Dodaj do ulubionych

Polecam!!! Nietypowe Obrączki

10.03.06, 15:05
Dzisiaj doręczono do nas nasze wymarzone obrączki, a więc pragnę podzielić
się z Wami naszym doświadczeniem i zachwytem.

Od samego początku pragnęliśmy z Narzeczonym czegoś niezwykłego, pasującego
do naszych osobowości, może nawet czegoś "pogańskiego"... Najpierw myśleliśmy
o obrączkach srebrnych z wygrawerowanym naszym monogramem z którego
utworzyliśmy symboliczny obraz (razem zaprojektowaliśmy je i wyszło cudnie),
ale... Szukając jubilera, który by nam zrobił obrączki według naszego
projektu, przypadkowo trafiłam na strone pewnego Artysty-Złotnika z Wrocławia
i już przestałam szukać. Wiedziałam, że to jest właśnie TO!

Od momentu złożenia zamówienia (najpierw wymieniliśmy ze soba kilka maili by
omówić wzór, kamień, złoto, etc.) do momentu dostarczenia do nas obrączek
minęło tylko 2 tygodnie! Wcześniej Artysta przesłał nam zdjęcia naszych
obrączek jak tylko je wykonał, po czym my przesłaliśmy pieniądze.
Wymieniliśmy kilka telefonów. Wrażenia od rozmów były bardzo miłe, i dało się
wyczuć, że Artysta sam jest bardzo zadowolony z końcowego efektu, tym
bardziej, że po raz pierwszy zrobił to w białym złocie, niepolerowanym (za
naszą namową, bo nienawidzimy blasku złota)!

I oto mamy kawałek Wszechświata zamknięty w białym nieszlifowanym złocie -
mała cząsteczka meteorytu Tatahouine, który spadł w 1931 roku, a pochodził z
planetoidy Westa, krażącej wokół Słońca między Marsem a Jowiszem, a wiek
której szacuje się na 4500 milionów lat!!!

Oto nasze cudeńka:

marishka.bloog.pl/foto,104997,gal,8444,.
Szczerze mówiąc, bardzo się martwiłam czy będą pasować, bo przecież nie
mieliśmy możliwości przymierzenia obrączek jak w zwykłym sklepie jubilerskim.
Dziś je "przymierzyliśmy" z Narzeczonym, a one pasowały idealnie - nie za
duże, nie za ciasne, poprostu takie jakie powinny być! Wiem, że będą się
nosić idealnie! Wielkim wysiłkiem było schowanie ich spowrotem do pudełka...
Na palcu prezentują sie cudnie - są takie "elfie" troche, subtelne, nie
rzucajace się nachalnie w oczy, a jednocześnie wyglądajace jak gdyby zostały
wykopane z grobowca zmarłej sprzed wielu wieków pary królewskiej...

Do obrączek został też dołączony certyfikat autentyczności w którym Artysta
bardzo pięknie ujął ten fakt, że obrączki powstały przy naszym udziale oraz
to, że po raz pierwszy w białym złocie.

Jesteśmy zachwyceni obrączkami i zadowoleni z uwagi, którą nam poświęcił
Artysta. Owszem, nie jest to coś taniego, ale zależało nam na czymś
niezwykłym, co będziemy nosić z radością do końca życia. A więc serdecznie
polecam wyroby pana Sławomira Dereckiego z Wrocławia!

Strona Artysty: www.derecki.art.pl/
Link do innych jego obrączek:
www.derecki.art.pl/obraczki.php?ver=pl&nStrona=1
Obserwuj wątek
    • lila4 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 16:24
      Rzeczywiście dość oryginalne.Odważni jesteście!
      • mariszka72 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 16:33
        Zgadza się! Jesteśmy odważni i nietypowi i mamy pełno pomysłów w naszych
        długowłosych głowach smile)) Powieść by można było o tym spisać smile
        • taormina5 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 17:08
          Czy ktoś sobie tutaj jaja robi???
          • monia76 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 17:09
            to chyba jakas podpucha!
            • mariszka72 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 17:15
              monia76 napisała:

> to chyba jakas podpucha!

???
    • ewcia1980 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 17:14
      jezeli to nie podpucha, to jak dla mnie to te obraczki sa ...... powiedzmy nie
      w moim guscie.
      • misiaczyca1 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 17:23
        jaka podpucha??
        nie podobaja Ci sie.no dobra.napisałas to i ok.a musisz dodawac głupkowaty
        komentarz "podpucha".
        nie wiarygodne.czy kazdy musi miec obraczki z YES ??
        podziwiac tylko za odwage.
        jakby kazdy był taki sam jak wszyscy to nie mielibysmy sie o czym pisac i z
        czego sie dziwic.byłoby nudnie.
        ona moze uznac ze to co typowe jest nie smaczne.

misiaczyca.weddingchannel.com.pl/
        • ewcia1980 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 17:30
          misiaczyca1 napisała:

> jaka podpucha??
          > nie podobaja Ci sie.no dobra.napisałas to i ok.a musisz dodawac głupkowaty
          > komentarz "podpucha".

twój komentarz natomiast jest wyjatkowo madry!!!!
          • misiaczyca1 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 17:33
            dziekuje.
            lubie pisac tylko madre komentarze.
            • ewcia1980 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 17:35
              misiaczyca1 napisała:

> lubie pisac tylko madre komentarze.

moze i lubisz ale to wcale nie znaczy, ze to robisz!!
              • misiaczyca1 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 17:37
                robie to.i w dodatki zaskocze Ci--> wychodzi mi.
                sama to przyznałas wczesniej.....;-D
                • ewcia1980 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 17:44
                  misiaczyca1 napisała:

> robie to.i w dodatki zaskocze Ci--> wychodzi mi.

no co ty nie powiesz!!
                  a co ci wychodzi?? chyba koszula ze spodni!!

> sama to przyznałas wczesniej.....;-D

nie przyznałam tylko ironizowałam, no ale widocznie dla ciebie to to samo.

no nic. pisz sobie te swoje madre komentarze tylko nie rozumiem po co
                  rozwlekasz ten watek i to zupełnie nie na temat.
        • mariszka72 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 17:38
          misiaczyca1 napisała:
          > ona moze uznac ze to co typowe jest nie smaczne.

Misia! Otóż to!!! W swoim oryginalnym poście dokładnie wyjaśniłam że właśnie
          nam chodziło o coś NIETYPOWEGO, oryginalnego, coś wyjątkowo NASZEGO. Dostaliśmy
          dokładnie to, czego szukaliśmy, a na Forum chciałam się podzielić swoim
          doświadczeniem, bo kiedyś też mogą się znaleźć inne Forumowiczki szukające
          nietypowych obrączek. I tyle smile

A poza tym, każdy ma swój gust i swoją wizję obrączek. Ja na myśl o założeniu
          na palec żółto-złotej-połyskującej obrączki lub pierścionka zaręczynowego z
          brylantem poprostu się wzdrygam. Tak jak inne, na przykład, wzdrygają się na
          myśl o założeniu takiej obrączki jak moja smile I w tym jest urok by podzielic się
          tym co się podoba, a nie pisac odrazu, że to "podpucha". Jestem malarką, a więc
          taka właśnie obrączka a nie żadna inna trafia w mój gust najbardziej.
          • misiaczyca1 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 17:43
            ja eozumiem co czujesz.dlatego bronie kazdego ciekawego i niezwykłego pomysłu.
            nie lubie masówek.
            człowiek ich nie uniknie ale kazdy ma prawo zyc po swojemu
            "zyj i pozwól zyc innym"

Ty sie pochwaliłas a ktos ,ze podpucha....
            az mnie "unosi".
            pozdrawiam .gratuluje wrazliwosci i odwagi.

• tusia364 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 17:51
            Ja owe obrączki widziałam w programie Pytanie na śniadanie w TVP 2, gdy była
            mowa o biżuterii bodajże. Pani Jolanta Mrotek i Jarosław Grudziński (którzy
            właśńie takie mają) pokazywali również certyfikaty autentyczności meteorytu. To
            chyba wystarczający argument, że to nie podpucha...
            Mariszka - cieszę się razem z Tobą... pamiętam, jak mój Mąż przejechał 200 km
            (i był u mnie tylko 10 minut!!) tylko po to, by pokazać mi nasze obrączki...
            I jeszcze jedno - już kiedyś pisałam, nie ważne jakie obrączki i jak
            duży 'brylant' w pierścionku - najważniejsza jest miłość, wyrozumiałość,
            poczucie bezpieczeństwa, spełnienia i to wszystko co sprawia, że jesteśmy
            szczęśliwi u boku WŁAŚNIE TEGO UKOCHANEGO CZŁOWIEKA...
            • mariszka72 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 18:18
              Tusia, masz rację, że Mrotek/Grudziński mają PODOBNE. Tyle, że ja nie oglądam
              TV i nie mam pojęcia kim ci ludzie są. Ale wzmianke o tym czytałam tez na
              stronie Dereckiego. Nasze obrączki są inne, bo każde w ten sposób wykonane
              różnią się (a to z racji sposobu ich tworzenia) od następnych. Poza tym, nasze
              są w nieszlifowanym białym złocie, a jak sam Artysta przyznał, takich wcześniej
              nie tworzył.

Jesteśmy razem bardzo szczęśliwi, co zresztą wszyscy dookoła widzą, a Nasz Ślub
              będzie naszym świętem a nie imprezą dla innych. Zaręczyn nie mieliśmy,
              pierścionka też, bo dla nas to było zupełnie zbedne i niepotrzebne. Zamiast
              dostać pierścionek, ja dałam Ukochanemu mój najlepszy obraz w którym było
              zawarte moje wyznanie miłosne (obraz był ilustracją naszych wielogodzinnych
              rozmów na GG pod czas których utworzyliśmy swoją własna symbolikę). TO też było
              nietypowe i na zawsze pozostanie dla nas pięknym wspomnieniem. Nikt nikomu się
              nie oświadczał, poprostu powiedzieliśmy sobie, że chcemy być ze sobą do końca,
              a 10 czerwca 2006 to zostanie oficjalnie udokumentowane. Ale i tak, ta pewność
              Naszego Uczucia którą mamy w sobie jest dla nas ważniejsza niż obrączki, ślub i
              świadectwo z USC. A takiej pewności nie mieliśmy w naszych poprzednich
              związkach i w ogóle...
          • bacha1979 Dokładnie. 13.03.06, 08:31
            Podpbać sie nie muszą wszytkim,a le jak czytam durne komentzre "podpucha" to mi
            skóra cierpnie. To, że ktoś ma ograniczony umysł i nie przyjmuje innej wizji
            niz swoja włąsna, nie znaczy , ze posiadł patent na mądrość...
            Niektórzy jednka tak mają. Osobiscie podziwam za oryginalny pomysł. Pozdrawiam
            mariszka.
    • innypunktwidzenia Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 17:40
      No muszę przyznać, że są bardzo oryginalne.
      Za każdym spojrzeniem będą się pojawiały pytania "co to i dlaczego".
      A mina księdza, jak to zobaczy będzie na pewno warta zapamiętania wink

Tylko patrząc z męskiego punktu widzenia zastanawiam się, jak ludzie będą
      reagowali na faceta z taką biżuterią na palcu.
      Bo u kobiet wiele rzeczy można zauważyć, ale jak facet ma tak zdobną i inną
      obrączkę, to mogą się pojawiać różne pytania wink
      • mariszka72 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 18:02
        Innypunktwidzenia (rozumiem, że meski?), po-pierwsze, niestety, miny księdza
        nie zobaczę bo takiego człowieka na naszym ślubie poprostu nie będzie smile A co
        do mojego Narzeczonego, to on już nie może się doczekać tego co w biurze u
        niego powiedzą na widok takiej obrączki i na zmianę nazwiska!!! A że pracuje w
        małym miasteczku gdzie wszyscy wszystkich obgadują, to wiem, że reakcje będą
        przeciekawe smile Do niego taka obrączka jednak pasuje bo jest szczupły,
        długowłosy, gra na gitarze, rysuje, maluje i cała zimę (nie mówiąc o innych
        porach roku) jeździ do pracy na rowerze! Obrączka do niego pasuje bo on
        uwielbia "starocie", wszystko co niezwykłe i niepowtarzalne i delikatne. Jest
        najbardziej szaloną i nietypowa osobą która kiedykolwiek w życiu spotkałam i
        dla tego jesteśmy razem!

A "normalnego" męża z tradycyjnym ślubem (kościelnym), białą suknią i
        zwyczajnymi obrączkami już miałam. Zamknęłam tę część mojego życia raz i na
        zawsze, i zostawiłam w Stanach. I wreszcie jestem szczęśliwa i spełniona - w
        tym Związku, tu i teraz smile
    • pirelli666 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 17:49
      po opisie spodziewalam sie czegos zupelnie innego.
      nie chce urazic szczeroscia, ale sa.... w dziwnym guscie.
      napewno bym takiej nie chciala.
      • mariszka72 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 18:04
        pirelli666 napisała:

> nie chce urazic szczeroscia, ale sa.... w dziwnym guscie.

A dla nas to największy komplement!!! Dziękuję!
        • anula822 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 18:13
          wg mnie sa w zlym guscie...
          • mariszka72 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 18:26
            anula822 napisała:

> wg mnie sa w zlym guscie...

Ciekawe, któż to decyduje, że pewna rzecz jest "w złym" lub "w dobrym" guście?
            Czy są przepisy na "gust"? Jakieś szkoły kształcące "znawców gustu"? Może Radio
            Maryja czy TV? Gust jest czymś bardzo indywidualnym i nie można go narzucić
            innym (choć wielcy Marketingowcy próbują to robić).

Rozumiem, że nie każdemu może się podobać taki styl, zarówno jak mnie może nie
            podobać się styl tradycyjnych gładkich obrączek. Ale jakoś nie wyobrażam sobie
            powiedzenia komuś, że ich połyskująca żółto-złota obrączka jest w "złym guście"
            tylko dla tego, że to nie mój gust smile

• aldialdi Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 18:15
      Ja powiem którko - FANTASTYCZNE
    • blue.box Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 10.03.06, 18:21
      sa okrutne!
      moze da sie jeszcze wymienic?
    • mariszka72 dla porównania... 10.03.06, 18:56
      ...10 lat temu miałam takie obrączki (są jeszcze do wzięcia):

marishka.bloog.pl/foto,149374,gal,8444,.
      Jak widać, za typowo gładkimi nigdy nie przepadałam smile

• inez_82 Re:Interesujące! 10.03.06, 20:18
        No cóż muszę powiedzieć, ze obrączki są ciekawe i naprawde podobają mi sie-
        sama lubię rzeczy nietypowe, ale nie jestem aż tak odważna, te złote(twoje
        pierwsze) też są "inne" ale nie lubię żółtego złota.Wszystkiego najlepszego
        życzę i aby życie nigdy nie zniweczyło swoją szarością Waszych szalonych
        pomysłówsmile!Pozdrawiam
        • mariszka72 Re:Interesujące! 10.03.06, 20:25
          Dziękuję za piękne i szczere życzenia!

A propos tych "starych" obrączek, to nie były one z żółtego złota, tylko
          z "różowego", bo chciałam by pasowały do zegarka od dziadka i innej mojej
          złotej biżuterii którą wtedy nosiłam. Też były robione na zamówienie, bo w
          Stanach raczej nie używa się "różowego" złota, które było dość popularne w
          byłym ZSRR smile
          • agnieszkaa16 Re:Interesujące! 10.03.06, 20:41
            moje zdanie jest takie: obrączki są okropne, to wogóle nie sa obraczki jak dla
            mnie to jakies pierścionkismile)
            Radze powaznie sie zastanowić, bo teraz Wam sie podobają, ale obrączki są już na
            zawsze i jak będziecie mieć po 60 lat to zastanów sie czy nadal będą wam sie tak
            podobać i czy będziecie chcieli w nich chodzić.
            Obrączki to maja być obrączki, nie twierdze że wszyscy maja miec identyczne,
            jest tyle fajnych wzorów do wyboru...
            NIe krytykuje Was, po prostu takie jest moje zdanie, ale jeśli takie Wam sie
            podobają, to Wasz wybór.
            • ania_wania Re:Interesujące! 10.03.06, 22:00
              agnieszkaa16 napisała:

> moje zdanie jest takie: obrączki są okropne, to wogóle nie sa obraczki jak dla
              > mnie to jakies pierścionkismile)
              > Radze powaznie sie zastanowić, bo teraz Wam sie podobają, ale obrączki są już na
              > zawsze i jak będziecie mieć po 60 lat to zastanów sie czy nadal będą wam sie
              > tak podobać i czy będziecie chcieli w nich chodzić.

zgadzam się w zupełności - obrączki są faktycznie paskudne - ale skoro tylko na
              10 lat to nie jest to taki duży problem. a poza tym to musi być niezły "ubaw"
              oglądać miny rodziny i znajomych, którzy będą je oglądać i mówić "że są ładne bo
              takie inne"
              • aldialdi Re:Interesujące! 10.03.06, 22:07
                dziewczyny Wasze zwykłe tradycyjne obraczki sa okropne, białe suknie sa okropne,
                ślub w kościele jest okropny.....gdyby Wam ktoś cos takiego powiedział??
                Zastanówcie się. Czytając Wasze wypowiedzi dochodze do wniosku ze ładne jest
                tylko to co się Wam podoba. Tak nie można. Kazdy ma swój gust, swoje upodobania.
                Dziewczyna ma swój styl i Bogu dzięki że nie taki jak większość.

Wszystkiego najlepszego.
              • mariszka72 Re:Interesujące! 10.03.06, 23:57
                Ludzie! Ale ja się naprawdę nie przejmuję Waszymi biadoleniami o tym jakie to
                są "okropne", "koszmarne" i Diabeł-wie-jakie-jeszcze obrączki. Tak samo jak i
                nie przejmuję się Waszymi zachwytami z powodu kolejnych "szablonowych" obrączek
                z Yes, Apart czy od Kruka. Nie pytałam o zdanie i nie wystawiałam tu
                niczego "do oceny". To była zwykła INFORMACJA - dla tych, które mogą szukać
                czegoś podobnego, teraz lub kiedyś tam. I tyle smile Ale, nie ukrywam, ciekawie
                było poznać zdanie "przeciętnej młodej Polki"...

Nasze obrączki są przemyślane i mają DLA NAS swój sens i znaczenie. Właśnie
                takie, a nie żadne inne pragniemy nosić do końca naszego życia. To, że ktoś
                może mieć inne wyobrażenia o tym co powinno być noszone na palcu jako obrączka
                nas nie wzrusza. Bo to nie ich palec i nie im decydować za nas co jest dla nas
                odpowiednie lub w "dobrym guście". Gdybym przejmowała się opiniami innych
                i "życzliwymi" radami, to nigdy bym nie była szczęśliwa i nadal bym tkwiła tam
                gdzie 10 lat temu.

Dla mnie ważne jest wiedzieć co się MNIE podoba, a nie co jest trendy, zalecane
                lub reklamowane, lub wypróbowane przez większość. Przez wiele lat pracowałam
                bok o bok z projektantami w dużej firmie zabawkowej więc troche inaczej patrzę
                na pewne rzeczy, a moja własna kreatywność dzięki temu też "odżyła". Ja nie
                potrzebuję rad i opinii, by podjąć decyzję, bo potrafię precyzyjnie określić
                swoje pragnienia i potrzeby, i kieruję się własnym gustem, intuicja, rosądkiem,
                a nie staram się dopasowac do ogólnie przyjętych "norm", które przeważnie
                człowieka ograniczają... A mój Narzeczony jest taki sam. Dla tego mamy takie a
                nie inne obrączki. I dla tego pasujemy do siebie idealnie (choć nie lubię tego
                słowa).

Życzę każdej z Was pięknych przeżyć związanych ze ślubem i małżeństwem. I, mimo
                wszystko, odrobinki tolerancji dla innych...
                • blue.box Re:Interesujące! 11.03.06, 15:47
                  Ty mowisz o tolerancji, a my o guscie.
                  ale jesli te pierscionki Wam sie podobaja i beda sluzyly Wam za obraczki to
                  Wasza sprawa.
                  nie zmienia to jednak faktu, ze ludzie w starszym wieku (powiedzmy 60 lat)
                  wygladaja infantylnie w czyms takim.
                  • mariszka72 Re:Interesujące! 11.03.06, 16:19
                    blue.box napisała:

> nie zmienia to jednak faktu, ze ludzie w starszym wieku (powiedzmy 60 lat)
                    > wygladaja infantylnie w czyms takim.

Owszem, zaniedbana lub bezkształtna "babochłop" z krótkimi włosami nawijanymi
                    na wałki, w workowatym ubraniu i moherowym berecie, sapiąca i ledwie dźwigająca
                    swoją tusze, czy też brzuchaty cuchnący wodą dziad, będą wyglądać nie
                    tylko "infantylnie" ale i głupio. Jednak nie zanosi sie na to, że my z
                    Narzeczonym kiedykolwiek będziemy tak właśnie wyglądać smile

Jeszcze raz podkreślam, że jesteśmy oboje osobami twórczymi, ARTYSTYCZNYMI, nie
                    przejmującymi się tym "co inni powiedzą", czy modą, lecz kierującymi się
                    własnymi upodobaniami i gustem. Mamy też inne poglądy na to jak powini
                    wyglądać "ludzie w starszym wieku" i tego zamierzamy się trzymać. Swoją drogą,
                    gdyby większość starszych osób była właśnie taka "infantylna" i
                    troszeczke "szalona" (w sensie kreatywności, a nie choroby umysłowej), gdyby
                    nie zapominali o dziecku w sobie, to świat był by piekniejszy. Niestety,
                    szczególnie w tej części Europy, spotyka się w większości jedynie zaniedbane,
                    agresywne, zfrustrowane, obgadujące, schorowane stare osoby, bez pomysłu na
                    godna starość. Nie mają w sobie pragnienia życia, nie podtrzymuja w sobie ognia
                    młodości. Niektórzy z własnej niewymuszonej woli stają się starcami nawet po
                    przekroczeniu trzydziestki. My z moim Przyszłym Mężem akurat zamierzamy
                    zachować wieczną młodość, i wcale nie chodzi tu o wygląd...

Ale to już zupełnie inny wątek, wcale nie związany z tematyką ślubną smile
                    • motylek1981 Re:Interesujące! 11.03.06, 16:37
                      mariszko, jesli to Ty
                      marishka.bloog.pl/foto,125924,gal,8444,.
                      to ta obraczka zupelnie do Ciebie nie pasuje. Podkreslam- mowie tylko o
                      wygladzie zewnetrznym. Pomysl o czyms tradycyjnym, przecietnym, zeby
                      harmonizowalo z Twoim wygladem.
                    • kinga26071 Re:Interesujące! 11.03.06, 16:40
                      Bez urazy, ja nie chcę nikogo urazić, ale czegoś tu nie rozumię?Mówisz, że
                      oboje macie ARTYSTYCZNE DUSZE itp, ale Twoja sukienka (wlaściwie to obie) do
                      oryginalnych nie należą.Dla mnie to masówka, która można znaleźć w każdym
                      sklepie z sukienkami.Podobnie z fryzurą, nic w niej innego...Sorki, ale takie
                      jest moje zdanie.A obrączki faktycznie dosć oryginalne i artystyczne.Gratuluję
                      odwagi.
                      • mariszka72 Re:Interesujące! 11.03.06, 17:54
                        Kingo, gdybyś zamiast skupiania się TYLKO na sukience, fryzurach i obrączkach,
                        zaglądneła jeszcze do galerii (trzech) na mojej prowizorycznej stronie, to być
                        może miałabyś troche lepsze pojęcie o użyciu słowa "artystyczne".

Szczególnie polecam tę galerię, która najlepiej "tłumaczy" wybór właśnie
                        takich, a nie innych obrączek:

marishka.bloog.pl/gal,7735,.
                        Co do sukienki czy koka, to są właśnie takie jakie JA chciałam mieć, bez
                        względu na to czy ktoś uzna je za "mało oryginalne". Oryginalność osobowości
                        nie polega wyłącznie na tym w co się ubiera i co robi z włosami, lecz przede
                        wszystkim na tym, co ma wewnątrz siebie, na własnym systemie wartości,
                        niezależności i na sposobie życia. Ocenianie "oyginalności" innych na podstawie
                        cech zewnętrznych jest jednak typowe dla nastolatek... Moja sukienka nie musi
                        być "oryginalna" by szokować, krzyczeć "patrzcie, jaka to jestem
                        niepowtarzalna", nie musi kosztować kilka tysięcy złotych by być włożoną jeden-
                        jedyny raz. Musi natomiast pasować do mnie i sprawiać, że będę się w niej czuć
                        pięknie i bedę chciała ją jeszcze nie raz włożyć. Dla tego nie obchodzi mnie
                        to, czy podoba się innym czy nie, bo nie jest wystawiana "do oceny", a mój ślub
                        nie jest "na pokaz", nie jest "show", lecz jest przeżyciem intymnym, mającym na
                        celu podkreślić Nasze Uczucie, a nie tylko wygląd.

To może tyle na ten temat smile

• kinga26071 Re:Interesujące! 11.03.06, 18:12
                          To po co siedzisz na tym forum????Artyście to chyba nie wypada???Wybacz, ale
                          jakoś ten strój i fryzura nie pasują mi do osobowości artysty.No i skoro nie
                          obchodzi Was, co inni myślą o Was i waszym zmyśle artystycznym, skoro żyjecie i
                          robicie wszystko według siebie, to po diabła wszystkim tu na FORUM pokazujesz
                          kiecke, fryzure, obrączki, swój blog itd???Ktoś tu chyba nie jest szczery sam z
                          sobą...
                          • mariszka72 Re:Interesujące! 11.03.06, 18:25
                            kinga26071 napisała:

> To po co siedzisz na tym forum????

Bo lubię obserwować ludzi smile Nie jestem Polką, nigdy nie byłam na żadnym ślubie
                            w Polsce, więc z socjologicznego i psychologicznego punktu widzenia ciekawie
                            jest zobaczyć jak współczesne Polki podchodzą do tego tematu. Tylko tyle smile

Jeszcze raz wyjaśniam, że o naszych obrączkach napisałam w ramach POLECENIA
                            czegoś nietypowego dla tych, którzy moga być zainteresowani, podzielenia się
                            doświadczeniem, a nie po to by zbierać opinie i rady innych. Przedstawienie
                            faktu, a pytanie o radę, to moim zdaniem zupełnie różne rzeczy. Podobnie jest z
                            suknią - ani razu nie umieściłam zdjęcia w poście typu "oceńcie moją kieckę",
                            czy "jak wam się podoba". I na tym polega różnica w byciu pewnym swoich
                            decyzji, a w zabieganiu o opinie innych. Moje zdjęcia są PRZYKŁADEM, a nie
                            PYTANIEM. Dlatego czytam tą całą "burzliwą" dyskusję z uśmiechem i
                            przymróżeniem oka.
                        • szara82 Re:Interesujące! 11.03.06, 18:23
                          Mariszko, widzę pewną nieścisłość w Twoim myśleniu. Kinga napisała, że jak na artystyczną duszę, za jaką się uważasz, to masz mało oryginalny gust w temacie sukienek, fryzur, etc. Piszesz, że
                          >Ocenianie "oyginalności" innych na podstawie
                          > cech zewnętrznych jest jednak typowe dla nastolatek...
                          tymczasem wybór takiej małoobrączkowatej obrączki można odbierać za taką właśnie nastolatkową manifestację. Wrażenie to pogłębia Twój infantylny styl o "Wielkim Uczuciu", "Artyście" podkreślony miejscami trzema wykrzyknikami. Czyli Twoja obrączka ma podkreślać Twoją duszę - a to jakby nie patrzył jest trochę na pokaz?
                          I jeszcze jedno, ktoś już wspomninał - tolerancja to nie to samo co dobry gust. Ja przyjmuję Twój wybór jako wyraz Twojej wolnej woli, fantazji, nie będę na Ciebie krzyczeć, że tylko złota obrączka jest ładna, i że jak nie masz brylantu to Cię narzeczony pewnie nie kochawink Nic z tych rzeczy. Ale moim osobiste zdanie jest takie - nie podoba mi się Wasz wybór, wygląda jakby - wybacz proste skojarzenie - ktoś sreberko od czekolady umazał czarną plasteliną. O Twoich obrazach, wierszu o demonie (jeśli jest Twój) nie wypowiadam się, bo to temat na inny wątek.
                          W każdym razie życzę odwagi i miłości, która będzie trwała tak długo, jak Twój zachwyt nad obrączkami (czyli mam nadzieję do tej wspominianej starości i dłużej). Pozdrawiam.
                          • mariszka72 Re:Interesujące! 11.03.06, 18:46
                            szara82 napisała:

> tymczasem wybór takiej małoobrączkowatej obrączki można odbierać za taką
                            właśni
                            > e nastolatkową manifestację.

Bo jest jakiś narzucony kanon tego, jak "poprawna gustownie" obrączka powinna
                            wyglądać? Jest ustalony jeden jedyny "słuszny" gust? Dla kogoś nietypowe
                            obrączki są "manifestacją nastolatkowości", a może dla nas okrągłe,
                            błyszczące "normalne" obrączki są uosobnieniem starości, ograniczenia,
                            bezpłciowości i dobrowolnego wciskania się w sztywne ramy narzucane przez
                            społeczeństwo i Kościół (szczególnie w przypadku tego kraju)? To, że większość
                            coś popiera, wcale nie musi znaczyć, że jest to coś dobrego. To, że z dziada-
                            pradziada nosiło się okrągłe połyskujące obrączki jeszcze nie znaczy, że i
                            nadal tak musi być. Mój oryginalny post był tylko próba przedstawienia innej
                            opcji dla potencjalnych "odważnych". W końcu chyba nie tylko "grzeczne"
                            i "politycznie poprawne" dziewczynki zaglądaja na to Forum?
                            • szara82 Re:Interesujące! 11.03.06, 21:59
                              Mariszko, czy Ci się to podoba czy nie, jest takie coś jak "klasyczna obrączka". Nie jest to jedyny słuszny wybór, o czym świadczy także wiele postów na tym forum i zdjęć, jakie sobie dziewczęta obrączki zamawiają. I tak jak np. dla niektórych może się Twój wybór okazać manifestacją na siłę swojej wielce oryginalej i artystycznej duszy, tak dla innych "tradycyjna obrączka" nie kojarzy się z wciskaniem w sztywne ramy narzucane przez różne układy (że powtórzę słowo za prezydentemsmile) i zasklepianiem w ciasnej doktryniesmile Ale z miłością, tradycją, z tym że podobne obrączki wymieniali nasi dziadkowie i są szczęśliwi.
                              Przeczytaj uważnie mój poprzedni post - Twoja obrączka MOŻE być odebrana jako manifestacja, bo wcześniej pisałaś, że nie po sukience, koku itp. poznaje się prawdziewgo arystę, przepraszam, Artystę. Więc albo się zgadzasz, że swoją zewnętrznością reprezentujemy nasze wnętrze, albo nie.
                              Co do "politycznie poprawnych" i "grzecznych" dziewcząt - nie wiem czy śledzisz inne wątki, gdzie każda mówi co myśli bez ceregieli (pozdrawiam towarzystwo od czekoladowej fontanny i wesela za 60 tyswink)). Uważam, że większość z nich ma duży potencjał bycia oryginalną!
                              Życzenia swoje podtrzymujęsmile
                        • kekoa2 Re:Interesujące! 13.06.06, 23:38
                          skoro taka inna i artystyczna jestes to po co dysutujesz tu z takimi szarakami
                          przecietnymi jak my,pewnie jakies forum dla dziwakow tez sie znajdzie dla
                          ciebie.a chelpienie sie tu swa innoscia i wyzszoscia i podkreslanie tego na
                          kazdym kroku to z braku pewnosci siebie wynika,tylko tym udawadniasz swoja
                          agresje do swiata.jak czerpiesz kozysci z szkowania ludzi by sie dowartosciowac
                          i podpierasz sie w tym kwestia gustu to radze nie miotac sie tu tylko u faceta
                          akceptacji szukac
                    • lady_of_avalon Re:Interesujące! 11.03.06, 16:52
                      Ja tam do samych obrączek nic nie mam. Oryginalne? Owszem. Czy ładne? To juz
                      kwestia gustu....
                      Natomiast zdecydowanie nie podoba mi się twój narcystyczny ton wypowiedzi pod
                      tytułem: jaką to my jestesmy artystyczną - nieprzeciętną - oryginalną - i -
                      wspaniałą parą, czego wy marne "przeciętne młode Polki" nie jestescie w stanie
                      pojąć....
                      Taki styl komentarza nie jest fajny. crying
                      • mariszka72 Re:Interesujące! 11.03.06, 17:18
                        lady_of_avalon napisała:

> Taki styl komentarza nie jest fajny. crying

Natomiast "fajny" i na porządku dziennym jest styl komentowania typu: "w złym
                        guście", "okropne", "podpucha", "okrutne"? Zresztą, takie określenia nie można
                        nawet uznać za komentarz, ponieważ nie przedstawia żadnych argumentów.

A co do "narcystycznego tonu wypowiedzi", to i owszem, osoba z niskim poczuciem
                        własnej wartości, ciągle opierająca się na opinii i radach innych, będzie
                        właśnie w taki sposób postrzegać osobę niezależną i pewną siebie. To, że
                        jesteśmy z Narzeczonym "inni" od większości naszych rówieśników (i nie tylko)
                        nie jest moim narcystycznym wymysłem, lecz faktem wynikającym z obserwacji
                        ludzi dookoła nas oraz z komentarzy innych. Tylko tyle. I bardzo się z tego
                        powodu cieszymy.

• lady_of_avalon Re:Interesujące! 11.03.06, 18:03
                          mariszka72 napisała:

> Natomiast "fajny" i na porządku dziennym jest styl komentowania typu: "w złym
                          > guście", "okropne", "podpucha", "okrutne"? Zresztą, takie określenia nie
                          można
                          > nawet uznać za komentarz, ponieważ nie przedstawia żadnych argumentów.

Rozumiem w takim razie, że styl twoich komentarzy jest jaki jest bo się po
                          prostu bronisz?? Ale nie musisz się przy okazji wywyższać, a tak zostałaś przez
                          wiele osób odebrana - stąd te ataki..
                          >
                          > A co do "narcystycznego tonu wypowiedzi", to i owszem, osoba z niskim
                          poczuciem
                          >
                          > własnej wartości, ciągle opierająca się na opinii i radach innych, będzie
                          > właśnie w taki sposób postrzegać osobę niezależną i pewną siebie.

Osoba niezależna i pewna siebie nie musi sie usprawiedliwiac z wyboru obrączek
                          20-wierszowymi komentarzami opisującymi pół jej zycia...
                      • caysee Re:Interesujące! 11.03.06, 18:14
                        Zgadzam sie z lady of avalon. Z postow autorki przebija chec przekonania
                        wszystkich do faktu, jaka to ona nie jest oryginalna.

KAZDY jest oryginalny na swoj sposob.
                        • ewamalami Re:Interesujące! 11.03.06, 18:36
                          również muszę się zgodzić... pomijając już fakt, że nie mam pojęcia, kto to jest
                          "ARTYSTYCZNA osoba"uncertain wydawałoby się, że osoba uwrażliwiona na sztukę będzie
                          równie wrażliwa na słowo, również to pisane (własne też)...

ja napisać mogę, że mnie się te obrączki nieszczególnie podobają.

ale piszę teraz głównie dlatego, że przecież o oryginalności każdej z nas
                          wystarczająco świadczą nasze wybory czy nasz styl. i nie widzę potrzeby pisania
                          w każdym zdaniu, jaki ktoś jest inny niż wszyscy. w tym konkretnym przypadku
                          widok Twoich obrączek, marishka, przekonuje nas o tym wystarczającosmile gratuluję
                          odwagismile i życzę troszkę więcej skromnościwink

pozdrawiam ciepło i przedwiosennie

• tomkiewicz73 Re:Interesujące! 12.03.06, 21:38
              agnieszkaa16 napisała:

> jak będziecie mieć po 60 lat to zastanów sie czy nadal będą wam sie ta
              > k
              > podobać i czy będziecie chcieli w nich chodzić.

....chodzę raczej w butach aniżeli w obrączkach

Tomek
    • sprycia1979 Re: hmmm 11.03.06, 18:22
      Hym...
      obraczki jak obraczki, czy orginalne to w zaleznosci komu co sie podoba, strona
      artysty zareklamowana,
      Mariszko a co to jakis manifest...pokazanie jak wielka jest wasza miłosc, wasza
      orginalnosc, sposób na zycie, to wasza sprawa i nie przekonasz na forum jacy
      jestescie wyjatkowi,bo to nie do tego miejsce.... nie bardzo rozumiem dlaczego
      tak bronisz swojego wyboru, skoro wisi ci co inni mówią...
    • sandraa3 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 11.03.06, 18:51
      Ja sie ich przestraszyłam wink.
      Ale najwazniejsze, że Wam sie podobaja... chyba tylko Wam.
      • rozmowy_kontrolowane o gustach się nie dyskutuje 11.03.06, 20:35
        Jestem na nie.
      • agnieszkaa16 do artystycznej mariszki 11.03.06, 20:45
        twoje afiszowanie się z tym jacy to wy jestescie orginalni, inni, lepsi od
        wszystkich przeciętnych polaków jest po prostu żałosne. może i za takich się
        uważacie, ale po twoich postach na tym forum chyba nie łatwo sie domyslić ze
        moze i tacy byście chcieli być, ale chyba jeszcze wam do tego daleko.
        śmieszą mnie tacy ludzie jak Ty.
        • syrenka25 Re: do artystycznej mariszki 11.03.06, 21:39
          mi się obrączki nie podobają.Ale to tylko moje zdanie.

Mam też nieodparte wrażenie,że autorka wątku zachwyca się obrączkami głównie
          dlatego,że są inne niż wszystkie,jakby koniecznie chciała podkreślić swoją
          oryginalność.Artysta takich osobistych manifestów nie potrzebuje mariszkowink
    • livia1212 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 11.03.06, 22:29
      mariszka, tak sie sklada ze cale zycie obracam sie wsrod artystow- ludzi Sztuki
      i to czesto tej przez duze S. I nie jest to akurat moja zasluga lecz moich
      rodzicow ktorzy tez do tego grona naleza. I wiesz co - smiac mi sie chce jak
      czytam Twoje wywody a jeszcze bardziej smiech mnie ogarnal gdy zobaczylam Twoje
      zdjecia ... I wtedy zrozumialam od razu po co Ci taka obraczka. To bedzie
      jedyny 'artystyczny' akcent myszowatej panny pretendujacej do
      miana 'artystki' ....
      • mariszka72 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 11.03.06, 23:14
        livia1212 napisała:

> tak sie sklada ze cale zycie obracam sie wsrod artystow- ludzi Sztuki
        >
        > i to czesto tej przez duze S. I nie jest to akurat moja zasluga lecz moich
        > rodzicow ktorzy tez do tego grona naleza.

Jest ogromna różnica pomiędzy "OBRACANIEM SIĘ wśród artystów", a TWORZENIEM.
        Tym bardziej, że jak sama przyznajesz, nie do końca z własnego wyboru się w
        tych kręgach "obracasz". "Obracanie się" nie zakłada też ani własnej
        kreatywności ani nadmiernej wrażliwości, lecz suchą kalkujację i
        przedsiębiorczość.

Wolę nie "obracać się" w żadnych kręgach i nie należeć do żadnych grup. By
        Tworzyć i być Artystą nie są potrzebne ani szkoły, ani ogólne uznanie, ani
        wywieszanie się w najbardziej prestiżowych galeriach i sprzedawanie się za
        grube miliony. O wiele ważniejsze jest spełnienie i satysfakcja płynące z
        tworzenia...

• livia1212 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 11.03.06, 23:42
          dla uscislenia - moi rodzice tworza, ja sie tylko obracam gdyz nie jestem
          uzdolniona artystycznie.
          A sensu mojej poprzedniej wypowiedzi kompletnie nie zrozumialas albo tez nie
          chcialas zrozumiec. Dla mnie silisz sie na tania oryginalanosc manifestujac
          zalozenie bordowej kiecki i wygietej blachy szumnie nazywanej obraczka. I to
          wlasnie ma stanowic o Twej oryginalnosci. Widocznie nie masz nic innego do
          zaoferowania. Nikt Ci nie broni byc w Twoim pojmowaniu swiata 'artystka' - ta
          niewywieszana w galeriach i sprzedawana za grube miliony. Nazywaj siebie jak
          chcesz i rozpisuj sie o swojej wrazliwosci na kolejnych 200 stronach ...
          I tylko nie zapominaj iz artysci, ktorych wiekszosc z nas podziwia i szanuje
          nie odmieniaja co pol minuty slowa 'sztuka' 'artysta' ....
          Ale Tobie nikt nie broni zyc w wyimaginowanym swiecie gdzie jestes 'artystka'
          tworzaca 'sztuke' i bedaca 'oryginalna' .....
          • ginty Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 11.03.06, 23:59
            Ne podobają mi się,

tak się zastanawiam,jak będziecie wyglądac w takich obraczkach mając lat np 50?
            te proste obrączki(tradycyjne) są ponadczasowe,natomiast te "nietypowe" kojarzą
            mi się jedynie z subkulturą...Ale to moje skromne zdanie.
          • anula822 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 12.03.06, 12:48
            Moim zdaniem kolezanka mariszka to biedna, zakompleksiona szara myszka, ciagle
            nie pogodzona z faktem, ze ludzie jej nie akceptują. Dlatego probuje sie
            wywyzszać nad innymi. Dlatego tak chwali samą siebie, bo nikt inny tego nie
            robi. Wg mnie to smutne, ze czując sie niedowartosciowana jest taka agresywna
            wobec innych ludzi. żalosna, niespelniona osobka nie widzaca winy w sobie, a
            jedynie w innych, ktorych ma za motloch, do ktorego poziomu nie bedzie sie
            znizac.. Ptzykre i smutne. wspolczuje mariszko..
            • rozmowy_kontrolowane Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 12.03.06, 15:51
              anula822 napisała:

> Moim zdaniem kolezanka mariszka to biedna, zakompleksiona szara myszka,
              ciagle
              > nie pogodzona z faktem, ze ludzie jej nie akceptują. Dlatego probuje sie
              > wywyzszać nad innymi. Dlatego tak chwali samą siebie, bo nikt inny tego nie
              > robi. Wg mnie to smutne, ze czując sie niedowartosciowana jest taka agresywna
              > wobec innych ludzi. żalosna, niespelniona osobka nie widzaca winy w sobie, a
              > jedynie w innych, ktorych ma za motloch, do ktorego poziomu nie bedzie sie
              > znizac.. Ptzykre i smutne. wspolczuje mariszko..

anula, nikt Cię nie pytał o zdanie na temat mariszki, tylko o obrączki.
              • pirelli666 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 12.03.06, 19:04
                Swoboda wypowiedzi - od tego jest forum.
                zwlaszcza ze dziewczyna ma racje - koleznka od obraczek nie za miło traktuje
                innych...
      • sarabella Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 12.03.06, 22:37
        hmmm, mi tez jakos to nie pasuje wszystko... Moja mama jest plastyczka, malarka
        po ASP, i umarlabym ze wstydu smile jakby tak sie sadzila i opowiadala o tym
        wszedzie... I na szczescie wyglada jak plastyczka smile))
    • sylvi77 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 12.03.06, 20:29
      oryginalne, troche jak piersionki.
    • tomkiewicz73 Re: Nietypowe Obrączki (do Anula822 między innymi) 12.03.06, 21:48
      Witam !
      Marishka napisała wątek polecający, bo jest osobą bardzo lubiącą dzielić
      się pozytywnymi i pięknymi wrażeniami oraz szczęściem, czego gawiedź
      najczęściej nie rozumie, albo obraca w negatyw.
      Po pierwsze:
      osoby pewne siebie oraz kreatywne są postrzegane najczęściej pod wpływem
      zawiści lub podświadomej niskiej samooceny. Niektóre z was dały pokaz
      frustracji olbrzymich rozmiarów. Marishka Wam coś opowiada , a tu sypią się
      inwektywy, które nie dość , że z rzeczywistością maja niewiele wspólnego, to są
      wykładnikiem niskiego poziomu. To przede wszystkim. Jeśłi komuś nie podobają
      się nasze obrączki, to jego opinia i ja to szanuję, albo raczej akceptuję.
      To jak to jest w końcu ? Wszyscy mają być tacy sami ?Czy wtedy
      rzeczywistość jest lepsza ? Jakim kluczem posługujecie się, aby rozróżnić
      pozera od indywidualnośći ? Przerwijcie robienie pasemek i pomyślcie co
      poniektóre. Ten jeden jedyny raz.
      Wiecie na czym polega mechanizm oryginalności i sławy ? Media za pomocą
      indukcji i stereotypizacji kreują to, co jest dobre a co złe. Dawniej artystą
      była osoba kreatywna i oryginalna, nie bojąca się pieprzyć tradycji w imię
      własnej WOLI, podkreślam WOLI.
      Pytam raz jeszcze, czym się kierujecie, oceniając człowieka ? Odpowiem za
      Was. GŁupotą, frustracją, własnymi pragnieniami, stłamszonymi marzeniami,
      niewolą umysłową i tym, co modne aktualnie. Mam 32 lata i wymiotować mi się
      chcę na dzisiejszą coolturę młodzieżową. Dziwne i smutne.
      Mam wrażenie, że poza nielicznymi wyjątkami, na tym forum czas
      spędzają ....dyskotekowo-pubowe dziewczynki noszące krzyżyk na złotym lub
      srebrnym łańcuszku i chodujące żylaki przed lustrem. Ale to może tylko wrażenie
      spowodowane stylem i słownictwem, a nade wszystko sposobem myślenia, jakie
      prezentują co poniektóre.

A oto , co napisała tzw. Anula822

"Moim zdaniem kolezanka mariszka to biedna, zakompleksiona szara myszka, ciagle
      nie pogodzona z faktem, ze ludzie jej nie akceptują. Dlatego probuje sie
      wywyzszać nad innymi. Dlatego tak chwali samą siebie, bo nikt inny tego nie
      robi. Wg mnie to smutne, ze czując sie niedowartosciowana jest taka agresywna
      wobec innych ludzi. żalosna, niespelniona osobka nie widzaca winy w sobie, a
      jedynie w innych, ktorych ma za motloch, do ktorego poziomu nie bedzie sie
      znizac.. Ptzykre i smutne. wspolczuje mariszko.."

Mógłbym ten post zostawić w spokoju, bo widzę już kto go napisał, ale wkurza
      mnie i zawsze wkurzać będzie prymitywizm rozciągnięty niczym guma od majtek do
      granic przyzwoitości. Anula, jak by to zrobić, żeby z błotem nie zmieszać ??
      Może najpierw odnośnie postu, który napisałaś. Sama jego treść jest kpiną z
      prawdy, ale nie o prawdę chodzi, czyż nie tak ? Chodzi o to, żeby dopieprzyć
      komuś, kogo się nie zna. Mam prośbę do Ciebie. Zanim jeszcze raz napiszesz
      podobne pomyje, najpierw zerknij w lustro, ale nie to do sprawdzenia czy
      makijaż trzyma się kupy. W siebie się popatrz, bo możesz zobaczyć rzeczy
      straszniejsze niż japońskie kino grozy. Wiesz, kiedy mógłbym Ci podobne rzeczy
      wybaczyć ? Ten Twój marny post ? Tylko wtedy, kiedy wyślesz mi w prezencie
      rzecz, której nikt jeszcze nie wymyślił-lek przeciwko alergii na głupotę. Bo
      jej nie znoszę. Swojej również.
      Piszesz, że "współczujesz". Kobieto, dlaczego używasz słów, których
      ni w ząb nie pojmujesz ? Wiesz doskonale, że jest to tylko figura słowna, którą
      stosuje się w celach pokazania nie współczucia, a pogardy. Nie ma w Twoim
      współczuciu żadnej szczerości..musisz chociaż z tego sobie zdawać sprawę.
      Gryzmolisz o kimś kogo nie znasz i prowokujesz, żebym łamał zasady
      nietykiety. Więc je złamię, bo staję w obronię nie tylko Kobiety Mojego Życia,
      ale też Prawdy. Powtarzam, nie wiesz, do kogo gryzmolisz. Nie lubię osądzać
      kogoś, kogo nie widziałem na oczy, ale Twój obraz , jaki mi się w głowie
      maluje, jest koszmarny. NIe, nie współczuję Ci ani mi Ciebie nie żal. Nie ta
      religia.NIe te poglądy. Powiem szczerze, nie lubię takich ludzi jak Ty.
      Wydajesz się być przesiąknięta małostkowością. Sama dajesz powody, aby tak
      twierdzić. Marishka ma życie w każdej molekule swojego ciała. Lubi dzielić się
      szczęściem i uwielbia (autentycznie) jak komuś się wiedzie. Ja tak nie
      potrafię. Mam kilka osób na tym świecie, które szanuję - Ją kocham nad
      wszystko, bo wiem, kim jest.
      NIe potrafię być tak dobry, przepełnia mnie lęk i nienawiśc,
      tylko z Nią czuję się szczęśłiwy. Jest dobra, zaś Ty swoją frustracją i
      głupkowatą, nagłą opinią, która nie zna refleksji, próbujesz kogoś stłamsić.
      Pisz wszystko, tylko MYŚL przy tym. Przede wszystkim MYŚL.

Tomek

ps: nigdy nie myślałem, że kobiety są równie przepełnione głupotą , co
      mężczyźni. Ale cóż, życie lubi weryfikować dobrą wolę.

• lady_of_avalon Re: Nietypowe Obrączki (do Anula822 między innymi 12.03.06, 22:30
        Ło matko!! Gdyby każda forumka którą ktoś zaczepił na tym forum, od razu wołała
        faecta na pomoc to dopiero by się działo ...
        Wiesz... jesli na prawdę nie widzisz nic niestosownego w postach swojej kobiety
        to albo jesteś niesamowicie zaślepiony uczuciem doń (marishka - gratulacje),
        albo brak ci elementarnej wrażliwości...
        Tyle ode mnie. Wracam zawijac pasemka przed lustrem ;PPPP
        • sarabella Re: Nietypowe Obrączki (do Anula822 między innymi 12.03.06, 22:41
          Jacek na pomocsmile)) baby bijo smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) na
          "forumie" smile)))))))))))))))))))))))))))))))))) heheehhheeeeeeee!
      • szara82 Re: Nietypowe Obrączki (do Anula822 między innymi 12.03.06, 23:02
        Witamsmile
        Ależ bomba, przyszedłeś bronić swojej narzeczonej, poprosiła Cię o to, czy sam na to wpadłeś?smile
        Od razu mówię, że czuję się gawiedzią, co prawda nie obracam w negatyw, ale czasem wniwecz. Ponieważ mój nick nie został wymieniony wprost, ale że mam pasemka to się czuję wywołana do tablicy.
        Masz takie coś, że dzielisz ludzi uduchowionych i na motłoch, który nie rozumie Artysty? Czy można wyrazić swoją negatywną ocenę nie narażając się na zakwalifikowanie do nic nie rozumiejącego tłumu? Uważasz, że jak ktoś ma inne zdanie (gust) to znaczy, że ledwo skończył podstawówkę, słucha Britney, w domu na ścianie ma plakaty i jest obiektem manipulacji mediów i "układu"?
        Co do Artysty pieprzącego tradycję - uważam, że są naprawdę wielcy artyści, którzy nie muszą się uciekać do buntu, żeby przekazać coś ważnego, ale to tak na marginesie.
        Jeśli mogę jeszcze coś dopisać - pasujecie do siebie (o ile mogę wnioskować z Waszych wpisów). Pozdrawiam.
        • tomkiewicz73 Re: Nietypowe Obrączki (do Anula822 między innymi 13.03.06, 01:14
          No witam

Mnie nie trzeba zachęcać, kiedy ktoś plugawić zaczyna kogoś, kto za nic na to
          nie zasługuje. ROTFL za to, że Marishka mnie poprosiła. Polecam w ramach
          uspokojenia, zrobić zakupy w hipermarkecie, bo jeszcze trochę i Ci je zamkną w
          niedzielę - np. nowa suszarka lub coś do ..nevermind.
          Tak bardzo się naraziłem o te pasemka ? Ciekawe.
          Mam takie coś , że dzielę ludzi na kochających piękno (nie modę) i na tych co
          chcą , aby ten świat jak najszybciej pogrążył sie w apokaliptycznym
          zniszczeniu. Są jeszcze inni, są ich setki, miliony ..tylko po co o tym tu
          pisać, jeśli ma tu być o kieckach za 4 tys. i o fontannach z psiakrew,
          czekolady. SZOK !!
          Eee...szkoda już pisać, późno. Dopisz , proszę sobie sama , co tam tylko
          chcesz.

Tomek
          • szara82 Re: Nietypowe Obrączki (do Anula822 między innymi 13.03.06, 12:17
            Cześć Tomeksmile
            To czy Cię prosiła to było pytanie (jestem do bólu ciekawska), nie stwierdzenie, ale cieszę się, że Cię rozbawiłam.
            A wiesz, że mnie serio relaksują zakupy w markecie? Nie jest to co prawda mój jedyny sposób, ale coś w tym jest!
            Nie naraziłeś mi się pasemkami, nie ma złości w moim głosie. Jestem głęboko pogodzona z faktem, że od czasu do czasu farbuję włosy, depiluję nogi i staram się mieć zadbane dłoniesmile
            Mam do Ciebie prośbę - podaj mi przykład osoby, która chce, aby ten świat jak najszybciej pogrążył się w apokaliptycznym zniszczeniu. Coś mi się widzi, że to musi być barwna postać!
            Dobra, teraz dopisuję co mi się chce:
            Prawda
            Piękno
            Bunt
            Awangarda
            Cierpienie za Milijony (oczywiście te nierozumiejące Sztuki)
            Nowa Fryzura
            wink
            Pozdrawiam!
            • tomkiewicz73 Re: Nietypowe Obrączki (do Anula822 między innymi 13.03.06, 13:20
              Witam !

Gorzkie to rozbawienie było. Nie takich oczekuję.
              Ja również nie mam nic przeciwko zakupom w marketach, dbaniu o siebie itp.
              Mierzi mnie jednak to z jaka zaciekłością atakujecie osoby inaczej myślące.
              Za chwilę muszę do pracy, ale jeszcze się odezwę.
              Co do apokaliptycznie nastawionych ludzi, to mam na myśli osoby uwielbiające
              tanią sensację i tzw. negatywne informacje.
              Tych jest mnóstwo. Większość, dlatego w wiadomościach serwuje się ludziom
              krwawą miazgę. Sam się na to łapię od czasu do czasu.
              Może nawet należą do nich ludzie, którzy pomimo tego, że wiedzą , czym to
              grozi gwałcą swoje ciała operacjami plastycznymi, farbowaniem (czyt.
              maltretowaniem) włosów itd itd. To akurat chwiejna teoria , bo znam ludzi z
              pasemkami i wielokrotnie farbowanymi czuprynami i są w porządku.
              Ale coś w tym musi być chyba.
              Coś jeszcze muszę dodać. NIE CIERPIĘ epoki romantyzmu !!
              HAsło o cierpieniu za miliony uważam za wytwór nadmiernie rozrośniętego
              super-ego. To byli bardzo smutni ludzie, bardzo nekrofilnie nastawieni. Twój
              dopisek zatem to pudło, bo akurat natura rozmymłantyczna u człowieka wzbudza we
              mnie podejrzenia o snobizm czy też o cierpiętnictwo na pokaz.
              Możesz sobie teraz dopisywać więcej odnośników, oczywiście takich jak
              chcesz.

Tomek
              • szara82 Re: Nietypowe Obrączki (do Anula822 między innymi 13.03.06, 17:46
                Cześć!
                Przepraszam za tę gorzkość, nie umyślnie to było.
                Wiesz co mnie mierzi? Taka możliwość, że nie będzie już można wyrazić swoją opinię (czasem krytczną), żeby nie być posądzonym o to, że jest się kimś gorszym (np. tłumokiem nie rozumiejącym sztuki, zazdrosną babą nie pogodzoną z własną kobiecością, człowiekiem zniewolonym przez media, itd.). To dopiero przygnębiające!
                Masz zdolność barwnego przesadzania. Serio uważasz, że wszyscy uwielbiający tanią sensację i negatywne info chcą, "aby ten świat jak najszybciej pogrążył się w apokaliptycznym zniszczeniu"?
                Od farbowanych włosów się odczep, teraz takie cuda wianki robią fryzjerzy, że po porządnym farbowaniu włosy nie mają prawa czuć się gorzej, tu się własnym doświadczeniem popieramwink Tak więc nic w tym być nie musi.
                Nie lubisz romantyzmu? My z niego wszyscy, hihihismile Żartuję, ja tam też nie lubię jak ktoś cierpi za mnie i się jeszcze nie pyta czy mam na to ochotę, albo ma strzelić carowi w łeb, ale mdleje ze strachu.
                Czyżby pozytywista?
                U mnie podejrzenie o snobizm wzbudza próba usilnego kreowania się na kogoś kim się nie jest.
                Pozdrawiam, miłej pracysmile
                • vinea Re: Nietypowe Obrączki (do Anula822 między innymi 13.03.06, 18:01
                  Szara, bardzo podobają mi się Twoje wypowiedzi! Mogę się podpisać pod każdym
                  zdaniem (tylko pasemek nie mam wink ).
                  Pozdrawiam serdecznie!
                  • szara82 Re: Nietypowe Obrączki (do Anula822 między innymi 13.03.06, 19:41
                    Vinea, z tymi pasemkami to wszystko przed Tobąsmile Ale dzięki!
                    • vinea Re: Nietypowe Obrączki (do Anula822 między innymi 13.03.06, 19:45
                      wink
      • sprycia1979 Re: oho sie narobiło 13.03.06, 08:19
        a tylko o obraczkach miało byc smile
    • ilekobietamalat artysci 12.03.06, 22:50
      przyjemnie wygladajacy narzeczonywink
      obraczki moze mniej. tzn jako pierscionek super..
      ale nie wyobrazam sobie tego na palcu mojego K., mimo ze tez rysuje i inne
      takie ambitne artystyczne rzeczy robimy z reszta oboje.
      nie czytalam calego watku, bo troche mi sie nie chce, jednak raza mnie niektore
      twoje wypowiedzi droga mariszko (oczywiscie nie napawdam na ciebie w zaden
      sposob). nienawidze slowa artystka, nieznosze wrecz, i jak ktokolwiek(o mnie
      czy nie o mnie) tak mowi to az mnie wykreca w druga strone..obnoszenie sie z
      tym tez jest chyba zbedne, bo tworzysz raczej dla wlasnej przyjemnosci,a nie
      watpliwej przyjemnosci czlonkow tego forum.
      i nie bardzo rozumiem tlumaczenie ze takie obraczki bo jestescie artystami.. a
      nie moze byc tak ze takie obraczki bo sie wam podobaja?

tamtadamtadam ja bede miala takie obraczki bo.. jestesmy artystami, nie no to
      smieszne. ale moze czegos nie doczytalam? moze zle zrozumialam, a moze sama nie
      wiesz co bardziej chcesz pokazac w swoich wypowiedziach?

ps. zauwazylam ze w ogole naduzywasz slowa artysta
      • szara82 Re: artysci 12.03.06, 23:03
        Kochana, nie artysta, a Artysta!wink
        • ilekobietamalat Re: artysci 12.03.06, 23:05
          ach przepraszam, to ten moj _artystyczny_ nawyk pisania bez duzych literwink
    • mariszka72 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 04:07
      sarabella napisała:

> Moja mama jest plastyczka, malarka po ASP...
      > I na szczescie wyglada jak plastyczka smile))

Pewnie na ASP są specjalne kursy przygotujący przyszłych plastyków
      do "wyglądania jak plastyk"? Nie zauważasz absuradlaności swoich słów? Bo mi
      się wydaje, że Twoja mama by zauważyła smile

Naprawdę nie interesuje mnie to, jak powinna WYGLĄDAĆ
      artystka/plastyczka/malarka/jakkolwiek-to-nazwiecie, bo i któż to ustawia kanon
      takiego "wyglądu"? A skoro tylko i wyłącznie na wyglądzie się skupiacie a nie
      na sednie sztuki, to o czym my w ogóle tu gadamy? A to, że użycie
      słowa "artysta" (czy to w stosunku do mnie samej czy innych twórców)
      niektórym "źle" się kojarzy czy kłuje oczy, to już nie mój problem smile Osobiście
      nie mam problemu z tym słowem, więc nie przestanę używać go w odpowiednim
      kontekście, jakiekolwiek by oburzenie to nie wywoływało. Pewności siebie też
      się nie pozbędę, bo jest mi z nią dobrze, o wile lepiej niż z tą
      hipokrytyczną "skromnością", którą Wy, szanowne "skromne" Forumowiczki tak
      gorąco zalecacie. Bo i nie o skromność chodzi lecz o ukryte kompleksy, zaniżoną
      samoocene, a czasem i o zwykłą zazdrość, że ktoś może być szcześliwszy i
      bardziej spełniony bez urządzania szopki ze ślubu i bez trzymania się sztywnych
      tradycji. Pewność siebie i wiedza na temat własnej wartości, zwykła ludzka
      godność, jest w Waszym kraju nadal traktowana jako cechy jak najbardziej
      negatywne - jako pycha i arogancja - które trzeba koniecznie w sobie (a przede
      wszystkim w INNYCH) zwalczać. I kto tu, za przeproszeniem, jest "szarą myszką"?
      I kto zachowuje się "agresywnie"? Na pewno ja, która zbyt wylewnie i
      nieostrożnie podzieliła się informacjami o nietypowych obrączkach (i przy
      okazji jeszcze się podzieliła swoja twórczością). Bo przeciez nie Wy! Nie, nie,
      Wy nie napisaliście w tym wątku żadnych "agresywnych" postów, bo przeciez
      Wasza "skromność" Wam zabrania tak niegodziwego zachowania wobec "koleżanki",
      która śmie nachalnie pisać o swojej "odmienności" i "artystyczności"... Bo
      przecież to "koleżanka" ma potrzebe dowartościowania się w ten sposób, a nie
      Wy, które jesteście okazem tolerancji, skromności i wyrozumiałości wobec
      wszystkich a zarazem nikogo...

Śmieszy mnie to wszystko, a szczególnie śmieszy Wasza zaciekłość i irrytacja
      bez żadnego ku temu powodu...

Pozdrawiam!
      Maria

P.S. Nawiasem mówiąc, ani ukończenie ASP, ani przynależność do stowarzyszeń
      artystycznych, ani gadanie lub NIE gadanie o swojej sztuce, ani ubieranie się
      zgodnie z jakimś kanonem "wyglądu plastyków", nie robi z człowieka Artysty. Ale
      szkoda pisać...

P.P.S. Zaiste, wielka mądrość jest w słowach: "nie rzucajcie swych pereł przed
      świnie, by ich nie podeptały i obróciwszy się, was nie poszarpały"...
      • sarabella Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 07:21
        Tobie sie podobaja Twoje obraczki,a mi styl mojej mamy, bo nie wyglada jak
        urzedniczka tongue_outPPP Nasza sprawa. O co ten szum...??? Spadam, bo nienawidze sie
        klocic ... bleeeeeeeeeeeeeeeeeee smile))
        • agnieszkaa16 do tomkiewicz 73 13.03.06, 10:39
          Nie lubię osądzać
          kogoś, kogo nie widziałem na oczy....

piszesz to a nijak ma sie to do tego co tu o sobie pokazałes w tych paru
          postach, człowieku czy rozsadza cię wyższość nad innymi, twoje wyobrażenie o tym
          jacy to wy jestescie wspaniali a wszyscy inni to motłoch, chołata, pleps....
          Wy Artysci a my ( czyli wszyscy na tym forum) to cooltura dyskotekowa, człowieku
          najpierw poczytaj to forum a dopiero potem je osądzaj, bo jesli bys to zrobił to
          moze doczytał byś te posty o czekoladowej fontanie itd. do końca,i zobaczył
          bys co tej dziewczynie napisałyśmy, ale nie lepiej ocenić kogoś bezmyślnie.
          Według ciebe wszystkie dziewczyny tutaj to głupie farbowane blondyni. A może
          uważasz ze jeśli kobieta o siebie dba chodzi do fryzjera kosmetyki i wydaje na
          sukienkę slubną 4 tyś zł to na pewno jest głupia, pusta, i nic sobą nie
          reprezentuje!! A widzisz kochany tu twoje twoje wyobrażenie troszke mija się z
          prawdą, może po porostu przemawia przez ciebie zazdrość ze twoja mariszka nie
          umie pogodzic bycia Artystką z bycia zadbaną kobietą.
          Zastanawiałąm sie długo czy cos na twoje posty odpisać, bo chyba nic z tego nie
          zrozumiesz poniewaz jak dla mnie jestes bardzo ograniczony do swoich poglądów, i
          masz swoje wyobrazenie o swiecie, i nie dociera do Ciebie ze cos moze byc inne
          niz tobie sie wydaje. nie ma sensu z tobą dyskutować bo postrzegasz swiat prze
          pryzmat stereotypów, a piszesz człowieku o kreowaniu swiata prze media!!! mam
          dla ciebie rade, nie oglądaj tyle telewizji, albo naucz sie ją oglądać i rozumiec.
          P.S. jestem za wprowadzeniem do szkół przedmiotu Edukacja medialna.
          • agnieszkaa16 Re: do tomkiewicz 73 13.03.06, 10:48
            przepraszam za błędy, przekręcenia i niskładność ale tak mnie poniosło jak
            przeczytałąm posty pana tomkiewicza ze....
            ohh dobrze ze nie widzi tego mój promotorsmile) tak a.p. to chyba zmienie temat
            pracy mgr. i napisze o forach internetowychsmile bo temat jest wciagający i
            szalenie ciekawy!!!
            • szara82 Re: fora 13.03.06, 11:51
              Agnieszkaa - fora się świetnie nadają na tematy prac. Już drugą piszę o tymwink
              • agnieszkaa16 Re: fora 13.03.06, 12:35
                taak to świetny temat, szkoda że już wybrałam temat swojej pracy, i nie jestem
                pewna czy mój promotor zgodzi sie na jakies zmiany.Zresztą on zajmuje się
                bardziej prasą drukowaną niż mediami elektronicznymi.
                Możesz mi powiedzieć na jakim kierunku pisałaś swoją prace dotyczącą forów
                internetowych?
                • szara82 Re: fora 13.03.06, 12:57
                  Odpisałam Ci na gazetową pocztę.
      • ilekobietamalat Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 10:27
        twoj narzeczony, saprawia wrazenie po poscie wyzej, ze jest nieco madrzejszy od
        ciebie.
        a twoje obrazy, wybacz, na to asp ktore dla ciebie jest takie kiepskie, i nie
        swiadczy kompletnie o niczym, z takimi obrazami to by cie nie przyjeli..
        widzisz znam cala mase ludzi malujacych o niebo lepiej niz ty, i jakos nie
        mowia o sobie 'artysci' bo sa swiadomi swoich jeszcze niedoskonalosci..

troche przesadzasz w tym zachwycie nad sama soba.
      • misiaczyca1 do mariszki 13.03.06, 12:16
        Kochana broń sie.Dobrze Ci idzie.
        Masz na tym forum przeciwników którzy nie sa godni Twojej uwagi.
        Popieram Ci z cała stanowczoscia.
        Jestemsmy oboje z moim partnerem zbulwersowani wypowiedziami odób w tym
        wątku.Jak ktos moze pisac ze nie masz wyglądu na malarke?
        Nie do pomyslenia.
        Tak samo jak klienci mojej firmy by mi powiedzieli,ze nie mam wygladu na biznes
        women.A do mojego partnera,ze nie wyglada jak kierownik a w rzeczywstosci nim
        jest.
        Pozdrawiamy Ci i zyczymy szczescia w pełni zanaczenia tego słowa.

• a1ma Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 22:44
        mariszka72 napisała:

> Bo i nie o skromność chodzi lecz o ukryte kompleksy, zaniżoną
        > samoocene, a czasem i o zwykłą zazdrość, że ktoś może być szcześliwszy i
        > bardziej spełniony

A kto Ci dał prawo osądzać kto bardziej a kto mniej szczęśliwy?
        Zaiste, taktu to Ty w nadmiarze nie posiadasz uncertain
    • kordzia Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 11:57
      Kurcze bardzo mi się spodobały...
      Najgorsze jest to że wpłaciliśmy już zaliczkę na nasze obrączki.
      Gdybym wiedziala wcześniej że takie cudo można mieć...
      Kurcze może jeszcze zmienimy zdanie. Narzeczonemu też się spodobały.
      Jak dlugo od zamówienia czekaliście na realizację?
      Poprostu podaliście rozmiary i pasują...
      Może po odbór pojedziemy osobiście.. choć to ponad 300 km od Warszawy.. sad
      Jeszcze się zastanowimy... My też chcielibyśmy z białego złota...
      • mariszka72 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 12:12
        Kordzia, odpisałam Ci na gazetowego maila smile
        • kordzia Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 12:25
          dzięki smile
    • milka_kalibanka nie, zdecydowanie jestem na nie 13.03.06, 12:36
      nie mój styl, nie mój klimat i bycie artystą czy kimkolwiek innym nie ma dla
      mnie znaczenia. Okazuje się,że czasami silenie się na bycie oryginalnym
      wywołuje przeciwny skutek.Mam przyjaciół wśród artystów i jedno jest pewne, nie
      ten jest artystą co się nim głośno nazywa.
      • tomkiewicz73 Re: nie, zdecydowanie jestem na nie 13.03.06, 13:05
        Czyli wedle tego rozumowania, ja nie mogę mówić o sobie , że jestem Tomkiem ?
        Bo może znajdzie się ktoś kto uzna to za brak skromności.
        Może nie powinienem na pytania o ewentualne zdolności odpowiadać zgodnie z
        prawdą , a być fałszywie skromny ?
        Wikłacie się Panie w poczuciu fałszywej skromności. Co do
        terminu "artysta". Śmieszne jest to, że człowieka ktoś inny może tak nazywać,
        podczas gdy on sam tego prawa nie ma. Zresztą, w ogóle gatunek ludzki ma to do
        siebie, że dysponuje przeciwstawnym kciukiem, a to oznacza, że każdy artystą
        być może lub jest, ale nie każdemu się chce, bo - i tu dużo by pisać.
        Artystami nazywało się ludy jaskiniowe , co pięknie zdobiły wnętrza grot.
        Oni o sobie tego nie wiedzieli, dopiero inni naznaczyli ich w ten sposób.
        Artystą jest ta osoba, która tworzy - a czy się tak sama nazywa czy nie,
        to żadna różnica. ŻADNA.

Tomek
        • ilekobietamalat Re: nie, zdecydowanie jestem na nie 13.03.06, 13:10
          stary no nie badz smieszny.
          zaczynanie jakiejkolwiek tworczosci, od nazwania sie najpierw artysta jest
          zalosne.
          wiesz, moj 4 letni chrzesniak tez maluje i rysuje, to znaczy ze jest artysta?
          to troche pachnie naduzyciem.
          • mariszka72 Re: nie, zdecydowanie jestem na nie 13.03.06, 13:30
            ilekobietamalat napisała:

> zaczynanie jakiejkolwiek tworczosci, od nazwania sie najpierw artysta jest
            > zalosne.

No faktycznie, 20 (DWADZIEŚCIA) lat twórczości jest dopiero początkiem (nie
            wliczałam do tego pierwszych lat i okresu niemowlęcego), który naprawde nie
            daje mi zadnego prawa myśleć o sobie jako o artystce i tym bardziej nie daje mi
            prawa tak o sobie mówić smile
            • solange1 Re: nie, zdecydowanie jestem na nie 13.03.06, 13:43
              > który naprawde nie daje mi zadnego prawa myśleć o sobie jako o artystce i tym
              > bardziej nie daje mi prawa tak o sobie mówić smile

Po obejrzeniu "twórczości" na twojej stronie - tak sobie myslę: cieszę się, że
              to w końcu stwierdziłaś... smile
              Kobieto, artyzm naprawdę wynika z talentu, a nie z faktu, że ktoś od 20 lat
              maluje kicz, ani tym bardziej z faktu, że nazywa siebie "Artystą".
              Twoją postawę wyraża jedno słowo: pretensjonalizm.
        • a1ma Re: nie, zdecydowanie jestem na nie 13.03.06, 22:48
          Osoba, która TWORZY to TWÓRCA.
          Artysta to osoba, która tworzy SZTUKĘ, więc hola...
    • milka_kalibanka Do Tomkiewicz73 13.03.06, 13:24
      żenująca to sytuacja, że potrzebujesz forum o ślubach do tego, aby móc się
      wywnętrzać, zakreślać zakresy pewnych pojęć,opowiadać o swoich poglądach,
      forsować swoją oryginalność,ale rozumiem, że są ludzie, którzy potrzebują do
      tego rzeczywistości wirtualnej.
    • nionczka Do refleksji... 13.03.06, 13:29
      Nie odnioslam wrazenia, ze Mariszka sie wywzsza czy czuje sie lepsza od innych
      na tym forum. Moze nie czytam wszystkiego (tez nie musze i niektore watki po
      prostu mnie nie interesuja i nie dotycza), ale z tego co czytam nie odniosalm
      takiego wrazenia. Odnioslam natomisat wrazenie, ze niektorym nie podoba sie
      fakt, ze innym powodzi sie lepiej, ze beda miec drozsze sukienki etc.
      Wartoscia tego forum jest wlasnie to, ze mozemy wymienic sie informacjami,
      pogladami z osobami, ktorych nie znamy. Skonfrontowac nasza opinie z ludzmi i
      innego niz nasze otoczenia. Zobaczyc, ze sa rozne typy zwiazków, rozne poglady
      na temat malzenstwa, wesela. Inne priorytety.

Obraczki mi sie nie podobaja, podobnie jak 99% obraczek tutaj prezentowanych,
      ale nie napadam na Mariszke, ze jest zadyfana w sobie albo ze nie wyglada na
      artystke.
      (Bo niektorzy mysla, ze artyska to musi wygladac jak czarownica, skoltunione
      wlosy, kot, hipisowska spodnica zaplamina farbami, rzemykowe sandaly,
      niewyregulowane brwi etc). Nie o to chodzi. I dlaczego oceniac kogos po
      wygladzie. Ja podziwiam Mariszke za odwage pokazania nam swojego zdjecia. Sama
      nie wiem czy bym sie odwazyla widzac, ze sa osoby, ktore tylko czekaja, zeby
      komus zrobic przykrosc.

Mysle, ze Mariszka jest bardzo zadowolona ze swoich obraczek, ma takie jakie
      chciala, na dodatek trafila na kogos kto zrozumial jej potrzeby i byl mily i
      chciala nam o tym opowiedziec. Nic wiecej.

Nie znamy sie i jedyne co mamy ze soba wspolnego to to, ze bedziemy miec slub i
      ze chcemy ten dzien dobrze przygotowac. Mysle, ze to jest najbardziej
      demokratyczne forum ze wszystkich jakie znam. Mamy tutaj najwiekszy przekrój
      spoleczenstwa polskiego z domieszka osob mieszkajacych zagranica. Wiec
      oczywiste jest, ze bedziemy reprezentowac inne poglady, inne grupy spoleczne.
      Mamy rozne wyksztalcenie (wystarczy popatrzec na ortofrafie niektorych
      forumowiczów), rozne zarobki, rozne sytuacje rodzinne.
      Badzmy bardziej tolerancyjni. Nie atakujmy osob za ich poglady, gust czy stan
      posiadania.

Kiedy nie mam nic dobrego, ciekawego do powiedzienia, po prostu sie nie
      odzywam. Co najwyzej moge powiedziec, ze to nie moj styl albo, ze cos nie
      pasuje. A wierzcie mi, ze czesto czytajac niektore wypowiedzi czuje sie jakbym
      z ksiezyca byla.
    • milka_kalibanka do Tomkiewicz 73 13.03.06, 13:36
      ponadto, pomimo, że bardzo dużo mądrych słów tutaj używasz, nie zmienia to
      faktu,że obrączki, w moim odczuciu, są brzydkie. Do wszystkiego można dorobić
      filozofię i skoro tak bardzo Ci zależy na oryginalności, to dołącz do obrączek
      swoją filozofię.I nie zapomnij jej zafoliować. I to na tyle tego przelewania z
      pustego w próżne.
    • nie.migotka Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 14:56
      Rzeczywiście Wy i Wasze obrączki jesteście "inni".

Obrączki moim zdaniem brzydkie.

Pozdr.
      ---
      I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
      • bialykot5 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 18:14
        nie macie wrazenia, ze ta mariszka podszywajac sie pod inne loginy pisze
        komentarze popierajace siebie sama?
        jestem prawie pewna (stylistyka, dluzyzny w wypowiedziach itp.) .
        przypuszczam, ze znowu to zrobi, tym razem zmiemniajac sposob pisania, moze
        plec itd.. moze pod narzeczonego tez sie podszywa? big_grin
        ale jaja big_grin
        • mariszka72 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 18:48
          bialykot5 napisała:

> moze pod narzeczonego tez sie podszywa? big_grin

A może ktoś nigdy w życiu nie spotkał dwie kochające się osoby, które są tak do
          siebie podobne, że piszą/myślą/czują niemal w identyczny sposób? I którzy byli
          tak bardzo do siebie podobni nawet zanim się spotkali... Nie każda kochjąca się
          para taka jest lub być powinna, ale to jeszcze nie znaczy, że takich par w
          ogóle nie ma...

Ciekawe, że Was dziwi, że my z Tomkiem możemy być aż tak do siebie podobni. Ale
          nie osądzajcie inne związki na podstawie Waszych własnych... Bo związki różne
          bywają...
          • bialykot5 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 19:01
            wiesz co?
            chyba podobnie cierpicie z powodu odrzucenia przez innych i kompleksow.
            tyle podobienstw widze.
            bylabym zrozpaczona gdyby ,moj zwiazek wygladal tak ze R. siedzialby na babskim
            forum odpowiadajac na posty, ktore dobitnie daja do zrozumienia jaka jestem
            pusta i niedowartosciowana. a tak jest waszym prezypadku, jesli oczywiscie to
            nie ty piszesz pod roznymi loginami smile
          • a1ma Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 22:51
            I nawet błędy gramatyczne te same... pogratulować.
    • vinea Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 17:58
      Mariszko,
      Czy Ty naprawdę nie widzisz, że posty zarówno Twoje, jak i Twojego narzeczonego
      są miejscami po prostu obraźliwe? Wrzucasz wszystkich, którzy nie
      są "Artystami" (czytaj: Wami) do jednego worka - jako "farbowane panienki
      popcooltury MTV". Krytykujesz innych za to, że nie potrafią zrozumieć Twojej
      artystycznej duszy, a Ty tak naprawdę robisz dokładnie to samo - nie
      akceptujesz tego, że nie każdy się zachwyca Twoimi - wybacz określenie -
      kiczowatymi obrazami i dość infantylnymi obrączkami.
      Nie widzisz, że ludzie są RÓŻNI. Dla jednych liczy się sukienka za 4 tys., dla
      innych fontanna z czekolady (choć tu się nie popisaliście - to była podpucha i
      wszyscy się serdecznie uśmiali smile ), a innych "meteoryty liczące sobie 4,5
      miliona lat". I jedna, i druga i trzecia rzecz mnie osobiście wydaje się
      śmieszna.
      Ton Waszych wypowiedzi sugeruje, że jedynie Wasz ślub jest "dobry" - bo nie
      jest typowy, bo nie jest zawierany w Kościele, bo jest drugi (w domyśle:
      bardziej przemyślany) itd. I dlatego WAsze wypowiedzi nieprzyjemnie się czyta.

A jeśli już tak strasznie krytykujecie poziom intelektualny innych uczestników
      forum, to przynajmniej zadbajcie o poprawną polszczyznę (ortografię) - wtedy
      rzeczywiście będzie się pozytywnie wyróżniać.

• marlena.k1 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 18:16
        tak sie tylko zastanawiam czy faktycznie pisze to Mariszki narzeczony czy znow
        ktos ma rozdwojenie osobowosci,bo ostatnio czesto mozna sie z tym na forum
        spotkac,zwlaszcza jak ktos chce podeprzec swoje racje...
        • marlena.k1 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 18:17
          wlasnie ktos mnie wyprzedzil w moich domyslachsmile
      • mariszka72 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 18:33
        vinea napisała:

> nie akceptujesz tego, że nie każdy się zachwyca Twoimi - wybacz określenie -
        > kiczowatymi obrazami i dość infantylnymi obrączkami.

Czemu więc nie pokażesz światu, Vinea, co TY SAMA własnoręcznie stworzyłaś, nad
        czym pracowałaś z ogromną pasją przez wiele godzin/dni/miesięcy i w co włożyłaś
        cząsteczkę własnej duszy? Bo zapewne to co TY tworzysz jest w pełni dojrzałe i
        bez cienia "kiczowatości"... Bo na pewno coś tworzysz, skoro czujesz się
        uprawniona do krytykanctwa twórczości innych...
        • vinea Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 18:55
          No i tu się mylisz - nic nie tworzę.

Co nie oznacza, że nie mam swojego zdania i nie mam prawa oceniać. Przecież nie
          po to pokazujesz całemu światu swoje obrazy, żeby każdy się zachwycał, prawda?
          Mam prawo wyrazić swoją opinię, co też uczyniłam. Przecież nawet najwięksi
          artyści są krytykowani, więc nie rozumiem, czemu się tak denerwujesz.
          Ty, jeśli coś Ci się nie podoba w moich wypowiedziach, także masz prawo
          ripostowania. Pod warunkiem, że robisz to kulturalnie.
          • mariszka72 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 19:20
            vinea napisała:

> No i tu się mylisz - nic nie tworzę.

Wiem, Vinea, że nie tworzysz, bo aż zbyt oczywiście to wynikało z Twojego postu.
            A tak na marginesie, polecam sprawdzic w jakimś porządnym słowniku znaczenie (i
            różnicę) słów "krytyka", "krytycyzm" i "krytykanctwo". Szczególnie prosze się
            zastanowić nad tym ostatnim...
            • vinea Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 19:25
              "krytykanctwo - krytyka dla krytyki, nagminne wytykanie nie istniejących a.
              nieistotnych błędów lub braków (zwł. w działalności instytucji, władz itd.);
              krytyka instytucji w ocenie osób odpowiedzialnych za jej działalność." (Słownik
              wyrazów obcych - Kopaliński)

Co chciałaś mi powiedzieć przez swój post? Że sama nie zrozumiałaś
              słowa "krytykanctwo"? Gdzie "nagminnie wytykałam nieistniejące
              błędy", "zwłaszcza w działalności instytucji, władz itd."?

• an_ia5 Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 13.03.06, 19:38
                Ważne,że Wam sie podobają.Jeśli chodzi o mnie-nie bardzo
    • kropka_mb Re: Polecam!!! Nietypowe Obrączki 14.06.06, 09:43
      Marishka i Tomkiewicz, można wiedzieć skąd jesteście? I pokażcie te obrączki,
      które wywołały na tym forum tyle emocji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka