Dodaj do ulubionych

podforum Wrocław

01.03.06, 16:21
Hej
Od jakiegos czasu przygladam sie wypowiedziom, poradom, pytaniom stawianym na
tym forum, ktore mogłyby być pomocne w jak najlepszym zorganizowaniu tego
szczegolnego wydarzenia, jakim jest ślub i wesele smile Niestety wypowiedzi
dziewczyn z Wroclawia i okolic jest mało, a jak sa, to rozrzucone i pojedyncze
w poszczegolnych watkach, przez co moga umknać. Zamiast czytac wszystkie wątki
w nadziei ze znajde cos dla siebie, chcialabym zalozyc tu takie mini podforum
wlasnie dla nas - dolnoślązaczek wink gdzie mozemy polecic, odradzic sobie
czyjąs usługę, zastanowic sie nad wyborem salonu, krawcowej, sali czy kursu
przedmałzenskiego. Mam nadzieje ze moj pomysl znajdzie oddzwiek... No ale
zawsze jest tak ze ktos musi zaczac. To moze ja:

OBRĄCZKI - interesuje mnie białe złoto, po odwiedzeniu kilku salonow, z
przerazeniem stwierdzilam ze wydac na to trzeba minimum 1000 zł uncertain ale, ale
jest opcja o wiele tansza - małe zaklady jubilerskie - przychodzisz z
katalogiem i wybranym modelem - koszt robocizny (za obie obraczki) ok 250 zl +
cena za kruszec, wiec jesli macie w domu pojedyncze kolczyki, pierscionek,
ktorego nikt nie bedzie nigdy nosil etc to zbierzcie to i udajcie sie
rekonesans do malych zakladow jubilerskich - aha, grawerowanie ok 1,5 - 3 zl
za literke.

SUKNIA - bedzie szyta u krawcowej, nie mam zamiaru wydawac kilku tysiecy
zlotych na cos, co zaloze raz w zyciu. Podobaja mi sie modele - chyba tak
zwane syrenki, suknia przylegajaca do ciala i rozchodzaca sie dopiero od
kolan, z malym trenem

SALA - z tym mam problem, telefonicznie zarezerwowalam termin, ale facet cos
sie ociaga ze spotkaniem i dopelnieniem formalnosci, boje sie ze zwleka,
czekajac czy moze jeszcze ktos sie nie zjawi chetny na ten termin. Słyszalam
ze fajne miejsca to: tzw Stara Biblioteka w kosciele Sw. Marii Magdaleny,
Arsenał (tylko tu trzeba miec cathering z pelnym zapleczem). Moze ktoras z Was
poleci jakies ciekawe i klimatyczne miejsce suspicious Osoboscie odradzam sale na
dworcu PKP - niby duza, niby ladna, ale paradowac w sukni przy dworcu wsrod
podroznych.... wyjsc sie nie da bo zejscie jest od razu na peron... czy jakos
tak (nie wiem dokladnie bo nie wychodzilam tongue_out )

KURS PRZEDMALZENSKI - ponoc baaardzo fajne i na zawsze zapadajace w pamieci sa
te prowadzone u Orzecha i Dominikanow, mysmy zdecydowali sie na Wittiga, raz w
tygodniu, po godzince, ale bez rewelacji. Jest tez kurs - express w Olawie -
dwa dni weekendu - cala sobota i niedziela no ale potem ma sie juz spokoj

FOTOGRAF - tu mam problem, nie chce brac kamerzysty bo i tak film ze slubu
obejrze raz czy 2 razy w zyciu, za to chce polozyc szczegolny nacisk na
zdjecia. rezygnuje ze studia z namalowanymi ławeczkami, mostkami i drzewkami.
Chcialbym miec zdjecia jakies artystyczne, czesc bialo-czarnych, jakies
studium postaci, gra swiatlem i cieniem. PO dosc oglednych poszukiwaniach
znalazlam dwa studia - jedno w Warszawie, drugie w Katowicach. A moze Wy
znacie kogos z Wroclawia??
dla zainteresowanych podma linki do tych dwoch, zobaczcie sobie, moze Wam sie
spodobaja ich uslugi a moze pomysly na zdjecia:
www.kalina-studio.com/index.php
www.beznazwy.com/
PRZYSTROJENIE SALI, KOSCIOLA - chce sie wystrzec balonikow i pojsc w kwiaty,
oto p[oki co jedyna firma jaka znalazlam, ale to tylko z powodu tego ze nie
skupilam sie jeszce na tej sprawie i strona ta wpadla mi niejako przypadkiem w oko
www.bukietybaranowska.com.pl/index-pl.html
Tu rowniez czekam na Wasze pomysly. No dobrta to chyba na tyle - i tak sporo
napisalam jak na jeden post. Czekam na zywa dyskusje i pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • ellenaia Re: podforum Wrocław 01.03.06, 16:25
      ah, zapomnialam jeszcze... nie mam totalnie pojecia co do fryzjerki, wizazystki,
      i dja (nie chce miec kapeli). Czekam na propozycje i adresy. Z gory dzieki za
      pomoc i porady
      • gonio74 Re: podforum Wrocław 01.03.06, 16:52
        Co do sali to mogę polecić Jaska, nie wiem czy taki klimat Ci będzie
        odpowiadał, czy szukasz czegoś z "większym" klimatem. My tam robimy i lepsze to
        niż sala przy dworcu, brrr to chyba musi być okropne robić wesele w takim
        miejscu... Jeśli spodoba ci się Jasek( to jak się jedzie na Poznań-ma własną
        stronę internetową więc nie musisz jechać osobiście) to może spodoba Ci się też
        Jasyr, to blisko Korony, jak jedziesz na Opole. My kiedyś też byliśmy w Orlim
        Gnieździe i tam jest chyba dosyć fajnie, tylko, że to blisko lotniska i dlatego
        my zrezygnowaliśmy.
        To tyle, jak coś jeszcze przyjdzie mi do głowy to dam znać. A kiedy planujesz
        ślub i wesele?
        • ellenaia Re: podforum Wrocław 01.03.06, 17:08
          Wrzesien - wstepnie 2 IX, ale nie moge powiedziec na 100% bo jak pisalam - facet
          od sali jakis taki niepewny. A zapomnialam wspomniec gdzie ta sala... w zoo :]
          jakby sie udalo bylabym mega szczesliwa bo miejsce bardzo ladne i niecodzienne.
          Restauracja nazywa sie Letnia i znajduje sie przed wilkami. Jesli to nie wypali,
          wezme pod uwage Twoje sugestie - o tej sali obok Korony mowili mi tez znajomi,
          ktorzy tam bawili sie na weselu i zachwalali. W piatek idziemy sie spotkac z
          facetem i wtedy sie okaze czy musze szukac dalej uncertain czy ten problem mam z glowy.
          Moze sie okazac ze krzyknie taka cene albo takie warunki, ktore beda nie do
          przyjecia (np korkowe - 10 zl od butelki za kazda otwarta wlasna itp)
          A Ty kiedy masz swoj wielki dzien??
          Pozdrawiam
        • filipinka_777 Re: podforum Wrocław fotograf 05.03.06, 11:40
          zapraszam
      • gmonika Re: podforum Wrocław-Restauracja Dąbrowa 22.03.06, 16:24
        Czy któraś z Was robiła może Wesele w Restauracji Dąbrowa lub Karczmie
        Lwowskiej, napiszcie jesli cos wiecie Plizzz!!!
        • adrianna79 Re: podforum Wrocław-Restauracja Dąbrowa 30.08.06, 22:41
          czesc. moi rodzice wlasnie zamowili mi sale palacowa w tym budynku gdzie jest
          restauracja dobrowa. restauracja okazala sie bardzo, bardzo mala. ponoc oni
          maja do dyspozycji dwie sale, wiec twoi goscie by musieli byc podzieleni.
          sale palacowa mamy zamowiona i potwierdzona na 11-go sierpnia 2007 roku. wydaje
          mi sie ze miejsce jest bardzo piekne i jedzenie jest swietne- nigdzie nie
          widzialam tak swietnego menu bo bardzo reprezentacyjne jak ma sie gosci z
          roznych krajow (moj narzeczony jest amerykaninem). jedynie co mi sie nie
          podobalo, to byla dodtakowa cena 3,000 zlotych za sale! ale coz. slub jest
          tylko jeden!
    • marysia19761 Re: podforum Wrocław 01.03.06, 18:43
      smile jesli chodzi o obrączki, to proponuję w ramach cięcia kosztów zakupic w
      mniejszych salonach, bo tak jak pisalaś w renomowanych- markowych zaplacisz jak
      za zboże- a raczej za firmęsmilejesli chodzi o przystrojenie kościola, to mam taki
      pomysl- wydaje mi sie dobry, wizualnie subtelny, a finansowo nieogałacajacy-
      kościlół- kupić kwiaty- np małe germery- zreszta wg gustu i pojedyńczymi
      przyozdobi boki ławek- ozdoba nienachalna a jednak prezentująca sie pięknie. a
      jesli chodzi o foto, sprawdź www.obiektywna.pl - ja byłam b. zadowolona, stąd
      polecam
      • gonio74 Re: podforum Wrocław 01.03.06, 20:19
        My mamy ślub 17 czerwca, ale jak Ty chcesz we wrześniu to zostało Ci mało
        czasu. Ja byłam w szoku jak pojechaliśmy do Jaska w czerwcu tamtego roku i miał
        już tylko jeden termin dla nas. Tak więc jeśli zależy Ci na tej sali w zoo to
        nie ma na co czekać tylko jak najszybciej podpisywać umowę, bo wrzesień jest
        też bardzo obleganym miesiącem ślubnym. A tak swoją drogą to ciekawe dlaczego
        facet tak Was zwodzi, no i nigdy nie słyszałam o sali w tamtym miejscu, a
        rzeczywiście może być bardzo orginalnie! Co do Jasyra to tam też byliśmy i w
        zasadzie bym się zdecydowała, bo bardzo miły był właściciel, a przy tym że miły
        to na dodatek bardzo rzeczowy, niestety nie zdecydowalismy sie tylk0o dletego,
        że mamy dużo ludzi do spania, a tam nie odpowiadała nam cena za noclegi. Poza
        tym ceny bardzo w porządku, niższe nawet niż u Jaska( przynajmniej wtedy).
        A co do obrączek to rzeczywiście zaczęłam się zastanawiać, bo wybraliśmy sobie
        w Yesie takie za 1 tyś zł. To trochę dużo, ale boimy się, że jak zaniesiemy
        wzór do jakiegoś innego zakładu to mogą wyjść nie takie jak trzeba, i co wtedy.
        Chętnie bym na tym zaoszczędziła, bo nie ma co przepłacać za firmę, przecież
        nie bedę na palcu nosiła logo firmy. Masz może kogoś sprawdzonego co do
        obrączek?
        Fotografa nie zamawiamy sobie, bo mamy dostać na ślub aparat lustrzankę, taki
        pół profesjonalny więc pocpykamy sami. A co do fotografa to widziałam
        niejednokrotnie zdjęcia ze studia, patrz z pomieszczenia i to najgorsze co
        człowieka może spotakać. Te zdjecia by mnie tylko straszyły, straszna makabra
        jak fotograf ustawia cię 15 minut do jednego ujęcia, a potem wychodzisz na tle
        jakiegoś zachodu słońca, czy innej obrzydliwej tapety. Byłam świadkową w
        ubiegłym roku i właśnie robilismy sobie takie zdjęcia, do tej pory mam trałmę!!!
        Nie ma to jak zdjęcia w terenie... mam nadzieję, że znajdziesz coś fajnego.
      • ellenaia Re: podforum Wrocław 02.03.06, 15:57
        Marysia - dzieki za link do strony, bylam, widzialam, na pewno zadzwonie, bo
        wlasnie czegos takiego szukam smile Oraz za pomysl na przystrojenie. Pozdrawiam
        serdecznie
        Gonio74 - co do obrączek, pomysł z jubilerem wykonującym je wg wybranego wzoru
        jest swieżutki, zaledwie kilka dni temu rozmawialam z kolezanka. Z tego co
        mowila, to dopiero sie wybieraja do niego zeby zamowic, wiec nie moge powiedziec
        jakiej jakosci bedzie to robota uncertain Jedno co pamietam, to to, ze niektorzy maja
        swoje propozycje juz wykonanych obraczek, po ktorych moze poznasz sie na
        zdolnosciach danego artysty. Taki jeden, o ktorym wiem, ma swoj zaklad na Placu
        Grunwaldzkim - na przeciwko "targowiska" na scianie gdzie znajduje sie Pizza
        Hut. Ja chyba poswiece ktorys dzien, wezme ksiazke telefoniczna czy panorame
        Firm i po prostu pojezdze po miescie. Jesli czegos wiecej sie dowiem, dam znac
        na forum smile
        A co do zdjęc ze studia - w 100% sie z Toba zgadzam - oczywiscie to kwestia
        gustu, ale fotografowanie sie na tle mostkow, latarenek czy kwiatkow
        namalowanych na tapecie jest dla mnie kiczowate i chce tego uniknac. W zamian za
        to chcialabym jakies zdjecia portretowe, zabawę swiatlem i cieniem - generalnie
        zdjęcia twórcze a nie odtworcze smile
        Nelium - gratuluje wyboru miejsca wesela - słyszalam ze Karczma Rzym to
        fantastyczne miejsce z super jadłem i klimatem - sama miejscowka sprawi ze
        goście zapamietaja Twoje wesele do konca zycia. Dzieki za pozostale propozycje.
        Co do zapachu w zoo - na pomysl urzadzenia tam naszego wesela wpadlismy siedzac
        w "Letniej" w lecie, odpoczywajac po spacerze po zoo. Restauracja znajduje sie
        na samych jego tylach, tuz przy Odrze, pomiedzy wilkami i żubrami, przy stawie,
        wsród zieleni i na szczescie zapach nie byl jakos upierdliwy i męczący. Wiem, ze
        odbywa sie tam sporo imprez różnego rodzaju z weselami wlacznie, wiec skoro inni
        przezyli, my tez damy rade :]
        Dla zainteresowanych na przyszlosc, podaje linka do strony, ogladnijcie, moze
        ktoras z Was szukajac sali na wesela za rok, wezmie moj pomysl pod uwage
        www.letnia.zadyma.com/
        Mój luby uspokaja mnie ze jest jeszzce kupe czasu, no ale jak czytam wypowiedzi
        dziewczyn na forum, to jestem przerazona ze wiekszosc z nich ma wszystko
        ustalone juz na rok przed weselem uncertain Mysmy sie zdecydowali na poczatku roku,
        jesli cos sie przesunie w terminie, w sumie nic sie nie stanie, no ale jak juz
        sie nastawilam na ten wrzesien, to chcialabym zeby to bylo wtedy, bo cala
        organizacyjna para ze mnie ujdzie ;P
        w sumie mam juz zalatwione:
        sala - na 80% tongue_out
        nauki przedmalzenskie - w trakcie
        samochod do slubu - przyjaciel mojej swiadkowej nalezy do klubu starych
        samochodow i cos nam wykombinuje smile miło, tanio i efektownie
        krawcowa
        a nawet male dziewczynki sypiące kwiatki wink
        Ale reszta to dramat, moze macie namiary na
        fryzjerke
        wizazystke
        dja
        Wymarzylam tez sobie, ze ktos odspiewa "ave maria" - raz bylam na slubie, gdzie
        dziewczyna zaspiewala to tak pieknie, ze az ciarki po plecach przechodzily,
        poczuło sie tę podniosłość uroczystosci, wzruszenie i w ogole

Jestem tez ciekawa Waszych pomysłow co do wieczoru panienskiego (oprocz panow w
        stringach) - i czy chcecie go organizowac tydzien wczesniej - u mnie czesc
        dziewczym przyjedzie specjalnie na slub spoza Wroclawia i obawiam sie ze takie
        rozwiazanie bedzie dla nich klopotliwe
        jaki utwor wybrałyscie na pierwszy taniec (mnie chodzi po glowie wersja
        instrumentalna walca z "Nocy i dni")
        no i ogolnie innych propozycji, chocby tych najdrobniejszych, ktore jednak
        upieksza ten jedyny dzien w zyciu.
        Moze ksiega gosci, podziekowania dla przybyłych etc
        i jeszcze - lista prezentow czy pieniadze (to juz z tych bardziej przyziemnych
        spraw) oraz kwestia kwiatow wreczanych przez gosci - zastanawiam sie czy nie
        napisac na zaproszeniu, ze zamiast nich, swiadek czy ktostam bedzie zbieral do
        puszki na jakis cel charytatywny. Dla mnie tona kwiatow - chocby tych
        najpiekniejszych, to jednak pieniadze gnijace w wazonach, ktore moglyby byc
        spozytkowane o wiele lepiej. O to toczymy boje z moja połowka - on twierdzi ze
        goscie tak czy siak przyniosa kwiaty a taki pomysl kojarzy mu sie z pogrzebami
        tongue_out No i co do pogrzebow - a dokladniej Kalii - podobaja mi sie te kwiaty, ale
        jak tylko mowie o tym komus z pokolenia moich rodzicow, słysze przerazony glos -
        PRZECIEZ TO KWIATY POGRZEBOWE ;P No to zapodalam kolejnych kilka watkow, bede
        sledzic Wasze uwagi z ciekawoscia
        Pozdrawiam
        • gonio74 Re: podforum Wrocław 06.03.06, 14:06
          jak tylko dowiesz się czegoś o tym jubilerze to daj znać....
        • zuzik78 Re: podforum Wrocław 22.05.06, 17:41
          polecam kalie na bukiet ślubny. ja miałam te ciemnobordowe, prawie brązowe
          połączone z kremową różą-bukiet wyszedł oszałamiający i wszystkim się strasznie
          podobał. W połączeniu z kremową suknią poprostu bomba
    • nelium Re: podforum Wrocław 01.03.06, 21:00
      Ja też mam ślub we wrześniu i już w grudniu szukałam sali. Oczywiście większość
      terminów zajęta. Zdecydowałam się na Karczmę Rzym - klimatyczny wystrój i menu
      w stylu staropolskim. Obok jest piękny zielony teren (mostek, staw, miejsce na
      grilla na wiele osób), wykorzystam to do zdjęć i na poprawiny smile
      Szukając sali byłam osobiście
      "pod kasztanami" - to dla tych, którzy stawiają na imprezę na świeżym powietrzu,
      w Hotelu Tumskim - sala duża ale jakaś mroczna,
      w hotelu Jester - miłe miejsce, bo z ogródkiem, dla tych co nie szukają
      jakiegoś specyficznego klimatu,
      w "dobrych czasach" - sala w samym rynku, trochę cukierkowa, ale wielu osobom
      się podoba.

Fajny miałaś pomysł z tym zoo, ale jak będzie upał, to pomyśl o specyficznym
      zapachu, który czuć z zoo jak się obok przejeżdża. A początek września może być
      przecież upalny.
      Jest też sala w hali ludowej, na przeciw zoo, tam gdzie kiedyś było "bravo",
      również organizują wesela.

Co do fotografa, to ja wynajęłam jedną firmę do zdjęć i kamerowania, więc
      pewnie Cię nie zainteresuje.

Mam też już zespół, może znajdziesz coś dla siebie na stronie ts music.

pozdrowienia, będę śledzić wątek, bo poza tym co napisałam, nic jeszcze nie
      mam! smile
      • mania805 Re: podforum Wrocław 04.03.06, 17:00
        Witam!
        My równiez mamy w Karczmie Rzym, ale w sierpniu. Martwi mnie trochę to czy bedą
        mieć wazoniki na kwiaty, bo kwiaty do strojenia stołu trzeba zorganizować we
        własnym zakresie oraz czy mają dzbanki na soki, bo nie chciałabym stawiać napoi
        w kartonach.
        Poza tym mamy juz zarezerwowaną godzinę w kościele i orkiestrę. Za obrączkami,
        zaproszeniami i suknią dopiero się rozglądamy. O fryzjerze jeszcze nawet nie
        myślałam smile.
        Pozdrawiam wszystkie Wrocławianki. smile
        • kamelia7 Re: podforum Wrocław 08.03.06, 13:44
          Okolica Karczmy Rzym faktycznie jest spokojna.

Pewnie robicie tam nie za duże wesela, bo sala nie jest zbyt duża i trochę malo
          miejsca na tańce.

Sala ma specyficzny wystrój, ma swój klimat. Szkoda tylko, że w głównej sali
          zlikwidowali kominek.

Serwują bardzo smacznego prosiaczka....
          • mania805 Re: podforum Wrocław 18.03.06, 17:37
            Hej!
            Wesele urządzamy na ok. 50 osób. Pan nas zapewniał, że zmieści się i 70. Jednak
            nie chcielibyśmy się czuć tam jak śledzie w beczce smile.
    • soltys.iza Re: podforum Wrocław 01.03.06, 23:03
      Witaj. Ja doradzam salę w samym Rynku Wrocławia. Każdy ma tam blisko i odpadają koszty dojazdu, które powinno się gościom pokryć. Sale te nie są wcale droższe, a jednak wrażenie niesamowite się robi na rodzinie, np. Dwór Polski. Maja tam świetną kuchnię, niskie ceny, nawet alkohol prawie w cenie sklepowej (chyba 2 złote droższa butelka)- a odpada zamieszanie z kupowaniem i przywożeniem alkoholu do sali. Doradzam, bo sama tam mialam wesele i było wspaniale, klimatycznie, smacznie, i obsługa bez zarzutu. Została mi jedynie śliczna suknia Cymbeline. Odsprzedam za połowę ceny. Dodatki gratis. Rozmiar 38. Model Popova. Na ramiączkach zapinana na plecach na guziczki, tren, dekolt w łódeczkę góra pokryta koronką, która pięknie nachodzi na dół sukni. Szczerze polecam. Miałam do niej rękawiczki za łokcie oraz welon do stóp, w którym weszłam do kościoła narzuconym na twarz. Potem mój wtedy narzeczony ściągnął woalkę z mojej twarzy. Jeśli jesteś zainteresowana to proszę o mejla na soltys.iza@gazeta.pl. Prześlę zdjęcia. Pozdrawiam
    • ancaa Re: podforum Wrocław 02.03.06, 06:22
      Dziewczyny, a jak jest we Wrocławiu z załatwieniem ślubu cywilnego? Planujemy
      tam ślub z moim, który stamtąd pochodzi, ale nie wiemy jakie są sale do ślubów
      (nie mieszkamy tam teraz sad ) i czy np. łatwo jest o zgodę na udzielenie ślubu w
      innym miejscu niż urząd?
      • 29012006w Re: podforum Wrocław do ancaa 02.03.06, 16:28
        wiem tylko ze ślub cywilny kosztuje około 75 zł, trzeba "zapisać" się trochę
        wcześniej , polecam też taniego fotografa, super foty i tanio - za sam ślub
        cywilny- 250 zł. nr tel 0691030375 pozdrawiam smile a co do zgody za udzielenie
        ślubu w innym miejscu to niestety nie wiem.
        • ancaa Re: podforum Wrocław do ancaa 03.03.06, 11:22
          Dzięki smile. Hm, wcześniej ? Jak zadzwoniłam do urzędu to mi powiedziano, że
          zapisują dopiero z papierami.... . Wprowadzono mnie w błą?
    • 29012006w Re: podforum Wrocław 02.03.06, 16:00
      Witam, bardzo fajny pomysł z tym forum dla piszących z wrocławia i okolic,
      rzeczywiście brakowało czegoś takiego, zapewne informacje ze stolicy, czy innego
      miasta nie są dla nas tak przydatne...piszesz o FOTOGRAFIE, jestem w stanie
      polcić Ci kogoś. są to takie fotografie, o jakie, myślę, chodzi również Tobie
      (my też nie chcieliśmy studia i zdjęć pod tytułem kloumienka w tle) zdjęcia są
      świetne, (mam też próbki przesłane mi przed ślubem przez fotografa) jeśli podasz
      mi swój adres wyślę Ci na skrzynkę, no i cena, też super, bo wszystko zamknęło
      się w kwocie 650 zł, błogosławieństwo,kościól i wesele,plener na Pergoli smile
      • adrianna79 Re: podforum Wrocław 30.08.06, 22:35
        witam.
        czy moglabys mi przeslac tez namiar na fotografa. ja organizuje wszytko z
        drugiego konca swiata i jak do tej pory nie moglam nikogo znalezc. czy on robi
        tylko zdjecia? czy masz kogos kto robi film?
        moj e-mail to: chiomega2000@hotmail.com.
        dziekuje bardzo za pomoc!
        Adrianna
    • callja Re: podforum Wrocław 03.03.06, 00:23
      Ellenaia - wysłalam Ci wiadomość na priv.
      Aha - chętnie podpowiem jeśli macie wątpliwości natury muzycznej (oprawa
      muzyczna ślubnej ceremonii) - jestem zawodowym muzykiem... Pozdrawiam
      wrocławianki!!
      • ellenaia Re: podforum Wrocław 06.03.06, 18:02
        no suuuper, dzieki za pomoc, zaraz zagladam na poczte. MIalam kilka dni przerwy
        w czytaniu forum, zaraz nadrabiam zaleglosci smile
        • callja Re: podforum Wrocław 06.03.06, 19:54
          Zatem czekam na maila smile
    • malita26 Re: podforum Wrocław 03.03.06, 15:05
      Hej dziewczyny! Napiszcie proszę gdzie odbywacie (lub odbyliście) nauki
      przedmałżeńskie? W których parafiach można to w miarę szybko załatwić? Ani ja
      ani mój narzeczony nie mamy czasu na nauki które trwają np. 3 miesiącesad A jak
      narazie dzwoniąc po parafiach tylko o takich słyszymy... Pomocy! Pleasesmile
      • marlena.k1 Re: podforum Wrocław 03.03.06, 15:07
        jak juz tam gdzies wczesniej pisalam polecam koscol w Olawie sw.Piotra i
        Pawla,nauki trwaja caly weekend i tylesmile
      • klotylda9 Re: podforum Wrocław 03.03.06, 21:44
        Nauki - Oława parafia Piotra i Pawła najbliższa sobota tj. 11 marca o 18.00.
        Podobno weekend i po sprawie.
      • mania805 Re: podforum Wrocław 04.03.06, 16:55
        Witam!
        My właśnie skończylismy nauki w kościele na Kozanowie (z czerwonej cegły)-
        Kościół Św. Jadwigi. Nauki trwały miesiąc czasu w soboty i niedziele po
        godzince o 19. Kolejne bedą chyba w kwietniu.
      • ellenaia Re: podforum Wrocław 06.03.06, 18:13
        Tez słyszalam o ekspresowych naukach w Olawie. Podejrzewam ze jest na nie sporo
        chetnych... Podsyłam link, ktory kiedys znalazlam, z namiarami na ów kościól:
        www.archidiecezja.wroc.pl/parafia.php?id_dek=22&id_par=8
        Nigdy tam jednak nie dzwonilam, bo ostatecznie zdecydowaliśmy sie na nauki we
        Wrocławiu
        Pozdrawiam smile
        • dzidzia101 Re: podforum Wrocław 09.06.07, 22:41
          Te nauki w Olawie sa naprawde expresowe. Trzeba przyjsc w sobote na Msze na godz. 18, po mszy jest
          spotkanie (ostatnio trwalo ok.40 min) w niedziele tak samo i dostaje sie zaswiadczenie. Tylko nie wiem
          kiedy bedzie nastepny termin tych nauk.
    • 29012006w Re: podforum Wrocław do ellenaia !!!!!!!!!!!!!! 03.03.06, 20:26
      już wcześniej pisałam do ciebie smile zapomniałam jednak dodać numer telefonu -
      kontakt z tym fotografem 691030375
      • ellenaia Re: podforum Wrocław do ellenaia !!!!!!!!!!!!! 06.03.06, 18:06
        hehe, dzieki za wiadomosc, widzialam ze innym dziewczynom polecasz jego uslugi
        juz z numerem telefonu, wiec sobie spisalam. Ale napisz czy ten Pan ma jakis
        zaklad, strone www, portfolio, jak go znalazlas. Dzieki za blizsze info smile
        Pozdrawiam
    • marcia811 Re: podforum Wrocław 05.03.06, 11:06
      Ja tez poprosze o info na temat tego fotografa i jakieś zdjecia na pocztę.
      • marlena.k1 Re: podforum Wrocław 05.03.06, 12:58
        dzieczyny wysylam wam link do donoslaskiego forum dla przyszlych mezateksmilejest
        tam pare fajnych rzeczy,oczywiscie forum nie jest tak zwawe jak tu,ale kto wie
        jakie moze stac sie dzieki wamsmile
        www.diswesele.pl/phpBB2/index.php
        • new_bride Re: podforum Wrocław 05.03.06, 18:53
          Witam!
          Ja jestem już po weselu, także chetnie służę radą.
          Widzę, że wiele osób wybrało Karczmę Rzym na wesele smile Ja miałam właśnie tam
          swoje i zapewniam Was-nie zawiedziecie się. Wszystko udało się znakomicie.
          Pozdrawiam
          • gonio74 Re: podforum Wrocław 06.03.06, 09:27
            Dziewczyny, a może któraś słyszała coś o Jasku, ja tam robię, ale ten facet
            jest jakiś zakręcony i chyba trzeba na niego uważać. Jak by któraś coś słyszała
            to będę wdzięczna za info.
            • koka28 Re: podforum Wrocław 06.03.06, 18:50
              A czy na te nauki w Olawie trzeba sie wcześniej zapisywać czy tak po prostu być
              tam na 18.00? Jak to w ogóle wygląda?
              • zurek77 Re: podforum Wrocław 07.03.06, 17:05
                dzwoniłam wczoraj do parafii śś. Piotra i Pawła w Oławie i miły ksiądz
                powiedział mi, że bez żadnych zapisów należy przyjechać na 18 w sobote na
                nauki, które trwaja także i w niedzielę..
            • kamelia7 Re: podforum Wrocław 08.03.06, 13:51
              Moi znajomi robili wesele w Hotelu Jasek i byli bardzo zadowoleni.

Ponoć właśnie ujął ich właściciel/kierownika, przede wszystkim tym, że jest
              taki zaangażowany w organizację.

Osobiście nie rozmawialam z tym panem.
              Myśmy też myśleli o Jasku, ale ostatecznie zdecydowalismy się n Hotel Bielany.

• gonio74 Re: podforum Wrocław 08.03.06, 18:50
                Dzięki trochę mnie uspokoiłaś
            • joanna_25 Re: podforum Wrocław 12.03.06, 09:39
              hej-jelsi chcesz dowiedziec sie wiecje o Jasku to polecam Ci strone Przewodnika
              Mlodej Pary www.przewodnikmp.pl potem kliknij na forum (w gornym prawym rogu)
              potem wybierz opcje "wesele" i poszukaj sobie wsrod tematow "hote Jaek". Jets
              tam bardzo bardzo duzo na temat i pana i samego obiektu!!
              Pozdrawiamsmile
              • gonio74 Re: podforum Wrocław 12.03.06, 15:00
                Dzięki za namiar, niestety nie uspokoiłam się, chyba poprostu przestanę czytać
                na temat Jaska. Mamy tam wesele w czerwcu i już przepadło. Zobaczymy jak
                będzie.Teraz chcę słyszeć tylko same plusy na temat tego panasmile))
      • joanna_25 Re: podforum Wrocław 12.03.06, 09:35
        hej. moj slub 8 lipcasmile i zdecydowalam sie na studio kontur. Polecam,
        polecam!!! Robili zdjecia na slubie mojej kolezanki - piekne!! Duzo pomyslow,
        oryginalne. Zreszta: polecam stronke: www.studiokontur.republika.pl
        Pozdrawiamsmile
        • adrianna79 Re: podforum Wrocław 31.08.06, 03:59
          Hey. czy masz e-mail to tego fotografa? Ja probowalam wyslac do niego e-mail'a
          dwa razy i kazdy wrocil. Ja nie mieszkam teraz w Polsce i nie mialabym
          mozliwosci zadzwonienia do niego na komorke.
          Dziekuje.
    • rejka Re: podforum Wrocław 07.03.06, 10:54
      Moge polecic cukiernie we Wroclawiu
      mila, profesjonalna obsluga, smaczne wyroby, zdobia tort zywymi kwiatami albo z
      cukru. Maja kontakt z producentem, u ktorego zrobili nam figurke pary z cukru w
      kolorach odpowiadajacym naszym strojom. Wiem, ze jest szeroki wybor
      plastikowych, ale my chcielismy z cukru.
      tort 35 zl/kg
      ciasta 11 zl/kg

Cukiernia MAK
      ul. Sw. wincentego 59
      Wroclaw
      tel. 329-58-42 lub 501779244
      Na degustacje lepiej sie wczesniej umowic
    • rejka Re: podforum Wrocław 07.03.06, 10:56
      aha, moge wyslac zdjecia swojego tortu
      nie uzywam gazetowego maila wiec --> rejka@interia.pl
      • daisy761 Re: podforum Wrocław 07.03.06, 11:30
        poproszę o fotki tortu na gazetowego...
        czy zrobią mi tort wg mojego projektu??
        pozdrawiam,
        daisy
        • ancaa Re: podforum Wrocław 07.03.06, 13:26
          także bym poprosiła na gazetowego smile.
          • gonio74 Re: podforum Wrocław 08.03.06, 09:57
            Dziewczyny a gdzie kupujecie buty. Ja ostatnio byłam w A4 i chyba tam się
            jeszcze raz wybiorę. Pani mi w sklepie powiedziała, zeby do ślubu brać buty z
            piętą, bo te bez pięty mogą "latać" i ciężko bedzie parę godzin tańczyć.
            NIe chcę też butów na jeden raz.
            • kamelia7 Re: podforum Wrocław 08.03.06, 13:39
              Gonio74 - jasne buty nie koniecznie muszą być ne jeden raz. Zawsze można ubrać
              do letniej sukienki.

Ja planuje kupic buty z zakrytymi palcami i pietą z paseczkiem w kostce.

Z praktyki wiem, że takie są bardzo wygodne i nie spadają podczas tańców.
              Jescze nie wiem gdzie kupię. Wszystko będzie zależało gdzie uda mi się znaleśc
              odpowiednie. W A4 takich nie mieli.

• marcia811 Re: podforum Wrocław 08.03.06, 17:19
                Kamelia,a może TY masz jakieś namiary na fotografa i kamerzystę?
                • agakaspian Re: podforum Wrocław 16.09.06, 00:10
                  Podaję namiary na fotografa. Jarek 600 526 783 lub 071 348 79 39, jarek@jpekala.com
                  oraz przesyłam kilka jego zdjęć www.jpekala.com/slub
                  Pozdrawiam
              • gonio74 Re: podforum Wrocław 08.03.06, 18:54
                Myślałam o takich samych tylko się zastanawiałam czy będą pasowały takie do
                sukni ślubnej. Lubię taki fason, bo ładnie wygląda noga. No ale skoro Ty takie
                wybierasz i sadzisz, że będą Ci pasowały do sukienki to może i ja się zacznę za
                takimi oglądać. Ja jaką masz suknie, bo ja la sposa 4858.
                • new_bride Re: podforum Wrocław 09.03.06, 11:54
                  Ja miałam buty Ryłko z kolekcji ślubnej, takie ze ściętym czubkiem-polecam,
                  przetańczyłam całą noc, są super wygodne. Kosztowały około 200 zł.
                  • new_bride Re: podforum Wrocław 09.03.06, 11:59
                    www.allegro.pl/item89896754_rylko_rozm_39_sliczne_biale_skorzane.html
                    o takie miałam butki identyczne smile
                    • ellenaia Re: podforum Wrocław 09.03.06, 19:46
                      Ja o butach jeszcze nawet nie myslalam, poczekam az wizja sukni sie wyklaruje tongue_out
                      dzisiaj bylam u krawcowej i jestem zachwycona!!! Trafilam na dziewczyne
                      artystke, ktora naprawde cieszy sie tym co robi. Jej terminarz jest mocno
                      napiety, wiec zalapalam sie do niej fuksem, z polecenia przyjaciolki. NIe wiem
                      jak klaruja sie ceny u innych, ale moja (hehe, bo tak juz moge ja nazwac) bierze
                      1000 zl + ewentualne ceny koronek, jesli takowe sobie zazycze. W cenie jest
                      suknia, tren, szal i stroik. Noooooo nie ma to jak zalatwic cos pozytywnie big_grin
                      Pozdrawiam
                      • gonio74 Re: podforum Wrocław 09.03.06, 19:53
                        Super mało płacisz, szkoda że wcześniej nie wiedzialam o takiej taniej
                        krawcowej, chociaż w sumie ja też nie mogę narzekać, bo moja ma wziąć tak
                        ok.1300 bez welonu, sama "goła" suknia. W tym miesiącu mam iść do przymiarki i
                        już się nie mogę doczekać...
                        • gonio74 Re: podforum Wrocław 09.03.06, 19:55
                          A kiedy bierzesz ślub, bo nie pamiętam czy wcześniej pisałaś, no i pochwal się
                          sukienką!
                          • ellenaia Re: podforum Wrocław 09.03.06, 21:34
                            co do sukni, to jestem pod wrazeniem St. Patrick i Pronovias... ale to takie
                            oględne ogladanie zdjęc na necie, wiec wiadomo... w rzeczywistosci i nie na
                            modelce moze wyjsc zupelnie co innego. Ogolnie najczesciej zawieszam oko na
                            modelach tzw "syrenkach" - wkleje kilka przykladowych linkow, bardziej dla
                            orientacji w kroju niz konkretnego modelu smile
                            suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=3&gr=0&poz=304
                            suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=7&gr=1&poz=335
                            suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=4&gr=4&poz=179
                            suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=4&gr=4&poz=184
                            suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=4&gr=4&poz=192
                            albo daphne z st. patrick z kolekcji paris
                            Dobra, nie bede dalej zasmiecac, bo upatrzonych sukienek mam ze 20, generalnie
                            chodzi o tego typu kroj - nie musi byc ten material, z gorsetem czy bez, z
                            trenem itd - to wszystko jest do dogadania. Teraz przejde sie po salonach i
                            zobacze jak w czym wygladam smile
                            Slub mamy 2 IX
                            a Ty Gonio, co tam sobie upatrzylas - pochwal sie, no i reszta dziewczyn tez -
                            uwielbiam ogladac suknie, to se oko naciesze Waszymi pomyslami smile
                      • klotylda9 Re: podforum Wrocław 10.03.06, 08:28
                        Czy mogę prosić o namiary na tą krawcową.
                        Z góry dziękuję.
                      • daisy761 Re: podforum Wrocław 10.03.06, 08:39
                        czy mogę prosić o namiary na krawcową?? chciałam sobie uszyć coś na poprawiny,
                        nawet mam tzw VISIONwink...Jeśli to nie problem, proszę o namiary na gazetowego,
                        pozdrawiam,
                        daisy
                        • ellenaia Re: podforum Wrocław 12.03.06, 13:52
                          Co do krawcowej, to tak jak napisalam, jest juz obłozona robota i nie przyjmuje
                          nikogo, kto ma slub przed wrzesniem. Jesli macie jednak termin wrzesniowy, to
                          napiszcie, wyslę Wam telefon na maila.
                          • pilis11 Re: podforum Wrocław-do ellenaia 16.03.06, 11:30
                            Cześć,
                            bedę bardzo wdzięczna za namiary na krawcową.
                            Z góry dziękuję

Pozdrawiam
                          • eve26 Re: podforum Wrocław 24.07.06, 17:38
                            Jakbys mi mogla przeslac namiary na krawcowa to bardzo bede wdzieczna
                          • agniechan Re: podforum Wrocław 13.08.06, 20:24
                            Hej!
                            Wiem, że piszę trochę późno, ale też baaardzo by mi zależało na namiarach do tej
                            krawcowej. Ja mam ślub w przyszłym roku, więc mam nadzieję, ze mnie przyjmiesmile
                            Bardzo proszę o pomoc - mój mail: agniechan@poczta.onet.pl. Dzięki!!!
                      • daisy761 Re: podforum Wrocław 10.03.06, 08:40
                        ellenaia napisała:

> Ja o butach jeszcze nawet nie myslalam, poczekam az wizja sukni sie
                        wyklaruje :
                        > P
                        > dzisiaj bylam u krawcowej i jestem zachwycona!!! Trafilam na dziewczyne
                        > artystke, ktora naprawde cieszy sie tym co robi. Jej terminarz jest mocno
                        > napiety, wiec zalapalam sie do niej fuksem, z polecenia przyjaciolki. NIe wiem
                        > jak klaruja sie ceny u innych, ale moja (hehe, bo tak juz moge ja nazwac)
                        bierz
                        > e
                        > 1000 zl + ewentualne ceny koronek, jesli takowe sobie zazycze. W cenie jest
                        > suknia, tren, szal i stroik. Noooooo nie ma to jak zalatwic cos pozytywnie big_grin
                        > Pozdrawiam

czy mogę prosić o namiary na krawcową?? chciałam sobie uszyć coś na poprawiny,
                        nawet mam tzw VISIONwink...Jeśli to nie problem, proszę o namiary na gazetowego,
                        pozdrawiam,
                        daisy
                        • anulka80 Re: podforum Wrocław 10.03.06, 11:03
                          czesc dziewczyny!!!
                          A moze znacie dobra kosmatyczke we wroclawiu bo slub sie zbliza i chcialabym
                          zaczac chiodzic na oczyszczanie twarzysmile
                          jesli mozecie to prosze o jakies namiary na gazetowego
                          dzieki smile
                          pozdrawiamsmile
                          • daisy761 Re: podforum Wrocław 10.03.06, 13:10
                            polecam Gabinet Kosmetki Francuskiej al. Armii Krajowej 10B/3, właścicielką
                            jest p. Krystecka- lekarz medycyny, jak Ci się uda to na zabieg umów sie do
                            niej...ja z jej usług korzystam od jakichś 10 lat...polecam,te. 783 30 05,
                            pozdro
                            daisy
                            • gonio74 Re: podforum Wrocław 10.03.06, 14:48
                              Do Ellenaia
                              Sukienki super, też lubię oglądać cudze... Ja chyba juto wybiore się w podróż
                              po salonach, ale bardziej, żeby przymierzyć tą moją, bo przymierzałam tylko raz
                              i teraz mam obawy,czy będzie mi sie w niej dobrze tańczyło. Wprawdzie już dałam
                              swojej krawcowej ten model do "przeszycia" więc chyba i tak będzie po
                              jabłkach...no ale musi być dobrze, bo mam zamiar przetańczyć całą noc!
                              www.bellissima.lodz.pl/la_sposa_8.htm
                              moja to ta ostatnia, niestety nie wyglądam tak ja ta modelka ha ha
                              • jms80 Re: podforum Wrocław 30.10.06, 13:17
                                Cudna sukienka, uwielbiam takie delikatne, niekiczowate koronki
                        • 29012006w Re: podforum Wrocław do zurek77 !!!!! 10.03.06, 21:11
                          chciałam wysłać ci kilka fot na adres zurek77@gazeta.pl, ale niestety nie
                          mogę, dlaczego, nie mam pojęcia? o co chodzi???
                      • misanka Re: podforum Wrocław 24.03.06, 11:21
                        bardzo prosilabym o namiary na te krawcowa (na maila gazeta) - bede potrzebowac
                        w przyszlym roku smile
                        P.S. my tez jestesmy na naukach na Wittiga smile
    • mariszka72 Re: podforum Wrocław - Obrączki 10.03.06, 15:17
      Jeśli ktoś szuka nietypowych obrączek (wręcz NIE Z TEJ ZIEMI), to polecam
      Sławomira Dereckiego. Właśnie otrzymaliśmy robione u niego obraczki:

marishka.bloog.pl/foto,104997,gal,8444,.
      Jesteśmy zachwyceni i bardzo zadowoleni! Więcej szczegółów napisałam w osobnym
      poście "Polecam!!! Nietypowe Obrączki"

Strona Artysty: www.derecki.art.pl/
      Link do innych jego obrączek:
      www.derecki.art.pl/obraczki.php?ver=pl&nStrona=1
    • gonio74 Re: podforum Wrocław 11.03.06, 16:05
      Dziewczyny a gdzie kupujecie alkochol, żeby było najtaniej, może macie jakieś
      namiary na tanią hurtownię?
      • mallgorzata Re: podforum Wrocław 16.03.06, 10:19
        Witam wszystkie przyszłe panny młode!

Mój slub odbędzie się za miesiąc z kawałkiem - 22 kwietnia 2006 roku. Salę
        zamówilismy już w sierpniu zeszłego roku w Hotelu Campanille. Pani dyrektor
        hotelu to osoba bardzo kompetentna, mająca doświadczenie w organizowaniu tego
        typu imprez. Hotel dysponuje chyba trzema salami, w zalezności od tego, jak duże
        jest wesele, rozsuwa się bądź zasuwa ściany. Sale mają wyjście na taras. Jest
        miejsce dla orkiestry i do tańca. Hotel współpracuje z firmą dekorującą sale i
        cukiernią.Do wyboru jest kilkanaście propozycji menu (można je łączyć, coś
        zamówić z jednego, coś z drugiego). Kuchnia polska z akcentami francuskiej. W
        sprawie alkoholu nic nie umiem doradzić, bo my zamówilismy go w hotelu. Jest to
        rozwiazanie dość kosztowne, ale dla nas bardzo wygodne.

Suknie szyję w pracowni Happy Day na ulicy Krynickiej
        (www.moda-slubna.com.pl/happy_day.html). Jestem bardzo zadowolona z ich
        usług. Buty kupiłam w takim małym sklepie obuwniczym na Sokolniczej.

Mam do Was pytanie. Czy któraś z Was nie zna jakiejś firmy wynajmującej
        autobusy? Potrzebujemy autobus, aby zawieźć gości z kościoła do hotelu na wesele.

Pozdrawiam!
        • gonio74 Re: podforum Wrocław 17.03.06, 10:36
          A dzwoniłaś do MPK oni chyba coś wynajmują lub ewentualnie do PKSu napewno też
          można u nich wynająć, oczywiście oba przypadki jak potrzebujesz dużego
          autobusu, bo jak busa to jest dużo firm. W tech chwili nie mam żadnego nr, ale
          my też bierzemy busa i w domu coś powinnam mieć, więc jak nic nie znajdziesz to
          daj znać i poszukam.
    • mania805 Re: podforum Wrocław - krawcowa -> prośba o radę 15.03.06, 18:06
      Witam!
      Mam problem z krawcową a dokładnie: dostałam namiary na krawcową , która szyje
      dla znanego salonu we Wrocławiu. Dziś się do niej udałam w celu wywiadu: co,
      jak, ile itp. Pani spojrzała na zdjęcie sukienki, powiedziała cenę (dość niską
      w porównaniu do tego co widzialam w salonach), po czym usiadła przy maszynie i
      sobie szyła. Kątem rzuciała do mnie, że mam przyjść trzy miesiące przed ślubem.
      Cena jest atrakcyjna, ale ja sama nie wiem co o tym mysleć. Czy warto wogóle
      sobie zawracać głowę tą krawcową. Czy macie może jakieś wzory umów, które
      pozornie zabezpieczyły by mnie przed nieuczciwością tej Pani. A może macie
      namiary na sprawdzoną krawcową?
      Z gory dziękuje za wszelkie sugestie i odpowiedzi.
      Pozdrawiam
      MAnia
      • gonio74 Re: podforum Wrocław - krawcowa -> prośba o r 16.03.06, 13:37
        Jutro idę do swojej krawcowej. Zapytam czy moge podać jej numer telefonu i jak
        pozwoli to Ci go napiszę na priv i więcj o niej samej.
      • gonio74 Re: podforum Wrocław - krawcowa -> prośba o r 16.03.06, 13:40
        A umów z krawcowymi to się raczej nie zawiera, ale jak ta twoja taka humorzasta
        i mało przyjemna to sobie ją odpuść, bo potem ciężko się dogadać. Ja popełniłam
        ten błąd przy doborze sali i teraz tylko się modlę, żeby się nie pokłucić z
        właścicielem, bo on wie lepiej...
      • asiulek80 Re: podforum Wrocław - krawcowa -> prośba o r 17.03.06, 18:47
        Jesli chcecie to podam Wam namiary na fajną krawcowa,bardzo dobrze szyje suknie
        i ma wyczucie.
      • joanna_25 Re: podforum Wrocław - krawcowa -> prośba o r 17.03.06, 19:04
        hej Mania!
        mam namiar na baaardzo fajna krwacową. Mloda dziewczyna (to ważne, bo chyba
        prędzej wczuje się w to o co Ci chodzi niż 60letnia Pani - z całym szacunkiem
        dla starszychwink, zadnych humorów, duze doswiadczenie (tzn. szyje juz ktorys tam
        rok suknie slubne). Ja szyje u niej na swoj slub w lipcu!! POLECAM. Jesli
        jestes zainteresowana podaj maila - napisze!
        • agniechan Re: podforum Wrocław - krawcowa -> prośba o r 13.08.06, 20:33
          Hej! Ja również byłabym zainteresowana namiarem na tę krawcowąsmile)) Mój mail:
          agniechan@poczta.onet.pl. Dzięki!!!
        • eos650d Re: podforum Wrocław - krawcowa -> prośba o r 09.05.13, 12:51
          Witam, jeżeli to dalej aktualne, proszę o podanie namiaru na dobrą krawcową z Wrocławia. potrzebuję uszyć sukienkę na wesele w ciągu miesiąca, bardzo pilne!!!
          Dziękuję z górysmile
          kinga
    • lavender_b Do dziewczyn, które mają namiary na krawcową 17.03.06, 22:55
      Witam. Dziewczyny, które macie namiary na dobre krawcowe, możecie mi podesłac
      na maila gazetowego? Z góry dziękuję i pozdrawiam
    • damalta Re: podforum Wrocław 19.03.06, 13:15
      Dziewczyny, mozecie polecić mi sprawdzoną manicurzystkę? Chciałabym już pójść,
      żeby przygotować skórki i paznokietki wcześniej, zeby się łądnie ukształtowały
      pod finalny manicure.
      • gonio74 Re: podforum Wrocław 19.03.06, 20:19
        Jeśli odpowiada Ci "Ta" strona Wrocławia to polacam manikiurzystkę na
        Sołtysowicach( ul.(Lekcyjna). Super fajna dziewczyna, miła , potrafi doradzić.
        Oprócz tego robi super inne rzeczy typu makijarz ślubny. Tel. do zakładu
        3726533 i prosić z Esterką.
    • malita26 Re: podforum Wrocław 21.03.06, 10:06
      Witam!
      Dziewczyny możecie mi polecić poradnię życia rodzinnego? Nie mam pojęcia jak to
      załawić... Nauki przedmałżeńskie załatwiliśmy w Oławie (szczerze polecam
      wszystkim, którzy nie mają czasu). Napiszcie proszę czy w tych poradniach
      wymagają wykresów itd. czy może jest jakaś poradnia gdzie można to załawić
      bezproblemowo? Z góry dziękuję i pozdrawiam!
      • klotylda9 Re: podforum Wrocław 21.03.06, 13:27
        Ja też byłam na naukach w Oławie. Czy oprócz tego muszę iść do poradni skoro
        ksiądz wydał zaświadczenie? Nic nie wspominał o konieczności wizyty w poradni.
        W mojej parafii też w wykazie dokumentów, które mam dostarczyć nie ma osobnego
        zaświadczenia z poradni. Proszę o odpowiedź.
        • ankawroc Re: podforum Wrocław 21.03.06, 15:21
          Może ja się na coś przydam. Niedawno brałam ślub. Znalazłam niesamowitego
          fotografa a w zasadzie panią fotograf. Robiła zdjęcia na siostry studniówce.
          Zrobiła mi wspaniałe zdjęcia w zasadzie nam wink tanio co ważne. Babka jest miła
          i ma podejście do ludzi. Złapał niesamowite momenty, łzę na policzku mojej
          mamy...smiało mogę ją polecić wszystkim parom które chcą mieć niezapomniane
          zdjęcia. ma swoją stronę to adres: www.fotografiainna.xa.pl Jeśli nie
          zdecydowałaś sie jeszcze na fotografa to zobacz sobie. pozdrawiam
        • gonio74 Re: podforum Wrocław 21.03.06, 18:33
          A ja własnie wróciłam od księdza, podpisalismy protokół i teraz tylko czekamy
          czerwca... Co do poradni to u nas na tym zaświadczeniu z nauk była pozycja z
          poradii małżeńskiej, w której musiała podbić się pani psycholog. Ale my to
          mieliśmy na miejscu tzn. pani umawiała się w parafii i było z głowy. Ale jak u
          Was nie ma takiej pozycji to może ksiądz się nie "przyczepii", najlepiej
          zapytajcie księdza ja pójdziecie umawiać termin. A gdzie bierzecie slub?
          Dziewczyny chwalcie sie bardziej, bo widzę że powoli kończą sie ploteczki
          slubne, a szkoda...
          Pozdrowionka dla wszystkich nowych i "starych" z tego wątka...
        • damalta Re: podforum Wrocław 27.03.06, 15:22
          tez byłam w Oławie, w marcu. Nie mamy zaświadczenia z poradni a ksiadz też nic
          nie mówił, ze chce. Muszę się dopytać.
    • marlenkamc Re: podforum Wrocław 22.03.06, 08:57
      Zdecydowanie polecam Hotel "Jasek" osobiście nie miałam tam własnego wesela ale
      byłam już na 3 i było rewelacyjnie smile Piękna sala, miła obsługa a jedzenia
      mmmm na samą myśl jestem głodna, bardzo dobre. Fotki robiła nam Maja z
      www.masterfilm.com.pl/masterfilm_pliki/slub4.html i są rewelacyjne.
      Orkiestra hmm nie mam namiaru na orkiestre ale jest to zespół XXL możesz się z
      nimi skontaktować przez Kościół Św.M.M. K. który znajduje się za astrą, w tym
      kościele organistą jest właśnie Pan z XXL. Są rewelacyjni grali na mojej
      imprezie, kuzynki i przyjaciółki smile Pani która śpiewa w zespole odstawia też
      taki popis w kościele na mszy że głowa mała, wszystkie moje cioecia płakały smile
      tak ślicznie śpiewa. Ja miałam wesele w restauracji Belwederskiej i było fajnie
      jedzenie bardzo dobre ale osobiście -podobało mi się bardziej w Jasku.
      • gmonika Re: podforum Wrocław- Restauracja Dąbrowa 22.03.06, 18:29
        Czy któraś z Was robiła może Wesele w Restauracji Dąbrowa lub Karczmie
        Lwowskiej, napiszcie jesli cos wiecie Plizzz!!!

• gonio74 Re: podforum Wrocław 24.03.06, 07:57
        Dzięki za słowa, które tchnęły otuchęsmile)) Mam nadzieję, że wszystko wypali, a
        Jasek pozostatnie mi w pamięci tylko pozytywnie. To już niecałe 3 miesiace...
        • studio34 Re: podforum Wrocław 24.03.06, 13:42
          Z pewnością będziesz zadowolona z Jaska, na Pana nie nalezy zwracać uwagi jest
          męczący przy ustalaniu szczegółów na początku ale robi to z dobrego serca bo
          naprawdę wszystko jest dopilnowane. Wiem co piszę bo miałam tam wesele w 2004
          roku we wrześniu. Jak dla mnie wszystko było super, bez żadnych wpadek. Więc
          polecam.
    • daisy1980 Re: podforum Wrocław 25.03.06, 20:02
      Poszukuje niedużej sali lub ewentualnie restauracji na wrzesien tego roku, że
      troszke juz póżno, ale może ktoś orientuje się gdzie mogą być takowe jeszcze
      wolne we Wrocku.
      Za podpowiedzi z góry dziękuje.smile
      • gonio74 Re: podforum Wrocław 26.03.06, 11:01
        Zobacz sobie "Kasieńke" na biskupinie. Koleżanka tam robiła przyjęcie i była
        zachwycona. Tylko, że ta sala jest podobno na 40 osób.
      • zosia_samosia8 Re: podforum Wrocław 04.05.06, 12:26
        Zapytaj w zajeździe Azyl - widziałam ich reklamę w Przewodniku Młodej Pary i
        było napisane, że miejsca na ten rok jeszcze mają. Pewnie dlatego, że to nowy
        obiekt. Lubimy tam jeździć w niedzielę - mięsko z grilla palce lizać. I przede
        wszystkim mają przepiękny ogród.
        • filar_zf Re: podforum Wrocław 04.05.06, 13:12
          Zosiu,

a jak tam jest z miejscem i obsługą. Chcę tam pojechać i popytać, na razie
          powiedzieli, że mają miejsce w restauracji do 110 osób i tylko 5 miejsc
          hotelowych .

Z góry dzięki
    • asiieenka do ellenaia 26.03.06, 19:21
      witam,napisałaś ,że w Oławie sa nauki przedmałżeńskie w weekend.Czy mogłabys mi
      podać namiary -jaki to kościół(adres) a może wiesz kiedy jest anstępny taki
      kurs??dziekuje bardzo i pozdrawiam
    • tatareczka Re: podforum Wrocław 27.03.06, 08:58
      Hej dziewczyny smile

Ja planuję ślub na czerwiec 2007 roku i jestem w szoku, bo niektóre sale nie
      mają już wolnych miejsc! Zabieram się więc ostro do roboty i mam nadzieję, że w
      tym tygodniu uda mi się coś znaleźć. Co do sal to mniej więcej wiem gdzie, co i
      jak, natomiast nie wiem jaki zespół wybrać. Niestety nie stać nas na taki, co
      bierze ponad 2 tys. zł. Czy możecie polecić jakiś tańszy zespół? Na jaki Wy się
      zdecydowałyście? I jeszcze fotograf, kogo wybrałyście?

Trzymam kciuki za Wasze przygotowania i z góry dziękuję za pomoc smile

Pozdrawiam
      • kamelia7 Re: podforum Wrocław 27.03.06, 15:23
        Hej,

Czy wynajmowałyście autokar lub bus?
        Proszę o opinie i namiary.

• mania805 Re: podforum Wrocław 27.03.06, 18:06
        My mamy sprawdzony (rok temu na brata weselu) zespół, który od nas bierze 1600
        zł. Niestety telefon będę mogła podać dopiero w środę, ale dziś mogę podać
        maila jeśli chesz?
        • tatareczka Re: podforum Wrocław 27.03.06, 23:28
          No pewnie, poproszę smile

P.S. Dzięki!
          • mania805 Re: podforum Wrocław 01.04.06, 08:13
            Napisałam na priva. Pozdrawiam smile
        • eve26 Re: podforum Wrocław 07.09.06, 11:52
          Noclegi dla gosci-gdzie zamawialiscie?we wroc taniej niz 100/osobe nie moge nic
          znalezc
      • gonio74 Re: podforum Wrocław 28.03.06, 20:21
        Ja mam wesele 17 czerwca tego roku i też miałam problem z zespołem. Te co mi
        sie podobały to brały dużo, a ja chciałam tak 2 max 3 osoby, bo trzeba
        pamiętać, że za orkiestrę w knajpie też się przeważnie płaci całą stawkę. My
        znaleźlismy wreszcie w Wałbrzychu( tam ceny są o wiele niższe), a dla zespołu
        nie ma znaczenie odległość. My ich znależlismy na pół roku przed, tak więc
        jeśli do czerwca nic nie znajdziesz to pisz na priva i przyslę Ci ich namiary,
        oczywiście jesli u mnie się sprawdzą, bo nie chcę Ci polecać czegoś czego sama
        nie sprawdziłam.
        • tatareczka Re: podforum Wrocław 29.03.06, 09:45
          Gonio74 - Ok, super, w razie czego odezwę się smile

Już chyba zdecydowałam się na fotografa - państwo Pośpieszni. Zdjęcia na ich
          stronie są przepiękne, także zarezerwowałam już sobie u nich termin, a za 2
          tygodnie jadę do nowego biura ustalać szczegóły i zobaczyć więcej ich prac. Ale
          myślę, że zdecyduję się na nich smile Może ktoś zna, coś słyszał o nich?

Salę też już mam upatrzoną, w niedzielę jadę podpisać umowę.

Kamerzystę załatwiła mi siostra, także zostaje tylko zespół.

Może ktoś słyszał o zespole Metrum z Zielonej Góry? Na stronach TS Music jest
          napisane, że biorą 1700 zł bodajże, a jest ich kilkoro, także stawka
          atrakcyjna. Dema też mi się podobały, także chyba ich sprawdzę.

• stokrottka2 Re: podforum Wrocław 11.05.06, 20:33
        Witajcie! świetny pomysł z tym forum. Ja też planuję ślub na maj - czerwiec
        przyszłego roku ale dopiero zabieram się za szukanie sali. Mam nadzieję że
        jeszcze nie jest za późno żeby znaleźć coś fajnego. Szukam dosyć dużej sali na
        ok. 90 osób. Możecie mi coś polecić? I jakie są mniej więcej ceny za salę we
        Wrocławiu?
      • mkkacprzak Re: podforum Wrocław 18.05.06, 20:47
        Czesc, ja tez planuje na czerwiec przyszlego roku i jak mowisz, tak jest -
        wiele sal niema juz miejsc. Jesli o zespol chodzi to si eobawiam,ze ciezko
        bedzie znalezc duzo tanszy i musisz pamietac,ze dochodzi do tego jeszcze oplata
        za ich jedzenie na weselu, ponoc polowa stawki. Ja chce wziac dj'a, dosc drogi,
        bo 3 tys zlotych,ale robi oprawe muzyczna i swietleniowa, zdjecia i film, a
        takze fajerwerki i polnocy, i ma jedna osobe do pomocy, wiec placiz za dwie a
        nie piec jak wprzypadku orkiestry.Pomysl, jak bedziesz chciala dam Ci namiar,
        ale trzeba szybko, bo ma masakrycznie duzo chetnych.Pozdrawiam.
    • ancaa Re: podforum Wrocław 29.03.06, 15:35
      Dziewczyny, czy możecie polecić mi naprawdę dobrą wizażystkę? Byłam w salonie
      Dariusa i wyszłam zniesmaczona... . Miałam ochotę od razu zmyć makijaż. Źle
      dobrano mi kolor podkładu, nie pokryto dobrze tzw. "niedoskonałości", źle
      dobrano kolor szminki z kolorem cieni do oczu. Ogólnie rzecz biorąc nie jestem
      zadowolona. Umówiłam się tam jednakże jeszcze na próbną fryzurę. Ma mnie czesać
      właściciel. Może choć on się dobrze sprawdzi... . Byłam także w "Upiększalni" na
      próbnej fryzurze i wyszła o.k., choć nic nadzwyczajnego.
      Proszę, polećcie mi salon, gdzie wykonają mi naprawdę dobry makijaż oraz
      fryzurę.... . Zależy mi przy tym na salonie, gdzie wykonują go dobrymi
      kosmetykami firm francuskich jak Dior, Guerlain czy Chanel.
      Będę we Wrocławiu jeszcze zaledwie 2 razy przed ślubem, no może 3 jeżeli się uda
      sad. Muszę w tym czasie zdecydować się na konkretną makijażystkę oraz fryzjera...
      . Już mamy wszystko załatwione. Jedynie to jedno mi zostało sad.
      • gohaa1 Re: podforum Wrocław 01.04.06, 19:56
        nam zdjecia beda robic wlasnie Pospieszni wink widzielismy sie z nimi juz dwa
        razy - bardzo sympatyczne mlode malzenstwo smile mam nadzieje, ze sie sprawdza...

a tak w ogole, jest tu moze ktos, kto mial/bedzie mial slub u dominikanow na
        pl. dominikanskim we wroclawiu?

pozdrawiam
        • tatareczka Re: podforum Wrocław 03.04.06, 08:50
          No ja jeszcze spotkanie mam przed soba, czekam na otwarcie biura na
          Odrzanskiej, juz za tydzien smile A mozna wiedziec na ktora oferte sie
          zdecydowalas? Tak z ciekawosci smile
          • gonio74 Re: a gdzie alkohol? 03.04.06, 11:25
            Dzisiaj podzwoniłam trochę po hurtowniach i okazało się, że tam nie można
            kupować bez koncesji, nawet przy bardzo dużych ilościach. Gdzie Wy dziewczyny
            będziecie kupowały, czy to oznacza, że pozostają nam Makro i Selgros, no bo
            chyba w osiedlowym sklepie to się za bardzo nie opłaca.
            Zastanawiam się tez czy przed świętami nie kupić już alkoholu, bo może będzie
            taniej? A może właśnie nie?
            • tatareczka Re: a gdzie alkohol? 03.04.06, 13:59
              Zapytaj w hotelu, w którym wyprawiasz wesele, mój np. ma umowę z jakimś
              dostawcą, który gwarantuje młodym zakup alkoholu zawsze po cenie niższej od
              tej, która jest w Makro czy Selgrosie.
              • gonio74 Re: a gdzie alkohol? 03.04.06, 18:39
                Na początku tak chciałam, ale robię w Jasku, a tam właściciel to straszny
                żydek. Rozbawił mnie proponując, żebym zamówiła u niego ciasto. Najpierw pół
                godziny zachwalał, że taniej niż u niego to napewno w całym mieście nie znajdę,
                że u niego to taniocha, bo on bierez od stałego dostawcy. No i prawie dałam się
                nabrać, ale ponieważ rozmawiałam z tym panem nie pierwszy raz i mam "niestety"
                nosa do ludzi to postanowiłam to najpierw sprawdzić. Oczywiście tamten wygadał
                się z jaką cukiernią współpracuje, no to poszłam sprawdzić ile mogę zyskać. A
                zyskać to mogę ponad 5 zł na kilogramie, pod warunkiem, że nie będę zamawiała u
                Jaska. Wiem, że nie warto targować się o każdą złotówkę, bo odchodzi w ten
                sposób kłopot z dodatkowym chodzeniem po cukierniach, ale wkurzyło mnie to, że
                tak się rozwodził nad swoją taniochą i że mnie poprostu oszukał! Dlatego nawet
                nie pytam go o alkoholsmile A Ty Tatareczka gdzie robisz wesele i kiedy?
                • gohaa1 Re: a gdzie alkohol? 03.04.06, 21:37
                  co do Pospiesznych. wybralismy troche nietypowy "zestaw", bo tylko zdjecia z
                  ceremonii slubnej i plener (w sumie 40 duzych odbitek + cd). wyniesie nas to
                  650zl. mam nadzieje, ze nas nie zawioda...
                  a jak u was wyglada ta sprawa? co z fotografem?
                  a tak w ogole, kiedy i gdzie dokladnie Wasz slub? :o)

pozdrawiam

ps. u nas na obiedzie slubnym z alkoholu bedzie tylko szampan na toascie :o)
                  nie jestesmy zwolennikami "pijatyk" ;o)
                  • tatareczka Re: a gdzie alkohol? 04.04.06, 11:12
                    No mam nadzieję, że się nie pogniewacie jak Wam odpiszę zbiorowo tutaj smile

Wesele dopiero 9 czerwca w przyszłym roku, także ho ho ho, daleko jeszcze smile
                    Ale, że to czerwocwy termin, to już postanowiłam zarezerwować sobie salę,
                    fotografa, kamerzystę i zespół, bo później może być już kiepsko z wolnymi
                    terminami. I tak przeżyłam niezły szok, jak na niektórych salach już nie było
                    wolnych terminów na przyszły rok! Sali, w której robię wesele pewnie nie
                    znacie, jest mało popularna na necie - to motel Orbis-u Wrocław przy ul.
                    bodajże Lotniczej (niedaleko Glinianek). Ofertę mają naprawdę super i we
                    wszystkim pomagają - od zespołu po dekoracje i rozwóz gości. Mają ładny taras,
                    co przy czerwcowej pogodzie może być niewątpliwą zaletą smile Można zrobić nawet
                    grilla w trakcie wesela albo po, no i cenowo wypada to bardzo fajnie.

Gohaa1 - ja też mam zamiać wybrać właśnie taką opcję! Tylko Kościół i plener,
                    przez cały dzień będzie z nami świetny kamerzysta, poza tym znajomi na pewno
                    popstrykają sporo fotek, także myślę, że to w zupełności wystarczy. Zastanawiam
                    się właśnie nad tym żeby część pleneru zrobić np. w jakiś fajnych wnętrzach
                    pałacowych czy nawet muzeum, widziałam takie fotki gdzieś w necie i strasznie
                    fajnie to wyszło smile Co do Pośpiesznych, to jestem pewna, że będziesz
                    zadowolona, bo ja nie mogłam uwierzyć, że ludzie na ich zdjęciach to nie są
                    modele tylko "zwykłe" pary, tak ślicznie powychodzili.

A kied Wasz ślub dziewczyny?smile
                    • gonio74 Re: a gdzie alkohol? 04.04.06, 13:34
                      Ja 17 czerwca, ale tego roku, to już tuż tuż....
                      • gohaa1 Re: a gdzie alkohol? 04.04.06, 17:56
                        my juz 29 kwietnia!....... ;o)
                        • marcia811 Nasz wybór 05.04.06, 07:55
                          Sam kościół i plener na zdjęciach to trochę za mało -nie uważacie?
                          My chcemy mieć zdjecia na całym weselu ,w końcu wesele mamy jedno i chcemy miec
                          pamiątkę nie tylko na kasecie.Moje siostry miały kamerzystów i kasetę oglądały
                          po dwa razy,azdjęcia wyciągało sie bardzo czesto,a to znajomi wpadali a to
                          dawało się ciociom,babciom itp.Ja bym bardzo żałowała nie mając takiej
                          pamiątki.Ponadto babcie mamy już dosyć wiekowe,będzie kupa ludzi z którymi
                          dawno się nie widzieliśmy bo się po swiecie porozjeżdżali-i z nimi wszystkimi
                          chcemy mieć zdkjecia na zabawie.
                          No i powiem Wam,ze błogosławieństwo też jest dla nas ważne i chcemy miec je i
                          na kasecie i na zdjeciach.Lepiej dołożyć z 2-3 stówy a nie oszczedzać na
                          waznych rzeczach.
                          • tatareczka Re: Nasz wybór 05.04.06, 09:07
                            O raju dziewczyny, ale Wam zazdroszcze, ze to juz!!! smile

Co do fotografowania, to oczywiscie jestem jak najbardziej za uwiecznieniem i
                            blogoslawienstwa, i gosci weselnych i innych waznych chwil i momentow, tylko ja
                            uwazam, ze moze to zrobic ktos z rodziny czy znajomych, niekoniecznie
                            profesjonalista. W koncu niepotrzebne sa tu zawodowe ujecia smile Ale oczywiscie
                            to kwestia gustu, kazdy robi jak lubi smile Jak ktos moze sobie pozwolic na pare
                            stowek wiecej, to czemu nie, jak najbardziej popieram! My akurat musimy
                            przyciac mocno na kosztach, a i tak bedzie ciezko. No, ale jakos damy rade smile
                            • gohaa1 Re: Nasz wybór 05.04.06, 10:11
                              jestem tego samego zdania, co Ty, Tatareczka. nie potrzebne nam "profesjonalne"
                              ujecia z blogoslawienstwa czy wesela. szczegolnie, ze w naszym przypadku bedzie
                              tylko obiad weselny na dwadziescia pare osob. wielu znajomych bedzie malo
                              aparat fotograficzny - mysle, ze wystarczy.
                              my rowniez musimy "patrzec", ile wydajemy - niestety... no ale jakos sie udac
                              musi :o)

gdzie bierzecie slub dokladnie? ;o)
                              pozdrowionka!
                              • tatareczka Re: Nasz wybór 05.04.06, 11:06
                                No pewnie, ze sie uda! W koncu nie wazne jak, tylko wazne z kim, prawda wink))

Mysle, ze najwazniejsze, zeby w tym dniu byli z nami nasi najblizsi, a przede
                                wszystkim maż, hihi. Czasem wielkie wesela na 100 pare osob okazuja sie klapa i
                                niewypalem, takze nie ma sie czym przejmowac, na pewno bedzie bardzo milo smile
                                Zycze Ci tego z calego serca!

My zamierzamy sie pobrac w kosciele Sw. Maksymiliana Kolbego,
                                niedaleko "Astry", bo to moja parafia, poza tym kosciol byl poswiecony przez
                                papieza i jest naprawde ladny smile

Pozdrawiam goraco i trzymam kciuki za powodzenie calej akcji wink
                          • maya40 Re: Nasz wybór 08.08.06, 11:10
                            mogę z czystym sumieniem polecić fotografa na ślub.Ceny umiarkowane, ale dużo
                            różnych wersji cenowych.
        • monikawro Re: podforum Wrocław 21.05.06, 19:17
          czy można wycofać sięz sali gdy już się zapłaciło zadatek? czy będę miała
          problemy z wyegzekwowaniem zapłaconych pieniędzy?
          • gonio74 Re: podforum Wrocław 22.05.06, 17:23
            To zależy jak się dogadałaś z właścicielem. zazwyczaj nie oddają tych
            pieniędzy, a czasami oddają część.
        • daisy1980 Re: podforum Wrocław 22.05.06, 09:26

• aurora15 Re: podforum Wrocław 06.06.06, 09:41
        w jakich lokalach robicie wesele? proszę o inspirację, ślub już w sierpniu a nie
        mamy lakolu ( do 50 osób)
    • anulka80 Zaproszenia-gdzie?? 05.04.06, 11:07
      Witajcie!!
      Czy ktoras z Was zamawiala zaproszenia w storm w domarze na ruskiej?? Jesli tak
      to napiszcie jak Wam sie podobal efekt koncowy?? Zamawiac tam czy znacie moze
      inne ciekawsze miejsca z cenami przyzwoitymi ale takie inne niz te tradycyjne??
      pozdrawiamsmile
      • gonio74 Re: Zaproszenia-gdzie?? 05.04.06, 15:04
        A ja ślub biorę na Psim Polu na Litewskiej, bo to moja parafia. Na początku
        myślałam o zmianie koscioła, ale teraz wiem,że dobrze zrobiłam pozostając przy
        swoim. Co do zdjęć to nie zamawiamy fotografa, rodzice kupują nam na prezent
        taki porządny aparat i mamy nadzieję, że ktoś nam będzie cykał zdjecia. Poza
        tym obydwoje nie lubimy pozować, idziemy na żywioł, jak zrobimy 500 zdjęć to
        będzie co wspominać. A najchętniej to zrobiłabym sesję ewentualnie w jakimś
        sadzie, lesie, jakimś opuszczonym fajnym miejscu. Jak ogladam zdjęcia koleżanek
        czy innych przypadkowych osób to większość jest z ogrodu japońskiego,
        botanicznego, rynku albo Ostrowa Tumskiego. Oczywiście mają one swój urok ,bo
        są swoje i jedyne, ale ja takich nie chce. Ale to tylko moje zdanie i
        absolutnie nie obrażajcie się, jeśli takie będziecie sobie robiły!
        • gonio74 Re: Zaproszenia-gdzie?? 05.04.06, 15:06
          A zaproszenia robiliśmy sami, żeby zrobić coś samemu, mam nadzieję, że goście
          to docenią, nawet jeśli te kupione sa ładniejsze...
          • marcia811 Re: Zaproszenia-gdzie?? 05.04.06, 19:38
            Ja jednak uważam,że nie macie racji-zrobić fajne zdjęcia z wesela to
            sztuka ,wiec nie kazdy fotograf ma je w swojej ofercie.Ja fotografem nie jestem
            i mi jakos nie wyszły z ruchu fajne zdjęcia ,wiec tymbardziej nie polegam na
            moich gościach.Poza tym oni sie mają bawić ,a nie byc wołani na robienie nam
            zdjęć z kim tam chcemy,a jak będa chcieli samodzielnie to niech nie będa przez
            nas skrępowani.
            Właśnie z kościoła jak stoimy łatwo zrobic zwykłe fotki i watpię czy ktos tam
            nawet ze znanym nazwiskiem może sie wykazać jak my sie po prostu mało co
            będziemy poruszać.
            Tych parę stówek więcej to konkretnie 800zł za całą naszą imprezkę,więc myślę
            że przy reszcie kolosalnych -momentami- wydatków nie ma co oszczędzać.

Zaproszenia-sporo i tanich jest w Coście,nam się też podobały w Stormie,wkrótce
            trzeba się będzie zdecydowaćsmileNiestety oboje pracujemy dośc długo i nie za
            bardzo ammy kiedy samodzielnie wyprodukowac zaproszonkasmile
            • hinduska Jelenia Góra 05.04.06, 21:15
              Czy podforum Wrocław obejmuje też JG???smile) Poszukuje namiaru na fotografa i
              zespółsmile)) Poratujcie. Nie bywalam na wielu weselach, a znajomi moi tez jakos ie
              bardzo sie wesela i nie ma mi kto pomocsad
              • kartom9 Re: Jelenia Góra 07.04.06, 13:38
                Wiem, że świetny jest zespół grający w miasteczku westernowym. Powodzenia
              • koka28 Re: Jelenia Góra 10.04.06, 13:41
                foto Kajetan Mazur. Ma swoją stronkę.
              • agakaspian Re: Jelenia Góra 16.09.06, 00:23
                Nie wiem kiedy organizujesz ceremonię ślubną, ale podam Ci namiary na fotografa,
                który zrobił sesję na zamku w Grodźcu a jest z Wrocławia
                www.jpekala.com/slub
                Jarek 600 526 783 lub 071 348 79 39, jarek@jpekala.com
                Pozdrawiam
            • tatareczka Re: Zaproszenia-gdzie?? 06.04.06, 09:34
              Ja mysle, ze tu nie chodzi o zadne racje, kazdy robi to, co mu sie podoba.
              Jesli ktos chce miec zdjecia robione przez fotografa - ok, jesli ktos woli
              cykac sobie sam, to tez ok. I tak kazda z nas postawi na swoim smile
              • gohaa1 Re: Zaproszenia-gdzie?? 07.04.06, 08:12
                my zaproszenia kupilismy w dewocjonaliach na Piasku ;o) tanie i nie najgorsze.
                zreszta, przeciez nie to jest najwazniejsze. przynajmniej dla nas ;o)
                co do zdjec - znow zgadzam sie z tatareczka. wszystko to kwestia gustu i tego,
                co kto lubi :o)
                pozdrawiam dziewczyny!!
                ps. gdzie planujecie fryzjera?? malujecie sie same czy w jakim salonie?
                jak przygotowania? :o)
            • julek11 Re: Zaproszenia-gdzie?? 07.04.06, 08:57
              A ja sie zgadzam z Marcią.
              Jasne,że wszystko jest kwestią gustu,ale logicznie lepiej miec dobre fotki niż
              klikane przez gości.
              • gohaa1 Re: Zaproszenia-gdzie?? 07.04.06, 09:30
                no jasne ;o) dlatego fotki, na jakich nam zalezy najbardziej, bedzie robil
                profesjonalista.
                chodzi o to, ze nie kazdemu zalezy. ;o)
                pozdrowionka cieple
                • gonio74 Re: Zaproszenia-gdzie?? 07.04.06, 21:40
                  Ja pisałam, że nam ktoś z gości będzie robił zdjęcia, ale to nie tak, że komuś
                  dam aparat i będzie musiał! mi robić z każdym zdjęcia, latać za mną itp.
                  A co do malowania to będzie mnie malowała kolezanka kosmetyczka, niedługo
                  ruszamy z próbnymi makijarzami. Już się nie mogę doczekać!!!!!
      • tatareczka Mamy już salę!!! :) 10.04.06, 08:56
        Ufffffff! Nareszcie znaleźliśmy naszą wymarzoną salę smile Jest to sala
        restauracyjna w Hotelu "Wieniawa" przy ul. Gajowickiej. Sala jest ogromna (do
        140 osób), także goście mogą szaleć na parkiecie ile wlezie smile Jest bardzo
        ładna, elegancka, w zasadzie nie trzeba jej już dodatkowo dekorować. Menu w
        przystępnej cenie, także jak dla nas to jest cud - miód smile Sala jest
        klimatyzowana, jak ktoś zechce wyjść na fajeczkę na zewnątrz, to w lecie są
        przed hotelem ustawiane ogródki, więc będzie można posiedzieć. Pani, z którą
        załatwialiśmy salę bardzo sympatyczna, także jestem przeszczęśliwa smile
      • mania805 Fryzjer-gdzie???? 06.05.06, 16:12
        Witam! Proszę o namiary na sprawdzonych fryzjerów. Chcę być uczesana w koczka
        lub coś podobnego, ale nie babcinego i nie takiego co sie rozpadnie zanim dojdę
        do kościoła smile. Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka