Dodaj do ulubionych

impreza ślubna w górach

29.03.06, 09:07
Szukam jakiegios fajnego miejsca na uroczystosc slubna i wesele. Jestem z
Wawy ale postanowilismy zrobic gosciom taki wyjazd na 2 dni, z głowna
atrakcja w postaci naszego slubuwink Bedzie ok 70 osob. Czy ktos z Was moze
moze cos fajnego polecic? Najchetniej Beskidy, ale moga byc tez Tatry.
Obserwuj wątek
    • kasia_kar Re: impreza ślubna w górach 29.03.06, 09:57
      Ja gorąco polecam dwa schroniska w Beskidzie Żywieckim - "Na Hali Rysiance" oraz
      drugie nie pamiętam nazwy dokładnie, ale bardzo blisko - przy górze "Pilsko".
      Oba schroniska są duże, tak, że może nocować 70 osób, są bardzo fajne miejsca na
      ognisko, grilla. No i piękne widoki. smile
      Tylko trzeba się wdrapać na górę. smile
      I raczej w sezonie wakazyjnym to nie ma szans na wynajęcie całego obiektu, bo
      jest mnóstwo turystów.
      • dorcik_wk Re: impreza ślubna w górach 29.03.06, 10:05
        To drugie schronisko o którym mówi koleżanka to schronisko na Hali Miziowej.
        Nie trzeba się tam wdrapywać, bo schronisko w zimę wwozi skuterami a w lato
        łazikami na górę - trzeba do nich zadzwonić i się dowiedzieć. Warunki w
        schronisku rewelacyjne, nowe pokoje z łazienkami, piękna restauracja, sala
        bilardowa itd. Widoki też piękne. Kontakt www.halamiziowa.pl
        Wiem o tym wszystkim bo niedawno 13-18 marca byłam tam na nartach ze znajomymi
        i mieszkaliśmy właśnie w schronisku smile
        Jedyny mankament to wejście pod górę lub łaziki smile
    • aqa11 Re: impreza ślubna w górach 29.03.06, 10:15
      Zależy od charakteru imprezy. Byłam na super weselu w Wiśle w Hotelu Stok.
      Szczegóły mogę na maila podać. Bardzo ładny hotel (SPA) jest także w Jaworzu.
    • jimmyjazz Re: impreza ślubna w górach 29.03.06, 14:34
      My robiliśmy w Ustroniu w Leśniku
      www.ustron.pl/ustron/noclegi/lesnik.htm
      Niestety nie ma zdjeć. Były 2 dni na 73 osoby. Ośrodek wyremontowany, ceny
      rozsądne, jedzenie i obsługa bez zarzutu (ale też stawialiśmy sporo wymagań i
      sie postarali). Znajomi też tam robią we wrześniu.
      Gdy jest wesele to nie ma innych gości. Grille, ogniska bez problemu. W drugi
      dzień jest się gdzie przejść.
    • lady_of_avalon Re: impreza ślubna w górach 29.03.06, 14:39
      Rany ale ci zazdroszcze smile)
      Zawsze marzyłam zeby wziąć slub w tej kapliczce w Dolinie Chochołowskiej, a
      wesele w ktorejs z karczm w Zakopanem, których jest tam na pęczki i wszytskie
      fajne i klimatyczne smile)
      Niestety nie stac mnie zeby gościom dwudniowy wyjazd finansowac sad((
      • ogrryzka Re: impreza ślubna w górach 05.04.06, 20:44
        Witam,
        a może polecicie coś w Zakopanem? Planujemy z narzeczonym wziąć tam ślub, a
        potem zorganizować kameralny obiad tylko dla najbliższych. Przeraża mnie to, że
        praktycznie wszystko organizowane będzie przez telefon i to jest mankament
        takie rozwiązania, ale zdania nie zmienię. Ślub ma być w górach!!! Liczę na
        Waszą pomoc.
        • paulos32 Re: impreza ślubna w górach 06.04.06, 15:55
          Ja też jestem zainteresowany jakimiś namiarami na fajną góralską knajpę, gdzie
          można by zrobić przyjęcie dla 25-30 osób. A ślub chcemy zrobić w kaplicy w
          jaszczurówce.
          • puella001 Re: impreza ślubna w górach 19.04.06, 08:54
            Daj mi maila to podam Ci namiary. A Jaszczurówka jak sie okazała ma zła sławę.
            Górale odradzajasad Chyba okazałam się przesądnawink
            • maya28 Re: impreza ślubna w górach 19.04.06, 10:16
              Moja siostra brała ślub w styczniu w Jaszczurówce. Było przepięknie ( choć dość
              zimno..) Nie słyszałam, zeby górale odradzali. Ja jestem zauroczona tym
              miejscem.
        • puella001 Re: impreza ślubna w górach 19.04.06, 08:53
          Ja własnie załatwiłam w Zakopcusmile Wesele w Karczmie Młyniska, noclegi dla gosci
          w pensjonacie obok. Wlasiciele super - przy jednej wizycie załatwiliśmy
          wszystko, reszte dogramy na telefon. Jeśli chcesz więcj konkretów, podełśe Ci
          na wskazanego maila.
          • lady_of_avalon Re: impreza ślubna w górach 19.04.06, 14:26
            To ta przy Drodze do Daniela??? Super miejsce big_grin
            Bardzo czesto jak jestem w zakopanem zatrzymuję się w Domu pod Sarnią, który
            jest zaraz po sasiędzku smile) - to zdecydowanie moja ulubiona kwatera w całym
            mieście smile) Może to własnie tam macie noclegi???
      • arieska Re: impreza ślubna w górach 06.04.06, 21:50
        ady_of_avalon napisała:

> Rany ale ci zazdroszcze smile)
        > Zawsze marzyłam zeby wziąć slub w tej kapliczce w Dolinie Chochołowskiej

Oj tak, wspaniale miejsce-krajobraz i sama kapliczka...O ile pamietam Katarzyna
        Figura brala tam slub-goscie jak wszyscy turysci do pewnego momentu mogli
        podjechac,a dalej spacerkiem. Chyba fajnie bylo smile)
        • ogrryzka Re: impreza ślubna w górach 18.04.06, 19:51
          I jak przygotowania do "gorskiego" slubu? U nas jeszcze wszystko do
          zalatwienia. Dopiero na weekend majowy wybieramy sie zeby zobaczyc wszystko z
          bliska i wybrac jakis nocleg, lokal na przyjecie no i kosciol. Mam nadzieje, ze
          sie uda. Trzymajcie kciuki!!
          • puella001 Re: impreza ślubna w górach 19.04.06, 08:57
            Chętnie Ci pomoge, mam już sporo za sobą w pzrygotowaniachsmile Podaj mi tylko
            jakiś kontakt.
    • aniamd79 Re: impreza ślubna w górach 19.04.06, 13:49
      Siostra robiła w zeszłym roku w VIlla Barbara w Jaworzu k. Bielska. Kameralnie,
      do 60 osób, ładna sala, a noclegi nie wykończyły finansowo. Hotel ma basen,
      parking i "spa", więc goście byli zadowoleni. Jedzenie było dobre, obsługa
      miła. Acha, dla gości basen był gratis. Robili remont w zeszłym roku, więc
      wszystko wyglada dobrze. Mają stronę internetową:www.villabarbara.pl/
      A góry pod nosem. W poblizu dwa ładne kościółki (katolicki i ewngelicki).
    • niki255 Re: impreza ślubna w górach 19.04.06, 22:28
      Witam, My bralismy slub w kosciele na Krzeptowkach, wszystko super, ksieza
      bardzo mili, piekna dekoracja kosciola. Wesele mielismy w karczmie w Bialym
      Dunajcu, przemila obsluga, od jedzenia uginaly sie stoly a cena bardzo
      przystepna 140 zl od osoby na dwa dni prawie wszystkie szczegoly ustalalismy
      przez telefon, noclegi na miejscu. Jestesmy bardzo zadowoleni.
    • mam6lat Re: impreza ślubna w górach 19.04.06, 22:49
      ja niezapomniane wrazenia przywiozłam
      z ...... (nazwę mam na końcu języka)- biegun zimowy w polce - stare, wielkie
      schronisko;
      jak sobie przypomnę dopiszę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka