crumble 04.04.06, 22:08 Znacie jakieś fajne miejsce w okolicach Gliwic Zabrza,nadające się na zdjęcia w plenerze? Coś wyjątkowego, i innego niż wszystkie parki ) Z góry dzięki za propozycje Ślub 22 kwietnia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olag79 Re: Plener - Gliwice??? 04.04.06, 23:30 ja jestem z chorzowa i zdjecia bede miala w WPKiW, ale fotograf polecal tez palmiarnie w gliwicach, ponoc daje duzo mozliwosci (drzewa, ławeczki, mostki itp) no i pogoda nie ma wiekszego znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
jula.b Re: Plener - Gliwice??? 05.04.06, 11:55 Pławniowice? Jeszcze tam nie byłam ale tata zachwalał, ok. 10 km na pn od G-c, palmiarni nie polecam, jest słabo oświetlona, ciasnawo na alejkach i sporo ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
photoart Pszczyna - park zamkowy 05.04.06, 16:54 może trochę daleko ale naprawdę warto, żeby tylko pogoda Wam dopisała. Pszczyna daję niezwykłe możliwośći - oprócz pięknego parku jest także przyzamkowy zbiornik wodny i łódki, które można wynająć i zrobić sobie zdjęcia na tle zamku Odpowiedz Link Zgłoś
majka812 Re: Plener - Gliwice??? 05.04.06, 18:49 Wiele par robi zdjecia w parku Chopina w Gliwicach. Albo w Ogrodzie botanicznym w Zabrzu.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-panna Re: Plener - Gliwice??? 05.04.06, 22:15 Mam kilka zdjęć z Palmiarni w Gliwicach: milka.klub.chip.pl/palmiarnia.htm Widziałam kiedyś robiony tam plener i szczerze mówiąc zdjęcia wyszły bardzo sztucznie - 100 razy ładniejsze zdjęcia wychodzą na dworze. Poza tym w np. sobotnie popołudnie jest tam sporo ludzi. Byłam kilka dni temu w Pszczynie i przy Pałacu stoją rusztowania - jest w remoncie, więc jeśli ktoś chce Pszczynę to ale bez Pałacu Podobno jakiś ładny ogród jest w Knurowie, ale to fotografowie tylko wiedzą gdzie. Mam nadzieję że 22 kwietnia nie będzie śniegu... Odpowiedz Link Zgłoś
crumble Re: Plener - Gliwice??? 06.04.06, 10:57 A znacie jakieś miejsce, któe niekoniecznie jest uzaleznione od pogody , no bo nie oszukujmy się w tym roku dośc kiepsko to wygląda...nie ma nawet pączków na drzewach, więc liści też może nie byc no i jak będzie padac, tojuż w ogóle porażka.... Z gory dzięki wszystkim za propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-panna Re: Plener - Gliwice??? 07.04.06, 10:53 Jedyne co mi przychodzi do głowy to zdjecia we wnętrzu - jakiś dworek lub pałac - to jest uniezależnione od pogody, bo teraz jak widzisz pogoda się delikatnie mówiąc chrzani. Tu jest lista śląskich zabytków, może tam coś znajdziesz: turystyka.silesia-region.pl/index.php?str=zabytki Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: Plener - Gliwice??? 06.04.06, 10:16 Ogród Botaniczny w Zabrzu odpada, bo jest otwarty dopiero od maja. No chyba, ze chcesz poczekać ze zdjęciami jakiś czas po ślubie. Odpowiedz Link Zgłoś
jula.b Re: Plener - Gliwice??? 06.04.06, 14:58 a jeśli można wiedzieć gdzie będziecie sobie ślubować ( kościół ) i bawić się? Zaczynam robić rozeznanie, ale mieszkam tu dopiero pół roku, więc nie mam wiadomości od miejscowych przyjaciół...Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
manti75 Re: Plener - Gliwice??? 06.04.06, 22:06 jula ..jesli chcesz koscielny to powiem ci ze katedra jest piekna..ale nie chodze do kosciola i nie wiem jak tam z ksiezulkami , a to z tego co wiem dosyc istotna sprawa ..pieknie poprowadzic slub to wazne ... Odpowiedz Link Zgłoś
aife21 Re: Plener - Gliwice???-do jula.b 07.04.06, 11:27 Witam,rownież jestem z Gliwic, co do ślubu w katedrze to moja siostra miała i bylo bardzo sympatycznie, akurat trafila z terminem jak bylo swieto kosciola i bylo pelno bialych kwiatów wiec generalnie byl ladnie wystrojony kosciól, ja bede brala ślub w kosciele na trynku ze wzgledu na to ,ze moj narzeczony byl kilkanascie lat ministratem na tamtej parafi. Wesele planujemy na ok 40 osob , czyli raczej nie zaduze,wiec prawdopodobnie bedzie w hotelu leśnym Odpowiedz Link Zgłoś
crumble Re: Plener - Gliwice??? 10.04.06, 10:56 Kościół w Sośnicy, zabawa Hotel Diament w Zabrzu Odpowiedz Link Zgłoś
jula.b Re: Plener - Gliwice??? 06.04.06, 15:27 www.sw-mikolaj.katowice.opoka.org.pl/ zobacz tu, to piękny ogród w Bujakowie, cudna roślinność, przyjeżdżaja tu wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
anielli Re: Plener - Gliwice??? 10.04.06, 13:42 Jestem z Zabrza, sala w Katowicach, plener wybrałam w Wojewódzkim Parku Kultury w Skansenie.Oglądałam już zdjęcia tam robione, są naprawdę orginalne - szczególnie te zrobione w chatkach Pięknym miejscem jest też Park Róż! Odpowiedz Link Zgłoś
kaatkaa Re: Plener - Gliwice??? 10.04.06, 14:37 Bujaków zdecydowanie odradzam! Nie ma tam nic ciekawego, no może oprócz oczka i pawia szkoda czasu. pozdrawiam Aniu Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 Re: Plener - Gliwice??? 10.04.06, 16:19 ja mysle nad plawnowicami w palacu albo na gorze sw. anny to nie tak daleko od gliwic autostrada raz dwa Odpowiedz Link Zgłoś
rudziaaa Re: Plener - Gliwice??? 11.04.06, 00:20 A co powiesz na palmiarnię? Zawsze to coś innego niż park. Jest tam sporo ciekawych zakamarków gdzie fotograf mógłby zrobić Wam interesujące zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
mitamka Re: Plener - Gliwice??? 16.08.06, 19:38 A co sądzcie o zamku w Świerklańcu (powiat tarnogórski)? Woda, drzewa, mnóstwo alejek - plener idealny... Bynajmniej mnie sie tam bardzo podoba. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś