Dodaj do ulubionych

targi ślubne - Toruń

16.02.06, 15:10
Kiedy gdzie? Wiecie coś?
Obserwuj wątek
    • ladybird4 Re: targi ślubne - Toruń 16.02.06, 15:13
      26 lutego, aula UMK (zdaje sie..)
      • aleks2539 Re: targi ślubne - Toruń 16.02.06, 15:14
        dzięki bardzo. Akurat mam zajęcia... Na UMK smile
        • ladybird4 Re: targi ślubne - Toruń 16.02.06, 15:22
          no to wyklad bedziesz miala pierwsza klasasmile
          ja tez sie wybieramsmile
          • aleks2539 Re: targi ślubne - Toruń 16.02.06, 15:22
            a kiedy i gdzie masz ślub?
            • ladybird4 Re: targi ślubne - Toruń 16.02.06, 15:30
              8 lipiec, w Kaszczorku
              A ty?
              • aleks2539 Re: targi ślubne - Toruń 16.02.06, 15:37
                5 sierpień, Chełmża
                Który jesteś rocznik?
                • ladybird4 Re: targi ślubne - Toruń 16.02.06, 15:39
                  no to tylko miesiac pozniej
                  a na jakim etapie przygotowania?

1980r.(a ty?)
                  • aleks2539 Re: targi ślubne - Toruń 16.02.06, 15:43
                    1982. Mam salę, kościół, orkiestrę, fotografa.
                    Brak kamerzysty,sukienki.
                    Za to pełno strachu i przedślubnej paniki.
                    Jak u Ciebie? Mierzyłaś sukienki? Możesz coś polecić?
                    Ja mam rozmiar 40 góra 42 dół. Będzie ciężko
                    • ladybird4 Re: targi ślubne - Toruń 16.02.06, 16:04
                      u mnie tez dokladnie: sala, kosciol, orkiestra, fotograf (kamerzysty nie chce)

ale sukienke juz mam zamowiona od grudnia (byly dobre ceny starej kolekcji!!)
                      mi osobiscie podobaja sie sukienki w salonie Susan Hooward,ul.Szewska, Torun
                      Ze mna to byla taka sytuacja, ze kiedys będąc w MPiKu, wzielam do reki jakis
                      magazyn o slubach i tam na reklamie zobaczylam sukienke, ktora mnie oczarowala!
                      postanowilam ze jak juz bede szukac kiedys sukienki dla siebie, to bedzie
                      wlasnie ta i zapamietalam gdzie w toruniu jest salon sprzedajacy ta firme.
                      jak juz sprecyzowalismy termin slubu to prosto udalam sie do salonu, poprosilam
                      o mozliwosc przymierzenia tej mojej "upatrzonej" sukienki i tak do mnie
                      pasowala, ze juz zadnej innej nawet nie probowalam zakładać!smile
                      takze jest na etapie sprowadzania i bedzie w marcu smile

a w weekend rozpoczynam tez manufakture naszych zaproszenien - robie
                      wlasnorecznie i mam tylko nadzieje ze wyrobie sie z tym do majasmile
                      • aleks2539 Re: targi ślubne - Toruń 16.02.06, 16:17
                        ja patrzyłam kiedyś na sukienki jak się idzie od PKS-u (pierwszy sklep). Nie
                        wiem czyj to salon ale były fajne kiecki i miła obsługa. Z przyjaciółką robię
                        rundkę w przyszłym tygodniu. trochę Ci zazdroszczę że masz to z głowy. Może
                        lepiej abyś nie szła na te targi wink
                        Czemu nie chcesz kamerzysty?
                        Wybierałaś sukienkę z narzeczonym?
                        Jak tam nauki przedślubne?
                        Jeśli chodzi o zaproszenia to widziałam fajne na Allegro. 300 zł za 50
                        zaproszeń. Rozkładane. Na przodzie zdjęcie Waszego kościółka, w środku Wasz
                        tekst i Wasze zdjęcie w plenerze. Całkiem, całkiem...
                        • ladybird4 Re: targi ślubne - Toruń 16.02.06, 16:42
                          moj przyszly mąż sukni absolutnie nie widział i zobaczy dopiero w dniu slubu
                          a na drugie mierzenie sukni poszlam z mama i tesciowa zeby pochwalic sie co
                          wybralam i uslyszec slowa akceptacjismile

na targi mimo wszystko pojde bo moze znajde jakies fajne pomysly na upięcie
                          włosów czy namiary na dobry makijaz
                          do kamerzysty jestem jakos uprzedzona bo te wszystkie filmy z wesel jakie
                          ogladalam to jedna wielka monotonna nuda....

a nauki jeszcze nawet nie zaczete i odwlekamy to w nieskonczonosc
                          to dla mnie jedna wielka pomylka te nauki, no ale skoro nie mozna inaczej...A
                          wy juz jak stoicie w tym temacie?

a zaproszenia zdecydowalam sie robic sama. bo wymyslilam sobie ze chce zeby
                          byly niepowtarzalnesmile
                          poza tym do kompletu zrobie, winietki na stół i ksiege gosci - tak zeby
                          wszystko gralo stylistycznie i zawieralo kolor przewiodni slubu smile (takie moje
                          wymysłysmile
                          • aleks2539 Re: targi ślubne - Toruń 17.02.06, 08:37
                            Mój narzeczony sukienki nie widział. Jedynie wstępne projekty.
                            Sukienki na mnie na pewno nie zobaczy.
                            Ja na targi też się wybieram. Może coś akurat mi wpadnie w oko.
                            I koniecznie chcę kamerzystę. Widziałam kilka fajnych filmów. Do jednego
                            gościa dzwoniłam w listopadzie zeszłego roku. Dosłownie facet się
                            roześmiał bo wszystko miał dawno zajęte...
                            My nauki prawie kończymy. Chodzimy na Józefa. 10 poniedziałków z rzędu
                            na 18 msza i 18.30 nauki. Najgorsze jest to że jak raz nie
                            pójdziesz bo coś Ci wypadnie to musisz czekać na kolejną rundkę aby
                            byłten sam temat. No i chodzimy tak chyba od listopada...
                            Ksiegę gości też widziałam na Allegro i chyba sie na nią zdecyduje.
                            Cały czas od pon do pt praca, w weekendy szkoła. Na nic nie mam czasu.
                            Byle bym własnego ślubu nie przegapiła... smile
                            • ladybird4 Re: targi ślubne - Toruń 17.02.06, 10:46
                              a powiedz mi prosze jak to jest z tymi naukami na Jozefa - mozna dołączyć w
                              kazdym momencie, czy trzeba czekac na rozpoczecie nowego kursu????!!!
                              • aleks2539 Re: targi ślubne - Toruń 17.02.06, 10:53
                                możesz dołączyć w każdym momencie. Nauki (tematy) lecą po kolei. Ty jak
                                przyjdziesz na przyskład na czwarte spotkanie to kończysz na trzecim kolejnej
                                kolejki. My z reguły chodzimy też na mszę na 18 bo czasami przed mszą a czasami
                                po niej mówią gdzie jest to spotkanie (najczęściej kaplica Św. Teresy) ale bywa
                                też na dole w piwnicach. Zapraszam.... tylko raz przysnęłam wink
                                • ladybird4 Re: targi ślubne - Toruń 17.02.06, 10:57
                                  a powiedz mi jeszcze prosze ile takie jedne spotkanie trwa i co sie na tych
                                  zajeciach robi?
                                  tylko slucha czy uczestnicy sa w cos angazowani?
                                  • aleks2539 Re: targi ślubne - Toruń 17.02.06, 11:07
                                    spotkanie trwa od pół do godzinki. Zawsze ktoś inny prowadzi więc
                                    różnie wychodzi. Ogólnie tylko się słucha. My byliśmy sześć razy na
                                    tych spotkaniach i do tej pory jeszcze nic nie mówiłam a narzeczony
                                    tylko raz. Z reguły to jest po prostu wykład, chyba że czasami ktoś
                                    się za bardzo angażuje to wtedy próbuje prowadzić dialog ale to rzadkość.
                                    Zapraszam. W poniedziałek jesteśmy!!!
                                    • ladybird4 Re: targi ślubne - Toruń 17.02.06, 11:14
                                      ostatnie pytaniesmile
                                      czy oni tam jakos sprawdzaja skrupulatnie obecnosc? nie da sie
                                      nic "zakombinowac", zeby tak nie na wszystkich zajeciach byc?
                                      • aleks2539 Re: targi ślubne - Toruń 17.02.06, 11:17
                                        nie dasz rady. Każde spotkanie - 10 tematów prowadzi ktoś inny.
                                        Nie powtórzą Ci się osoby.
                                        Każdy musi Ci podpisać lub przybić pieczątkę ( mi się nic jeszcze
                                        nie powtórzyło). Poza tym ojcowie mają swoją listę na której musisz
                                        się podpisać i ją ze sobą zabierają. Radzę Ci sie pospieszyć smile
                                        • ladybird4 Re: targi ślubne - Toruń 17.02.06, 11:34
                                          aleks, dzieki za wszystkie odpowiedzi !
                                          • aleks2539 Re: targi ślubne - Toruń 17.02.06, 11:37
                                            nie ma problemu.
                                            trochę się od tego forum uzależniłam smile
                                            jakbyś miała jakieś pytanka to pisz
                                            • ladybird4 Re: targi ślubne - Toruń 17.02.06, 12:06
                                              no ja mam to samo....smile
                                              az wstyd troche...smile
                                              • agaban12 Re: targi ślubne - Toruń 17.02.06, 12:31
                                                Hej smile
                                                Dziewczyny mam pytanie a propos nauk przedmałżeńskich - czy Wy równiez
                                                chodzicie do poradni przedmałżeńskiej na jakies kursy? Sporo dziewczyn na forum
                                                o tym pisze a ja prawde mówiąc nie wiem o co chodzi. My mamy standardowo 10
                                                spotkań półgodzinnych w Kościele Na Skarpie, w formie wykładu i tam nie było
                                                mowy o żadnej poradni. Będę wdzięczna za odpowiedź.
                                                A-ha, ślub 24 czerwca - oczywiście Toruń wink
                                                Pozdrawiam Aga
                                                • aleks2539 Re: targi ślubne - Toruń 17.02.06, 14:03
                                                  ja mam też 10 spotkań. Ale do tego jakaś poradnia i rozmowa z księdzem.
                                                  Pytałam się w parafii to babka powiedziała że mam przyjść z narzeczonym
                                                  trzy miesiące przed ślubem to wtedy będziemy załatwiać bo teraz...
                                                  to ona czasu nie ma. Zabiłabym gdybym mogła!
                                                • joasia.sadowska Re: targi ślubne - Toruń 18.02.06, 10:27
                                                  a my bedziemy miec tylko 5 spotkan w ramach nauk przedmalzenskich smile)))

dziewczyny na ile pewne jest to z tymi targami ????? skad o nich wiecie???
                                                  • agaban12 Re: targi ślubne - Toruń 20.02.06, 09:00
                                                    My dostaliśmy karteczkę z informacją w "Sowie" gdzie wybieraliśmy zaproszenia.
                                                    Wisial tam też plakat informacyjny więc to chyba pewna wiadomość. 26 luty -
                                                    Aula UMK.
                                                  • aleks2539 Re: targi ślubne - Toruń 20.02.06, 09:31
                                                    to na 100% pewne. Idź na starówkę, cała jestw plakatach i ulotkach
                                                    o targach. A jakby co to jeszcze 5 marca w Bydgoszczy
                                                  • joasia.sadowska Re: targi ślubne - Toruń 20.02.06, 10:25
                                                    w tygodniu nie mam czasu, a w sobote i niedziele to juz wole isc do lasu niz do
                                                    miasta smile

Toruń - 26.02.2006:
                                                    aula UMK
                                                    ul. Gagarina 11
                                                    godziny otwarcia: 10:00 - 17:00 lub 11:00-18:00
                                                    (dwie rozne informacje uzyskalam)
                                                    cena biletu: 4 złote
                                                    nr telefonu: 056-611 42 74, 654 29 49

Bydgoszcz - 05.03.2006:
                                                    Stadion Zawisza
                                                    ul. Gdańsja 163
                                                    godziny otwarcia: 10:00 - 15:00 (?)
                                                    cena biletu: 4 złote
                                                    nr telefonu: 052-378-36-11 (od piatku)
                                                  • aleks2539 Re: targi ślubne - Toruń 20.02.06, 09:32
                                                    a Sowa to nie cukiernia?
                                                  • joasia.sadowska Re: targi ślubne - Toruń 20.02.06, 10:26
                                                    owszem cukierniasmile, ale sowa to tez sklep na szerokiej z zaproszeniami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka