gaga_tek81 23.03.06, 09:05 Witam wszystkie dziewczyny własnie z narzeczonym zastanawiamy się nad terminem ślubu,powiedzcie mi ile czasu potrzebowałyście zeby spokojnie wszystko idealnie przygotować do tego ważnego dnia. Czy starczą trzy miesiące? czy może pół roku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewcia1980 Re: Ile czasu..? 23.03.06, 09:07 nam spokojnie starczyło 5 miesiecy. ale termin slubu na kwiecien wiec moze mniej "chodliwy" niz w miesiacach letnich. czasu było naprawde sporo i teraz juz siedzimy i sie nudzimny bo wszystko pozałatwiane. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Ile czasu..? 23.03.06, 09:09 lepiej pol roku! najciezej bedzie z sala w takim krotkim czasie, ale my wlasnie zostalismy bez sali i zostalo nam 6 miesiecy do slubu wiec da sie chyba zalatwic chociaz my jeszcze nie mamy a reszta to juz szybciej!na nauki trzeba pochodzic, chyba ze znajdziecie krotka wersje... tak na prawde w pol roku wszytko zalatwicie.. trzy miesiace to dla mnie za duzo stresu Odpowiedz Link Zgłoś
gaga_tek81 Re: Ile czasu..? 23.03.06, 09:17 tak własnie tez myslalam 5-6mcy to chyba optymalny czas,zeby sie nie stresować.Mówisz ze z sala najgorzej?ciekawe czy w te miesiace zimniejsze np pażdziernik dałoby sie cos załatwić.. Odpowiedz Link Zgłoś
lumja Re: Ile czasu..? 23.03.06, 09:17 mysmy salę zarezerwowali rok wcześnie i tak samo termin w kościele. Resztę rzeczy zaczęliśmy zalatwiać 5 miesięcy przed. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.migotka Re: Ile czasu..? 23.03.06, 09:22 My dokładnie tak samo. Pozdr. --- I'm a supergirl, and supergirls don't cry. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Ile czasu..? 23.03.06, 09:22 Naprawde jak najwcześniej. My mielismy zaręczyny 11 września,( te oficijalne) i choc wydawało mi się, że mamy mnóstwo czasu do sierpnia (bo wtedy chcileimy mieć slub, ew. wrzesień) to okazało się, że i fajne zespoły i sale są pozajmowne. Z sala pomógł przypadek, a zespół miał tez tylko 2 wolne terminy w do konca tego roku. 1 i włąśnie 15 lipca. Naprawde im wcześniej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga_tek81 Re: Ile czasu..? 23.03.06, 09:25 dziekuje,bardzo za rade.nie spodziewalam sie ze naprawde z tym tak cięzko. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Ile czasu..? 23.03.06, 09:34 my tez mielismy rok wczesniej sale ale tak wyszlo jak wyszlo i teraz znow szukamy~! powiem szczerze ze b.duza wiekszosc juz zarezerwowana! jak nic nie znajdziemy to zrobimy po prostu obiad gdzies w restauracji.. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Mi też sie nie chcio wierzyć, że 23.03.06, 09:47 są rezerwacje na 2007 rok. A spotkałam sie w co lepszych miejscach, że naprawde tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: Ile czasu..? 23.03.06, 09:46 Zalezy od miejsca, od miesiaca, od budzetu jakim dysponujecie. Ja na 1,5 roku wczesniej pojechalam na weekend do hotelu, ktory bralismy pod uwage i ku mojemu wilekiemu zdziwieniu wiele letnich weekendów na 2007 mial juz zajetych (w lutym 2006). A wcale nie jest tani. Inne hotele/restauracje moze nawet beda miec jakis wolny termin do konca. Przy odrobinie szczescia mozna wszytsko zalatwic bardzo szybko, ale jak sie ma czas lepiej sie porozgladac, zeby potem nie zalowac. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Ile czasu..? 23.03.06, 09:51 Jak masz do odpękania nauki, to 3 m-ce może być mało. Trwają 10 tygodni, a często jest problem w terminem. Odpowiedz Link Zgłoś
sani14 Re: Ile czasu..? 23.03.06, 12:45 w moim mieście nauki są co miesiąc w innej parafi i trwają tylko 5 dni + wizyta w poradni rodzinnej Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: Ile czasu..? 23.03.06, 10:29 To zależy gdzie mieszkasz. My akurat zamówiliśmy sobie salę 11 miesięcy przed planowaną datą ślubu, a po upływie trzech miesiący stwierdziliśmy, że nie chce nam się tak długo czekać do ślubu i przepisaliśmy termin na wcześniejszy o 3 miesiące. I wtedy zaczęliśmy wszystko załatwiać - czyli 5 miesięcy przed ślubem. Z niczym nie było problemu - teraz został miesiąc i nie mamy kamery (ale to z powodu tego, że ja nie potrafię dogadać się z żadnym kamerzystą) i garnituru (a to z powodu tego, że mój ukochany ma straszne fochy w tej materii). Reszta pozałatwiana i tak jak pisała Ewcia - nudno - coś by się zrobiło, ale nie ma co Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: Ile czasu..? 23.03.06, 16:13 My bierzemy ślub w kwietniu za rok i mamy już salę i kucharza. Pewnie poczekalibyśmy jeszcze trochę, ale kucharza trzeba było zamawiać min rok przed ślubem. No a skoro mieliśmy jego to chcieliśmy od razu mieć salę Po świętach chcemy zamówić orkiestrę. Duzo się nasłuchalismy od osob, które już braly slub, zebysmy juz teraz zamowili, bo pozniej Ci najlepsi są juz pozajmowani. Jak już znajdziemy, to robimy sobie przerwę do października. Powodzenia w pzygotowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
kasila Re: Ile czasu..? 23.03.06, 20:30 cześć! zgadzam się jak najwcześniej. my wyznaczyliśmy datę na 30.06.2007 i pod koniec stycznia zarezerwowaliśmy orkiestrę(jak się okazało miesiąc później nie było już ani jednego terminu na czerwiec). zależy jaki to miesiąc. Najważniejsza sala i orkiestra. będzie dobrze, ale nie czekajcie zbyt długo, nie ma sensu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=37789841&a=37789841 Odpowiedz Link Zgłoś
miwonka81 Re: Ile czasu..? 23.03.06, 20:46 my tez 30.06.2007 )) w lutym zarezerwowalismy sale i orkiestre (to byl ich jedyny wolny termin w 06.2007, mieli jeszcze jeden w 08.2007) a jak mielismy to, to stwierdzilismy ze kosciol tez juz zalatwimy. w czerwcu bedziemy sie rozgladac za fotogafem a potem dluuugo,tak do ok lutego, nie bedziemy robic nic tylko czekac Odpowiedz Link Zgłoś