Dodaj do ulubionych

2 dni do slubu a ja chora

11.05.06, 08:25
grypa i kapie z nosa pieknie a przejmowalam sie pogoda a zdrowia brak , brak
mi słow
Obserwuj wątek
    • pucek77 Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 08:35
      Koniecznie do lekarza! Moze antybiotyk będzie potrzebny? a na katar sudafed - mi
      te tabletki bardzo pomogły przed slubem - katar się "nie rozwinął" i dzięki temu
      nos nie był czerwony i poobcierany od chusteczek... Dwa dni to całkiem sporo na
      kurowanie się! smile
      • ilekobietamalat Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 08:42
        albo bactrim..tylko ze to trzeba brac dwa dni;> ale trzeciego juz sie stoi.
        sudafed tez polecam, mozesz tez sobie kupic takie witaminy rozpuszczalne
        supradyn, one maja podwojna dawke witamin,to cie troche postawi na nogi..cos
        jak red bull tylko ze zdrowe;>
        i imbir, duzo swiezego imbiru, do herbatki,do wszystkiego.imbir jest lepszy niz
        czosnekwink
        • aiwon Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 08:47
          dzieki biore juz wszystko co mozliwe eh plakac mi sie chce a przejmowalam sie
          czy piekny makijaz bedzie, fryzura , pogoda a tu nic mi nie pomoze ,a poza tym
          na koniec jeszcze duzo zalatwiania, wizyta u kosmetyczki , i jeszcze pare
          innych , zyc mi sie nie chce sad(((((((((((((((
        • filar_zf Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 08:48
          No to przykro, ale teraz albo lekarz, albo "zestaw mały lekarz", czyli jak
          dziewczyny mówiły witaminy, ajkieś gripexy rozpuszczalne, a na katar Sudafet,
          jest najbardziej skuteczny, I cos na zatoki, zeby Cię głowa nie bolała, bo
          niestety tam dużo zostaje, albo Ibuprom,a lbo teraz reklamują cos
          rozpuszczalnego.

Dużo zrowia i szczęścia !!
          • aiwon Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 08:50
            zycze wam dziewczyny zdrowia przed i w dniu slubu bo okazuje sie ze wcale nie
            najwazniejsze sa inne sprawy tylko wasze samopoczucie
            dziekuje za dobre rady wszystkie wdrozylam juz od wczoraj no chyba ze ktos zna
            cos jeszcze niz wymienione
            • maya28 Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 10:42
              Jeżeli to jest poczatkowa faza przeziębienia ( pierwsze 2 dni) to polecam
              homeopatyczny środek Ossilococillum ( jakos tak sie nazywa). Mnie postawił
              kilka razy na nogi, bierzesz co 3 godz pod język i rano wstajesz zdrowa. Sama w
              to nie wierzyłam, ale zaczelo sie kiedys na nartach. Przezięnienie wieczorem
              mnie zwaliło z nóg, całą noc bralam i o 9:00 rano bylam zdrowa na stoku. Teraz
              juz zawsze siegam po niego. Spróbuj, może pomoże i Tobie.
          • annubis74 Re: 2 dni do slubu a ja chora 12.05.06, 19:39
            Oj przykre, dużo zdrowia życzę. Polecam witaminę C w ilościach hurtowych + dużo
            cytrynki i miodu, imbir, jak tu ktoś już polecał też dobry. Poza tym ibuprom
            zatoki - mnie zawsze pomaga zawiera coś co powoduje natychmiastowe polepszenie
            samopoczucia, usuwa wydzielinę z zatok i z nosa. Niestety jest to lek z
            zawierający paracetamol ktorego nie można łączyć z alkoholem - więc na weselu
            możesz co najwyzej symbolicznie umoczyś usta
    • karolata Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 08:53
      Oj biedulko. Ja polecam "psikacz" xylorin do noska, dużo wapna + C, plusssz itp.
      Mnie z kolei spędza sen z powiek fakt iż czekam na TE dni, niby lada dzień a
      pzrez stres pzredślubny się przedłuża a ślub za tydzień. Mam nadzieję
      że "zdąży" się skończyć smile)
      Wszystkiego naj naj na nowej drodze życia dl WAS smile)
      papa
      • anetgmu Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 09:48
        oj bidulkosad strasznie mi Cie szkoda, wyobrazam sobie co czujesz,ale kochana
        glowa do góry. Tego dnia i tak bedziesz najpiekniejsza, nawet zasmarkanasmile))
        a ja polecam BIOPAROX- co prawda na recepte. Lek w sprayu, stosuje sie do
        gardła i nosa. Jak była podziębiona i to niezle to ten lek postawil mnie na
        nogi wlasnie w 2 dnismile bedzie dobrze , zobaczysz!!!!! 2 dni to jeszcze sporo
        czasusmilepowodzenia!
        • malgoszac Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 11:06
          objedz sie czosnku i mleka z miodem...tylko nie przed samym slubem wink
    • minerwamcg Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 11:49
      To jest to,czego się przy okazji własnego ślubu najbardziej bałam - że mnie coś
      złapie tuż przed. Idź do lekarza koniecznie, z tym antybiotykiem to na serio,
      są szkodliwe, ale potrafią błyskawicznie postawić na nogi. Wszelkie mleka z
      masłem i inne specjały są super, ale jak się ma dużo czasu, żeby się wyleżeć. A
      już broń Boże nie stawiaj baniek! Czosnek dwa dni przed ślubem to w ogóle
      zapomnij smile
      Z tego, co mówiły dziewczyny, rzeczywiście radziłabym Oscillococcinum, to
      naprawdę pomaga. Dobre są też krople echinacea, też trzeba je brać co godzinę,
      ale pamiętam, że kiedyś mnie postawiły na nogi. Nie znam tego lekarstwa na
      katar, ja się ratuję Xylogelem.
    • kami315 Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 12:16
      Na przeziębienie i grypę najlepiej nie brać nic poza witaminami, echinaceą,
      cytryną itp. Lekarz antybiotyku na coś takiego ci nie da - w każdym razie nie
      powinien.
      Jednak jak już trzeba działać, i to sprawnie, to ja polecam 1 tabletkę Nurofen
      Antigrip co 6 godzin. Choroby nie zabije, ale skutecznie ją maskuje. Poczujesz
      się zdrowa.
      TYLKO PLIS NIE BIERZ WSZYSTKIEGO NA RAZ BO SIE ZATRUJESZ
    • mealong koniecznie idz do lekarza!!! 11.05.06, 12:50
      Nawet jesli to 'tylko' grypa. Dostaniesz na katar jakis spray i mozesz tez
      dostac tabletki obkurczajace nos, zebys mogla swodobnie oddywac. Niektore te
      tabletki podobno (u mnie tego nie bylo) wywoluja sennosc, ale mysle, ze na
      slubie to Ci nie grozi.

Na spierzchniete usta kup sobie masc z witaminami A+E (w aptece, nie pamietam
      czy na recepte).

Poza tym polecam aspiryne na noc. Nie bralabym paracetamolu, chyba ze masz goraczke.

Ale najlepiej idz do lekarza, po grypie mozna miec powazne komplikacje.

Trzymaj sie
    • mealong adrenalina 11.05.06, 12:52
      Zapomnialam dodac, ze zapewne adrenalina (zwiazana ze slubem) postawi Cie na nogi smile
    • as_agnes Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 13:45
      Koniecznie masc VICK ni zaleznie od wszuystkich innych srodkow. Nasmaruj nia
      kaltek piersiowa plecy i sam nos ( katar przejdzie) Masc dosc smierdzi, ale
      dziala!!
    • nikusia1986 Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 13:52
      zobaczysz bedzie dobrze smile
      głowa do góry i napewno będzie lepiej
      • anetgmu Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 16:00
        o tak polecam rowniez tą maść, jest abrdzo skuteczna, ma specyficzny zapach-to
        fakt ale jest rogrzewajaca, stawia na nogi! kuruj sie beidaczku!
        • aiwon Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 16:05
          bardzo wam dziekuje za pomocne informacje
          pozdrawiam !!!
          • abeba Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 18:34
            w czasie seksu mozna sie dobrze wypocić, podobno wypędza chorobę
            (jesliś nie dziewica, bo jak tak, to jednak wianek ważniejszy!)
    • arieska Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 19:51
      Sama niewiele zdzialasz. Kopsnij sie jutro z rana do lekarza, powiedz,ze na
      gwaltu rety musisz stanac na nogi-zastrzyk w "siedzenie" czy cos podobnie
      intensywnego. Pewnie po slubie i tak sie na dobre rozlozysz,ale moze ten jeden
      dzien przetrwasz. Na katar pomaga mi tylko Disophrol. Bialo-bordowe opakowanie.
      Bierze sie 2 tabl. dziennie, ale ja juz po kilku godzinach od pierwszej czuje,ze
      katar jest mniejszy. Dostaniesz to bez recepty. Trzymam kciuki.
    • ewelusia81 Re: 2 dni do slubu a ja chora 11.05.06, 23:05
      nie przejmuj się, ja przed swoim ślubem (2 tyg temu) też się rozchorowałam.
      Myślałam wtedy, że nic mnie już nie obchodzi, chce być tylko zdrowa. Brałam bbb
      dużo rutinoscorbinu, poleżałam w łóżku i wyzdrowiałamwink co prawda ja
      zachorowałam we wtorek, ale już w czwartek dobrze się czułam. Najgorsze są
      piewsze dwa dni, a potem już z górki. Głowa do góry, to dobrego zły początek.
      powodzenia życze.
    • caysee Re: 2 dni do slubu a ja chora 12.05.06, 00:03
      To do lozka, a nie przed kompem siedziec!!! smile)
      Wydobrzejesz, trzymamy tu za ciebie kciuki!
    • korek11111 Re: 2 dni do slubu a ja chora 12.05.06, 19:08
      Albo tabletki Cirrus. Mi tak zapiepszała woda z nosa, że aż zaczęła mi razem z
      tą woda lecieć krew. I te tabletki postawił mnie na nogi. Są drogie ale
      skutkują. Plus jeszcze jakies witaminy. Głowa do góry! Będzie dobrze smile
    • kaluha Życzę zdrówka i pomyślności :) 13.05.06, 10:57
      bo to dzisiaj smile
    • anulka_1 Re: 2 dni do slubu a ja chora 15.05.06, 16:31
      aiwon - widziałyśmy Twoje cudne fotki ślubne i Ciebie - zdrową, radosną,
      uśmiechniętą - jaką metodę zastosowałaś by tak szybko wyzdrowieć?
      • aiwon Re: 2 dni do slubu a ja chora 15.05.06, 16:54
        napisalam juz w fotkach smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka