Dodaj do ulubionych

Ślub 05.05.2007 ;-)))))

27.04.06, 11:02
Witam, jak tam przygotowania? My zapisaliśmy się już na kurs przedmałżeński,
i w weekendy szukamy sali. Jak tylko wybierzemy salę to pędem do kościoła
zamówić ślub. Jestem z Warszawy i juz niektóre sale sa pozajmowane. Oglądałam
sale w Wilanowie "Na Uboczu" bardzo ładna, ogródek również ale organizują
wesela od 100 osób a my planujemy 55 sad Sala na Bruzdowej, wystruj ekstra
ale razi mnie brak okien, tzn. okna są ale są zasłonięte no brak ogródka.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kasia_ciesla Re: Ślub 05.05.2007 ;-))))) 27.04.06, 11:09
      No hejka! Ja też 5 majasmile My mamy już salę i narazie to wszystko. W niedzielę
      wracam z Holandii i zaczynam organizować orkiestrę i przeję się chyba do ksiądza
      porozmawiać bo mój luby jest ateistą i trzeba nam będzie ślub mieszany brać.
      Więc to mnie czeka w najbliższym czasie. Sukienki narazie tylko oglądam na necie
      ale jeszcze nie zamawiam... w końcu został jeszcze roksmilePozdrawiam
    • mrowka05052007 Re: Ślub 05.05.2007 ;-))))) 27.04.06, 11:39
      I jeszcze ja - ślub dokładnie w dzuień moich urodzin wink)
      Mamy juz salę: wstępnie zarezerwowana, a po długim weekendzie idziemy podpisać
      umowę, termin w kościele tez juz zaklepany! Ale się cieszę!
      Suknie - też na razie oglądam tylko w necie i zaczynam orientować się w cenach.
      Mam już wybrany bukiet - i o i le przez ten czas nie zmienię zdania to będzie
      własnie ten!
      Reszta na razie czeka: kurs tańca zaplanowany po wakacjach (IV kwartał), kurs -
      juz za nami: zostały nam tylko dwa spotkania w poradni (po Bozym Ciele).
      Powoli znieramy się do wyboru fotografa (chociaz to tylko kwestia podpisania
      umowy - bo wiemy który) i orkiestry - z tym mały problem.
      No i jeszzce przed nami - o zgrozo - spotkanie rodziców

A najbardziej mnie cieszy, że już wkrótce zacznie działać nasz suwaczek!
      • zaba002 Re: Ślub 05.05.2007 ;-))))) 27.04.06, 12:24
        No to widzę, że przygotowania pełną parą wink)) Mnie przeraża szukanie zespołu
        bądź dj-a. Kompletnie nie mam pojęcia.
        • mrowka05052007 Re: Ślub 05.05.2007 ;-))))) 27.04.06, 12:41
          Mnie też.
          Myslałam, z e ztym nie bedzie problemu. W czerwcu ubiegłego roku miała ślub
          siostra mojego M. - myślałam, z epowtórzymy orkiestrę. Ale ku mojemu
          zaskoczeniu napotkałam opór. Więc - wkrótce rozpoczynamy poszukiwania.
        • aggravka Re: Ślub 05.05.2007 ;-))))) 27.04.06, 12:50
          witamsmile troche mnie zestresowalyscie, u mnei niewiele sie jeszcze dzieje, choc
          na przyklad rodzice juz mieli okazje sie spotkac i moj narzeczony (ja juz swoje
          tak powiedzialam) pytal moich rodzicow czy mnie oddadzasmile sympatycznie to
          wypadlo ale troche stresowo. kapela w zasadzie jest bo mamy znajomych grajacych
          gorzej z sala, bardzo podoba nam sie AKANT 2, jednak 15tys za samo jedzonko to
          na prawde duzo. moze okaze sie ze ze wzgledu na lokal trzeba bedzie termin
          zmienic ale poki co mam nadzieje ze nie. ech nichby juz bylo wszytsko
          zalatwione..
    • mrowka05052007 Re: Ślub 05.05.2007 ;-))))) 27.04.06, 12:46
      A macie juz upatrzony jakiś model/fason sukni?
      Mi ostatnio "wpadaja" w oko suknie bez ramiączek - ale troche sie biję, że może
      ze mnie zjechac podczas weselnego szaleństwa.
      W ogóle mam jedną upatrzoną - niestety w salonie w W-wie. Czekam na razie na
      odpowidx od nich - jaka jest jej cena. Może jak sie dowiem, to przestanę sobie
      nią zawracac głowę wink
      • kasia_ciesla Re: Ślub 05.05.2007 ;-))))) 27.04.06, 14:32
        Ja chyba podpatrzę jakie są fasony na necie, znajdę coś odpowiedniego i zlecę
        szycie krawcowej. Tak będzie taniej no i sama będę mogła jakieś poprawki
        wprowadzićsmile Bardziej podobają mi się modele na ramiączkach ale jeszcze niczego
        nie mierzyam, bo czasu dużo, i nie wiem jak w czym się będę prezentowałasmile Ale
        to wszystko jeszcze przede mną. Trzeciego maja czekają nas oficjalne zaręczyny,
        ale na szczęście nasi rodzice już znają się od dłuższego czasu, są ze sobą na
        'Ty' i bardzo się lubią więc z tym nie mamy problemusmile Informujcie na bierząco
        jak tam stoicie z przygotowaniami. Wiem że to jeszcze kupa czasu ale myśleć już
        czas zacząć i w ogóle ja tam się już nie mogę doczekać a Wy???
        • mrowka05052007 Re: Ślub 05.05.2007 ;-))))) 27.04.06, 14:45
          My już jesteśmy po zaręczynach.
          Pewnei, że się nie mogę doczekać! Ponieważ czekamy z dalszymi przygotowaniami
          (na razie załatwiliśmy termin i salę - żeby mić pewnosć, ze nikt nam nie zajmie
          terminu) - czas wlecze się przeokropnie. Mam nadzieję, że jak juz rusza
          przygotowania to szybko zleci!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka