dominisia31 12.03.06, 22:25 Czesc dziewczyny jak chcecie udekorowac kosciol i ile chcecie na to przeznaczyc.Pytam bo jeszcze sie tym nie interesowalam i jestem ciekawa jakie koszta sa z tym zwiazane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bacha1979 Re: dekoracja kosciola 13.03.06, 09:40 Hej. U mnie jest nowy koscioł, ładny, ale jednka bede go dekorować., Myśle, ze tak 5,6 stóek góra. Ale nie ukrywam, ze jeszcez nie orientowałm sie ile to bedzie kosztowac. Jak podpytam, dam Ci znac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
doska01 Re: dekoracja kosciola 13.03.06, 11:20 Jak sie dowiadywalam to zwykle koszt dekoracji (sztuczne kwiaty) to ok 300 PLN, zawsze mozna sprobowac zlozyc sie z jakas para. Choc generalnie nie lubie sztucznych kwaitow to jak widzialam jedna z takich dekoracji to wygladala na prawde ok. Odpowiedz Link Zgłoś
hartwoods Re: dekoracja kosciola 13.03.06, 14:00 napiszcie do nas a się dowiecie hartwoods@hartwoods.pl Odpowiedz Link Zgłoś
evka_e Re: dekoracja kosciola 13.03.06, 15:12 Nas dekoracja wyniesie 320zł. Przed wejściem do kościoła będzie taki łuk kwiatowy: www.fantazjadekoracje.pl/koscioly/04.jpg a w kościele będą poustawiane kolumny a na nich kwiaty: www.fantazjadekoracje.pl/koscioly/07.jpg Wydaje mi sie że będzie pięknie! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
dominisia31 Re: dekoracja kosciola 13.03.06, 15:43 a czy ta sa sztuczne kwiaty czy prawdziwe? Odpowiedz Link Zgłoś
olafinek Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 10:34 kicz, totalny brak smaku sztuczne kwiaty, pompa, estetyczny bałagan jak ludziom takie cos moze sie podobac, nie dziwie, sie, ze ksieżaczesto nie godza sie na takie "dekorowanie" koscioła hmmm i super, ze kompozycje swoim charakterem (?) doborem kwiatów i kolorystyką b eda pasowały do każdej panny młodej dekorator - dobry dekorator - zawsze!!! bierze to pod uwagę taka firemka - nie - postawia kwiatki za ponad 300zł nawet ich ułożenia nie poprawili..i po godzinie zbiorą i postawia gdzie indziej porazka a te łuki to poprostu obciach Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_1 Re: dekoracja kosciola 13.03.06, 15:51 Nie zdobimy kościoła. Nasz ślub będzie w przepięknym, późnobarkowym, zabytkowym kościele. Sam w sobie jest tak bogato zdobiony, że dodatkowe ozdoby tylko by przeszkadzały. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: dekoracja kosciola 13.03.06, 16:32 ja również jestem przeciwniczka przyzdabiania koscioła i jestem ogromnie zadowolona, ze proboszcz koscioła w którym biore slub nie zgadza sie na takie dekoracje. poza tym z tego co wiem prawo koscielne zabrania ozdabiania koscioła sztucznymi kwiatami (tak nam mówiona na naukach przedslubnych). wiec nie wiem jak to jest, ze w wiekszosci kosciołów jednak takie sztuczne dekoracje pojawiaja sie. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 08:01 Owszem, jesli kosciłó jest sam w sobie strojny, dodatkowe dekorcje nie maja sensu. Natomiast nie wiem skąd interpertacja ewci , że musi to być zdobienie sztucznymi kwaitami. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 08:39 a czy ty dzis cokolwiek wiesz i cokolwiek rozumiesz?????? przeczytj ze zrozumieniem posty np doska01 to MOZE zrozumiesz dlaczego wspomniałam o sztucznych kwiatach. twoje czepialstwo przechodzi wszeslkie mozliwe granice! Ps. poza tym mi nie podoba sie dekorowanie koscioła i to bez róznicy czy strojnego czy nie bo moim zdaniem to tak jakby malowac trawe na zielono. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 08:41 To,że sie Tobie nie podpba nie zaczy, ze nie ejst to ładne albo niegustowne... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 08:46 bacha1979 napisała: > To,że sie Tobie nie podpba nie zaczy, ze nie ejst to ładne albo niegustowne... a czy ja gdziekolwiek napisałam, ze jest to nieładne czy niegustowne?????? czepiłas sie (jak zwykle zreszta) ze wspomniałam cos o sztucznych kwiatach!! doczytałas juz i zrozumiałas dlaczego to zrobiłam???? a i owszem, MOIM ZDANIEM, zdobienie koscioła jest bardzo niegustowne i jest to własnie najwiekszy obciach slubny!!! powtarzam MOIM ZDANIEM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 08:51 Nie czepiłam sie, to ty sie jak zwykle rzucasz.. Rzecz gustu, nie wiem czy wiesz(zapenwe nie), ale o gustach sie nie dyskutuje. W towim przypadku za brakiem dekoracji przemawia coś innego.. Dla mnie obciachem jest np. ubieranie przez Ciebie welonu, tak wiec widzisz, to co dla ciebie jest obciachem , dla mnie nie ejst.. Choć w twoim przypadku mozesz być za 4 miesiace "w innym stanie emocjonalnym" i uznać, ze kwiaty w kosciele są jak najne\berdziej gustowne... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 08:55 z tym rzucaniem sie i wiedzeniem o mnie wszystkiego lepiej to juz nudna jesteś!!! a skoro o gustach sie nie dyskutuje to o nich nie dyskutuj i tyle!!!!!!!!!!! ja wyraziłam swoje zdanie, wolno mi, nie???? ps. poza tym ja nie mówie o kwiatach w kosciele tylko o dekorowaniu koscioła, a to chyba roznica. widzisz róznice czy nie bardzo???? Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 08:58 Ja zaś mówie o DEKOROWANIU KOSCIOŁA KWIATAMI, pojmujesz?? I prosze cie, ejsli nie masz nic do powiedzenia, lepiej zamilcz... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 09:06 bacha1979 napisała: > Ja zaś mówie o DEKOROWANIU KOSCIOŁA KWIATAMI, pojmujesz?? ale po co sie tłumaczysz??? mnie naprawde nie interesuje czym ty bedziesz dekorowała swój kosciół: kwiatami, wstazkami, gołabkami, kolumnami czy czyms jeszcze innym!!! > I prosze cie, ejsli nie masz nic do powiedzenia, lepiej zamilcz... o tym czy bede milczec czy tez nie to ja zdecyduje. do powiedzenia mam znacznie wiecej niz ty, bo ty ekspertem jestes jedynie przy ocenianiu sukien slubnych. chociaz słowo ekspert to za duzo powiedziane, bo zeby napisac czy sukienka sie podoba czy tez nie to ekspertem nie trzeba byc. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 09:09 Ja sie nie tłumacze, ja ci odpowiadam. Warto by odróznić te dwa zasadiczo rózne pojęcia... Moze masz iwiecej do pwoiedzenia, ale zwykle nie na temat i bez sensu mówisz. Czyzbys mi zazdrosiła, ze jestem ekspertem??? > o tym czy bede milczec czy tez nie to ja zdecyduje. > do powiedzenia mam znacznie wiecej niz ty, bo ty ekspertem jestes jedynie przy > ocenianiu sukien slubnych. chociaz słowo ekspert to za duzo powiedziane, bo > zeby napisac czy sukienka sie podoba czy tez nie to ekspertem nie trzeba byc. > Powtarzasz sie nic nie wnosząc do tematu... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 09:17 bacha1979 napisała: > Ja sie nie tłumacze, ja ci odpowiadam. Warto by odróznić te dwa zasadiczo rózne pojęcia... ale na co mi odpowiadzasz??? czy ja pytałam czym ty bedziesz dekorowała swój koscioł??? nie przypominam sobie! > Moze masz iwiecej do pwoiedzenia, ale zwykle nie na temat i bez sensu mówisz. no oczywiscie, ze mam znacznie wiecej do powiedzenia niz ty. a czy nie na temat to raczej spytałbym sie dziewczyn, które w jakis sposób skorzystały z tego co napisałam > Czyzbys mi zazdrosiła, ze jestem ekspertem??? tak, bardzo zazdroszcze ci, ze umiesz napisac czy sukienka ci sie podoba czy nie! to wkoncu wybitne osiagniecie!!!! > Powtarzasz sie nic nie wnosząc do tematu... ty natomiast wniosłaś do tego watku tyle madrych informacji, ze ho ho. (ironia!!) i bedziesz dalej go rozwlekac jak wiekszośc watków chyba ze ja pierwsza przestane ci odpisywac!! Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 09:21 Widac dalej nic nie jestes w stanie pojąć... Trudno, niektóre egzamplarze tak maja... I nie umiesz sie zdecydowac czy ci sie tłumacze, czy ci odpowiadam... Jesli pojawiaszsie na forum ,zazwyczaj po to by sie wykócac, wiec wileu cenych rad trudno sie dopatrywać w twoich postach. Jesli chcesz bym oceniła i twoją sukienke, pokaż ją, to udziele eksperckiej odpowiedzi. Przestaniesz odpisywac wtedy kiedy braknie ci argumentów, sama napsiałas, ze jestes osoba wyjtakow pamietliwą i zawzięta, pamietasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 09:33 bacha1979 napisała: > Widac dalej nic nie jestes w stanie pojąć... Trudno, niektóre egzamplarze tak > maja... I nie umiesz sie zdecydowac czy ci sie tłumacze, czy ci odpowiadam... no co ty??? to ty na poczatku nie rozumiałas mojej intrpretacji o kwiatach sztucznych, a czy ja czegos nie pojmowałam?? nie przypominam sobie! tłumaczysz sie przede mna i tyle, bo bardzo chcesz udowodnic swoje racje! > Jesli pojawiaszsie na forum ,zazwyczaj po to by sie wykócac, wiec wileu cenych rad trudno sie dopatrywać w twoich postach. cenne rady sa po 16, jak konczysz prace i zostajesz odcieta od internetu. rano włanczasz komputer i komentujesz wszystko co JA napisałam. wiec do beznadziejnych komentarzy faktycznie trudno jest dawac dobre rady!! > Jesli chcesz bym oceniła i twoją sukienke, pokaż ją, to udziele eksperckiej > odpowiedzi. to taki mały zarcik, co??? bo zdanie wiesniaczki, ktora wstydzi sie przyznac gdzie mieszka jest dla mnie niewiele warte! > Przestaniesz odpisywac wtedy kiedy braknie ci argumentów, argumentów na co??? na wykłócanie sie z toba i rozwlekanie watków ktore ktos załozył bo chciał uzyskac informacje na jakis temat???? sama napsiałas, ze > jestes osoba wyjtakow pamietliwą i zawzięta, pamietasz?? ja przynajmniej jestem szczera w przeciwienstwie do ciebie. i własnie gdybym nie była taka zawzieta to wogóle nie wdawałabym sie z toba w jakiekolwiek sprzeczki. chociaz i tak jestem madrzejsza niz ty bo to ja pierwsza koncze a ty TROLLU gdybym cie karmiła to pisalabys i pisała Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 09:40 ewcia1980 napisała: > bacha1979 napisała: > > > Widac dalej nic nie jestes w stanie pojąć... Trudno, niektóre egzamplarze > tak > > maja... I nie umiesz sie zdecydowac czy ci sie tłumacze, czy ci odpowiada > m... > > no co ty??? > to ty na poczatku nie rozumiałas mojej intrpretacji o kwiatach sztucznych, a > czy ja czegos nie pojmowałam?? nie przypominam sobie! > tłumaczysz sie przede mna i tyle, bo bardzo chcesz udowodnic swoje racje! ty znowu o tłumaczeniu, to takie skrzywienie niedouczonej pani profesorki, która sie wyzywa na uczniach???? Naditepretujesz po raz stetny znowu. > > > Jesli pojawiaszsie na forum ,zazwyczaj po to by sie wykócac, wiec wileu > cenych rad trudno sie dopatrywać w twoich postach. > > cenne rady sa po 16, jak konczysz prace i zostajesz odcieta od internetu. > rano włanczasz komputer i komentujesz wszystko co JA napisałam. wiec do > beznadziejnych komentarzy faktycznie trudno jest dawac dobre rady!! > czemu tak bardzo cie boli fakt, ze moge p[isac w pracy? zadzroscisz mi? Zawsze mozesz przyjśc tu do pracy, ale obawiam sie, ze z twoją ortografia miałabys problemy. I to chyba nawet na sprzątaczke by cie nie zechcilei... > > Jesli chcesz bym oceniła i twoją sukienke, pokaż ją, to udziele ekspercki > ej > > odpowiedzi. > > to taki mały zarcik, co??? > bo zdanie wiesniaczki, ktora wstydzi sie przyznac gdzie mieszka jest dla mnie > niewiele warte! Nie tak dawno ty sie nie przyznawałas gdzie mieszkasz, pamietasz?? chciałabys wiedziec gdzie mieszkam?? Popros łądnie, to ci napisze... > > > Przestaniesz odpisywac wtedy kiedy braknie ci argumentów, > > argumentów na co??? na wykłócanie sie z toba i rozwlekanie watków ktore ktos > załozył bo chciał uzyskac informacje na jakis temat???? przykro mi, ale toZNOWU ty zaczełąs sie wykócać.Inne zadnie, a wykłocanie sie to dwie rózne sprawy. > > sama napsiałas, ze > > jestes osoba wyjtakow pamietliwą i zawzięta, pamietasz?? > > ja przynajmniej jestem szczera w przeciwienstwie do ciebie. > i własnie gdybym nie była taka zawzieta to wogóle nie wdawałabym sie z toba w > jakiekolwiek sprzeczki. chociaz i tak jestem madrzejsza niz ty bo to ja > pierwsza koncze a ty TROLLU gdybym cie karmiła to pisalabys i pisała > Mądrzejsza?? Chyba zartujesz. Mój pies zapewne ma wiecej rozumu niż ty. To, że NIBY jestes mądrzejsza jest taka sama prawda, ze jestes swietnym nauczycielem, ze organizowałas wesele swojej siostry,itp. D Poprostu masz bujną wyobraźnie i nie jest to atut, tylko jakies zaburzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 09:41 Sukienki chyba jednak sie wstydzisz pokazać, nie ma sie zapewne czym chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 09:43 o tym własnie mówie TROLLU - na mój jeden post twoje dwa!!! )))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 09:47 Znowu brakło arumentów na rzeczowa dyskujse. Jak w głwoie pusto, to nie dziwne, ze nie umie sie dyskutowac konkretnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 09:53 bacha1979 napisała: > Znowu brakło arumentów na rzeczowa dyskujse. z toba to dyskusja nigdy nie była rzeczowa. mało to nawet nigdy nie byla DYSKUSJA, bo radze w słowniku sprawdzic, co znaczy to słowo!!! >Jak w głwoie pusto, to nie dziwne,ze nie umie sie dyskutowac konkretnie... to sa wypowiedzi kulturalne, na poziomie, bez obrazania i zachecajace do dyskusji )))))))))))))) zegnam TROLLU Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 09:58 Po pierwsze- nie mam w zwyczaju ( w przeciwienstie do ciebie) uzywac terminów, których nzaczenia nie znam. Po drugie- do ciebie z toba nie można dyskutowac kulturalnie, bo ty poprostu tak nie umiesz. Byłabys chora gdybys kogos nie skrytykowała, komus nie ublizyła. Po rzecie trolem jestes ty. Po czwarte- kilka razy obiecywąłs,ze sieżegnasz i nic... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 09:59 widzisz trollu "obiecanki cacanki a głupiemu radość" Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 10:08 widzisz trollu "obiecanki cacanki a głupiemu radość" Rozumiem, ze sie cieszysz. DDD Odpowiedz Link Zgłoś
olafinek Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 10:44 częsciowo zgadzam sie z Tobą i rozumiem o czym piszesz rzeczywiście zdobienie kościoła bywa nieładne, gdy robi to ktoś "bez głowy" kto nie wie, ze aranzacja kościoła nowoczesnego nie może byc taka sama jak barokowego itd niegustowne, gdy sa "sztucznosci" przeozdobione nadmiarek blyszcacej, wzorzystej tandety niestety usługi takich firemek pseudodekoratorskich podtrzymuje przy życiu zły gust klientów i ich znikoma wiedza o rynku kwiatowym i dekoratorskich trendach; to samo dotyczy - tak przy okazji wiązanek ślubnych - na forum znowu pojawił sie wątek z jakimiś przedpotopowymi wiązankami zza oceanu -jak sądze - bo ta "złamana" stylistyka........a dziewczynom sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
krysiulka Dekoracja kosciola-link do strony parafii 14.03.06, 10:34 Zobaczcie, tu piszą, że nie wolno stroić kościoła sztucznymi kwiatami: www.archaniol.gliwice.alleluja.pl/tekst.php?numer=16477 Czyli to, co napisała Ewcia1980, jest prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Dekoracja kosciola-link do strony parafii 14.03.06, 10:38 Wiem o tym. Ale nie mysle o dekoracji kwaiatmi sztucznymi. Przynajmniej ja. Pewnie zywe bedą nieco wiecej kosztowały, ale cóz.. Odpowiedz Link Zgłoś
anitayan1 Re: dekoracja kosciola 14.03.06, 12:43 Każdy ma prawo udekorować kościółek tak jak mu sie podoba, niektórym podobają sie sztuczne kwiaty a niektórym żywe, z wiadomych względów większość z nas wybierze sztuczne bo są poprostu tańsze a przy i tak ogromnych kosztach ślubu i wesela niestety trzeba na czymś przyoszczędzić. Ja będę miała szpaler z 12 stojaków z sztucznymi kwiatkami , ale są bardzo delikatne i wyglądaja jak żywe i do tego jeszcze bedzie 6 pięknych świeczników, a przy ołtażu będziemy mieć żywe kwiatki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doska01 Re: dekoracja kosciola 15.03.06, 15:38 Pomijajac caly wywod powyzszy, moze warto zwrocic uwage na pytanie autorki watku, ktora pytala o koszt. To ze mi sie nie podoba jakas dekoracja jest na drugim planie, jezeli nie ma sie odpowiedzi konkretnej to po co wogole odpowiadac na watek ? Tylko zeby powiedziec ze sie nie lubi czegos ? Odpowiedz Link Zgłoś
wiki20051 Re: dekoracja kosciola 15.03.06, 17:09 doska01 napisała: > Pomijajac caly wywod powyzszy, moze warto zwrocic uwage na pytanie autorki > watku, ktora pytala o koszt. > To ze mi sie nie podoba jakas dekoracja jest na drugim planie, jezeli nie ma > sie odpowiedzi konkretnej to po co wogole odpowiadac na watek ? Tylko zeby > powiedziec ze sie nie lubi czegos ? czekaj, czekaj... a Ty w którym momencie swojego postu odpowiedziałas autorce watku na pytanie? bo chyba przeoczyłam ten fragment )))))) twój post jest równie bezwartosciowym jak "powyzsze wywody" czy mój obecny post. wiec czy koniecznie był potrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś
doska01 Re: dekoracja kosciola 15.03.06, 17:33 Zerknij na sam poczatek watku, kiedy jeszcze mial "sens" Odpowiedz Link Zgłoś
andziar77 Re: dekoracja kosciola 15.03.06, 19:26 ja za dekoracje kościola płace 150 zl + żywe kwiaty które kupuje we własnym zakresie,moja dekoracja bedzie bardzo skromna, przy każdej ławce będzie upięty biały tiul (chyba tak nazywa sie ten materiał) i do tego przyczepiona bedzie czerwona róża a przy ołtarzu będzie bukiet z czerwonych róż Odpowiedz Link Zgłoś