Dodaj do ulubionych

Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI

14.02.06, 14:45
Zawsze o tym marzyłam, aby po wyjsciu z Kościoła wypuścić parke białych
gołąbków. Tylko ze mam problem, nie moge takich znaleźć.
Pomocy, może któraś z was sie orientuje gdzie moge ich szukać ?

Z pozdrowieniami
Kasia
Obserwuj wątek
    • miss_migotka Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 14.02.06, 15:30
      po pierwsze - z jakiego jesteś miasta? zainteresuj się ofertą agencji
      obsługujących wesela kompleksowo (taki wedding planner), oni miewają takie
      rzeczy, np w Szczecinine 2 Serca. poza tym Google smile

po drugie - na Twoim miejscu bym się zastanowiła, też o tym myślałam bo bardzo
      ładnie to wygląda i fajne przeżycie, ale... gołąbkom zdarza się czasem drobna
      nieocenzurowana akcja (tak samo jak konikom - kiedyś chciałam jechać do ślubu
      bryczką) - pół biedy jak na Młodych, ale wyobraź sobie jakby czymś miały
      "rzucić" w Twoich wystrojonych zacnych gości big_grin
      co o tym w ogóle sądzicie kobiety?
      • zauroczona26 Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 14.02.06, 15:37
        ja w zeszłym roku świadkowałam była i bryczka i gołąbki- bryczką było
        kapitalnie- baaardzo wesoło- bo jechaliśmy razem z młodymi- a konik jak to konik
        ( nie mogło być inaczej) załatwił sie centrlanie pod kosciołem- ale młodzi
        potrkatowali to jako dobry znak- tylko ksiadz - krzywo sie patrzył bo nikt tego
        nie sprzątnał smile
        jeżeli chodzi o gołabki- to były wypuszczone kiedy młodym składali goście
        życzenia- wiec mało kto je zauważył- a nwet wiekszość nie wiedziała że były...
        • poplina Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 00:46
          Hej

Widziałam takie gołąbki na Allegro także jak chcesz to zajrzyj tam smile
          • askiem Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 09:00
            A ja kiedyś czytałam opinie tu na Forum i szczerze powiem - było to
            przerażające... Ponoć większość gołąbków jest w takim szoku, że nie chcą
            odlecieć, były też przypadki, że odleciały a po chwili uderzyły w kościół i po
            ptaszkach... o kupkach na ciuchach młodych nie wspominając. Pewnie nie jest to
            w każdym przypadku, ale skąd mamy mieć pewność, że u nas takiej sytuacji nie
            będzie...
            Kiedyś bardzo chciałam gołąbki, ale po przeczytaniu tego wszystkiego
            odpuściłam...
    • berdronka Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 09:13
      Wiecie co, nie myślałam o tym w ten sposób....
      dzieki wielkie...

Zaczynam sie zastanawiac czy to dobry pomysł ????
    • chihuahuaa Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 09:30

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=28416894&a=28416894
      To jest ten temat z forum o gołębiach.
      pozdrawiam
    • berdronka Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 09:47
      CORAZ BARDZIEJ SIE PRZEKONUJE ZE TO BARDZO GŁUPI POMYSŁ
      • bacha1979 Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 09:49
        Tez byłam na weselu, gdzie te gołabki były puszczane. Były tak wystarszone, ze
        zwyczajnie mi ich żal było.
        • miss_migotka Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 09:51
          a może baloniki? ja osobiście się nie piszę bo nie lubię baloników, ale gdzieś
          widziałam takie ogromne pudło przed kościołem i młodzi je otworzyli i
          tysiąąąąąące baloników poleciały hen do nieba smile
          także efekt podobny a obędzie się bez pachnących niespodzianek tudzież stresu
          zwierzątek
    • mrowka05052007 Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 09:58
      Hej!
      Gołąbki być może wyglądają efektownie - ale... mogą się zdarzyć pewne
      nieprzewidziane niespodzianki. W październiku byłam na ślubie kuzyna - po
      ceremoni wypuszczali gołąbki - niestety było już ciemno i ptaki straciły
      orientację. Na szczęście obeszło się bez niespodzianek.
      Osobiście przychylam się do pomysłu z balonami - sama chyba również skorzystam.
      • niemamloginu2 Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 11:50
        pierwszy raz sie spotkałam z gołąbkami wypuszczonymi spod domu Panny Młodej w
        momencie jak młodzi już wychodzili do samochodu - było to bardzo ładne, taki
        znak wyfruwania z domu smile)) rodzinnego. To mi się wydaje fajniejesze niż gołębie
        pod kosciołem
        • borejkowna Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 15:43
          Dziewczyny, to są żywe stworzenia, które zamknięte w ciasnym pudelku przez cała
          mszę a pewnie i pol dnia umierają ze strachu. Tylko dlatego, ze ktoś chce, by
          mu pare razy zamachały skrzydlami nad głową. Niby w jakim celu taka komedia ma
          się rozgrywac? estetycznym?? a malo estetyki na slubie? "dla was to jest
          igraszką, nam idzie o życie" - pisał Krasicki. Te stworzenia nie wiedzą, co się
          z nimi stanie. Z powodu waszych fantastycznych humorów przeżywają najgorsze, a
          często ostatnie chwile zycia. One to zycie też mają tylko jedno i dla nich jest
          ono najcenniejsze. Ja sądzę, że narażać jakiekolwiek życie dla własnej,
          kompletnie bezcelowej i bezsensownej uciechy jest po prostu barbarzyńskie.
    • delma2 Re: Akcja: BIAŁE GOŁĄBKI 15.02.06, 18:42
      ja tez jestem przeciwna! Że niby co to ma symbolizować? Pzreciez Wy własnie
      wkładacie "kajdany" a nie wyfruwacie w świat! Poza tym żal mi zwierzatek - też
      słysząłam o motylkach, kretyństwo. Baloniki jednokolorowe, np róż metalik -
      super wyglada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka