te gołabki były puszczane. Były tak wystarszone, ze zwyczajnie mi ich żal było. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_migotka Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 09:51 a może baloniki? ja osobiście się nie piszę bo nie lubię baloników, ale gdzieś widziałam takie ogromne pudło przed kościołem i młodzi je otworzyli i tysiąąąąąące baloników poleciały hen do nieba także efekt podobny a obędzie się bez pachnących niespodzianek tudzież stresu zwierzątek Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 09:58 Hej! Gołąbki być może wyglądają efektownie - ale... mogą się zdarzyć pewne nieprzewidziane niespodzianki. W październiku byłam na ślubie kuzyna - po ceremoni wypuszczali gołąbki - niestety było już ciemno i ptaki straciły orientację. Na szczęście obeszło się bez niespodzianek. Osobiście przychylam się do pomysłu z balonami - sama chyba również skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
niemamloginu2 Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 11:50 pierwszy raz sie spotkałam z gołąbkami wypuszczonymi spod domu Panny Młodej w momencie jak młodzi już wychodzili do samochodu - było to bardzo ładne, taki znak wyfruwania z domu )) rodzinnego. To mi się wydaje fajniejesze niż gołębie pod kosciołem Odpowiedz Link Zgłoś
borejkowna Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 15:43 Dziewczyny, to są żywe stworzenia, które zamknięte w ciasnym pudelku przez cała mszę a pewnie i pol dnia umierają ze strachu. Tylko dlatego, ze ktoś chce, by mu pare razy zamachały skrzydlami nad głową. Niby w jakim celu taka komedia ma się rozgrywac? estetycznym?? a malo estetyki na slubie? "dla was to jest igraszką, nam idzie o życie" - pisał Krasicki. Te stworzenia nie wiedzą, co się z nimi stanie. Z powodu waszych fantastycznych humorów przeżywają najgorsze, a często ostatnie chwile zycia. One to zycie też mają tylko jedno i dla nich jest ono najcenniejsze. Ja sądzę, że narażać jakiekolwiek życie dla własnej, kompletnie bezcelowej i bezsensownej uciechy jest po prostu barbarzyńskie. Odpowiedz Link Zgłoś
delma2 Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 18:42 ja tez jestem przeciwna! Że niby co to ma symbolizować? Pzreciez Wy własnie wkładacie "kajdany" a nie wyfruwacie w świat! Poza tym żal mi zwierzatek - też słysząłam o motylkach, kretyństwo. Baloniki jednokolorowe, np róż metalik - super wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś